ako ne pobedjujemo postajemo depresivni

• Začetnik teme Začetnik teme prsho
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
dal je nuzno pobedjivati oponente u poslovnoj trci i socijalnoj ravni da se ne bi upalo u stanje depresije

Nije brt.
Dovoljno je da budeš svestan.

"Kad se odreknete nečega, ostajete zauvek vezani za to. Kad se borite protiv nečega, zauvek ste vezani za to. Sve dok se borimo s nečim, dajemo mu moć. Dajemo mu moć jednaku onoj koju trošimo u toj borbi ... Pokušajte da shvatite pravu vrednost nečega i neće vam biti potrebno da se odričete – jednostavno, samo će vam ispasti iz ruku."

De Melo

Наравно да је свакоме, с времена на време, потребно да у нечему победи.

Само губитници се теше тиме "Битно је учествовати".

Али, не можеш увек и у свему бити најбољи, битно је тежити томе да оно што радиш радиш најбоље што можеш, онда је и нека победица неминовна.

Неки би били срећни да макар учествују, немој тако.

Али, ми сви учествујемо, стално, само неких битака и трка нисмо ни свесни.

На пример, имаш лепше цвеће од комшинице :zcepanje:

Помисли на болесне и инвалиде. Они не учествују у многим стварима.

Они побеђују живот, сваким даном, сваким удахом...

И, као и ми, неки су задовољни тиме, неки би још, а неке баци у депресију.

Они побеђују живот, сваким даном, сваким удахом...

И, као и ми, неки су задовољни тиме, неки би још, а неке баци у депресију.

Боре се и завиде ти на лаком кораку и детету које држиш за руку.

Рецимо.

Боре се и завиде ти на лаком кораку и детету које држиш за руку.

Рецимо.

Као што и неки од нас завиде неким другима на нечему.

Знам шта хоћеш да кажеш, али мислим да постављач теме није мислио на оне који нису у стању да учествују у свакодневним борбама које ми водимо.

Болест скоро свакога баци у депресију, ми причамо о здравим људима, код којих је тај нагон за побеђивањем сасвим нормалан.

Као што и неки од нас завиде неким другима на нечему.

Знам шта хоћеш да кажеш, али мислим да постављач теме није мислио на оне који нису у стању да учествују у свакодневним борбама које ми водимо.

Болест скоро свакога баци у депресију, ми причамо о здравим људима, код којих је тај нагон за побеђивањем сасвим нормалан.

Добро, ја некако увек мислим и на те људе.

Мислим да немам нагон за побеђивањем, изузев вербалним. Волим да је моја задња.

Добро, ја некако увек мислим и на те људе.

Мислим да немам нагон за побеђивањем, изузев вербалним. Волим да је моја задња.

Дакле, имаш га.

О томе ти говорим, свако од нас га има у неком облику.

Неко воли да је најлепши, неко да је најелоквентнији, неко најбогатији, неко најбоље обучен, неко најуспешнији у послу...

Дакле, имаш га.

О томе ти говорим, свако од нас га има у неком облику.

Неко воли да је најлепши, неко да је најелоквентнији, неко најбогатији, неко најбоље обучен, неко најуспешнији у послу...

Може неко да воли шта год хоће, реалност је таква да га сваки пут лупи у чело.

Питање је само да ли ћеш тада одустати, или ћеш наставити да се трудиш.

Сви ми мање-више знамо који смо калибар. Са годинама самосвест расте и поређење са другима постаје крајње смешно.

dal je nuzno pobedjivati oponente u poslovnoj trci i socijalnoj ravni da se ne bi upalo u stanje depresije

Mislim da nije nužno stalno pobeđivati, barem ne svaki put i po svaku cenu.. Barem ne bi trebalo da bude, poraz je sastavni deo života i dobar pokazatelj na čemu treba da se radi.
Ali ako je posao i neki socijalni nivo dosta ispod sopstvenih merila (koja su individualna) u dužem vremenskom periodu, onda se može upasti u depresiju ili neku apatiju zbog toga, čak i ako je čovek mentalno jak...

Back