Ajfon papazjanija u svetu rutera

mario80

Stara legenda
Poruka
81.424
Imam u kući razvučen internet preko wifija dakle 3 rutera u priči. U prizemlju je provajderov huavej ruter koji pušta preko vifija na TP-Link TL-WR940N koji je na prvom spratu a na njega se kači sledeći TP Link TL-WR840N koji isto radi u ripiter modu.

Kada dođe neko sa ajfonom kreće papazjanija tj internet koči i puca u kući. Ni taj mučeni skupi ajfon tada ne radi kako treba.

Inače radi ok ali ću svejedno da promenim poslednji ruter TP Link TL-WR840N

Kada nema ajfona u kući sve radi kako treba.

Imam u kući razvučen internet preko wifija dakle 3 rutera u priči. U prizemlju je provajderov huavej ruter koji pušta preko vifija na TP-Link TL-WR940N koji je na prvom spratu a na njega se kači sledeći TP Link TL-WR840N koji isto radi u ripiter modu.

Kada dođe neko sa ajfonom kreće papazjanija tj internet koči i puca u kući. Ni taj mučeni skupi ajfon tada ne radi kako treba.

Нећеш да читаш то што сам писао?
Зато не капираш да више рутера гуше један другог. По обичају, примењујеш решења на основу тога што мислиш да знаш.

Brt tebi u stvari treba MESH ruter. To su ti ruteri koje razbacas po kuci i oni su svi jedna mreza, kako izlazis iz kog dometa rutera tako ti se telefon ili drugi uredjaj prebacuje sa jednog na drugi ruter. Obicno pokrivaju do 200-300 kvadrata ako imash gajbu. Malo vise kosta, ali je vrhunska stvar.

ajfon ima odlican wifi pa zbog toga posrce sav bendwidth tih krseva...

Mesh системи

Подршка мреже у контексту кућног Wi-Fi-ја подразумева могућност комбиновања неколико чворова рутера, приступних тачака или репетитора у један систем за повећање покривености бежичне мреже. Они су релевантни или за заиста велике просторе, или за просторе на више нивоа на неколико спратова, или када зидови или друге препреке између одвојених просторија утапају Wi-Fi сигнал.

Последњих година сви главни произвођачи представили су своја решења у овој области, али мрежасти производи различитих произвођача нису међусобно компатибилни. Неко нуди готове комплете од два, три или четири уређаја, неко вам омогућава да комбинујете готово све модерне уређаје под сопственим брендом, неко ради то и то. Чини се да је прва опција најједноставнија за крајњег корисника, мада је и подешавање друге опције по правилу поједностављено до крајњих граница.

https://forum.krstarica.com/threads/kako-odabrati-ruter.931626/

wifi je praistorija i nije dobra za zdravlje ljudi pogotovo ovi novi bandwiti
zica je zakon za mreze, sve van nje je izvor problema
treba ti bezicno imas od provajdera njegov pa koristi.

ima i adapter za fon da se nakacis na zicu ko gdin covek i da ga vuces ko macka rep :)

ajfon ima odlican wifi pa zbog toga posrce sav bendwidth tih krseva...
Upravo taj ajfon nema nikakav internet hehehe ali blokira ruter i pravi probleme svima. Juče sam baš sve testirao i radi perfektno. Jedino je ajfon kljakav i to neki skupi nov.

@User Friendly svi su u ripiter modu i isto tako rade kakosi opisao međutim to nije problem već ajfon koji zagušuje rutere. Gde je ajfon tu je prc tako da ću ovaj 840N da zamenim boljim.

Poslednja izmena:
Na koju foru ajfon moze da blokira ruter? Misli o tome...
Ти сумњаш у његову стручност?
Знам да неки ајфони имају проблем са wifi модулом, греју се и знају неки контакти да изгубе везу са матичном плочом али то нема везе са рутерима!
Такође, ајфони нешто не воле такве системе, које ти користиш, више различитих рутера у мрежи!
Али ти, рекох, за свако решење имаш проблем!

A ti ćeš opet da prdiš kako je to odlično a da ja ne znam da koristim. Provaljen si da se baviš preprodajom tog đubreta.
У опште нити продајем нити препродајем телефоне!
Бавио сам се сервисирањем али сам и од тога дигао руке. Раније је у томе била добра кинта а данас слабо.
Једини који овде не да прди него кењња си ти. Гомила тема и постова са истим садржајем а све зато што си неук и тврдоглав!
Радије ћеш да се свађаш него да послушаш?

Знам да неки ајфони имају проблем са wifi модулом, греју се и знају неки контакти да изгубе везу са матичном плочом али то нема везе са рутерима!
Такође, ајфони нешто не воле такве системе, које ти користиш, више различитих рутера у мрежи!
Jedino ako emituje jak signal na frekvenciji rutera, osim naravno da posrche sav bw rutera :P
Ti krshevi ne mogu da izvuku vise od 10mb siguran sam, a ifon ako je nov podrzava wifi6 a 2.4Ghz kolko ima tesko da njegovi uredjaji
izvlace preko wifi vise od 5mb :P

Eto napisao si šta je problem ali idalje tvrdiš neku nebulozu i zamajavaš me.

Eto napisao si šta je problem ali idalje tvrdiš neku nebulozu i zamajavaš me.
Па зар не капираш да си ти извор проблема јер немаш елементарно знање. Мислиш, имаш кинту, купићеш пар килограма јефтиних рутера и разбацаћеш их по кући и решен проблем. Ако и буде проблема, твоје решење не може бити узрок.

Rešili smo problem telefon ima punu memoriju i zato baguje wifi u kompletnoj kući urniše celu mrežu. Valjda će sad malo da očisti tel ako želi da ga koristi.

Prosečnom korisniku je to izgleda normalno da im stalno iskače upozorenje da nema dovoljno memorije.

Ono što je meni enigma je kako uspeva da urniše rutere.

Ti slobodno nastavi da lupaš.

Rešili smo problem telefon ima punu memoriju i zato baguje wifi u kompletnoj kući urniše celu mrežu. Valjda će sad malo da očisti tel ako želi da ga koristi.

Prosečnom korisniku je to izgleda normalno da im stalno iskače upozorenje da nema dovoljno memorije.

Ono što je meni enigma je kako uspeva da urniše rutere.

Ti slobodno nastavi da lupaš.
Боже, од самог наслова лупаш? Прво си окачио наслов:"Ajfon papazjanija u svetu rutera", па испада да имаш ајфон рутер?
Онда крећеш са својом старом причом са других тема, меморија. Да ли је и овде у питању лажна меморија и апдејт телефона?
:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

У опште нити продајем нити препродајем телефоне!
Бавио сам се сервисирањем али сам и од тога дигао руке. Раније је у томе била добра кинта а данас слабо.
Једини који овде не да прди него кењња си ти. Гомила тема и постова са истим садржајем а све зато што си неук и тврдоглав!
Радије ћеш да се свађаш него да послушаш?
meni se pre cini da masa ljudi ovde ne ume da namesti duplu mrezu, spoljnu i unutarnju, sa dva rutera.... a kamoli sa vise. iPhone nema los wifi, to su nebuloze, jer broadcom cipovi nemaju greske kao drugi. to sto su imali jednu seriju sa mislim 5icom i nekim 6-icama kad su napravili faradejev kavez pa je fon imao slabiji protok je ispravljeno u svim narednim modelima kad se koristili staklo i titanijum kao oklop....ili sta vec ne.

i od svih fonova je najstabilniji wifi to odgovorno tvrdim, konkurencija su mu mozda samo flagship samsung modeli, oni jeftiniji kao svi jeftini umeju da trokiraju. apple ruteri su ****** i preskupi pogotovu oni koji imaju hard za bekapu od tajm masine....zato ih skoro ne prodaju uospte jer za manje para mozes kupiti arsenal 100x boljih

savet: kome trebaju dve mreze, ima na otpadima profi cisco oprema, vrhunska u reku 43 cm...znaci ruteri da ti pamet stane sa sve modulima za sve zivo... ako se zadovoljavas sa 100mbit mrezom...za male pare tako mos napraviti sistem da pamet svakom stane...ali treba znanje iz terminala i mrezi generalno. izdatak je od 20 do 100 evra...20 do 50 su svicevi od 12 do 48...

Back