ADSL, Srbija

m0108994d:
Dvadesetak dana od dana podnošenja zahteva dobio sam ugovor u kome stoji da je prihvaćen moj zahtev i da postoje uslovi za dobijanje ADSL-a.Ugovor sam potpisao i čekao skoro dva meseca na priključak.Verovatno bi to potrajalo i duže da nisam zvao tehničku službu da protestvujem zbog kašnjenja.Majstori su stigli sutradan oko pet po podne,povezali ruter,pogledali protok sa njihovog lap topa i rekli mi da nadjem nekog da mi podesi konekciju jer mi je XP na srpskom a oni mogu da podese internet vezu samo na engleskom.Izvine mi se i odu.Ja ostanem sludjen,pogotovu što tu oblast ne poznajem i što bih pokušao sam,ne znam odakle da krenem.Odmah pozovem podršku u Nišu,niko se ne javlja.Pozovem podršku iz Beograda,javi se odmah mladji ,veoma ljubazan čovek.Objasnim problem,samo je kratko prokomentarisao: " mamu im j....,oni nisu normalni !"
Korak po korak,podesio sam parametre,i sad sam zadovoljan uslugom.
Davaoc usluge - Telekom,lokacija Zaječar.
Nemojte više moooooooooolim vas i dalje se smejem :))

VoRtReKS:
a jel moguće da će se u ne tako dalekoj budućnosti :D ADSL tarifirati kao i dial-up :!: :?:

Pa tamo negde posle 2684.godine mozda i bude.
Ej pa u Hrvatskoj (da se ne poredimo sa nekom drugom zemljom vec sa nasom bivsom bracom) trenutno se vise i ne nude paketi 256/512/768 kb/s kao kod nas ;vec se preslo na 1,2 i 3 mb/s i to koliko sam video na sajtu 1 mb/s flat kosta 2300 din kada se prebaci u nasu cenjenu valutu.
Ovo sto rade provajderi a i sam PTT je teska pljacka,ali narod u Srbiji je vec navikao na to.
Prosto im je neprijatno ako prodje dan a da ih niko nije izvacario,slagao,pokrao.

Evo dočekasmo i to u Kikindi se uvodi ADSL, opremu sada postavljaju i krenuli su u propagandnu kampanju za uvođenje ADSL-a. Obećavaju da će svako ko želi biti prebačen na ADSL najkasnije do kraja februara meseca sledeće godine, pošto je ovo kao promotivni period za sada je prelazak na ADSL centralu besplatan.
ko doživi pričaće :D

Po ko zna koji put pominjem.
ADSL modem sam dobio kao poklon za rodjendan pre 2 godine (ako se dobro secam) od kuma iz Svajcarske.
Evo ga i dan danas se gusi u prasini i zavija: "Hocu da ispunim moju hardversku duznost, dozvoli mi to".

dali je moguće da sam i ja dočekao ADSL ...prijavio sam se pre pola godine i još čekam port a sad mi kažu ove ili sledeće nedelje verovatno mada verovatno lažu ko KEROVI al ipak.... :D

Bolji je nego sezam pro dial up, ali najbolji su kablovski interneti, ja recimo imam 2Mbs sbb internet, a ovaj je adsl skup ko djavo, i jos je i spor. Kablovski osim brzine imaju i jaku konekciju.

Back