Ajnstajn i Mileva

:lol: i kod genijalaca su isti medjuljudski odnosi
iritantno je to sto time hoce da snize njihovu genijalnost u ocima obicnih ljudi

Može biti genijalac za nešto a za sve ostalo kreten . Sjećam se jednog odličnog
profesora mehanike . Pertle nije znao da zaveže a kad je pričao sav se zapljuje .
Mog profesora književnosti je žena dovozila kući građevinskim kolicima kad je pijan pao u
kanal uz cestu i tamo zaspao .

,.. možee,.. a što ne bi moglo ? :) ,..
to su ljudi koji imaju svoje opsesije,.. i misle da je to njihovo jako važno,.. za čovečanstvo,..
,.. i oni su od krvi i mesa,..
Ajnštajnu se pripisuje i kuvanje džepnog sata (pobrkao sa jajetom),.. msm da je to vic,..

I da ne ostanem dužan - neznalicama:
Cepanje atoma nije izbijanje elektrona iz strukture atoma,.. iz omotača,.. jer je to prirodna pojava sa povećanjem (toplotne) energije, .. elektron ubrzava i "izleće iz krivine" zbog centrifugalne sile,.. koja biva veča od centripetalne ( privlačne - Kulonove) sile,..
To je LUK I VODA :) .. to znaju i oni - imalo informisani,..
ali,.. CEPANJE ATOMA - je cepanje jezgra - razdvajanje protona i neutrona u jezgru,..
ps: Tesla je bio Fantast,.. hohštapler,. za mnogo toga,.. pa i za žene,.. umro u velikim dugovima, upropastio (finansijski) i Westinghausa,.. i sebe ( ostao dužan,.. po tom su mu osnovu, prevrtali po koferima i ličnim stvarima, kada je umro,.. u bedi,.. u samačkom hotelu,.. za neke je stvari, bio Glup !),..
Ali, Ajnštajn i Pupin nisu bili "glupi",..

Ajnštajn je imao Slavu, a Pupin je imao i Novac i Slavu,..

Poslednja izmena:
Pa sad,.. baš genijalan,.. ?,.. recimo da je bio blizu,.. da je bio Ingeniozan,..
ali puno bliži geniju od Tesle ili Pupina,..
i hteo ja da ostavi nešto čovečanstvu,..
i ostavio je,.. puno je i njegovih aforizama ( a, ima li koji da je ostao od Tesle? )
I zato je hteo komociju u životu,..
da radi kad mu se hoće,.. da ga ne ometaju,.. trebala mu je služavka,.. da manje dangubi :)

Poslednja izmena:
Ma sta je Ajnstajn ostavio covjecanstvu majke vam ga vase......
U cemu je znacaj teorije realtiviteta po kojoj je najvise poznat?
A da Tesle ne bi pitanje je da li bismo se mi danas kuckali......
I sigurno je bio moralniji od Alberta dakako po mnogim pitanjima
Izgleda da ovdje mnogi forumasi rade za tajne sluzbe.....
I svi su građani svijeta......
O,Srbijo gdje ces sa ovolikim kosmoplitama koji vole sve tuđe a njihovo im ne valja.....
Tesla nije istrazen ni 10% a ni nece jer je CIA sve pokupila nakon njegove smrti...

Ma sta je Ajnstajn ostavio covjecanstvu majke vam ga vase......
U cemu je znacaj teorije realtiviteta po kojoj je najvise poznat?
A da Tesle ne bi pitanje je da li bismo se mi danas kuckali......
I sigurno je bio moralniji od Alberta dakako po mnogim pitanjima
Izgleda da ovdje mnogi forumasi rade za tajne sluzbe.....
I svi su građani svijeta......
O,Srbijo gdje ces sa ovolikim kosmoplitama koji vole sve tuđe a njihovo im ne valja.....
Tesla nije istrazen ni 10% a ni nece jer je CIA sve pokupila nakon njegove smrti...

CIA nije postojala za vreme II sv. rata.

Uvek su mi bili čudni bračni parovi koji se bave istom intelektualnom profesijom.
Pitala sam se gde je granica između ljubavi dve osobe i ljubavi prema istom poslu.
Jesu li se oni malo prešli u proceni onog što osećaju jedno prema drugom?
Ili samo vole ista istraživanja, ista polja delovanja?

Uvek su mi bili čudni bračni parovi koji se bave istom intelektualnom profesijom.
Pitala sam se gde je granica između ljubavi dve osobe i ljubavi prema istom poslu.
Jesu li se oni malo prešli u proceni onog što osećaju jedno prema drugom?
Ili samo vole ista istraživanja, ista polja delovanja?

Pa stcaj okolnosti ih spojio. Ranije mi je to delovalo kao noćna mora, ni sa dečkom/mužem nemaš lufta od istih tema. Sad vidim da tu ima gro prednosti, a da pobegneš od uskospecijalizovanosti ionako su male šanse. :(

Umetnici i filozofi takođe nisu podesni za brak.

Filozofi se pojavljuju u vremena kad zenske flipnu, pa se to podrazumijeva.

- - - - - - - - - -

:lol: i kod genijalaca su isti medjuljudski odnosi
iritantno je to sto time hoce da snize njihovu genijalnost u ocima obicnih ljudi

lol ili obicni ljudi ocekuju jednakost pred genijalcima?

- - - - - - - - - -

provereno overeno :worth:

Makijaveli - 5oro djece. Ali nije zivio u liberalna vremena. Znas, ljubav nije ni uzimanje ni davanje, nego kad neko nesto moze sto drugi ne mogu, pa ti to treba. S tim da zene izgleda danas mogu nesto sto nijedan muskarac ne moze, pa ocekuju da se njih "osvaja" svaki i cio dan.

Cinjenica je da Ajnstajn nije voleo Milevu Maric i da je imao ljubavnicu,i da su se posle vise od deset godina braka razveli,
da bi se Ajnstajn odmah potom ozenio svojom rodjakom,To su cinjenice iz njegove biografije, a iz ovog teksta se vidi da je
Ajnstajn Milevu tretirao kao sluzavku a ne zenu i majku njihove dece, i nikada nije priznao Milevin doprinos njegovom naucnom radu
Tako je, a ona jadnica ipak nije bila cista u glavu jer da jeste ipak bi nekako otisla. Mislim, trebalo bi pogledati i detalj o deci ( barem jednom detetu)
koje je rodila u braku s njim pa bi svakome bilo jasno da ta zena nije bila cista u glavu.

Back