Agenda 21

Nesto ne valja matematika :):)

Kolika je prosecna gustina naseljenosti na planeti?
Kolika je povrsina podrucja koja imaju naseljenost NULA po km2?
Prvo prouci to, pa onda pricaj svasta.

I petarde se sve vise bacaju.

Prokomentarisano u tvom stilu. Ipak, kako to da nikada ne zaobiđeš da me citiraš ako smatraš da pišem svašta i da su to gluposti? U tom slučaju ti ulaziš u raspravu sa jako glupom osobom i time dokazuješ da nisi ništa pametniji od nje.

ma jok bre, biće prvo loženje na neku boles (tičji grip ili tako nešto) pa će onda da bude masovna "vakcinacija" koja će ili pobiti ili sterilisati "vakcinisane". Odma da se razumem, ja to podržavam. Naravno, nema šanse da me ikada vakcinišu. ;)

Tehnologija je odavno daleko dogurala i omogucava opstanak u svakavim uslovima, pa i u pustinjama, pa i na Antarktiku. Naravno, to se ekstremi, posto je ionako najveci deo NASELJIVIH povrsina malo ili nikako naseljen. Npr, samo 10% ukupne obradive povrsine na Zemlji je pod usevima, ostalo se skoro i ne koristi.
Dakle, prenaseljenost je samo mit koji plasiraju neupuceni.

Hm, kako ćeš mi objasniti to da je jako daleko i naglo dogurala u poslednjih 50 godina?

Prokomentarisano u tvom stilu. Ipak, kako to da nikada ne zaobiđeš da me citiraš ako smatraš da pišem svašta i da su to gluposti? U tom slučaju ti ulaziš u raspravu sa jako glupom osobom i time dokazuješ da nisi ništa pametniji od nje.

Mala, ja sve svoje argumentujem.....
Evo jos jednog dokaza da nema prenaseljenosti i da ce populacija stagnirati oko 2050. godine

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/11/World_population_(UN).svg

Naravno, mogao bih da navedem i neke brojke i da citiram relevantne izvore.

Poslednja izmena od moderatora:
???
Kakvo je to pitanje, otkrivanjem novih tehnologija se znanje visestruko prosiruje i otvaraju nove granice - eto tako.

Nisi razumeo. :)
Još jednom: Kako to da se tehnologija razvila tako brzo u poslednjih 50 godina?
Da ti pojednostavim, jer ti svoj um nisi proširio u tom smislu iako se očigledno razumeš u neke druge stvari... Dakle, da li je moguće da su se odjednom pojavili jako sposobni i napredni i genijalni umovi među ljudima koji su nama stvorili sve ovo što mi sada imamo? I koliko je njih bilo potrebno da se sve ovo stvori? Kako su to učinili? Odakle im mogućnosti ako su do tada imali prilično male osnove za napredak?

ma jok bre, biće prvo loženje na neku boles (tičji grip ili tako nešto) pa će onda da bude masovna "vakcinacija" koja će ili pobiti ili sterilisati "vakcinisane". Odma da se razumem, ja to podržavam. Naravno, nema šanse da me ikada vakcinišu. ;)

Ti ćeš biti prvi žigosan, prase moje. :zaljubljena: Ali ako se odlučiš da radiš za vladu najverovatnije ćeš biti pošteđen. :D

Nisi razumeo. :)
Još jednom: Kako to da se tehnologija razvila tako brzo u poslednjih 50 godina?
Da ti pojednostavim, jer ti svoj um nisi proširio u tom smislu iako se očigledno razumeš u neke druge stvari... Dakle, da li je moguće da su se odjednom pojavili jako sposobni i napredni i genijalni umovi među ljudima koji su nama stvorili sve ovo što mi sada imamo? I koliko je njih bilo potrebno da se sve ovo stvori? Kako su to učinili? Odakle im mogućnosti ako su do tada imali prilično male osnove za napredak?

Na pitanje sam ti jasno odgovorio.
Skok se nije desio odjednom i tek tako, nego postepeno. Svaka nova tehnologija je zasnovana na prethodnoj i svaka otvara mnogo vise mogucnosti tako da eksponencijalni razvoj nauke u poslednjih 50 godina uopste nije cudan.

Na pitanje sam ti jasno odgovorio.
Skok se nije desio odjednom i tek tako, nego postepeno. Svaka nova tehnologija je zasnovana na prethodnoj i svaka otvara mnogo vise mogucnosti tako da eksponencijalni razvoj nauke u poslednjih 50 godina uopste nije cudan.

Ne zvučiš više tako siguran... Daj neke činjenice koje će potkrepiti ovo o čemu govoriš. :)

Dakle, ne videh argumente u prilog prenaseljenosti, kao ni u prilog onih atomskih bombi.

Ti prosto obožavaš da se raspravljaš sa mnom, priznaj? :)
Nisam bukvalno mislila na prenenaseljenost, mislila sam na - a to sam i već napisala, samo si ti izgleda to namerno zaobišao ili imaš probleme sa vidom - gradove sa više od milion stanovnika koji će biti pretvoreni u prah.
Šta mislš iz kojih razloga je nastala ova svetska ekonomska kriza?

masterplan sigurno postoji al pojma nemam o čemu se radi
samo oprezno. ko oće može da me zove paranoikom. meni je samo bitno da ja tu ne najembem

Čoveče, konačno da neko razume o čemu ja govorim. :mrgreen:
Ako možeš, seli se u neko selo u Provansi ili idi u Brazliju ili,a to ti je ujedno i poslednja opcija, negde pre velikog zemljotresa sakri se u šumu. Tamo neće bacati ništa.

Ne zvučiš više tako siguran... Daj neke činjenice koje će potkrepiti ovo o čemu govoriš. :)

Sto ne bih bio siguran :D:D
Evo ti jednog primera....
Neko je smislio poluprovodnicki element...onda je neko od toga diodu....I jedno i drugo su Krajem 19. veka imali malu primenu. Za to vreme naucnici i astronomi su peske racunali sta im je trebalo i vrlo sporo dolazili do rezultata.
E onda je krenula komunikacija i logicno na osnovu diode, neko je napravio tranzistor, koji je prvo bio jako veliki i nepraktican.
Onda je neko taj tranzistor smanjio i napravio prvi racunar koji je visestruko ubrzao naucne proracune.
E onda je neko treci od toga napravio racunar.
Iz toga smo dobili elektronske mikroskope, radio teleskope, vrhunske racunare, tehnologija je postala dostupna svakom i u svako doba.
Kapiras?
Jednostavnije ne moze.

Ti prosto obožavaš da se raspravljaš sa mnom, priznaj? :)
Nisam bukvalno mislila na prenenaseljenost, mislila sam na - a to sam i već napisala, samo si ti izgleda to namerno zaobišao ili imaš probleme sa vidom - gradove sa više od milion stanovnika koji će biti pretvoreni u prah.

:):)
http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=8100267&postcount=14
Ovo je vrlo bukvalno :):)
Nego, u vecini gradova nema prenaseljenosti - vidim da ne znas o cemu govoris i da ti pojam prenaseljenost nije bas najjasniji.
Elem, ajde da cujemo kako i kojim bombama, tj. kojom snagom ce ti gradovi biti pretvoreni u prah?

Šta mislš iz kojih razloga je nastala ova svetska ekonomska kriza?

Ne znam, ali sam siguran da ti imas vrlo racionalno objasnjenje :D:D

Sto ne bih bio siguran :D:D
Evo ti jednog primera....
Neko je smislio poluprovodnicki element...onda je neko od toga diodu....I jedno i drugo su Krajem 19. veka imali malu primenu. Za to vreme naucnici i astronomi su peske racunali sta im je trebalo i vrlo sporo dolazili do rezultata.
E onda je krenula komunikacija i logicno na osnovu diode, neko je napravio tranzistor, koji je prvo bio jako veliki i nepraktican.
Onda je neko taj tranzistor smanjio i napravio prvi racunar koji je visestruko ubrzao naucne proracune.
E onda je neko treci od toga napravio racunar.
Iz toga smo dobili elektronske mikroskope, radio teleskope, vrhunske racunare, tehnologija je postala dostupna svakom i u svako doba.
Kapiras?
Jednostavnije ne moze.

Ne, nisam zadovoljna. :) To je sve navedeno štreberski. Nigde logike. Nisi mi..Ti... :neutral: Uhhh, ne volim previše da kuckam na tastat. Sad me mrzi da ti objašnjavam, ali i ne mogu još uvek da ti kažem do čega želim da dođemo. Time bi upropastila sve i onda bi ti preuzeo kontrolu... :sad2: :dash:

:):)
http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=8100267&postcount=14
Ovo je vrlo bukvalno :):)
Nego, u vecini gradova nema prenaseljenosti - vidim da ne znas o cemu govoris i da ti pojam prenaseljenost nije bas najjasniji.
Elem, ajde da cujemo kako i kojim bombama, tj. kojom snagom ce ti gradovi biti pretvoreni u prah?

Ne znam, ali sam siguran da ti imas vrlo racionalno objasnjenje :D:D

PoluDEću od tebe!!!!!!:evil:
Nravano da ne znam čime će od nas napraviti krajnjerasprskavajućeljude! Ali znam da hoće i ISKRENO ti želim da preživiš ali očogledno nećeš sa tom tvojom jednosmerno razmišljajućom glavom!:evil:

PoluDEću od tebe!!!!!!:evil:
Nravano da ne znam čime će od nas napraviti krajnjerasprskavajućeljude! Ali znam da hoće i ISKRENO ti želim da preživiš ali očogledno nećeš sa tom tvojom jednosmerno razmišljajućom glavom!:evil:

CEmu nervoza?
Kako ocekujes da ja prihvatim tu pricu ako nemam ni jedan podatak o njoj?

Back