Ako se neko razume u psihologiju ili psihijatriju,nek udje na temu. TREBA MI POMOC!

ne razumijem se u psihologiju i psihijatriju al mislim da je prvo trebao otkloniti uzrok, ono sto ga je dovelo u prvobitno stanje pa tek onda da se lijeci, inace nek ne prestaje dzaba da se lijeci

porodicni problemi....nezadovoljstvo sobom i tako to probleme u porodici ne mozes tako lako otkloniti,a ovo drugo je on sam sredio,pa je sad zadovoljan sobom...ali nesto se otkacilo tu i tako...

- - - - - - - - - -

pa ok to je njeno subjektivno vidjenje njega
mozda je trenutno pukao to ne znaci da se ne moze oporaviti
a jel ces ti kontaktirati sa njim

pa uci medicinu,pa eto malo je i objektivnije...
pa ne javlja se na telefon,mislio sam da odem za pocetak da vidim gde je,ali ne bi da zna da sam dosao...za sad.. ;)

- - - - - - - - - -

dobro vece ja kao doktor doktor mislim da mu je potreban klinicki psihijatar koji ce da ga nadgleda
i zasto stalno migas m?

ooo moc navike..mahinalno izvinjavam se

- - - - - - - - - -

А зашто у наслову пишеш да теби треба помоћ? Шта ти имаш са тим? Ниси му ни породица ни ништа.

Имам утисак да те заправо забавља његова несрећа.

Pa treba mi pomoc u vidu informacija ili nekog saveta od nekog strucnog lica jer bi zeleo da znam o cemu se radi....jel puko covek zauvek il ce se oporaviti
taman posla....nisam sadista

- - - - - - - - - -

a sta znaci izvuci, mozda ce sad morati bas na lekove, al to ti je sve do njega
pa nista obidji ga ako je u bolnici, to je valjda OK

Pa i da bude na lekovima,al da se ponasa normalno...eto i to znaci izvuci se...
obicicu ga..al ne jos

Nije ih sam ukidao,vec uz pomoc psihijatra,ali je on urgirao da se skine sa lekova.... Da li postoji ikakva nada da se on vrati na staro?

Psihijatar ne bi smeo da pristane i ako pacijent zeli da se skine sa lekova. Dakle mogao je on da urgira koliko hoce, ovaj to nije smeo. Bez obzira na poboljsanje. Takodje zavisi od dijagnoze da li je u teskoj depresiji, da li ima bipolarni poremecaj itd. Da bi mogao da dobijes odgovarajuci odgovor bilo bi dobro da znas prvo koja mu je bila dijagnoza, a koja mu je sada. Ovako se igramo pogadjanja.

Psihijatar ne bi smeo da pristane i ako pacijent zeli da se skine sa lekova. Dakle mogao je on da urgira koliko hoce, ovaj to nije smeo. Bez obzira na poboljsanje. Takodje zavisi od dijagnoze da li je u teskoj depresiji, da li ima bipolarni poremecaj itd. Da bi mogao da dobijes odgovarajuci odgovor bilo bi dobro da znas prvo koja mu je bila dijagnoza, a koja mu je sada. Ovako se igramo pogadjanja.

Pa,ne znam tacno dijagnoze.. Jedino sto znam je da je bio u teskoj depresiji,onda polusaj samoubistva,onda lekovi....E stanje se vidno poboljsalo, postao je stabilna osoba sto se tice resavanja problema i depresije,barem sam ja tako primetio.... Nasao devojku,isao na more..radio na moru,ovde..ucio,studirao,bas je onako lepo organizovao zivot i meni je npr davao razne savete kako da poboljsam zivot,da sam npr ja glavni krivac zasto npr nemam sad devojku,zasto sam neorganizovan...... e onda se to desilo..u zadnje vreme je poceo bas puno da prica,pa ga nisam ni vidjao neko vreme i onda cuo za to.....sada znam da mu je izmedjuostalog dijagnoza psihoza i logoreja...za dalje ne znam

- - - - - - - - - -

pa nije on pristao nego je mozda zakljucio da bi moglo... oni valjda ti i daju neshto pa gledaju sta ce da se desi, pa ako ne valja daju drugo itd, tako i ovde

Psihijatar mu je zapravo postepeno smanjivao te lekove,i kako je video da nema poremecaja i da je njegovo stanje stabilno,u jednom trenutku ga je skinuo sa lekova, na zahtev tog mog druga.

ne razumijem se u psihologiju i psihijatriju al mislim da je prvo trebao otkloniti uzrok, ono sto ga je dovelo u prvobitno stanje pa tek onda da se lijeci, inace nek ne prestaje dzaba da se lijeci
uporedo sa skidanjem sa lekova treba da se radi i na resavanju osnovnog uzroka,cak i ranije.dok sam citala pocetni post bila sam ubedjena da govoris o jednom liku koga znam,dok nisi ponudio dodatne informacija.al jaaako je slicna situacija..i cak kad se smanje lekovi i sve izgleda cool uvek moze da se desi neki bum na sistem,neka informacija zbog koje osoba upada u krizu...u tom trenutku najvise je potrebna podrska okoline..
a inace dzaba ti svi lekovi ako ne mozes da resis osnovni problem,glavni uzrok svog negativnog razmisljanja..

pa ok to je njeno subjektivno vidjenje njega
mozda je trenutno pukao to ne znaci da se ne moze oporaviti
a jel ces ti kontaktirati sa njim
prvo proveri informacije mozda ni ona ne zna 100%,dr stanje moze da se popravi i pogorsa,zavis od lekova,njegove volje imotivacije i mnogo toga jos....

i inace mislim i da kad je neko dugo depresivan,dolazi do hormonskog disbalansa,isto tako kad je neko dugo pod lekovima,takoda i tomoze biti dodatn faktor....

u svakom slucaju,ako oces samo info o tome dal ce mu se stanje poboljsati ili pogorsati pa rekli su ti svi,a ako oces da mu pomognes i da vise kontaktiras sa njim onda idi i raspitaj se kod njegove keve sta moz da uradis...al ako se stvarno kratko znate ne treba da se mesas posebno jer ne znam ni koliko bi on tvoju pomoc prihvatio,niti dal bi ti tu stvarno nesto moga oda uradis,al kako god...:))

Poslednja izmena:
Zapravo,ne radi se o meni,jer da se radi vrvtn sad ne bih mogao da kucam ovo sto kucam.
Jedan moj drug je dugo vremena pio lekove sa stabilizaciju psihickog stanja i onda je postepeno prestajao.Onda je potpuno prestao pre par meseci. Ono sto se desilo relativno skoro je da je on potpuno pukao..Drugarica mi kaze da ima psihozu i logoreju (nekontrolisanost govora)...Ako neko nesto zna o ovome,molim vas neka mi ovde napise.. Da li je to izlecivo i koliko je opasno? hvala unapred
vojska leci sve

Hajde da pokusam da malo doprinesem ovoj temi svojim razmisljanjem iz nekog strucnog uga, mada sebe ne mogu nazvati strucnjakom, jos uvek. Ono sto si opisao u prvom postu, deluje kao psihoza sa primesama poremecaja misljenja, koje se ogleda u mesijanstvu ( svi me kopiraju, zele biti ja...). To sto je na psihijatriji i sto kazes da je "potpuno prolupao" je hronicna faza bolesti. Adekvatnim tretmanom od strane psihijatra i odgovarajucom terapijom lekovima, stanje moze da se ublazi ali ne i da se u potpunosti izleci. Psihoticna oboljenja su kao dijabetes, moraju se konstantno koristiti lekovi a nekada stanje moze da se pogorsa. U svakom slucaju, sa psihozom se zivi, mnogi pisci i naucnici su stvarali iako su imali neki od psihoticnih oboljenja. Ako zelis da pomognes drugu to ces najbolje postici tako sto ces, nakon poboljsanja stanja, pruziti drugarsku podrsku. Nemoj da mu zameras sto te je izbacio iz prijatelja jer on to nije uradio namerno, nego je to posledica pogresnog rasudjivanja pod uticajem bolesti. Na kraju zelim ti reci da je jako lepo videti ljude koji su humani i koji ne odbacuju druge zbog njihove bolesti ili poremecaja. Zaista svaka cast za to sto radis za svog druga.

Back