Ahnenerbe

Шта да ми докажеш? Рецимо следеће...

Болдовани су ти делови на које би требао да се фокусираш приликом извођења доказа.... наравно, не занемарујући цео цитат... јер на тим постулатима се базира и остастак твог исказа. Крени од почетка, тачније првог цитата...

U pa kako da ti dokažem nečiju pripadnost masoneriji, stvarno mi nije jasno kako.

Па ако ти није јасно, онда немој да лупаш глупости. Ако ја кажем да је трава љубичаста, логично је да то треба објективним аргументима и да докажем. Најлакше је налупати гомилу непроверених глупости.

Nisu u pitanju gluposti, svaki drugi istoričar će se složiti sa mnom, problem je što ovakve stvari ne možeš dokazati, jer zaverenici kriju zaveru.

Није поента да ли ће неко да се сложи с тобом или не, него да ли ће твој исказ да се сложи да реалним чињеницама.

Ако не можеш доказати, чему онда сво ово писање? Покушаваш да засмејеш неког?

u stvari, i HImler i Hitler pripadaju redu narandzastih dedamrazova.
samo, ne mogu to dokazati, jer je to zavera koja se krije, ali je tacno.

inace, posade onih podmornica sto su stigle do juzne amerike su zarobljene...i nije bilo hitlera....zato sto je tad vec odavno bio les....

Па ако ти није јасно, онда немој да лупаш глупости. Ако ја кажем да је трава љубичаста, логично је да то треба објективним аргументима и да докажем. Најлакше је налупати гомилу непроверених глупости.

ili recimo
ako tvrdish da je u polarnom pojasu
1500 godina pne
postojala civilizacija po razvijenosti jednaka minojskoj
ti nemash nikakve potrebe da to i dokazesh... 8)

jel shte vas 2 braca?

u stvari, i HImler i Hitler pripadaju redu narandzastih dedamrazova.
samo, ne mogu to dokazati, jer je to zavera koja se krije, ali je tacno.

inace, posade onih podmornica sto su stigle do juzne amerike su zarobljene...i nije bilo hitlera....zato sto je tad vec odavno bio les....

brajc
jel si gledo Beleznicu generala Shpira?
valjda general beshe...
extra zanimljivo 8)

ili recimo
ako tvrdish da je u polarnom pojasu
1500 godina pne
postojala civilizacija po razvijenosti jednaka minojskoj
ti nemash nikakve potrebe da to i dokazesh... 8)

jel shte vas 2 braca?

Погрешно си ме схватио, братац 8-)

Прво, та цивилизација је много старија од 1500 пне... можда 8000 - 10000 пне или тако нешто...

Одмах да ти кажем да не верујем у теорију еволуције човека... јер није доказана.... а "докази" се мењају сваких десетак година...

Друго, по развијености није једнака минојској... чак напротив... она се развијала у тотално другом правцу...

Треће, ја немам потребе ништа да доказујем... ја сам нешто рекао, што је тешко доказиво, и што вуче више из митског него из историјског доба, па ко хоће да се распита дубље, нек се распита, ко неће, сваку срећу му желим... у сваком случају не да се поредити са тврдњама лика које се односе на период од свега 70-80 година у прошлост...

Теби у сваком случају препоручујем дела Рена Генона за почетак, затим Дугина и Еволу, чисто да се упознаш са идејом "Златног доба", коју па ако желиш дубље да "копаш" и Тилакову књигу "Арктичка прадомовина Веда" ...

Погрешно си ме схватио, братац 8-)

Прво, та цивилизација је много старија од 1500 пне... можда 8000 - 10000 пне или тако нешто...

Одмах да ти кажем да не верујем у теорију еволуције човека... јер није доказана.... а "докази" се мењају сваких десетак година...

Друго, по развијености није једнака минојској... чак напротив... она се развијала у тотално другом правцу...

Треће, ја немам потребе ништа да доказујем... ја сам нешто рекао, што је тешко доказиво, па ко хоће да се распита дубље, нек се распита, ко неће, сваку срећу му желим... у сваком случају не да се поредити са тврдњама лика које се односе на период од свега 70-80 година у прошлост...

Теби у сваком случају препоручујем дела Рена Генона за почетак, затим Дугина и Еволу, чисто да се упознаш са идејом "Златног доба", коју па ако желиш дубље да "копаш" и Тилакову књигу "Арктичка прадомовина Веда" ...

vidish... Gospodar prstenova starog veka
govori u prezentu
iliti civilizacija je postojala i 500 neke p.n.e.

razumem ja da su to tvoja verovanja
a ne znanja...
samo kazem da nije u redu da tako postupas prema iluminatu
jer radish ama bash isto

veruj mi, on moze sad da ti nabroji mnoooooooooogo vishe od 2 knjige
koje ce da imaju vishe smisla nego one o disciplinovanoj zajednici naroda na severu

razumem ja da su to tvoja verovanja
a ne znanja...
samo kazem da nije u redu da tako postupas prema iluminatu
jer radish ama bash isto

veruj mi, on moze sad da ti nabroji mnoooooooooogo vishe od 2 knjige
koje ce da imaju vishe smisla nego one o disciplinovanoj zajednici naroda na severu

Ма разумем и ја тебе, али никако не можемо да говоримо о сигурности дешавања од пре 70 и од пре 7000 година на истом нивоу...

Ма разумем и ја тебе, али никако не можемо да говоримо о сигурности дешавања од пре 70 и од пре 7000 година на истом нивоу...

pa sad...
on govori (gluposti, ako mene neko pita) o onome ize kulisa
a ti o eventualnim izvorima epike i mitologije...

iz ugla istorije
i jedno i drugo je neosnovano.

Shambala je mistično kraljevstvo skriveno iza snežnih vrhova Himalaja. Spominje se u nekoliko starih tekstova uključujući Kalachakru i stari tekst Zhang Zhung kulture koja je prethodila tibetskom Budizmu u zapadnom Tibetu.

Shambala je sanskritski izraz za mesto sreće, mira i umerenosti. Shambalom vlada Kulika, miroljubivi monarh koji održava integritet Kalachakra tantre. Religiozni sholastičari veruju da je ta figura nastala iz hinduskog mita o osvajaču Kalkiju. Kalachakra nagoveštava da kada svet zapadne u rat i pohlepu dvadeset peti Kalika kralj će izaći iz Shambale sa velikom vojskom da uništi korumpirane i dovede Svet u Zlatno Doba. Neki sholastičari misle da će se to dogoditi 2424. godine.

Zapadna fasciniranost tom zemljom postoji od ranog 17. veka, kada je jezuita i istraživač Estevao Cacella objavio Evropljanima prve informacije o toj mističnoj zemlji.

Tokom 19. veka, osnivač Teozofskog Društva, H.P. Blavatsky je aludirala na Shambalu raspaljujući zanimanje o njoj kod zapadnih okultnih entuzijasta. Shambala je bila veoma popularna u nacističkoj Nemačkoj kada je Adolf Hitler slao istraživače da mere lobanje Tibetancima. U neonacizmu, Shambala je mesto gde je Hitler pobegao kada je pao Treći Rajh. Sam Hitler je pod uticajem mita o Shambali usvojio znak svastike. Takođe se veruje da je Josef Stalin organizovao ekspedicije da nađu Shambalu.
Madam Blavatsky, koja je tvrdila da je u kontaktu sa Velikom Belom Ložom (Great White Lodge) Himalajskih sledbenika, spominje Shambalu govoreći da je ona nešto poput štaba Velike Bele Lože, fizičke lokacije na Zemlji u koju može ući samo dosledan kandidat. Te spekulacije o "skrivenoj zemlji" koja okružuje podzemno kraljevstvo Agartu dovelo je neke okultiste 20. veka da vide Shambalu kao izvor negativne manipulacije od strane zle konspiracije. No uprkos tome dominira mišljenje da je Shambala ipak mesto svetla i nade.

E to su, Svabov, tražili nacisti na Himalajima.

Ovo o Shambala-i bas je zanimljivo.

Hm, mozda se kandidiram nekad da posetim takvo mesto (po mom karakteru mislim da imam sanse)

Snaga volje i Svabov, negde sam vec spomenuo, ako se tragaju dokazi, tesko da se moze bilo
sta dokazati, da li uopste postoji Amerika? Ili Severni, Juzni pol? Ako je neko video moze da
kaze da postoji, ali da li je to dovoljan dokaz za nas koji nismo videli?

Hocu da kazem da je uglavnom nevazno koliko je neka prica verodostojna, samo neka ILLUMINAT
postuje te price.. procitas, razmislis, verujes/neverujes i to je to, nesto se sazna :)

Na Istoriji bi mozda trebalo birati, al ovo su Kultne stvari, ja ove teme shvatam veoma Abstraktne.

Snaga volje i Svabov, negde sam vec spomenuo, ako se tragaju dokazi, tesko da se moze bilo
sta dokazati, da li uopste postoji Amerika? Ili Severni, Juzni pol? Ako je neko video moze da
kaze da postoji, ali da li je to dovoljan dokaz za nas koji nismo videli?

Almsivi, брате, јел знаш ти уопште како се изводе докази? :)

Ne, iskreno neznam kako se izvode dokaze. :) Al mi se cini da ljudi izvode dokaze na osnovu
onog sto moze biti iskuseno culima, znaci ono sto se vidi, cuje, mirise, opipa.. itd.
A ima doduse gomilu stvari koje su realne a nemoze se do njih doci putem organskih cula,
nego sa nekom visom svescu. A te suptilnije stvari igraju cak i vecu ulogu u existenciji nego
one grubije, koje se percepcira culima. 8-)

onog sto moze biti iskuseno culima, znaci ono sto se vidi, cuje, mirise, opipa.. itd.

Е па, лоше ти се чини... ;)

А ја, и Svabov уосталом, Илуминату нигде нисмо тражили доказе за апстрактне ствари које тврди, само за чисто материјалне... ;)

Поздрав од Nerevara... :mrgreen:

Dobro, dobro, al ja mislim da ILLUMI netvrdi to sve, nego jednostavno to iznese.. kao neke informacije.

Hoces reci- Nerevar Moon and Star? :rolleyes: :D

When earth is sundered, and skies choked black,
And sleepers serve the seven curses,
To the hearth there comes a stranger,
Journeyed far 'neath moon and star.

bThough stark-born to sire uncertain,
His aspect marks his certain fate.
Wicked stalk him, righteous curse him.
Prophets speak, but all deny.

Many trials make manifest
The stranger's fate, the curses' bane.
Many touchstones try the stranger.
Many fall, but one remains.

Dobro, dobro, al ja mislim da ILLUMI netvrdi to sve, nego jednostavno to iznese.. kao neke informacije.

Информације се не износе, износи се ђубре...

Hoces reci- Nerevar Moon and Star? :rolleyes: :D

When earth is sundered, and skies choked black,
And sleepers serve the seven curses,
To the hearth there comes a stranger,
Journeyed far 'neath moon and star.

bThough stark-born to sire uncertain,
His aspect marks his certain fate.
Wicked stalk him, righteous curse him.
Prophets speak, but all deny.

Many trials make manifest
The stranger's fate, the curses' bane.
Many touchstones try the stranger.
Many fall, but one remains.

Да, баш тај... ;)

A iz djubreta lepo rastu biljke, drvece, cvece i ruze.. :D pa i ono je korisno.

Ајде ако тако кажеш... ;) Ал имаш и оно ђубре по контејнерима, из ког ништа не расте... ;)

Jesi igrao Morrowind? Ili si to video kod nekog drugara?

Не да сам га играо него сам га прошпартао пар пута "уздуж и попреко"... још увек ми блеји инсталиран, мада се сад више млатим са Oblivionom... :D

Како мислиш да би ми другачије пало на памет? Ал' кад видех твој ник... ;)

Eh, onda po pitanju tih igrica smo braca :D :D a i po Zenu, tu i tamo, samo nemoj ILLUMINATA da
mucis, dobar je on covek! Ja ga jako cenim :)

Ja sam Elder Scrolls generalni fanatik!

Nijedna igrica me nije tako uspela usisati u matrix kao Morrowind i Oblivion,
Igrao sam ih mnogo, i to profesionalno, znas kako ja i moja braca igramo? Igras sa jednim herojem
a ako ga jednom izgubis nema load, igras od pocetka, ja sam tako obe prosao. :)

Mogao bih i sad da se opustim i igram, al dosta je bilo toga, pa se sad vise religijama bavim. :)
Koje kombinacije si koristio, rasu, oruzje, oklope, klanove?? Ako ti se pise..

Ja sam High Elfa uvek, najbolje oruzje Daedric battle axe enchantovan sa 40 drain health po
udarcu. Poslednji put sam igrao sa Tribunalom, i uzeo oklope Adamantium,
nije bilo mocnijeg bica od mene, jedino me sredilo ono na kraju u Clock Townu, jer ako te jednom
dodirne, ode sve, igraj od pocetka :( , znaci Almalexia me sredila. Zavrsio sam sa tavkim herojem
al ne racunam si to posteno... Vecinu stvari znam napamet gde se nalaze na mapi..
Da ne duzim... :D

Eh, onda po pitanju tih igrica smo braca :D :D a i po Zenu, tu i tamo, samo nemoj ILLUMINATA da
mucis, dobar je on covek! Ja ga jako cenim :)

Не мучим ја никог, чини ти се, а понајмање Илумината... добро и зло не познајем, тако да ти ту тек не могу помоћи, а ни у томе што га ти цениш... ;)

Ja sam Elder Scrolls generalni fanatik!

Ниси цепао Arenu и Daggerfall? ;)

Nijedna igrica me nije tako uspela usisati u matrix kao Morrowind i Oblivion,
Igrao sam ih mnogo, i to profesionalno, znas kako ja i moja braca igramo? Igras sa jednim herojem
a ako ga jednom izgubis nema load, igras od pocetka, ja sam tako obe prosao. :)

Ууу то је опако, ја сам цепао са дизањем тежине игре дупло сразмерно левелу, кад набуџим левел diff иде за дупло више и тако... ;)

Mogao bih i sad da se opustim i igram, al dosta je bilo toga, pa se sad vise religijama bavim. :)
Koje kombinacije si koristio, rasu, oruzje, oklope, klanove?? Ako ti se pise..

Веруј ми да сам испробао све живо...fighterske класе ме брзо сморе... а и с њима је игра piece of cake... у суштини прво сам цепао са High Elfovima такође (омиљена класа ;)), и то неком магијском класом типа Battlemage... касније сам се пребацио на Thief класе и разноразне расе и на крају правио своје класе... :D

Ма, исцедио сам игру 101% ;)

Ja sam High Elfa uvek, najbolje oruzje Daedric battle axe enchantovan sa 40 drain health po
udarcu. Poslednji put sam igrao sa Tribunalom, i uzeo oklope Adamantium,
nije bilo mocnijeg bica od mene, jedino me sredilo ono na kraju u Clock Townu, jer ako te jednom
dodirne, ode sve, igraj od pocetka :( , znaci Almalexia me sredila. Zavrsio sam sa tavkim herojem
al ne racunam si to posteno... Vecinu stvari znam napamet gde se nalaze na mapi..
Da ne duzim... :D

Лепо... :)

Back