Marijana832
Primećen član
- Poruka
- 560
Kakva su vam iskustva sa njima. Dobra ili loša?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kakva su vam iskustva sa njima. Dobra ili loša?
Notari imaju direktnu vezu sa katastrom u realnom trenutku,tako da vise nema potrebe odlaziti pre overe u katastar.Ja se nisam susrela sa tako savesnim agentima. Uglavnom samo vode računa da dobiju proviziju. Što je normalno i nije mi žao da dam, ali ovako, nemaju pojma o stanu.
Preko 20 puta sam bila i sa prodavčeve i sa kupčeve strane.
Nemojte se oslanjati ni na njih ni na beležnike.
Bukvalno svaki građanin ove zemlje mora da ima advokata u koga ima poverenje. Principal kod koga sam bila pripravnik nas je uvek slao u Katastar pola sata pre zaključenja ugovora u slučaju da prodavac stavi hipoteku ili preda za upis hipoteke.
Takođe, kad se overava ugovor uvek neko mora da ostane u stanu jer se njemu desilo da je prodavac pustio svog rođaka u stan i onda je kupac morao da ga tužbom za iseljenje izbaci.
Pametno si uradio.I to je dobro sto se ne overava u stanu nego u agenciji,koja i notara zakazuje,tako da sve to sto mi kao laici ne znamo da treba agencija odradi,pre samog zakljucivanja ugovora kupac je dosao da pregleda ispraznjen stan i podrum,mesec dana ranije je dao kaparu koja je ostala u agenciji ako odustane da zadrzimo,tako da je dosta potencijalnih gresaka i ispala iskljuceno kad agencija ima sablon,neuknjizene nekretnine ne rade jer i kod notara ne prolaze,u poslednjem minutu sam odustao od kupovine takvog stana ,gde sam 10 000€ trebao dati na papiru,a ostatak na ruke i neku pozajmica potvrdu,to nisu stvari za zezanje,posle i ako dodje do uknjizenja tog stana moze cena da bude 20-30% od vrednosti
Lepo od tebe Kad si zadovoljan sa uslugom,treba biti laf.kupili stan preko agencije...agent se max trudio i uspeo da snizi cenu za stan...castili smo ga 100e za trud, a da ne zna niko
eto, taka su nam iskustva![]()
Cene tek vilene.Ma morali smo nesto hitno uzeti, odjednom su cene povilenele taj bio 32000€ 42kvm,sva sreca na kraju nadjem za sebe kucu a keva ostane u mojoj
Ja se naplacujem na krajyPosto sve radim sam petljanje drugih mi je komplikovano, ali mislim da ipak treba konsultovati agencije zbog skracivanja vremena trazenja, posredovanja u komunikaciji, ali i zbog pregledanja papira ....sastavljanja predugovora itd.
Naravno iskljucivo agencije koje naplacuju svoj trud kada se transakcija zavrsi, ne pre toga....
Naknada za rad ne bi trebalo da predje vise od par stotina evra, za neke procentualne naknade agencija bi morala da bude garant transakcije i da snosi sve troskove, ako neka transakcija proizvede naknadne troskove kupcu.
Kazu bg na vodi 9000€ kvadrat xaxa i ladno kupuju ovceCene tek vilene.
Ne kupuj nista bez cistih papira
Imam presudu iz jednog grada u Srbiji gde se notar i prodavac solidarno obavezuju da isplate kupcu 45.000 evra jer je prodata nepokretnost pod hipotekom! Gde se prodavac pravio lud, a beleznik je jednostavno prevideo.Notari imaju direktnu vezu sa katastrom u realnom trenutku,tako da vise nema potrebe odlaziti pre overe u katastar.
U Katastru velikim slovima pise NOTARI NEMAJU PRAVO DA TRAZE IZVOD IZ LISTA NEPOKRETNOSTI.
Ovo pravilo vazi od 15 decembra.
Klijenti se bunili ,nisu hteli da placaju vlasnicki list.
Naravno ako je kupac iz kredita ,mora vlasnicki list.
Sooooo? Moze i bez papira...ako prodavac zna cenu dobijanja papira, pa skine cenu nekretnine....Da pise njegovo ime i maticni broj na nekom resenju ili izvodu, dovoljno...ostalo ce marijana da sredi...Cene tek vilene.
Ne kupuj nista bez cistih papira
Od kad su se javno hvalili kako su sve stanove prodali, sutra malo.....u halooglasima i na kupujem prodajem gomila stanova se tamo nudi...a cena, budibogsnamaKazu bg na vodi 9000€ kvadrat xaxa i ladno kupuju ovce
To u Beogradu nije moguće, jedino ako greškom katastra nije upisana hipoteka, a verovatnoća da se to desi je minimalna.Imam presudu iz jednog grada u Srbiji gde se notar i prodavac solidarno obavezuju da isplate kupcu 45.000 evra jer je prodata nepokretnost pod hipotekom! Gde se prodavac pravio lud, a beleznik je jednostavno prevideo.
Pa vi vidite.