Hexy Bee
Buduća legenda
- Poruka
- 36.858
PMS > Premenstrualni simptomi...
PMS je vrlo čest problem. Čak 80% žena koje imaju mesečni ciklus izjašnjava se da ima blage tegobe vezane za ciklus,
dok teži PMS, koji ima uticaja na dnevno funkcionisanje pogađa 12 -31% žena.
Oscilacije hormona tokom menstrualnog ciklusa dovode do čitavog niza fizičkih i emocionalnih promena.
Simptomi koji žene najčešće doživljavaju su zadržavanje tečnosti, napetost dojki, otoci, nervoza,
iritabilnost, glavobolja, pojačan apetit i mučnina.
Nepoznat je uzrok PMS, ali se veruje da je povezan sa skokovima nivoa polnih hormona,
prvenstveno estrogena i progesterona.
Ovi se simptomi razvijaju tokom druge polovine ciklusa i obično nestaju nastupanjem menstruacije.
Uzrok pojave ovih simptoma nije u potpuno jasan.
Dragi moji forumaši i forumašice :
Kako se vi borite sa ovakvim promenama koje utiču na vaša voljena bića ?
Kakva su vaša iskustva vezana za ovu temu ?
Primećujete li vi te promene u ponašanju vaših ´´protivnika´´ ?
Na temi naravno trebaju a i poželjno je da učestvuju pripadnici kako ženskog tako i muškog pola...
PS. Možda je tema već postajala na pdf-u Žene, ali ne bi bilo zgoreg postaviti je i ovde...

PMS je vrlo čest problem. Čak 80% žena koje imaju mesečni ciklus izjašnjava se da ima blage tegobe vezane za ciklus,
dok teži PMS, koji ima uticaja na dnevno funkcionisanje pogađa 12 -31% žena.
Oscilacije hormona tokom menstrualnog ciklusa dovode do čitavog niza fizičkih i emocionalnih promena.
Simptomi koji žene najčešće doživljavaju su zadržavanje tečnosti, napetost dojki, otoci, nervoza,
iritabilnost, glavobolja, pojačan apetit i mučnina.
Nepoznat je uzrok PMS, ali se veruje da je povezan sa skokovima nivoa polnih hormona,
prvenstveno estrogena i progesterona.
Ovi se simptomi razvijaju tokom druge polovine ciklusa i obično nestaju nastupanjem menstruacije.
Uzrok pojave ovih simptoma nije u potpuno jasan.
Dragi moji forumaši i forumašice :
Kako se vi borite sa ovakvim promenama koje utiču na vaša voljena bića ?

Kakva su vaša iskustva vezana za ovu temu ?
Primećujete li vi te promene u ponašanju vaših ´´protivnika´´ ?
Na temi naravno trebaju a i poželjno je da učestvuju pripadnici kako ženskog tako i muškog pola...

PS. Možda je tema već postajala na pdf-u Žene, ali ne bi bilo zgoreg postaviti je i ovde...

a vi...vi imate razne sindrome svaki dan...ne znate ni sami koji od čega boluje, svaki ima neki svoj sindrom, koji sam leči, i ne daj Bože da ga pitaš šta mu je dobiješ sat vremena muškog urlanja...o tome kako mu nije ništa, i kako si ti luda....
Volela bih da mi neki dečkić ovde otkrije kako se ti sindromi leče, za PMS znam...al ovo ceo život pokušavam da otkrijem 

mislim po neki pms prodje neprimetno