Subotari, da niste vi zaceti sodomijom
Jer ukoliko niste vi, morate navesti - imenovati:
1- koje zivotinjske vrste jesu od bezbrojnih,
2- i koje ljudske rase od izvesnih
SU NASTALE MESANJEM ZVERI I COVEKA,
A MOGU SE VIDETI POSLE POTOPA???
EVO STA KAZE VASA MAJMUNICA ELEN VAJT:
Since the flood there has been amalgamation of man and beast, as may be seen in the almost endless varieties of species of animals, and in certain races of men. Spiritual Gifts, Vol. 3, p. 75
Ovo je tvrdnja Elen Vajt, a koji ste vi pokusali i dalje pokusavate da zabasurite i sakrijete, i to:
1) prvo,
pozivajuci se na potop i na one vrste i ljude koji su unisteni, koje se ne mogu danas videti, a sto je u suprotnosti sa njenom postavkom: SINCE THE FLOOD, i AS MAY BE SEEN - dakle, pokusali ste da obmanete;
2) drugo,
pozivajuci se na razvrat za koji se moze cuti i danas (video ga nisam, ali ne sumnjam da vi jeste), ali ignorisuci da je EGW tvrdila da se kao rezultat toga razvrata, amalgamacije, mesanja ZVERI I COVEKA, MOGU VIDETI MNOGE ZIVOTINJSKE VRSTE I NEKE LJUDSKE RASE.
Dakle, pitanje i dalje stoji:
gde se mogu danas videti ili u njeno vreme i koje su te ljudske rase i mnoge zivotinjske vrste nastale sparivanjem zveri i coveka?
Свако ко себе сматра Хршћанином, овако нешто не може да прихвати... па тако ни ја. Једноставно сматрам да је то веома погрешно мишљење.
То што ти сматраш да је неко Aдвентиста, због Елен Вајт, исто је сасвим погрешно. И ако сматраш да, ако је неко Адвентиста мора да буде и поштовалац њених списа и то је погрешно. Ако си запазио, овде ни један Адвентиста није никад ни цитирао, ни парафразирао ни један текст из њених списа, нити се позивао на неко од учења које није у складу са Библијом. Дакле, само Библија и ништа више. Адвентисти су Хришћани због Христа! То што се неко служи списима Елан Вајт, која је само обична жена, да би нешто, можда боље разумео, исто је као што се неко други служи списима неког другог човека који је од стране људи проглашен за свеца, мада се касније, могуће, испоставило да чак није био ни добар Хришћанин. Дакле грешака има свуда. Нису оне резервисане само за Адвентисте. То што је Е.Вајт погрешила нема, са мојим спасењем, ама баш ништа, као ни грешке тих тзв. светаца са твојим. Свако одговара за себе. РИМ 14:12 Тако ће дакле сваки од нас дати Богу одговор за себе.
Још нешто. Немој се трудити толико да вређаш Адвентисте (Subotari, da niste vi zaceti sodomijom), јер као што видиш, неке ствари једноставно не стоје. Назив суботари који многи незналци покушавају да као увреду пришију Адвентистима, много мање или не погађа уопште, него рецимо, да их неко назове "недељарима", што они не би били ни по коју цену (пуј, пуј, далеко било).
Мене више брине здравље оних који су толико опседнути једном малом верском заједницом, која за велику, праву, апостолску, једину, мајку... Цркву, не представља никакву опасност, каква је рецимо, њена сестринска, Католичка! Можда бих се бринуо и кад уважени владика те исте, велике, праве, апостолске... каже да ће уколико се сестре поново здруже бискуп те Цркве седети у Риму. Бринуо бих се и због тога што тај исти владика може да нареди, мимо црквених правила, да се живим људима, били они православни или не, били они верници или не, звони мртвачким звонима, због непоштовања једног правила које је опет та црква, без икаквог утемељења, наметнула својим верницима.
Сасвим на крају! Ја брига за твоју, као ти за моју и друге цркве, немам, јер знам, засигурно, да ни ти ни ја нећемо бити спасени, ни кроз твоју, ни кроз моју цркву, већ дргоценом крвљу Исуса Христа, који је умро на крсту Голготе, како за тебе, тако и за мене! Када нас Он буде мерио Његовим мерилима, неће нас мерити по томе да ли смо били у овој или оној цркви, већ по томе какав смо живот живели, колико смо Га љубили и веровали Му, колико смо љубили ближњег, што смо и ми један другом: То свакако не значи да је свеједно којој цркви припадамо, јер нам је, опет по мом скромном мишљењу, исти који нас је откупио, оставио Писмо да се по њему упарвљамо и живимо, сваки по својој савести.