Ако је било Великог праска

To je pretpostavka da je bila mnogo gušća. Ne mogu odrediti prošlost na osnovu stanja u sadašnjosti. Čak ljudi neznaju ni kakva su bića živela u najranijoj fazi formiranja zemlje mnogo pre pojave današnjeg čoveka. Njihove ogromne kosti koje nalaze tu i tamo ne mogu objasniti. Prošlost nije uvek onakva kavu je mi zamišljamo.
Isto važi i za budućnost.

Već par puta sam napomenuo šta je materija. Kristalizacija energije. Kristalizacija višeg agregatnog stanja postojanja.
Jeli ti znaš uopšte šta je kristalizacija, i proces kristalizacije?

E, neka ti kristali malo na stranu. Nemoj molim te da me citiraš i ponavljaš da mi ništa ne znamo o ničemu dok ti o kristalima sve znaš. Evo, molim te.

Sad razumem šta si hteo. Mi još uvek ne znamo koliko galaksija je stvoreno u prasku jer vidimo samo do 15 milijardi svetlosnih godina udaljenosti. Teorija kaže da pre praska nije bilo ni prostora ni vremena.

Galaksije nisu stvorene već su nastale kroz određene procese. Ljudi čak ne mogu ni gledati u svim pravcima do 15 milijardi svetlosnih godina jer postoje mnogi objekti, magline i druge stvari koji zaklanjaju najveći deo univerzuma. Tu jedinu galaksiju što su uspeli da lociraju na 13 miliardi svetlosnih godina nadam se da znaš kako su mogli uočiti. A to nikako direktno.

Naravno da pre velikog praska nikada nije bilo vremena,niti prostora niti materije jer na višem postojanju takve stvari ne mogu da budu. A takođe mnogo posle velikog praska u višem agregatnom stanju univerzuma nije bilo formirano ni vreme ni prostor i sve se odigravalo u ciklusima.

Nisu kristali već kristalizacija. Pa jeli znaš šta je to ili ne znaš? Nemoj reći da znaš ako ne znaš.
I koji ste to vi? Niko drugi mi nije dao na znanje da ne zna šta je kristalizacija.

Dobro.... znam šta je kristalizacija. I rezultat kristalizacije je kristal. I šta ti onda nije jasno što sam napisao kristali? Niko ti nije rekao ni da razume tvoju kristalizaciju.

Galaksije nisu stvorene već su nastale kroz određene procese. Ljudi čak ne mogu ni gledati u svim pravcima do 15 milijardi svetlosnih godina jer postoje mnogi objekti, magline i druge stvari koji zaklanjaju najveći deo univerzuma. Tu jedinu galaksiju što su uspeli da lociraju na 13 miliardi godina nadam se da znaš kako su mogli uočiti. A to nikako direktno.

Naravno da pre praska nikada nije bilo vremena,niti prostora niti materije jer na višem postojanju takve stvari ne mogu da budu. A takođe mnogo posle velikog praska u višem agregatnom stanju univerzuma nije bilo formirano ni vreme ni prostor i sve se odigravalo u ciklusima.

Nastale i stvorene su sinonimi.

Mogu gledati tamo gde nema maglina. Mogu gledati radioteleskopom.

Pre praska (pretpostavka) postojala je samo energija. Posle praska se pretvara u materiju i svetlost. Mogu i detaljno da ti opišem proces ako te zanima.

Dobro.... znam šta je kristalizacija. I rezultat kristalizacije je kristal. I šta ti onda nije jasno što sam napisao kristali? Niko ti nije rekao ni da razume tvoju kristalizaciju.

Ako je tebi zemlja i materija kristal ondak dobro. Ali nije tako. To ti ime asocira na to. Ne razumeš šta je kristalizacija pa ću ti objasniti drugačije šta je materija.Naš svet kojeg nazivamo materija nije ništa drugo nego niže, zgusnuto zračenje odnosno na niže transformirana visoka energija višeg postojanja. Što je materijalno zračenje gušće, to je teža materijalna tvar, materija. Agregatno stanje materije je dakle nisko zračenje, gruba, gusta tvar. Tome pripada i fizičko telo čovjeka.

Ako je tebi zemlja i materija kristal ondak dobro. Ali nije tako. To ti ime asocira na to. Ne razumeš šta je kristalizacija pa ću ti objasniti drugačije šta je materija.Naš svet kojeg nazivamo materija nije ništa drugo nego niže, zgusnuto zračenje odnosno na niže transformirana visoka energija višeg postojanja. Što je materijalno zračenje gušće, to je teža materijalna tvar, materija. Agregatno stanje materije je dakle nisko zračenje, gruba, gusta tvar. Tome pripada i fizičko telo čovjeka.

Pa mani me sa kristalima onda. To je zračenje. Mi smo svi sastavljeni od neutrona, protona i elektrona u raznim kombinacijama. Ali nemamo svi strukturu kristalne rešetke. Nemoj bre da me buniš. Ja sam čovek od nauke. Zovi stvari imenom koje im pripada.

Back