Adsl, kablovski i drugi načini povezivanja na internet

http://www.beotel.net/?strana=43
a da bi dobio javnu mora drugačiji login
username/ip@beotel

znači pretpostavljam da je beotel?

Свеједно дујке, опет је за корисника то јавна. Без обзира што је у нату и систем филтрације и безбедности ради провајдер. ;)
Не ради се о томе. Ради се о дебилним питањима, и још дебилинијим постављањем питања. Која су немогућа скоро увек од стране корисника. губљење времена.
У сваком случају моје губљење времена што вучем ка том правцу. Мај бааад. ха ху хо хи хе ;)

Hvala na odgovorima...Ja sam samo procitao ip address 192.168.1.2 kod mene i kod drugih,ako to nije moja ip address-a kako mogu da vidim koja je?

ovde u stvari vidiš koja je (ona od spolja adresa)
http://www.whatismyip.org/
obično u skriptama se poziva , ili na neki drugi način ,kako
na primer zavisi od programa koji je u pitanju :think:
poneke distribucije actualy pinguju svoje servere da bi utvrdili da ste na netu
Na kojim se sve lokacijama vidi spoljna adresa
:D

Какой мой ip адрес?
http://whatismyip.org.ua/
http://rassanov.ru/web-tools/my-IP.htm
http://2ip.ru/

Poslednja izmena:
Kao što i piše u naslovu ....

ovde pričajte o svim vrstama povezivanja na internet, provajderima, njihovom kvalitetu usluga itd itd

a sta se tu moglo pisati? jel nam to bog poslao jos nekoga da nam kaze sta da radimo? mislim ne vidim samu svrhu ove teme mogla se fino uraditi anketa kojom bi smo svi izrazili svoje misljenje a ne
"ovdje pricajte..."

U Hrtkovcima (kod Rume) još uvek nema ADSL-a.Malo sam se muvao po sajtovima tražeći nekog provajdera koji nudi usluge bežičnog interneta i sad na kraju da nedavim sve se svelo na "Kingsnet" koji jedini ima pokrivenost na tom području ali i na njih se dosta ljudi žali (zakidaju protok, isk. konekciju itd.). Sve u svemu molio bih forumaše koji imaju iskustva sa ovim provajderom ili nekim drugim (sa ovog područja) da mi da savet šta da radim?
Unapred Hvala!
Pozdrav!

Ljudi imam IKOM-ov kablovski internet koji odlicno radi kada mi je prikacen na racunar. Medjutim, kada ga prikljucim na lap top nemam vezu, tj. ni jedan od programa ne moze da uspostavi koneckicu (Mozilla, Internet Explorer, Google Chrome). Isto tako kad otvorim prozor Local Area Connection Status, na kartici General pise status Connected, Activity Sent oko 125 a Received 0.

Jel zna neko sta treba da uradim, dal neka dodatna podesavanja da izvrsim vezano za modem na lap topu, ili mozda neka podesavanja u programima?!

Ljudi imam IKOM-ov kablovski internet koji odlicno radi kada mi je prikacen na racunar. Medjutim, kada ga prikljucim na lap top nemam vezu, tj. ni jedan od programa ne moze da uspostavi koneckicu (Mozilla, Internet Explorer, Google Chrome). Isto tako kad otvorim prozor Local Area Connection Status, na kartici General pise status Connected, Activity Sent oko 125 a Received 0.

Jel zna sta treba da uradim, dal neka dodatna podesavanja da izvrsim vezano za modem na lap topu, ili mozda neka podesavanja u programima?!

Evo ovom prilikom moram da negativno pohvalim rad Telecoma koji prodaje svoje ADSL pakete i slozi ti jednu pricu a posle izvesnog vremena radi po svom!!!
Napravio sam ugovor sa njima prosle godine za paket sa 1,5 mbita i taman kad je proslo godinu dana meni je protok 0,87! Kad sam se zalio i kad su poslali ekipu da provere poceli su me praviti ludim kako je paket bio manji i da protok moze da bude i do 20% manji i da je kod mene sve u redu.
Danas proverim brzinu i sad je 0,67 sto je cist dokaz da hoce da uniste Telecom ili ja ne znam u cemu jos moze da bude stvar.
Umesto da me nagrade jer sam redovan platisa oni mi prepolove brzinu!
Hvala im za to i sad mogu da ocekuju raskid ugovora zbog svoje uspesne poslovnosti!!!

Ja u subotu napisala post o gorepomenutom Telekomovom ADSL-u i nisam mogla da ga pošaljem jer mi isti čas radi, čas ne. Htela sam da pitam da li još neko možda ima problema (ja sam u Zemunu) a vidim sad iz Duletove priče da je tu ko zna šta posredi. Sve su to naša posla, ne ceni se korisnik...
Inače od subote u tehničkoj podršci nema slobodnog operatera ni u koje doba dana.

E, imam još jedno pitanje. Od pre neki dan od kad imam tih problema, primetila sam da mi je modem prilično vruć. Jel to normalno? Ranije ga nisam ni pipala dok je radio kako treba. Možda je tu problem?

Ja u subotu napisala post o gorepomenutom Telekomovom ADSL-u i nisam mogla da ga pošaljem
možeš da snimiš pomoću notepad-a ;) i kasnije poshalješ kad se vrati adsl :super:
images

Jedan grad, pored je Beograd
munze quoque ,mi fili ? :think:

e čekaj a sad ozbiljno :per:
Od pre neki dan od kad imam tih problema, primetila sam da mi je modem prilično vruć. Jel to normalno? Ranije ga nisam ni pipala dok je radio kako treba. Možda je tu problem?
gledaj on kad se re-sinhronizuje
tada mu verovatno ti tranzistori rade pod opterećenjem , laički rečeno :think:
i da li se zbog toga greje ,ko zna ? i ja sam primetio ,nažalost da se greje :rumenko: ili se i pre grejao ali ga niko nije pipao :think:
(prim.prev. to su izlazni tranzistori u adsl modulatoru ,ili nekom integrisanom kolu)

Poslednja izmena:

Jel zna sta treba da uradim, dal neka dodatna podesavanja da izvrsim vezano za modem na lap topu, ili mozda neka podesavanja u programima?!

Ugasis modem, sacekas 15ak minuta, ukljucis, pa u lap, videces da radi. Treba mu neko vreme da te "zaboravi" njihov dhcp.

Ja da napišem kako sam rešila svoj problem. Uspela sam juče da konačno dobijem tehničku podršku i skoro sat vremena je trajalo proveravanje: ukucajte ovo, ukucajte ono.. idite na ovo, na ono... pa sve to na drugom kompjuteru...
Na kraju sam mu rekla, nije ni čudo što uglavnom nema slobodnih operatera, kad provedu sa jednim korisnikom toliko. Ili sam ja bila težak slučaj.
Uglavnom, utvrdio je da mi ne valja modem, u šta sam i sama sumnjala. I rekao da će prijaviti kvar i da će mi se u roku od 48 radnih sata, koliko god da je to, javiti da donesu novi modem ili da me pozovu u poslovnicu da uzmem. I javljaju se već danas oko 14h.. i posle 5 minuta dolaze na vrata sa novim modemom, priključe ga, stari uzmu..... i evo me ovde.
Ovoga puta sve pohvale za Telekom ....

Dok ovo pisem na -6 ruke ne osecam od hladnoce. Razlog u sobi u kojoj je komp i prikljucak na kablovski internet nema grejanja. Zelim da prenesem komp u sobu koja se greje ali mi kabl preko tavana dolazi u hladnu prostoriju gde je i modem. Znam da trebam da prenesem modem ali molim za pomoc oko toga kako da samostalno napravim prikljucke i u jednoj i drugoj sobi. Napominjem da mi nije potreban rad vise racunara vec samo jedan da prenosim iz prostorije u prostoriju a da ne provlacim koalsijalni kabl. Unapred hvala za pomoc

samo produžiš telefonski kabl za 10-tak metara ;)
nije neka nauka , na 1mbit nema uticaja na kvalitet adsl linije

nisam dobro čitao , produžiš taj koaksijalni kabli sa onim
spec. priključcima i kvalitetnijim koaksijalnim ? :eek:
ovo u stvari ne znam tačno kako ide.
bnc priključak tako se nekako zove ?

takođe ako je vrlo hladno možeš da se zavučeš u ćebe
ili da par dana ne ideš na net ako je baš hladno :think:

Ne znam da li je vec bilo....

Telekom od 01.02.2011. menja klik pakete,brzine,pomalo i cene....

Telekom Srbije ponudio je korisnicima nove Open ADSL pakete sa znatnim povećanjem brzina u upload-u, odnosno brzina slanja sadržaja prema Internetu.

Na taj način, Telekom Srbija od 1. februara dodatno izlazi u susret sve izraženijim potrebama korisnika da putem Interneta razmenjuju multimedijalne sadržaje, pre svega fotografije i video-klipove. Pored toga, od 1. februara smanjena je cena mesečne pretplate za većinu Click paketa.

Najveću promenu u odnosu na stare pakete osetiće korisnici Click 2 paketa, koji od 1. februara prelaze na Click 4 paket i kojima se povećavaju obe brzine - preuzimanja sadržaja sa Interneta (download) sa 2048 kb/s na 4096 kb/s i slanja sadržaja prema Internetu (upload) sa 192 kb/s na 512 kb/s. Pored povećanja brzina, korisnicima tog internet paketa smanjena je i cena mesečne pretplate na 1.799 dinara*, što je ujedno i nova cena pretplate za Click 4 paket, koji sada ima duplo većinu brzinu upload-a od 512 kb/s.

Isto tako, korisnici Click 1 paketa, kojima se brzina download-a povećava na 1536 kb/s, ubuduće će moći da šalju svoje priloge na Internet duplo većom brzinom od 256 kb/s, uz izmenjenu cenu mesečne pretplate u iznosu od 1.299 dinara.

Drugi Click paketi, sa većim brzinama protoka, takođe postaju povoljniji za korisnike uz višestruko povećanje brzina slanja podataka ka Internetu.

- Click 6 paket će imati brzinu slanja podataka 1024 kb/s (384 kb/s)**, uz mesečnu pretplatu od 3.230 dinara

- Click 8 paket će imati brzinu slanja podataka takođe 1024 kb/s (512 kb/s)**, uz mesečnu pretplatu 3.530 dinara

- Click 16 paket ubuduće će imati brzinu slanja podataka prema Internetu od 1024 kb/s (768 kb/s)** za mesečnu pretplatu u iznosu od 3.825 dinara

Slične izmene od 1. februara uvode se i za korisnike koji Internetu pristupaju putem statičkih IP adresa, uz smanjenje iznosa mesečne pretplate do 22%.

*Sve cene su bez poreza
**Brojevi u zagradama predstavljaju brzine koje važe do 1. februara 2011. godine

(Telekom Srbija)

http://www.mondo.rs/s193404/Magazin/Komunikacije/Novi_Open_ADSL_Click_paketi.html

Jedno pitanje, koristim telekomov adsl vec jace od jedne godine . Elem, postajem vrlo nezadovoljan uslogama i zeleo bih da ga menjam . E sad, sklopio sam ugovor pre godinu i pet meseci na godinu dana . I meni sad keva kaze da je morala taj ugovor da obnovi pre pet meseci i obnovila ga je . Da li sada ja mogu da prekinem ugovor, tj da mi uzmu modem i spliter , ispoplacam dug za tekuci mesec i cao zdravo, bez ikakve druge nadoknade ? :think:

da li imaš konkretni problem tipa da se resetuje non stop ? :think:
jer sve mi se čini da fizičko stanje linija nije uspelo da prati poslednju promenu brzine, ili je to ovde po niš lokalizovan problem, a na druga mesta je dobro

Ne, nego je postao uzasno spor . Pre sam mogao da youtube video odgledam od pocetka do kraja bez pauziranja, zadnja nekoliko dana, malo malo pa zakoci .

i kod mene se yutube usporio
, na primer kad se promeni od 360p na 720p on ne prekine da skida onaj 360 stream
već u pozadnini nastavlja, i automatski usporava ovo što se gleda.
do čega je to da nije neki tech prob kod samog swf plejera.?

Ali je i ovako sporo i na 360p , primećeno je po srbiji da se žale.
ili ako se premotava.(zavisi kako i gde se klikne)

šta da kažem ako menjaš menjaj , ne znam ni za ni contra razloge :think:
ima i suprotno da od sbb pređu na adsl čak i ako je manja brzina ali
im ispadne manji harač u globalu :gace:

Back