Ako hoće u EU, Srbija treba da prizna Kosovo

Toliko o principima EU!!! JASNO JE odavno da ko god od Srbalja pokuša da u ime Srbije prizna nezavisnost Kosova zasigurno neće poživjeti dovoljno da se proveseli ulasku Srbije u EU!!! Eto majstori pa nek se sad javi onaj pravi!!! Inače imam neodoljivi utisak da je EU, na ovaj način krpljena, zapravo projekat kratkog daha i da bi nam se vrlo lako moglo desiti da ukoliko nas jednom ipak budu zvali da im pristupimo, biće to onda kad bude gužva na izlazu iz članstva u njoj!!! EVENTUALNO ČLANSTVO U EU JE ZAPRAVO POLITIČKO EKONOMSKO STANJE KOJE JE "OD DANAS DO SUTRA", A OD NAS TRAŽE DA PRIZNAMO PROTIVPRAVNU SECESIJU DIJELA SRBIJE ZA VIJEK VJEKOVA!!! Takve budalaštine nikad nisu bile ozbiljna ponuda!!! Većina članica EU zasigurno imaju razrađene planove i opcije za slučaj da u nekom vremenu dođe do urušavanja ideje o "jedinstvenoj Evropi", a mi treba da dupe prodamo kako bi smo pristupili u nešto što je privremenog karaktera!!! Niko ozbiljan "ne kupuje" priču da je jedinstvena Evropa konačno i nepromjenjivo ekonomsko-političko stanje kontinenta!!!

Jednostavno:
ZBOGOM UNIJO NA **** TE NABIJEM!!!

NE sumnajm da ce neka od zemalja Eu od nas traziti kao uslovpriznavanje Kosova ili nekog ugovora koji svakako ne bi isao u nasu korist .
Najgori epilog bi bio da Albanija udje pre nas u Eu , onda nam nema spasa , a kako smo krenuli i Moldavija i Gruzija ce tamo stici pre nas ...

To se nece desiti jer u uniji imas zemlje koje nece priznati Kosovo(Rumunija, Grcka, Spanija...).
Unija odluke donosi jedinstveno, sto bi znacilo da ce sve zemlje unije da priznaju Kosovo.
A posto se to nece desiti, onda nam ni takav uslov ne mogu davati.
Jos jedna podmetacina laznog premijera i laznih patriJota.

To se nece desiti jer u uniji imas zemlje koje nece priznati Kosovo(Rumunija, Grcka, Spanija...).
Unija odluke donosi jedinstveno, sto bi znacilo da ce sve zemlje unije da priznaju Kosovo.
A posto se to nece desiti, onda nam ni takav uslov ne mogu davati.
Jos jedna podmetacina laznog premijera i laznih patriJota.

najgore ako "Kosova" uđe u NATO, što je "moguće"...:neutral:

Kos nas je sve moguce...Umesto da smo usli u EU pre 20 godina ili da smo tome tezili kao sve normalne zemlje, mi smo hteli da se igramo rata. I igrali smo se, i pobedjivali na ratistima, gubili za politickim pregovorima, a sad kao treba da se cudimo sto nam se desava sve sta nam se desava...

šta predlažeš?

da se prizna nezavisno Kosovo?

šta predlažeš?

da se prizna nezavisno Kosovo?

Nikako i nikada.
Samo hocu da kazem da nije tacno to da je sve sto nam se desava nekakva svetska zavera, vec da uvidimo i sopstvene greske u celoj prici i da izvucemo pouke.
Sto znaci da idemo ka EU umesto od EU i da ne priznajemo Kosovo ni pod kojim uslovima.
Pa nek prave kompromis kao sa Kiprom kada za to dodje vreme.

Sto znaci da idemo ka EU umesto od EU i da ne priznajemo Kosovo ni pod kojim uslovima.
Pa nek prave kompromis kao sa Kiprom kada za to dodje vreme.

Mislim da ti primer nije najilustrativniji ...
Za razliku od Kipra koju je dosad priznala samo Turska , Kosovo je priznalo preko 40 zemalja od kojih skoro polovina su članice EU .
Drugo , na kipru živi svega 10 posto Turaka , oko nekih 80000 , a na Kosovu , tačnije ajd da kažemo u Srbiji skoro 2 miliona Albanaca .
Treće , Grčka je ušla u EU pre 27 godina ,član NATO od 1952 , i samim tim faktor koji se mora poštovati oko pitanja Kiparskog problema .
Ćetvrto , na Kipar EU nikad nije slala kvazi misije tipa Eulex .

Za razliku od Kipra koju je dosad priznala samo Turska , Kosovo je priznalo preko 40 zemalja od kojih skoro polovina su članice EU .
Drugo , na kipru živi svega 10 posto Turaka , oko nekih 80000 , a na Kosovu , tačnije ajd da kažemo u Srbiji skoro 2 miliona Albanaca .
Treće , Grčka je ušla u EU pre 27 godina ,član NATO od 1952 , i samim tim faktor koji se mora poštovati oko pitanja Kiparskog problema .

Kipar definitivno ne može da se poredi...

Samo, da li se bliži dan kada RS treba da prizna nezavisnost?!?!

Pa sta onda da radimo, da priznamo i mi?

Ti si rekao da ne bi to uradio , ja isto ne bi , daj da vidimo ima li takvih koji bi .

Ma sta se pricalo po medijima, sem u slucaju da ldp sam ima vecinu u parlamentu, ubedjen sam da nijedna vlada potez priznanja nece napraviti.
Jer prvo, proces priznavanja ide ovako-vlada uputi predlog o priznavanju parlamentu, parlament se slozi, onda vlada uputi papir toj drzavi i obavesti ih da je priznaje.
E sad, meni je tesko da zamislim da bi taj proces prosao i u vladi i u parlamentu sa sadasnjim i slicnim rasporedom snaga.

E sad ko je lud ?

1) Oni sto vele da je KosovA lazna drzava ( a koja nije po istim ? )
2) Oni sto su istu priznali
3) Kolektivno ludilo '90 u Srbiji ne jenjava
4) Albanci
5) Tvrdnja Kostunice da se svaki Srbin radja i umire sa svecu da je Kosovo uvek bilo i uvek ce biti ..."

....u srcu pravog srpskog patrijote.
a koliko je takvih to je vec druga tema.... a bogami kako vidim svakim danom sve manje, ali zato su sve glasniji:dash::dash:

Back