Ajmo o objektivnosti

evo daca je bio novinar...zna sta je vest
ako je u bgd bilo okupljanje 100 000 ljudi izz nekog razloga to je vest koja ide kao broj 1
mirne demonstracije ili mirno okupljanje ljudi je vest broj 1
nemiri 100 000 hiljada ljudi je vest broj 1
ali nije vest broj 1 100-tinak ljudi lupalo a 99 990 mirno portestovalo
u novinarskom poslu krecesh od te vesti
99 990 mirno...pa nastavak sledi ali...njih 100 je pokvarailo idilu
odvajanje jako bitnog od bitnog isto ali malo manje
insistiranje na necem sto je poslledica neceg sto je vece nije blagonaklono
nije u interesu drzave
mozda ti se cini ovo kao komplikovano
mozda sam iznela komplikovano
ali b 92 uvek insistira na crnom delu vesti ma koliko mali taj deo bio
uvek je prvo ono lose za njih istureno u prvi plan
ne smao za okupljanja gradjana gde se i ekscesi desaavaju
nije Srbija izmislila toplu vodu i rupu na saksiji sa demoliranjem beograda.tj grada u kome su obicno demonstracije...tako masovne demosntarcije obisno se svuda u svetu na taj na zalost nacin zavrsavaju
ali kad b 92 prikazuje ta desavanja iz sveta
prikazuje kako policija tuce izgrednike i ne koristi nikad rec prevelika upotreba sile ili za izgrednike vandali ili neku takvu rec..vec upotrebljava rec demonstarnti...i iznose
neutralaan stav prema tom desavanju
ali kad as e to desava u srbiji ti koji razbijaju su vandali ovakvbi onakvi a policija pod obavezno je prekrdasila sa upotrebom sile
po b 92 i jedni i drugi ama bas nista ne valjaju
nema objektivnog iznosenja cinjenice

Tih stotinak koji su napravili njesra, su obrukali Srbiju i treba ih isprozivati, po meni sasvim ispravno

Sam toga na identičan način su išle i vesti iz Atine, zar ne?

Izvini molim te, međunarodni sud pravde je reko da je to bio genocid, a mi kao država taj sud priznajemo, i njegove odluke sprovodimo...

Srpskih zločina je bilo to je činjenica... Zločini su antisrpski, a mislim da vest sama po sebi to ne može da bude...

Za razliku od Hrvatskih i Muslimanskih . A jel shvatas ti da za njih postoje samo Srpski zlocini . Pogledaj malo hrvatsku televiziju , ili sarajevsku . A medjunarodni sud je postupio po naradjenju . On je rekao doslovno ... Srbija nije kriva zbog genocida u Srberenici .
A tvrdim ti da Genocida nije bilo, bez obzira sta su amerikanci naredili sudu da izjavi . Oko ove terminologije je bila vvelika frka i valiki pritisak .

U ostalom , Daco , gledaj ti B92 , ( Sorosev ) , i TV 5 ,( Agimov . Zao mi je , al sad sta cu ... hebiga , svako ima svoj TGV ... ko i svoje dupe , pa moze da radi sta hoce .

Tih stotinak koji su napravili njesra, su obrukali Srbiju i treba ih isprozivati, po meni sasvim ispravno

Ali oni nisu glavna vest . Sta je sa onima koji su bili mirni ...
Pa zamisli da je neko mnogo mocan oduzeo francuskoj 15% teritorije , a da im predcednik ode za Rumuniju .. Pa ceo Pariz bi goreo , sasvim sigurno . I onako je goreo za mnogo manje stvari . A samo u Perizu je SAD ambasada paljena jedno 3 puta . Pa jel to neka bruka za Francusku , ( koja je , usput, jedina gradjanska drzava u EU . Sve ostale su nacionalne ) .
Ne bre . Nije nikakva blamaza .

pa daco nemiri u atini i bgd nisu imali isti epilog
bome nisu
niti broj mirnih i nemirnih
to su stvari koje su samo slicne po tome sto su bile demonstracije
u atini su bili masovni nemiriiiiiiiiiiiiiiii
u beogradu masovni mirni skup sa malim brojem igrednika
kuzish li ralziku

Neverovatna je potreba odredjene kategorije ljudi da, cim se sa nekim ne slazu, pocnu da vredjaju. Fer sam, izlistala, a ti budi fer pa priznaj kada pogresis.
Ne velicam ni matovica, niti bilo koga, pricam o objektivnosti ( btw posto nismo strucnjaci jedini parametar objektivnosti je, jel', pa paralela, te to nije trolovanje ) i iznosim iskljucivo cinjenice. Kada to naucis, e onda cemo moci da diskutujemo. Do tada :bye:

nisam imao nameru da te uvredim, ali

danas, 00:34
danas, 00:36

ako si uspela da za dva minuta izlistaš 12 strana topika, svaka ti čast.

pirčamo svi o objektivnosti, to je tema. recimo, činjenica jeste da je kandićeva sa svojom klasičnom pričom gostovala na b92 (i na svim drugim televizijama) unazad nekoliko godina mnogo više od nekog gosta ili gostiju koji su pričali drugu stranu. više puta sam napisao zašto mislim da je to loše itd...
a to je samo jedan od postova mojih i nekih drugih ljudi (ne baš svih) a koji idu u prilog tome zašto mislimo da b92 nije objektivna tv. ti sa time možeš da se složiš ili ne. ali ne, ti nalaziš za shodno da diskvalifikuješ sve svoje neistomišljenike izjavom to je vaš "doživljaj" bez argumenata, dokaza i šta ja znam šta si sve rekla i to je strašno.

Izvini molim te, međunarodni sud pravde je reko da je to bio genocid, a mi kao država taj sud priznajemo, i njegove odluke sprovodimo...

Srpskih zločina je bilo to je činjenica... Zločini su antisrpski, a mislim da vest sama po sebi to ne može da bude...
Ne bih se složio sa ovom pričom o genocidu pogotovo što je isforsirana od Amerikanaca a definicija genocida je i jako nategnuta kad se donosila presuda generalu Krstiću.To što je haški sud bog i batina na medijskom planu ne znači da donosi ispravne i politički nemotivisane presude a i jako veliki broj pravnika se ne slaže sa time što oni prave sprdnju od sudske prakse.

Sem toga sve televizije žive od senzacionalizma, pa nije ni čudo ako se u prvi plan istakne ono što izaziva senzaciju...

Pa zar otimanje teriitorije nije senzacija . A i klanje ovih Srba od strane Sioptara , ( znas onih sto su pohapseni sad skoro . Zar nije senzacija , da se konacno utvrdi tacno koliko je Srba poklano na Kazanikma iznad Sarajeva ,. A pogotovo je sanzacionalno na koji nacin su ih lisavali zivopta . Pa sto B92 ne krene sa ovim senzacija,mma . A da li znas da je ova grupa Siptara , sto je pohapsena otela 1oko 150 Srba ,. a za 51 postoje neoborivi dokazi da su ih oni direktno pobili . Ni jedan nije ubijen vatrenim oruzjem , a neki su pobijeni tako sto su ih vezivali za dzipove , koje su terali u suprotnim stranama . razapinjali su ih . A kad ne uspeju iz prve , onda ih ponovo vezuju , onako polumrtve .
Eto senzacije ... ali to B92 ne zanima .

Kao sti ih ne zanimaju zrtve oluje , ali ih zanima bombardovanje Dubrovnka .

Pa zar otimanje teriitorije nije senzacija . A i klanje ovih Srba od strane Sioptara , ( znas onih sto su pohapseni sad skoro . Zar nije senzacija , da se konacno utvrdi tacno koliko je Srba poklano na Kazanikma iznad Sarajeva ,. A pogotovo je sanzacionalno na koji nacin su ih lisavali zivopta . Pa sto B92 ne krene sa ovim senzacija,mma . A da li znas da je ova grupa Siptara , sto je pohapsena otela 1oko 150 Srba ,. a za 51 postoje neoborivi dokazi da su ih oni direktno pobili . Ni jedan nije ubijen vatrenim oruzjem , a neki su pobijeni tako sto su ih vezivali za dzipove , koje su terali u suprotnim stranama . razapinjali su ih . A kad ne uspeju iz prve , onda ih ponovo vezuju , onako polumrtve .

e vala bash

Mislim da je b92 nesrpska, placenicka i da radi u korist stete srpskog naroda!? Vidis, za mene to nikako nije argument., nego iskljucivo subjektivni dozivljaj ( dodaj definiciju pa uporedi sa misljenjem ;)). Nijedna cinjenica, nijedan, tako reci "dokaz" za iznete tvrdnje.

Utisak je nesrpski, zato sto...

Vesti su nesprske, zato sto...

Potraga je neobjektivna, zato sto...

Kaziprst je strano-placenicki, iz sledecih razloga...

dakle razdvojila si na emisije..mi govorimo o programu b92

vec sam u nekoliko navrata rekla
kao prvo potenciranje jedne strane medalje u koje se uklapa natasa kandic sonja biserko gospodja vuco..dokumnetarni filmovi o razaranju dubrovnika izbeglucke kolone albanaca upotreba reci genocid potenciranje price o srebrenici..ubistvima hrvta muslimana albanaca..canak..probelmi u vojvodini...............

nema ljudi koji bi pricali o stradanjima srba na istom tom kosovu..hrvatskoj bosni..gde je genocid nad srbima..gde je oluja...gde su kolone izbeglih srba sa kosova iz hrvtaske iz bosne...gde je upotreba reci genocid nad srpskim zivljem...gde su masovne grobnice srba
gde su nestala lica sa kosova..................................gde su price da u Vojvodini jedan madjar od rodjena do smrti ne mora da progovori srpski..mislim ako cemo o pravima manjina
gde su porce da mogu da studiraju na svom jeziku..gde su oponenti canka

zasto su za b92 nashi srpski sportisti sportisti iz srbije...a ne nashi
zasto je za jugoslava btw kao da ima go vno ispred nosa tako je uvek namrsten uvek dobar onaj sagovornik koji nece reci nesto dobro o srbiji i srbima...ja sam iznela sajam knjiga u frankfurtu i beogradu i njegovo insistiranje da covek prizna kako je nas sajam kesa

hiljadu i jedan primer
SVAKODNEVNO SVAKODNEVNOSVAKODNEVNO

Za razliku od Hrvatskih i Muslimanskih . A jel shvatas ti da za njih postoje samo Srpski zlocini . Pogledaj malo hrvatsku televiziju , ili sarajevsku . A medjunarodni sud je postupo po naradjenju . On je rekao doslovno ... Srbija nije kriva zbog genocida u Srberenici .
A tvrdim ti da Genocida nije bilo, bez obzira sta su amerikanci naredili sudu da izjavi . Oko ove terminologije je bila vvelika frka i valiki pritisak .

U ostalom , Daco , gledaj ti B92 , ( Sorosev ) , i TV 5 ,( Agimov . Zao mi je , al sad sta cu ... hebiga , svako ima svoj TGV ... ko i svoje dupe , pa moze da radi sta hoce .

Ako si na isti način zaključio da je B92 soršev, kao što je TV5 Agimov, onda si me ubedio da sam potpuno u pravu i da zaključke donosiš pristrasno i na osnovu površnih iformacija. Vlasnička struktura na TV5 mi je poznata a i vlasnici...

Ne bih se složio sa ovom pričom o genocidu pogotovo što je isforsirana od Amerikanaca a definicija genocida je i jako nategnuta kad se donosila presuda generalu Krstiću.To što je haški sud bog i batina na medijskom planu ne znači da donosi ispravne i politički nemotivisane presude a i jako veliki broj pravnika se ne slaže sa time što oni prave sprdnju od sudske prakse.

To što ti tvrdiš da genocida nije bilo, to tvrdim možda i ja, ali je sud doneo odluku da je bilo... Pa zato kad na B92 kažu genocid u Srbrenici, oni saopštavaju zvaničnu sudsku presudu... Takođe niko na B92 ne tvrdi da je Srbija počinila taj genocid.. Ni sud, ni B92...

Sve to isto važi i za RTS, Fox, Enter,Pink, Košavu itd pa ih niko ne proziva?!?

B92 je antisrpski isto koliko i svi ostali, ali je pljuvanje po njemu ušlo u praksu onih koji sebe nazivaju patriotama...

Ako si na isti način zaključio da je B92 soršev, kao što je TV5 Agimov, onda si me ubedio da sam potpuno u pravu i da zaključke donosiš pristrasno i na osnovu površnih iformacija. Vlasnička struktura na TV5 mi je poznata a i vlasnici...

To što ti tvrdiš da genocida nije bilo, to tvrdim možda i ja, ali je sud doneo odluku da je bilo... Pa zato kad na B92 kažu genocid u Srbrenici, oni saopštavaju zvaničnu sudsku presudu... Takođe niko na B92 ne tvrdi da je Srbija počinila taj genocid.. Ni sud, ni B92...

Sve to isto važi i za RTS, Fox, Enter,Pink, Košavu itd pa ih niko ne proziva?!?

B92 je antisrpski isto koliko i svi ostali, ali je pljuvanje po njemu ušlo u praksu onih koji sebe nazivaju patriotama...[/QUOTE]

antisrpski jeste....moram li daco da apsolviram tu temu ponovo

a to da li je uslo u praksu onih koji sebe zovu patriotama to ti je odokativni sud ili zakljucak..pretpostvaljm da si se drzao kategorickcog silogizma..pa dosao do tog zakljucka:D
ja ne prozivam nesto jer sam ovo ili ono..patriota ili ne..vec zato sto mi nesto bode oko..smeta.uhu.iritira..vredja moju inetligenciju..vredja mene kao coveka..kao stanovnika ove zemlje i to zemlje koju volim i koje se ne stidim

Koliko ste neobjektivni ili selektivno gledate B92. Nekoliko dokumentarnih filmova je bilo o izbeglicama, sjajan dokumentarac o strancimau Srbiji za vreme bombardovanja, a to je samo ono sto sam ja gledala. Potrudicu se da iste pronadjem i postavim na forum.
Btw - temu na kojoj ucestvujem u diskusiji, ja ne listam, vec pratim od pocetka. Ko radi suprotno, ne treba ni da diskutuje.

Koliko ste neobjektivni ili selektivno gledate B92. Nekoliko dokumentarnih filmova je bilo o izbeglicama, sjajan dokumentarac o strancimau Srbiji za vreme bombardovanja, a to je samo ono sto sam ja gledala. Potrudicu se da iste pronadjem i postavim na forum.
Btw - temu na kojoj ucestvujem u diskusiji, ja ne listam, vec pratim od pocetka. Ko radi suprotno, ne treba ni da diskutuje.

cijim izbeglicama?
stranci za vreme bombardovanja..to to je argument kako je bas srpski?
ajde sad ti meni argumentuj zasto mislis da nije antisrpska televizija

nema potrebe da navodiš te dokumentarce i emisije, jer je suština u odnosu količina informacija koje se plasiraju od jedne i druge strane. ja rekoh prelistaj temu, što podrazumeva da ponovo prođeš kroz postove, ne bi li uvidela da su iznošene konkretne stvari i mišljenja, a ti reče da si ne pratila, nego izlistala.

dakle razdvojila si na emisije..mi govorimo o programu b92

vec sam u nekoliko navrata rekla
kao prvo potenciranje jedne strane medalje u koje se uklapa natasa kandic sonja biserko gospodja vuco..dokumnetarni filmovi o razaranju dubrovnika izbeglucke kolone albanaca upotreba reci genocid potenciranje price o srebrenici..ubistvima hrvta muslimana albanaca..canak..probelmi u vojvodini...............

nema ljudi koji bi pricali o stradanjima srba na istom tom kosovu..hrvatskoj bosni..gde je genocid nad srbima..gde je oluja...gde su kolone izbeglih srba sa kosova iz hrvtaske iz bosne...gde je upotreba reci genocid nad srpskim zivljem...gde su masovne grobnice srba
gde su nestala lica sa kosova..................................gde su price da u Vojvodini jedan madjar od rodjena do smrti ne mora da progovori srpski..mislim ako cemo o pravima manjina
gde su porce da mogu da studiraju na svom jeziku..gde su oponenti canka

zasto su za b92 nashi srpski sportisti sportisti iz srbije...a ne nashi
zasto je za jugoslava btw kao da ima go vno ispred nosa tako je uvek namrsten uvek dobar onaj sagovornik koji nece reci nesto dobro o srbiji i srbima...ja sam iznela sajam knjiga u frankfurtu i beogradu i njegovo insistiranje da covek prizna kako je nas sajam kesa

hiljadu i jedan primer
SVAKODNEVNO SVAKODNEVNOSVAKODNEVNO

evo imas tvoj i moj post
da li sam ja nesto slagala
sta ti tu nije jasno i nije argument
da li su stvari polazirozavane
da li se daje jedna strana price
gde je tu objektivnost
gde je tu zelja da se cuje srpska strana
sta tu nije antisrpski
odnosno sta ti je srpski

cijim izbeglicama?
stranci za vreme bombardovanja..to to je argument kako je bas srpski?
ajde sad ti meni argumentuj zasto mislis da nije antisrpska televizija
Sta znaci po tvojim kriterijumima antisrpska? Po mojim bi to znacilo da unizava jednu naciju, nalazi joj iskljucivo mane, propagira mrznju prema istoj. B92 to ne radi ako, po ko zna koji put ponavljam, izuzmemo petak ujutro sa cedomirom i drugarima. Zatim ne narusava drustveno uredjenje RS, daje svima jednako pravo da iznesu svoj stav. I mogu sad da nabrajam do besvesti.

evo imas tvoj i moj post
da li sam ja nesto slagala
sta ti tu nije jasno i nije argument
da li su stvari polazirozavane
da li se daje jedna strana price
gde je tu objektivnost
gde je tu zelja da se cuje srpska strana
sta tu nije antisrpski
odnosno sta ti je srpski
Meni je jako zao sto ti nista od navedenog u svom postu nisi videla, ili mozda nisi zelela da vidis na B92. Ne mozemo onda diskutovati, jer je o svemu tome i te kako bilo reci. Na osnovu pausalnih informacija, lose je donositi zakljucke.

Sta znaci po tvojim kriterijumima antisrpska? Po mojim bi to znacilo da unizava jednu naciju, nalazi joj iskljucivo mane, propagira mrznju prema istoj. B92 to ne radi ako, po ko zna koji put ponavljam, izuzmemo petak ujutro sa cedomirom i drugarima. Zatim ne narusava drustveno uredjenje RS, daje svima jednako pravo da iznesu svoj stav. I mogu sad da nabrajam do besvesti.

upravo se o tome radi..b92...upravo to radi..veoma perfidno i lukavo..nekad u rukavicama..nekad ogoljeno...vidimo dve razlicite stari..to ti je kao onaj francuski film on i ona kada situ stvar tumace na dva razlicita nacina...vreme ce pokazati ko je u pravu

Meni je jako zao sto ti nista od navedenog u svom postu nisi videla, ili mozda nisi zelela da vidis na B92. Ne mozemo onda diskutovati, jer je o svemu tome i te kako bilo reci. Na osnovu pausalnih informacija, lose je donositi zakljucke.

to nisu pausalne informacije
svi navedeni likovi tacno se zna kakvu opciju propagiraju...nemaju pandan....b 92 pruza samo jednu stranu dogadjaja..druge nema..to ih cini neobjektivnim...najblaze receno

Gubljenje vremena.Neko ''voli'' da gleda B92,a neko ne...a suština je u informacijama koji imaju značaj za nas...i prioritet.I ljudima koji komentarišu te informacije i njihovoj ulozi u državnom ili javnom životu.Ako na B92 ne čujem ili jako retko čujem šta misle radikali a i u tim retkim momentima kada čujem bude iseckano ili prokomentarisano na način da su oni školski primer kako se ne treba baviti politikom ili kako ne treba da izgledaju srpski političari sigurno je samo jedno...da ću takvu radio ili TV stanicu isključiti.Na meni je da donesem sud šta je dobro ili loše za mene,a ne na novinarima ili vlasnicima B92.

pa misoni to je za takve kao ti ok...ali ima onih koji nemaju svoj stva..koji se daju preparirati..koji jos nisu dovoljno sazreli da mogu da odvoje sta je dobro a sta ne..mediji pucaju na takve...nesigurne...i ispiraju mozak.....i deluju..onako kako su i naumili....lose

Back