Polovan ajfon 12

Jel može ajfon da radi pa posle neko da ga zajljuča i blokira? Da me sjebbe?

Iphone ima tkz IMEI broj, koji mozes da proveris online da vidis da li je blacklisted. Inace, cim stavis svoj ID u telefon, vlasnik, cak i da je ukraden ne moze vise daljinski da ga ugasi (zato kada kradu telefone i ako imaju pocetni password, prvo sto urade je logout i naprave novi ID).

Inace cena 12 je oko $215, a Pro je oko $300-$350 u zavisnosti od memorije (upravo pogledao oglase). Svi ti telefoni polovni, ako su bili zakljucani, provajder ih otkljuca kad se otplate i mogu da se koriste bilo gde u svetu.

Craigslist nije vise toliko popularan niti pouzdan, ima mnogo prevara i ne mozes prakticno da znas da li oglas istinit ili nije.... Ili kupis od velikih dilera koji otkupljuju polovne ili sa lokalnog Facebook Marketplace.

Ne passcode nego da se zaključa telefon putem Find mz phone app ako misliš da ti je ukraden.
Kad logout Apple ID proslog vlasnika, - Find Me - vise ne radi , tj telefon ne moze da se locira ili resetuje na fabricko podesavanje preko drugog Apple uredjaja. Verovatno bi moglo da se ode u Apple i tamo se nekako blokira, ali ne znam nikoga ko je to uradio - a i to je pitanje da li radi ako telefon ode van Amerike.

Inace jedini nacin da neko ukrade telefon i da ima vajde od istog jeste ako moze da dodje do password-a za otkljucavanje telefona. Zato ih vise i ne kradu toliko, jer ne mogu da ih preporodaju.

I cemu sluzi opcija Find me bez ID bivseg vlasnika?
Ukoliko ne znas ID bivseg korisnika, nemas pristup telefonu.
U Srbiji je takav telefon nemoguce aktivirati. Apple servisi kod nas su blagi uzas, ne smeju da pipnu telefon, kao da je zlata vredan.
Glupost strah stagod/nebitno.

Ja bas i ne razumem šta ti pitaš?

Find me - funkcija radi dok je Apple ID korisnika aktivna, mozes da lociras svoj telefon (čak i kad je baterija skoro prazna) ili u slučaju da se izgubi/ukrade, može da se telefon “obrise” tako da neko ko ga je našao/ukrao ne može da iskoristi informacije sa telefona, na primer podatke iz bank app.

Ako je Apple ID logout, onda ne može da se“daljinski” pristupi telefonu, sto je i logično…

Iphone zato ima opciju da se stavi posebna šifra na ID promenu, koja treba da se razlikuje od šifre za otkljucavanje - i da skratim priču, to će lopova da onemogući da zloupotrebi telefon čak i da se nekako dočepa šifre za otkljucavanje.

A možda pitaš šta se dešava sa ID vlasnika koji prodaje telefon? Vlasnik se izloguje i resetuje telefon na fanricka podešavanja, i tako je telefon je spreman za novog vlasnika bez ogranicenja.

Find me - funkcija radi dok je Apple ID korisnika aktivna, mozes da lociras svoj telefon (čak i kad je baterija skoro prazna) ili u slučaju da se izgubi/ukrade, može da se telefon “obrise” tako da neko ko ga je našao/ukrao ne može da iskoristi informacije sa telefona, na primer podatke iz bank app.

Ako je Apple ID logout, onda ne može da se“daljinski” pristupi telefonu, sto je i logično…

Iphone zato ima opciju da se stavi posebna šifra na ID promenu, koja treba da se razlikuje od šifre za otkljucavanje - i da skratim priču, to će lopova da onemogući da zloupotrebi telefon čak i da se nekako dočepa šifre za otkljucavanje.

A možda pitaš šta se dešava sa ID vlasnika koji prodaje telefon? Vlasnik se izloguje i resetuje telefon na fanricka podešavanja, i tako je telefon je spreman za novog vlasnika bez ogranicenja.
O tome i pricam...

Ne pitam nista.
Pokusavam da pojasnim nesto, ali nije bilo efekta nista. Gubljenje vremena cisto :(

Back