Ajmo o objektivnosti

pa misoni to je za takve kao ti ok...ali ima onih koji nemaju svoj stva..koji se daju preparirati..koji jos nisu dovoljno sazreli da mogu da odvoje sta je dobro a sta ne..mediji pucaju na takve...nesigurne...i ispiraju mozak.....i deluju..onako kako su i naumili....lose

Vrlo si u pravu u kompletnoj proceni.Ali i Misoni je u pravu i veruj da skoro ne znam bar u mojoj okolini da iko gleda B92 vec jako dugo vremena.Shvatili su ljudi sta je njihov cilj i ne zele da ih gledaju.Moja rodjena sestra je novinar35 godina i vrlo dobro razumem o cemu govoris-vrla istina.

Do sada se vec u velikom broju tema nekako provlacila prica i o televiziji b 92
Koliko je to objetivna televizija
koliko je antisrpska
koliko je porfesionalna
za koga radi
sta joj je cilj itd
bez obzira sto sam tu tek od septembra nesto se ne secam teme koja je bila iskljucivo posvecena ovoj televiziji
Nisam namerno postavila anketu jer su te ankete obicno nepotpune i postvaljac iz svoje subjektivnosti ne stvai sve odgovore kkoji mozda zasluzuju da stoje
dakle sta vi mislite o B 92..koliko je stvarno objektivna koliko je stvarno antisrpska i koliko mi svi preterujemo u ocenjivanju ove televizije i njenog porgrama...Ova tema mi je nekako dosla posle nedavno objavljenih intervjua sa Albancima sa Kosova za koje ja licno mislim da su teroristi..u principu nemam nista protiv da cujem sve strane...ali imam protiv da stalno slusam samo jednu stranu i to onu koja je odabrana za serviranje

apsolutno se slazem sa tobom i retko ih gledam!!!

kolega pocastvovana sam vadjenjem iz naftalina inace stalno angazovane teme...hvala

ma ja taj B92,stvarno ne zarezujem ni malo,cak ni kad je vremenska prognoza u pitanju,razumem da je svaka TV manje vise u necijim rukama i da je uredjivacka politika pod direktnom kontrolom finansijera ali toliku naklonjenost prema svima koji su protiv Srba i toliku pristrasnost koja slobodno mogu da kazem prelazi u nastranost necu da gledam!!!

Sta znaci po tvojim kriterijumima antisrpska? Po mojim bi to znacilo da unizava jednu naciju, nalazi joj iskljucivo mane, propagira mrznju prema istoj. B92 to ne radi ako, po ko zna koji put ponavljam, izuzmemo petak ujutro sa cedomirom i drugarima. Zatim ne narusava drustveno uredjenje RS, daje svima jednako pravo da iznesu svoj stav. I mogu sad da nabrajam do besvesti.

b92 i ostali takozvani nezqavisni mediji odnosno propagandni servisi koje su instalirali u srbiji su rak rane za srpski narod

Pa koja je to televizija objektivna ? Imali ijedna TV stanica na svetu da je objktivna ?

Sta to radi protiv Srba stanica B92 ? Ja vas pitam ? Ovde koliko vidim se najmanje pricalo o tome sta je to ona stvarno antisrpski uradila ? Samo su se do neba ponavljali stavovi , kako se cini nicm osnovani , da je TV B92 antisrpska .

Vidim da se pise kako B92 reportuje samo Albanske zrtve . To nije tacno - skoro sam gledao emisju o logoru na starom sajmistu za vreme drugog svetskog rata u kome su po njihovim izvestajima najvise stradali srbi . A gde ste jos culi nesto o tom logoru , uopste o Stradanjima Srba u Drugom Svetskom ratu ? Pa ko je veci antisrbin - onaj ko je oprostio nemcima , kao da zrtava nije ni bilo i ko je silom naterao narod da zaboravi sta se dogadjalo tokom drugog svetskog rata ili onaj koji nas na to podseca ?

Tako da ta vasa prica o tome kako B92 prica samo o tudjim zrtvama pada u vodu . A ti ljudi koji takvu pricu pricaju prvo treba da se zapitaju koliko su oni objektivni .

Sasvim je ocigledno i normalno da B92 ili bilo koja televizija prica o necemu sto ne bi trebalo - o necemu sto boli . O necemu sto narod ne bi zeleo da cuje .

Sasvim je poznato da su mnoge istine o korupiranosti nase vlade sadasnje a i ondasnje pre 2000ite izasle u javnost upravo preko TV B92 i stoga je ocekivano da ce mnogi politicari i drugi ljudi cija su se zlodela oglasila na B92 radaiti na satanizaciji te televizije . Ovaj primer mozete slobodno porediti sa premijerom Djindjicem i njegovom stanizacijom zato sto je hteo da napravi promene koje su se kosile sa tadasnjim sistemom - koji je inace bio korumpiran . Svidelo se to nekom ili ne .

Onda danas imate gomilu ljudi koji mozda cak i ne gledaju B92 ali su njihove politicke vodje rekle kako je B92 antisrpska televizija - a oni to prihvataju zdravo za gotovo . Onda to ponavljaju kao papagaji i duboko uvereni da je to jedina istina , traze , kopaju , bilo sta sto bi moglo da bude dokaz koji potvrdjuje njihova verovanja , nimalo se ne osvrcuci na njihova dobra dela . Kada bi TV B92 nekom akcijom izgradila stanove za sve izbeglice u Srbiji ( kojih ima preko 100 000 ) ti ljudi to nikada ne bi prihvatili kao nesto dobro vec rekli - eto podkupljuju narod .
O tome se radi .

Kao sto se za Djindjica pricalo kako je on eto dovrsio Hram Sv. Save samo da bi podkupio naklonost naroda . Pa sto ga nije dovrsio Slobodan Milosevic ? On nije hteo naklonost naroda ? Koji to politicar ne zeli naklonost naroda - kako moze uopste da bude na vlasti ako nema naklonost naroda . Pa narod je sve te politicare i dove na vlast .

A sto se tice objektivnosti svih nas . Pa dobro bre ljudi jeste juce pali sa neba ? Pa zna se sta su mass-mediji i kako oni rade . Svako razuman zna da se mass-medijima ne moze verovati , zna se da se propaganda mass medija nikada ne uzima kao jedina istina . To je propaganda . Zna se sta je propaganda .

I jos nesto o objektivnosti nas samih . Pitate li se koliko su druge televizije "bolje" . Sta radi RTS ? Kakve su njihove vesti ? Setite se RTSa u periodu devedesetih kad umalo nismo postali ( ma jos samo malo ) pa vodeca svetsak sila , uzor evropskim zemljama . Milioni lazi koji su izasli na RTSu . Milioni precutenih demonstracija , bede , stradanja , ubistava , pljacki , nemastine koji nikada nisu izlazili iz RTS . Samo ste mogli da cujete kako je sve dobro i kako narod pozdravlja svog vodju .

Sta da kazemo na to sto RTS objavljuje vest "danas pravoslavci slave bozic" . Kao da se radi o nekoj nacionalnoj manjini . Kao da su ti pravoslavci neki ljudi sa dalekog istoka , pa kao oni slave bozic . Kao da mi nismo u pitannji . To je sramota . Ne B92 . B92 nije drzavna televizija , nije nacionalna televizija kojoj ljudi placaju porez , vec RTS .

Ako vi smatrate da je kritikovanje nase drzave antisrpski cin - onda vas molim da se vratite u srednju skolu . Kritikovanje ima istu vrednost kao i hvalisanje . Vas je problem sto ne mozete da prihvatite istinu . Kakvu bi ste vi televiziju uopste voleli ? Pa vi ste dresirani samo da mrzite , nimalo da volite . Vi najvise kritikujete , bez ijedan kompliment da date . Koja je to po vama Tv stanica dobra ?

Ono sto najvise zabrinjava jeste sto o jednoj obicnoj Tv stanici pricate kao o nekoj para vojnoj formaciji . E ljudi to su mass mediji . Uostalom vas niko ne tera da gledate B92 . Ako vam se ne svidjaju , imate upravljac , pa promenite kanal . Ne placate im porez .

U Srbiji se nista nece promeniti ako se B92 unisti kako veliki deo elite na tome radi , niti se kad ista pozitivno stvorilo unistavanjem , bilo gde u svetu .

Poslednja izmena:
То ти је све ЦИА (б92)... требало би те продане душе потерати да раде нешто корисно за Србију (туцају камен у неком лепом гулагу) те тако престану да шире отров из тв и радио апарата.

Treba da procitas prethodne postove , pa ces da vidis sta B92 radi protiv srpskog naroda . Pise dosta toga .
bBolje da im drzava oduzme frekvenciju , nego da ih gnevan narod pali i rastrze po ulici , jednog dana .

Pa koja je to televizija objektivna ? Imali ijedna TV stanica na svetu da je objktivna ?

Sta to radi protiv Srba stanica B92 ? Ja vas pitam ? Ovde koliko vidim se najmanje pricalo o tome sta je to ona stvarno antisrpski uradila ? Samo su se do neba ponavljali stavovi , kako se cini nicm osnovani , da je TV B92 antisrpska .

Vidim da se pise kako B92 reportuje samo Albanske zrtve . To nije tacno - skoro sam gledao emisju o logoru na starom sajmistu za vreme drugog svetskog rata u kome su po njihovim izvestajima najvise stradali srbi . A gde ste jos culi nesto o tom logoru , uopste o Stradanjima Srba u Drugom Svetskom ratu ? Pa ko je veci antisrbin - onaj ko je oprostio nemcima , kao da zrtava nije ni bilo i ko je silom naterao narod da zaboravi sta se dogadjalo tokom drugog svetskog rata ili onaj koji nas na to podseca ?

Tako da ta vasa prica o tome kako B92 prica samo o tudjim zrtvama pada u vodu . A ti ljudi koji takvu pricu pricaju prvo treba da se zapitaju koliko su oni objektivni .

Sasvim je ocigledno i normalno da B92 ili bilo koja televizija prica o necemu sto ne bi trebalo - o necemu sto boli . O necemu sto narod ne bi zeleo da cuje .

Sasvim je poznato da su mnoge istine o korupiranosti nase vlade sadasnje a i ondasnje pre 2000ite izasle u javnost upravo preko TV B92 i stoga je ocekivano da ce mnogi politicari i drugi ljudi cija su se zlodela oglasila na B92 radaiti na satanizaciji te televizije . Ovaj primer mozete slobodno porediti sa premijerom Djindjicem i njegovom stanizacijom zato sto je hteo da napravi promene koje su se kosile sa tadasnjim sistemom - koji je inace bio korumpiran . Svidelo se to nekom ili ne .

Onda danas imate gomilu ljudi koji mozda cak i ne gledaju B92 ali su njihove politicke vodje rekle kako je B92 antisrpska televizija - a oni to prihvataju zdravo za gotovo . Onda to ponavljaju kao papagaji i duboko uvereni da je to jedina istina , traze , kopaju , bilo sta sto bi moglo da bude dokaz koji potvrdjuje njihova verovanja , nimalo se ne osvrcuci na njihova dobra dela . Kada bi TV B92 nekom akcijom izgradila stanove za sve izbeglice u Srbiji ( kojih ima preko 100 000 ) ti ljudi to nikada ne bi prihvatili kao nesto dobro vec rekli - eto podkupljuju narod .
O tome se radi .

Kao sto se za Djindjica pricalo kako je on eto dovrsio Hram Sv. Save samo da bi podkupio naklonost naroda . Pa sto ga nije dovrsio Slobodan Milosevic ? On nije hteo naklonost naroda ? Koji to politicar ne zeli naklonost naroda - kako moze uopste da bude na vlasti ako nema naklonost naroda . Pa narod je sve te politicare i dove na vlast .

A sto se tice objektivnosti svih nas . Pa dobro bre ljudi jeste juce pali sa neba ? Pa zna se sta su mass-mediji i kako oni rade . Svako razuman zna da se mass-medijima ne moze verovati , zna se da se propaganda mass medija nikada ne uzima kao jedina istina . To je propaganda . Zna se sta je propaganda .

I jos nesto o objektivnosti nas samih . Pitate li se koliko su druge televizije "bolje" . Sta radi RTS ? Kakve su njihove vesti ? Setite se RTSa u periodu devedesetih kad umalo nismo postali ( ma jos samo malo ) pa vodeca svetsak sila , uzor evropskim zemljama . Milioni lazi koji su izasli na RTSu . Milioni precutenih demonstracija , bede , stradanja , ubistava , pljacki , nemastine koji nikada nisu izlazili iz RTS . Samo ste mogli da cujete kako je sve dobro i kako narod pozdravlja svog vodju .

Sta da kazemo na to sto RTS objavljuje vest "danas pravoslavci slave bozic" . Kao da se radi o nekoj nacionalnoj manjini . Kao da su ti pravoslavci neki ljudi sa dalekog istoka , pa kao oni slave bozic . Kao da mi nismo u pitannji . To je sramota . Ne B92 . B92 nije drzavna televizija , nije nacionalna televizija kojoj ljudi placaju porez , vec RTS .

Ako vi smatrate da je kritikovanje nase drzave antisrpski cin - onda vas molim da se vratite u srednju skolu . Kritikovanje ima istu vrednost kao i hvalisanje . Vas je problem sto ne mozete da prihvatite istinu . Kakvu bi ste vi televiziju uopste voleli ? Pa vi ste dresirani samo da mrzite , nimalo da volite . Vi najvise kritikujete , bez ijedan kompliment da date . Koja je to po vama Tv stanica dobra ?

Ono sto najvise zabrinjava jeste sto o jednoj obicnoj Tv stanici pricate kao o nekoj para vojnoj formaciji . E ljudi to su mass mediji . Uostalom vas niko ne tera da gledate B92 . Ako vam se ne svidjaju , imate upravljac , pa promenite kanal . Ne placate im porez .

U Srbiji se nista nece promeniti ako se B92 unisti kako veliki deo elite na tome radi , niti se kad ista pozitivno stvorili unistavanjem bilo gde u svetu .

ej svaka tebi cast,kako te nije mrzelo da ovoliko kucas,naravno i meni svaka cast jer sam sve to procitao i ostao ziv...Ko voli nek izvoli i neka ih gleda ali s obzirom na njihov rejting izgleda da bas i nema puno takvih,sto se mene tice BK je bio primer,recimo,pristojne i priblizno realne televizije sa vrlo dobrim programom,bez obzira na politicku i ekonomsku moc Karica u to vreme!

ej svaka tebi cast,kako te nije mrzelo da ovoliko kucas,naravno i meni svaka cast jer sam sve to procitao i ostao ziv...Ko voli nek izvoli i neka ih gleda ali s obzirom na njihov rejting izgleda da bas i nema puno takvih,sto se mene tice BK je bio primer,recimo,pristojne i priblizno realne televizije sa vrlo dobrim programom,bez obzira na politicku i ekonomsku moc Karica u to vreme!

Svaka ti cast kad si procitao . Mislim da je dovoljno da se pogleda klip koji je postavljen .

Problem Srba jeste sto oni ne mogu da prihvate slobodu . Postoji citava generacija koja je prozivela komunizam gde se svaki vid ne slaganja sa sistemom smatrao pretnjom za drzavu i bivao je ostro sankcionisan .

Oni ne razumeju to sto su to slobodni mediji ( slobode u opstem smislu ) . Oni ne mogu da shvate da postoje i drugi pogledi na stvari i svet oko nas . Decenijama su uceni zatvorenom pogledu na svet i njima je jednostavno ne prihvatljivo da nesto bude drugacije . To je psiholoski poremecaj .

I onda kada su se pojavile televizije koje rade ne zavisno od vlade , pocelo je svasta da se cuje . Sasvim ocekivana reakcija jedne postkomunisticke zemlje na drugacije .

Ako B92 radi nesto sto nije u skladu sa zakonom , ako siri lazi i izmishljene informacije - postoje sudovi (koji to inace jedva cekaju) pa ih tuzite . Nemojte ono - kad nema dokaza onda ce mo da se vredjamo . A koliko vidim i oni politicari cija su zlodela izasla preko B92 samo je vredjaju - nema tuzbe , zato sto nema ni dokaza ni osnove da tuze televiziju B92 .

Svaka ti cast kad si procitao . Mislim da je dovoljno da se pogleda klip koji je postavljen .

Problem Srba jeste sto oni ne mogu da prihvate slobodu . Postoji citava generacija koja je prozivela komunizam gde se svaki vid ne slaganja sa sistemom smatrao pretnjom za drzavu i bivao je ostro sankcionisan .

Oni ne razumeju to sto su to slobodni mediji ( slobode u opstem smislu ) . Oni ne mogu da shvate da postoje i drugi pogledi na stvari i svet oko nas . Decenijama su uceni zatvorenom pogledu na svet i njima je jednostavno ne prihvatljivo da nesto bude drugacije . To je psiholoski poremecaj .

I onda kada su se pojavile televizije koje rade ne zavisno od vlade , pocelo je svasta da se cuje . Sasvim ocekivana reakcija jedne postkomunisticke zemlje na drugacije .

Ako B92 radi nesto sto nije u skladu sa zakonom , ako siri lazi i izmishljene informacije - postoje sudovi (koji to inace jedva cekaju) pa ih tuzite . Nemojte ono - kad nema dokaza onda ce mo da se vredjamo . A koliko vidim i oni politicari cija su zlodela izasla preko B92 samo je vredjaju - nema tuzbe , zato sto nema ni dokaza ni osnove da tuze televiziju B92 .

kao prvo..srbi vrlo dobro znaju sta je sloboda...sve zrvte palih srba su upravo sbog tog uzvisenog..SLOBODE

ovde se ne radi o slobodnom mediju..upravo suprotno to je medij koji je u sluzbi
necu da se bavim u cijoj..ali ocit nekoj koja radi prilicno antisrpski
bas lepo o b 92 sto je pokazala zrtve srba i WW2..veoma tuzno sto je isla tako daleko u porslost..iste takve zrve je mogla da nadje samo par dana ranije na Kosovu samo par meseci ranije na istom tom Kosovu..samo par godina ranije na istom tom Kosovu..Hrvatskoj Bosni.....cuj b 92 nasla da mi prikazuje zrtve iz ww2
pa nije morala da se trudi
ova televizija ne samo da radi nezavisno od vlade vec radi zavisno od necije druge vlade a protiv drzave na kojoj realizuje svoj program
to je televizija koja prikazuje samo jednu stranu medalju insistira na njoj i pokusava da nametne svoj stav i tu stranu medlaje kao jedinu istinu
mozes da palamudish koliko hoces
ali ja ti mogu nabrojati koliko neobjektivnih gostiju tipa natase kandic sonje biserko i slicnih likova gostuje na toj televiziji insistirajuci na njihovom vidjenu stvarnosti
prikazivanje svih kao zrtvi i srba kao dzelata..dosadilo je vec svima..a to je jedini posao b92
pa cak i pobeda srpskih sportista od njih ne zasluzuje da dobije epitet nasi sportisti vec imaju tretman kao i svaka druga ekipa iz bilo koje zemlje
ti to zoves objektivnoscu
slobodno
ja to ne vidim tako

ovde se ne radi o slobodnom mediju..upravo suprotno to je medij koji je u sluzbi
necu da se bavim u cijoj..ali ocit nekoj koja radi prilicno antisrpski
bas lepo o b 92 sto je pokazala zrtve srba i WW2..veoma tuzno sto je isla tako daleko u porslost..iste takve zrve je mogla da nadje samo par dana ranije na Kosovu samo par meseci ranije na istom tom Kosovu..samo par godina ranije na istom tom Kosovu..Hrvatskoj Bosni.....cuj b 92 nasla da mi prikazuje zrtve iz ww2
pa nije morala da se trudi
ova televizija ne samo da radi nezavisno od vlade vec radi zavisno od necije druge vlade a protiv drzave na kojoj realizuje svoj program
to je televizija koja prikazuje samo jednu stranu medalju insistira na njoj i pokusava da nametne svoj stav i tu stranu medlaje kao jedinu istinu
mozes da palamudish koliko hoces
ali ja ti mogu nabrojati koliko neobjektivnih gostiju tipa natase kandic sonje biserko i slicnih likova gostuje na toj televiziji insistirajuci na njihovom vidjenu stvarnosti
prikazivanje svih kao zrtvi i srba kao dzelata..dosadilo je vec svima..a to je jedini posao b92
pa cak i pobeda srpskih sportista od njih ne zasluzuje da dobije epitet nasi sportisti vec imaju tretman kao i svaka druga ekipa iz bilo koje zemlje
ti to zoves objektivnoscu
slobodno
ja to ne vidim tako

Prvo ja nigde nisam rekao da su ijedni mediji objektivni . Ali sam rekao da ste vi toliko neobjektivni da je B92 za vas mala maca .

Sto onda ne tuzis B92 ? Sto to niko ne tuzi B92 ?

To ocemu ti pricas je ne zavisnost medija ( magla ) . Kada sam rekao sloboda medija napomenuo sam u opstem smislu - sto anzaci da neko prica neku pricu koja je drugaciji pogled na svet , ne onaj na koji su ljudi bili dresirani tokom komunizma .

Prikazuje li RTS srpske zrtve ?

Slazem se sa tobom oko navijacki nastrojene propagande na B92 . Koja to televizija nije navijacka ?

Neki ljudi su vam u ime RTSa nabacili novi porez koji morate da placate svakog meseca . To nikom nije bio bezobrazan cin ili antisrpski . To je navivni i glupi narod vrlo brzo prihavtio . Neko zna za njegovu naivnost i koristi je na mnogo dobar nacin . Digne prasinu oko neke gluposti kako bi narod odvukli od pravih problema i nevolja . To je toliko daleko otislo da postoje ljudi koji misle da je B92 najveci problem . To je pateticno .

Kako se to niko od velikih i poznatih Srbenda ni na ovom forumu niti u javnom politickom svetu nije pitao - Kako je to Pravoslavna Nova Godina radni dan ? Kako to pravoslavna Srbija slavi katolicku novu godinu , a pravoslavnu ne slavi kao drzavni praznik ?

Svakom razumnom coveku je jasno da nesto nije uredu . Ni sa drzavom , ni sa njenim narodom ( a narod je drzava ) , a po najvise sa politicarima kojima je data najveca moc .

Narod je toliko neobjektivan , naivan i glup da on jedino sto zna je televizija i propaganda koja se tamo siri . To je problem , ne televizija . Moc televizije je posledica naroda i njegove gluposti , a ne obrnuto .
Cak sta vise da bi ste bili sto vise objektivniji morate cuti i drugu stranu ! To je osnova za demokratiju koju su stvorili stari grci pre mnogo vekova . Kriticko razmishljanje , a ne verovanje .

Srbija veruje televiziji . Srbija veruje propagandi . Pa cak i cela prasina koja se digla oko B92 je cist produkt propagande . To je dokaz koliko ljudi veruju u propagandu i misle da je to jedina istina . .

Da Srbija razmishlja kriticki vrlo brzo bi dosla do istine i ako B92 prica gluposti verovatno bi prestala da je gleda . Da Srbija razmishlja kriticki nikada joj glavni informator ne bi bila televizija .

Narod je takav da dozvoljava da placa taksu za puteve a da nema puteve . Ljudi u selima na brdima vec 50 godina placaju porez za put a voze se putem koji su sami napravili tako sto su ga ugazivali traktorima kako ne bi trava obrasla . Ti ljudi i dalje placaju porez za put . I cela srbija placa porez za put a voze se po rupama - pa gde ide taj novac koji mi placamo za puteve - pa nemojte da naz lazete i zayebavate . O tome niko nikad nije ni pricao niti je pomenuo - od cele sadasnje vladajuce garniture . Oni cak sta vise grade puteve u kampanjama i obecavaju puteve kada treba da se odluci ko ce da vlada - tad sve moze . Pa ljudi iz inostranstva bi se smejali nasem privitimizmu . Putevi su osnovna stvar . Ali to u Srbiji prolazi , ali zato B92 nikako , ma nema sanse , ma oni su nam za sve krivi - pricaju ljudi . To je smesno koliko je Srbija slepa i koliko to njeno slepilo koriste lukavi ljudi .

Poslednja izmena:
Niko se ne pita kako to bre po sve ovoj krizi i nemastini ministri i poslanici imaju sve vece plate ?

To je tabu . Kada treba da se donese neki zakon od opsteg interesa onda im treba mesec dana , ali kad je trebalo da se odluci o visni njihovih plata odmah su se dogovorili - odmah su sebi podigli plate .

Oko toga se nikaka prasina nije dizala jer njima nije to ni bilo u interesu . A narod ? Narod ocigledno ne vidi nista , vec samo ponavlja ono sto mu vodje kazu .

To je sve tako zato sto narod to dozvoljava . Takva vlada i politicari su produkt naroda , narod ih podrzava ( trpi ) i glasa na izborima . Nisu oni takvi pali sa neba .

Kada je hleb sa 20 dinara skocio na 40 dinara . Niko se nije bunio . To je utvari bolesno koliko se narod pomiri sa korupcijom i lopovima .

To je neverovatno kakvom se raspalom zeleznicom voze Srbi u zemlji o kojoj japanci sanjaju a ti isti japanci se voze zeleznicom brzom 500 Km/h . U Srbiji punom resursa svih vrsta takvo bedno stanje . Onda nije ni cudo sto neko mnogo mocniji sa strane kaze - pa cekaj kad oni neumeju da koristi resurse koje imaju , onda oni takvu zemlju i ne zasluzuju -

Toliko toga u ovoj zemlji neobjasnjivog ima da toj listi nema kraja . A niko ni politicari ni narod ni "a" da kaze o tome , a kamoli da se buni ili da preduzme nesto da se to promeni .

A sve je to posledica komunizma (socijalizma) koji je iz skola potpuno eliminisao kriticko razmihljanje .

Tako da te generacije nisu mogle da se snadju za izazovima devedesetih i ti ljudi su olako prihvatali sve sto im vodje kazu ( bilo to peko televizije , radija , novina ...) .

Vi za vreme komunizma jednostvavno niste smeli da se protivite sistemu , niste smeli da propagirate drugacije mishljenje . Nije smelo da se postavi pitanje da li je drug Tito zaista drug ?! To jednostavno niste smeli jer bi ste zavrsili u nejblazem slucaju u zatvroru .

Tako da je sumnja i kriticko razmishljanje bilo potisnuto u svim institucijama . A narocito u skolstvu - stotine primera profesora koji su smenjivani za vreme komunizma jer su zagovarali nesto sto nije bio komunizam .

U komunizmu niste ni trebali da se pitate - to je bila politika . Drzavna pitanja ostavite nama , komunistickom komitetu .

Nas komunizam (Titoizam) lepo opisuje jedna pesma posvecena Titu koja kaze - Uz marsala Tita junackoga sina ... ko drugcije kaze klevece i laze i nasu ce osetit bes !

Mislim da je ta recenica sve rekla . Propagirano je kako je komunizam odnosno. socijalizam najsavrseniji oblik drustvenog sistema - i tu nije bilo , a nije ni smelo da bude dalje diskusije .

Jos su stari Grci znali da je jedini nacin da dodjete do istine jeste da diskutujete , sumnjata i kritikujete . Kod nas je to namerno potiskivano , jer takav je bio ceo sistem koji u sustini vise bio diktatorski , a ne socijalisticki .

cekaj ko bre to mi..mi smo toliko neobjektivni
ovo je tema koja se odnosi na b92
otvoricu temu i objektivnosti ostalih tv...bila sam prosto ponukana jednom emisijom koja me je vredjala mene kao coveka...tom emisijom su me tretirali kao da ja nemam mozga..vredjali moju inteligenciju....pazi ne bitno
ocu da mi odgovorish na pitanje ko to mi..ko to vi
ti ne zivish u ovoj drzavi
ko kaze da ja ne znam da dizu sebi plate ko kaze da se nisam bunila..do pre godinu sam tamo radila i otisla na tri puta manju platu..jer vise bahatost nisam mogla da trpim
ne generalizuj narod nije glup
vidi on jako dobro
al je covece izmrcvaren..ovom narodu je svega dosta..ljudi zele jos malo d apozive da zaborave sve ono strasno kroz sta su prolazili..lako je ceo narod osuditi..razmisli kako smo ziveli..ne znam koliko imash godina ali ja imam dovoljno da sam svojih 20 najvaznijih izgubila...jako si lak na recima da osudjujesh ..uopste se ne stavljash u ulogu malih ljudi..sta su sve preziveli...nema ovaj narod kolektivno zaboravljanje
svaki dan se urezao u pamcenje..narod to zeli da zaboravi ali mu nedaju...upiruci prstom stalno u njega kao glavnog krivca
mani me tih prica da je narod drzava...da li su ti za koje si glasao stvarno radili ono sto si mislio da hoce..sta sad treba da uradimo..sta je to sto je najpamentije da uradimo

da gledamo na b92 da smo mi krivi za sve
e pa vidish...nismo..ja to ne prihvatam..narod nije kriv za sve..necu dozvoliti da mi isperu mozak i na mene upru prstom..ni sa b92 ni sa jedne druge televizije
ja sam ponosna sto sam srpkinja..ja svoju drzavu necu pordati jer joj je tesko kao i meni
ja necu pormeniti drzavu kao tim koji gubi pa cu postati navijac nekog drugog tima
ja znam da je bilo onih koji su ubijali..ti i treba da odgovaraju..ali ne mogu da se pomirim sa tim da se ubicama smatraju svi srbi..jer je to laz....ako mi sebe ne budemo zanli da volimo i cenimo ni drugi nece to znati
a na zalsot jako nas puno ima takvih koji ce rodjenu mamu pordati samo da njemu bude dobro koji ce biti i busman samo da ne bude srbin jer je to lose

BITI SRBIN NIJE LOSE..I JA SE TOGA NE STIDIM..I NE MIRIM SE DA ME PRIKAZUJU KAO KOLJACA I GLUPERDU..JER JA TO NISAM...I ZATO NE VOLIM B92 JER CAK I TAMO GDE SMO PROVERENO DOBRI NA PRIMER SPORT NE ZASLUZUJEMO OD NJIH DA NAS NAZOVU NASHI

TAKVE PREDSTAVNIKE SVOG NARODA SE GNUSAM...KUKAVICE EGOISTI..TREBA DA SE STIDE TOGA STO SE STIDE SEBE
A B92..SE STIDI SRBIJE...JA SE STIDIM B92

mozda sam previse emotivno reagovala ali veruj mi da nije ovako kasno i da mi nisu misli i emocije toliko uzburkane za svaku tvoju recenicu bih ti odgovorila argumentom

cekaj ko bre to mi..mi smo toliko neobjektivni
ovo je tema koja se odnosi na b92
otvoricu temu i objektivnosti ostalih tv...bila sam prosto ponukana jednom emisijom koja me je vredjala mene kao coveka...tom emisijom su me tretirali kao da ja nemam mozga..vredjali moju inteligenciju....pazi ne bitno
ocu da mi odgovorish na pitanje ko to mi..ko to vi
ti ne zivish u ovoj drzavi
ko kaze da ja ne znam da dizu sebi plate ko kaze da se nisam bunila..do pre godinu sam tamo radila i otisla na tri puta manju platu..jer vise bahatost nisam mogla da trpim
ne generalizuj narod nije glup
vidi on jako dobro
al je covece izmrcvaren..ovom narodu je svega dosta..ljudi zele jos malo d apozive da zaborave sve ono strasno kroz sta su prolazili..lako je ceo narod osuditi..razmisli kako smo ziveli..ne znam koliko imash godina ali ja imam dovoljno da sam svojih 20 najvaznijih izgubila...jako si lak na recima da osudjujesh ..uopste se ne stavljash u ulogu malih ljudi..sta su sve preziveli...nema ovaj narod kolektivno zaboravljanje
svaki dan se urezao u pamcenje..narod to zeli da zaboravi ali mu nedaju...upiruci prstom stalno u njega kao glavnog krivca
mani me tih prica da je narod drzava...da li su ti za koje si glasao stvarno radili ono sto si mislio da hoce..sta sad treba da uradimo..sta je to sto je najpamentije da uradimo

da gledamo na b92 da smo mi krivi za sve
e pa vidish...nismo..ja to ne prihvatam..narod nije kriv za sve..necu dozvoliti da mi isperu mozak i na mene upru prstom..ni sa b92 ni sa jedne druge televizije
ja sam ponosna sto sam srpkinja..ja svoju drzavu necu pordati jer joj je tesko kao i meni
ja necu pormeniti drzavu kao tim koji gubi pa cu postati navijac nekog drugog tima
ja znam da je bilo onih koji su ubijali..ti i treba da odgovaraju..ali ne mogu da se pomirim sa tim da se ubicama smatraju svi srbi..jer je to laz....ako mi sebe ne budemo zanli da volimo i cenimo ni drugi nece to znati
a na zalsot jako nas puno ima takvih koji ce rodjenu mamu pordati samo da njemu bude dobro koji ce biti i busman samo da ne bude srbin jer je to lose

BITI SRBIN NIJE LOSE..I JA SE TOGA NE STIDIM..I NE MIRIM SE DA ME PRIKAZUJU KAO KOLJACA I GLUPERDU..JER JA TO NISAM...I ZATO NE VOLIM B92 JER CAK I TAMO GDE SMO PROVERENO DOBRI NA PRIMER SPORT NE ZASLUZUJEMO OD NJIH DA NAS NAZOVU NASHI

TAKVE PREDSTAVNIKE SVOG NARODA SE GNUSAM...KUKAVICE EGOISTI..TREBA DA SE STIDE TOGA STO SE STIDE SEBE
A B92..SE STIDI SRBIJE...JA SE STIDIM B92

mozda sam previse emotivno reagovala ali veruj mi da nije ovako kasno i da mi nisu misli i emocije toliko uzburkane za svaku tvoju recenicu bih ti odgovorila argumentom

Da , tacno , ovo je team o B92 . Ja pricam pokazujuci prstom na vas forumase - vi ste otvorili samo temu o B92 . Nisto otvorili nijednu temu o drugim televizijama . To je pokazatelj objektivnosti .

Otvori temu , videces da cak i oni ljudi koji nesto pisu i citaju , koji nisu spameri , ce je vrlo brazo napustiti . Ali bitno je da je prvo otvorena tema o B92 , ne ova koju si ti otvorila , ima ih pre ove mali milion . Vi sami dizete prasinu , niko cega . Od misa pravite leoparda .

Bunila si se ti i jos nekolicina ljudi ? Sta je sa ostalima ? Ja pricam u ime vecine , a ne u ime manjine . Imalo je uvek ljudi drugacijeg mishljenja . da je se vecina ljudi bunila , to jednostavno ne bi moglo da prodje .

Narod jeste drzava . Drzava je dogovor nastao medju njenim gradjanima . Zasto moras glasati za nekoga ? Zasto se sama ne bi kandidovala ? Drzava je ono sta narod od nje napravi ! Vec sam ti napomenuo da nije dovoljno da 10% gradjana gundja i da ocekuje da ce se nesto promeniti . Oni vas lazu kako ste mali i nemocni . To je laz . Vi ste jaki , mocni , lepi , neunistivi , ali samo kao celina. Vi ste SVE ! Zasto jednostavno ne bi probala sa nekom svojom strankom , nekom novom idejom , nekim novim vidjenjima ? Ako bi imala veliki broj pristalica ili cak vise od pola nista ne bi moglo da te spreci da reazlizujes svoje ideje i tada bi shvatila koliko je NAROD MOCAN . Ceo sistem je narod stvorio , pojedinci su ga stvorili , narod ga je prihvatio i podrzao - bez obira kakav taj sistem bio .

B92 definitivno preteruje . Ali bih ja rekao da su oni samo kontrateg onoj nakardnoj srpskoj politici "oni su nam krivi" . Srbima je vec decenijama uvek neko drugi bio kriv . niako mi da budemo krivi . Problem neces resiti ako kazes - To nije moj problem .

Srbi nisu krivi za sve - ali su krivi za mnogo stvari za koje je propagirano kako nam je neko drugi kriv - kako nasa vlada nije kriva , nego je to zapad , vatikan i slicno .

Mi sebe treba da volimo , ali ne treba sebe da lazemo .

Ko se stidi svog nacionalnog porekla ? Nacionalnost je ionako mit kao i religija i svaki razuman covek je ne uzima u obzir .

Nije lose samo biti Srbin , lose je biti japanac , Kinez , Amerikanac . lose je ispred svega stavljati nacionalni identite , obicnu rec na papiru . lose je tu glupost koju su ti nametnuli u detinjstvu , koje ti je skola nametnula stavljati ispred covecnosti . ovo verovatno ne razumes , ali to je tako koliko god se nama to ne svidjalo . los je izras - prodati mamu . Ja je necu prodati , ja bih je se odrekao u ime covecnosti i naravno u dobrobit svih nas . Ako bi svi ljudi na zemlji ziveli bolje kada bi se odrekli svojih bezumnih nacionalnih podela , ujedinili se u svetsku drzavu gde bi svi narodi radili zajedno i gde bi ziveli mnogo bolje nego danas , gde bi se koristi novi svetski jezik - odrekao bih se i Srpstva , i Vere i svih gluposti zbok kojih su se ljudi ubijali medjusobno . Mozda tako deluje kontradiktorno ali takav svet ce kad tad nastati i to ce biti pocetak novog doba , pocetak civilizacije .

Nisi potpuno razumela . Nikada se ne bih odrekao svega toga , ako bi se ta svetska drzava zvala Amerika , i ako bi se koristio engleski . Amerikanizacija je u startu osudjena na propast i takva drzava nikad nece postojati . Postojace Zemlja na kojoj ce ziveti zemljani tj. ljudi .

da li je juce neko gledao...stanje nacije na b92...pitanje je bilo adekvatnost kazne za kosovsku cetvorku...gost aktiviskinja za ljudska prava i profesor sa pravnog fakulteta..ko nije gledao to se ne moze prepricati..histericna zena bolid koja je naucena da ne slusa vec samo vergla svoju pricu..dakle neverovatno...ni natasha kandic ni sonja biserko nisu nikada uspele tako da me iznerviraju kao ovaj bolid od zene....

Back