Ako stavite foliju u čizme, stopala vam nece biti hladna

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
391.850
cizme.jpg

Znate onu aluminijumsku zaštitu od sunca za šoferšajbnu koju možete da kupite kod Kineza sa 100 dinara?
Ko bi rekao da baš u njoj leži rešenje našeg najvećeg zimskog problema - ledenih stopala.

105999_izolacija-obuce_ls.jpg

Zaštita za stakla, koja je prekrivena aluminijumskom folijom, godinama je najbolji prijatelj planinara u zimskim mesecima.
Sve što treba da uradite jeste da isečete parče koje savršeno odgovara vašoj obući, tako što ćete markerom ocrtati uložak za cipele i iseći parče koje ste nacrtali.
Sve što vam sada preostaje jeste da dobijeno parče folije ubacite u čizmu ispod uloška.Ne samo da će ovo parče folije da pruži dodatnu izolaciju od hladnog tla,već će i da održava toplotu vaših stopala jer mu je, na kraju krajeva, reflektovanje glavna uloga.
( preuzeto sa kurir)

Postupak je na videu

moja sestra je u Kanadi kupila par tih obicnih alu folija, barem meni deluju obicno...tamo se prodaju ono za dolar - dva, na slici je covek umotan u nju i stiti od promrzlina, greje... probala sam jednu, zanimalo me...deluje kao obicna ali se uopste ne cepa...ne moze se pokidati i moze se koristiti vise puta...
i zaista greje...bilo bi dobro da se i tu prodaju...
kada su spasavali one migrante iz vode i njih su u to upakovali da se ugreju...

young-girl-using-a-foil-blanket-to-retain-the-heat-and-keep-out-the-D2CMYN.jpg

Ne znam dal su ljudi mislili na tu foliju, ili običnu
mislim da su mislili na obicnu tj. kako je napisala Nina na onu koja se stavlja na prozore automobila...ali ista im je funkcija...mislim i sastav...samo se ove koje sam ja spomenula ne cepaju i vise puta se upotrebljavaju...

pa i obicna alu folija ima istu funkciju...kod pecenja a i kod frizera :mrgreen:

Каква фолија и бакрачи ако већ вековима постоји обућа за тешки мраз:
Снимок.PNG

Ово су такозване ваљанке. Ваљанке јер се раде од ваљане вуне. Нема ничег бољег за зиму од ваљанки, пошто сам имао прилику да их носим на -42 степена. Ногама топло, без проблема!

moja sestra je u Kanadi kupila par tih obicnih alu folija, barem meni deluju obicno...tamo se prodaju ono za dolar - dva, na slici je covek umotan u nju i stiti od promrzlina, greje... probala sam jednu, zanimalo me...deluje kao obicna ali se uopste ne cepa...ne moze se pokidati i moze se koristiti vise puta...
i zaista greje...bilo bi dobro da se i tu prodaju...
kada su spasavali one migrante iz vode i njih su u to upakovali da se ugreju...

young-girl-using-a-foil-blanket-to-retain-the-heat-and-keep-out-the-D2CMYN.jpg
ta folija ima drugu namenu i tanka je a ovde je rec u tekstu i na youtube snimku o onoj koja sluzi za vetrobransku zastitu od sunca
ima kod kineza da se klupi mislim da je 150-200 dinara, ja je imam za kola leti , kada parkiram na suncu stavim tu foliju na komandnu tablu
preko volana i od toga se isece u velicine nase noge ..koliko videh to koriste na planincinama gde su duboki snegovi i minusi

Back