Ako subota ne spašava, što je data Jevrejima mnogo pre Hrista i zašto su zavne držanje kažnjavali kamenovanjem?
Da li su bili spaseni? "Državno" zakonodavstvo?
Drugo, šta će subota ili bilo koja druga zapovest spasenima?
Bravooo.
Odjedared znas da je subota data pre jevreja.
Znaci znate vi to dobro.
Hvala.
Mi ljudi smo prekrsili Bozji zakon.
Kada prekrsimo zakon u drzavi kojoj zivimo ne spasava nas dalje drzanje zakona vec placanje kazne.
Kaznu je platio Hristos, spasio nas a mi smo duzni da se pridrzavamo zakona.
Isto kao kada smo vozili brzo pa smo kaznjeni.
Placanje kazne za brzu voznju ne znaci da je placeno da dalje vozimo brzo.
Niti dalja voznja po pravilu ne oslobadja kazne vec placanje kazne, a onda si kao oslobodjeni od kazne obavezan da vozis po pravilu.
Sve ti to znas samo se nisi setio.
Tako Hristos je platio za nas kaznu, ali nas placanje kazne ne osposobljava da dalje krsimo Bozji zakon.
Nije Hristos umro da zivimo u grehu.
Eto ti sada pocnes da svetkujes subotu.
To ti nece pomoci da budes spasen ako ne prihvatis Hrista koji je platio za tebe, mene itd..
Jer nas Hristos spasava, to jest placanje kazne ne drzanje subote.
Neces reci cika polucajcu da ces pd sada voziti po PS u i tako ces se osloboditi kazne.
Vec ces se osloboditi placanjem kazne.
Neces se oslobiditi daljom voznjom po propisu.
Jer ti je to normalno i logicno.
Dok ti u ovom slucaju nije normalno logicno?
Ovo je osnova hriscanstva.
1 razred hriscanske osnovne.
A ti to ne znas?
Subota je data onima koji su poslusni Bogu i koji su prihvatili njegovo spasenje i koji su prihvatili vec ovde na zemlji da budi stanovnici nove zemlje.
To je dan kada Bog zeli da se druzi sa svojim stvorenjima i da ih blagosilja isto kao na pocetku,duhovno i telesno.
Kao sto mi zelimo povremeno da se vidjamo sa svojom decom.
Najbolje jednom sedmicno ako moze jer i oni imaju svoje obaveze.
Subota je kao deo Bozjeg zakona deo Bozje vladavine i temelj njegovog prestola.
Ko prihvata spasenje i zeli da bude u zajednici sa Bogom taj treba da postuje Bozje zakone jer je prihvatio spasenje i zeli da bude stanovnik nove zemlje.
Taj treba da prihvati da postuje zakone te zemlje.
Sto je normalna osnova svakog drustva.
To o kamenovanju sam odgovorio vec mozda 10 puta.
Kamenovanje je drzavni zakon tadasnje Teokrstske drzave Izrail.
I nas ne obavezuju zakoni neke drzave pre 3000 god.
I vi ste prihvatili najvise iz Starog zaveta pa ne kamenujete.
Zasto ne kamenujete?
Kamenovanje je bilo za sve zapovesti ne samo za subotu.
Zasto ne kamenujete?
Mi to ne cinimo jer je u Novom zavetu Bog nema drzavu i kaznjavanje je Bozji posao jer je njegova cela zemlja.
Evo pogledaj:
Verni ce na novoj zemlji izaci kao sto se izadje na kamenovanje, a ono svi krsioci subote i Bozjeg zakona iz svih vekova koji su vaskrsli su kaznjeni:
| Isaija 66,22 | Jer kao što će nova nebesa i nova zemlja, što ću ja načiniti, stajati preda mnom, veli Gospod, tako će stajati sjeme vaše i ime vaše. |
| Isaija 66,23 | I od mladog meseca do mladog, i od subote do subote dolaziće svako tijelo da se pokloni preda mnom, veli Gospod. |
| Isaija 66,24 | I izlazeći gledaće mrtva tjelesa onijeh ljudi koji se odmetnuše od mene; jer crv njihov neće umrijeti i oganj njihov neće se ugasiti, i biće gad svakom tijelu. |