Adsl, kablovski i drugi načini povezivanja na internet

I meni je moj provajder, Beocity, podigao na 1 Mbps :ok:

Beocity je nevidjeno smece...ni ne vidim neku razliku.....znaci od momenta kad sam uplatio prvi put adsl pre neku godinu pa do danasnjeg kada su povecali brzinu par puta ja ne vidim nikakvu razliku u tom povecanju.

Zato cu da ih otkacim cim mi istekne ono sto sam im platio za 2 i po meseca.....i to svima preporucujem....ej rapidshare mi brzina 10kb/s.....pa to sa dial-up-om imam.
Davao sam im sansu par puta ali sada mi prekipelo.....

Beocity je nevidjeno smece...ni ne vidim neku razliku.....znaci od momenta kad sam uplatio prvi put adsl pre neku godinu pa do danasnjeg kada su povecali brzinu par puta ja ne vidim nikakvu razliku u tom povecanju.

Zato cu da ih otkacim cim mi istekne ono sto sam im platio za 2 i po meseca.....i to svima preporucujem....ej rapidshare mi brzina 10kb/s.....pa to sa dial-up-om imam.
Davao sam im sansu par puta ali sada mi prekipelo.....

10 je bas malo. Meni na Eunetu ide celu noc i do popodne oko 100 a posle recimo 5 popodne ide na 70... posle 8 ide na 30... onda od ponoci opet ide na 100. Imaju izvanrednu podrsku. Iako sam par puta bio ogorcen na njih ipak ih preporucujem.

A VI IZ EUNETA MOŽ DA ME CASTITIE SAD SA FREE 2 MBITA JEDNO PAR MESECI :)

Od 1. decembra NSCable je preuzeo KDS-NS i taman kad sam pomislio da ce biti bolje sa signalom ono oces cvrc pre neki dan je bio prekid u signalu navodno u BG-u. Jedino je dobro sto su povecali protok za 100%

Jesu preuzeli i stvarno za razliku od kad je bio Beotelov,mozes dobiti podrsku i lepo popricati sa njima,a to sto se tice pucanja mreze... Na poslu koristim adsl i veruj mi da tamo samo gubim zivce sto se tice internetas,dok ovde iako pukne,nazoves i dobijes info kad ce sve biti u redu i sta se desilo i nema prekida zbog radova lelekonja :D

1&1 Surf-FLAT 2.000 jetzt bestellen

* DSL-Anschluss bis 2.048 kBit/s
* Internet-FLAT
* Telefonieren ins dt. Festnetz für
2,9 ct/Min. (Mobilfunk 19,9 ct/Min.)
1 Rufnummer inklusive
Auf Wunsch: Telefon-FLAT für kostenlose Gespräche ins dt.
Festnetz (mtl. 5,- € zusätzlich)
* Modem 0,- €

1&1 Surf-FLAT 2.000 jetzt bestellen
----------------------------------------------------------------------------
1&1 Doppel-FLAT 6.000 jetzt bestellen

* DSL-Anschluss bis 6.016 kBit/s
* Internet-FLAT
* Telefon-FLAT: Telefonieren ins
deutsche Festnetz für 0 ct/Min.
(Mobilfunk 19,9 ct/Min.)
* ISDN-Komfort: Makeln, Anklopfen, Halten, Konferenzen etc.,
2 Rufnummern inklusive
* Handy-FLAT 0,- €
1 Handy-Karte inklusive
* Modem 0,- € / HomeServer 29,99 €

1&1 Doppel-FLAT 6.000 jetzt bestellen
-------------------------------------------------------------------
1&1 Doppel-FLAT 16.000 jetzt bestellen

* DSL-Anschluss bis 16.000 kBit/s
* Internet-FLAT
* Telefon-FLAT: Telefonieren ins
deutsche Festnetz für 0 ct/Min.
(Mobilfunk 19,9 ct/Min.)
* ISDN-Komfort: Makeln, Anklopfen, Halten, Konferenzen etc.,
4 Rufnummern inklusive
* Handy-FLAT 0,- €
1 Handy-Karte inklusive
* maxdome Video-Start:
125 Videos kostenlos,
weitere im Einzelabruf ab 0,49 €
* Modem oder HomeServer 0,- €

1&1 Doppel-FLAT 16.000 jetzt bestellen
-----------------------------------------------------------------
Onako da se vidi i ponuda u okruzenju.....

cena prvog je 19,99
drugog 14,99
treceg 19,99e

U ugovoru ADSL sto pise da kod FLAT tarifa garantuju brzinu npr 1Mbps samo do prenesenih 300Mb u toku 24h, da li to jos uvek vazi?
To nema veze sa agregacijom, tj tada nije imalo veze....isto su govorili da je korisnik sam.....

Te pricice mi ni tada ni sada nisu jasne, jer ono sto je teorija telekomunikacija, to sa nazivanim u praksi na trzistu nema veze.....

Dakle da li i danas brzina kod FLAT garantovano drzi nazivnu dok se ne predje neki utvrdjeni limit , a kasnije je zavisno od "okoline"?

Do skora , dok nisu bila ova dva povecanja, sam direktno zavisio od drugih, sad da li je to ISP, Telekom ili moj lokalni snop agregata, ako postoje, to mi nije sto posto jasno, mada mirise cak i na ovo poslednje....na neki nacin(koji , nemam pojma)....
Znaci protok sa sajta koji je dobrano neiskoriscen, cak verujem i ka Srbiji, zavisi od toga da li je vreme za I , II ili III smenu....(tj kao da prati nekog ko jedan dan radi I , drugi II ,pa III pa pauza, pa opet I....)

U teoriji i obecanom , nema govora o ovome, tj ovo bi bila besmislica, ali se osecalo do povecanja, ali ono bas....a znao bih da je jos neko u igri , zbog velikog broja rapidshare iskoriscenih IP....tacno vidis da neko ide u paraleli i skida sa rapidsharea, mada meni to nije smetalo niti je rapidshare bio taj sajt, ali je uticalo na moju brzinu ka mom zeljenom sajtu....

U ugovoru ADSL sto pise da kod FLAT tarifa garantuju brzinu npr 1Mbps samo do prenesenih 300Mb u toku 24h, da li to jos uvek vazi?
To nema veze sa agregacijom, tj tada nije imalo veze....isto su govorili da je korisnik sam.....

Te pricice mi ni tada ni sada nisu jasne, jer ono sto je teorija telekomunikacija, to sa nazivanim u praksi na trzistu nema veze.....

Dakle da li i danas brzina kod FLAT garantovano drzi nazivnu dok se ne predje neki utvrdjeni limit , a kasnije je zavisno od "okoline"?

Do skora , dok nisu bila ova dva povecanja, sam direktno zavisio od drugih, sad da li je to ISP, Telekom ili moj lokalni snop agregata, ako postoje, to mi nije sto posto jasno, mada mirise cak i na ovo poslednje....na neki nacin(koji , nemam pojma)....
Znaci protok sa sajta koji je dobrano neiskoriscen, cak verujem i ka Srbiji, zavisi od toga da li je vreme za I , II ili III smenu....(tj kao da prati nekog ko jedan dan radi I , drugi II ,pa III pa pauza, pa opet I....)

U teoriji i obecanom , nema govora o ovome, tj ovo bi bila besmislica, ali se osecalo do povecanja, ali ono bas....a znao bih da je jos neko u igri , zbog velikog broja rapidshare iskoriscenih IP....tacno vidis da neko ide u paraleli i skida sa rapidsharea, mada meni to nije smetalo niti je rapidshare bio taj sajt, ali je uticalo na moju brzinu ka mom zeljenom sajtu....

Prijatelju, e vala ye.bi mi sve ako sam ja tebe razumeo šta pričaš.

Ako pričaš o FLAT protoku koji nude operateri ( i ovde i kod vas ) svaki ima ograničenje. Kod mene je npr. FLAT 8 najveća brzina, ali je protok ograničen na 150 GB mesečno. Ja sam ga par puta prekoračio i to dobro, ali nije bilo ništa. Čak i ugovoru piše da ako pređeš preko 150 gb, zovu te 2-3 puta pa te onda suspenduju, ali ništa od toga nije bilo.

E sad, šta tebi znači FLAT ... ne`am pojma ;)

Kao sto moze biti ogranicen na mesecnom nivou , tako moze biti ogranicen i na nivou 24h....
Pitam ovde da li to jos uvek vazi....
Ta proceduralno navedena opaska da se garantuje max protok samo do prenesenih 200mb ili 300mb, a posle kako kome zapadne.....

U prevodu FLAT je ne gledamo ti protok, a postoje sitna slova , ako predjes u 24h 200Mb onda te skidamo sa max prioriteta na low prioritetnog korisnika, pa onda u ribnjaku plivaj , zavisno koliko riba ima....ako ima malo uzivaces kao i pre 200mb , ako ima puno , onda delite sudbinu....
E vrlo je vazno sa kim delite sudbinu....jer onda vas utrosak vremena zavisi od njih, a i ponasanje....
Npr emule, torrent odradi download od 3gb u toku noci, i onda hocete nesto da rapidsharujete , dolazite do udaranja u limit 24h i onda zavisi sa kim ste u grupnjaku..

Sad ako imate dva ili vise fanatika u grupici, lokalnom snopu , onda po njihovom ponasanju i vasem protoku moze se govoriti o necemu sto ima slicne oblike kao agregacija....
Ne verujem da se limitiranje vrsi na uzorku svih korisnika, vec recimo po snopu tipa jedna centrala....

A mozda je sad drugacije, pa se vise ne gleda trenutni zahtevani protok, sto bi bilo neracionalno , tj telekom kao davalac usluga bi onda bio u situaciji da daje uvek maksimum , tj da je svaki link ka inostranstvu=suma(broj korisnika*max protok korisnika) , sto ne da ne verujem vec je i glupo...

Znaci ako niko drugi onda telekom ce raditi koncentrisanje protoka i tu ce dolaziti do nivoa prioriteta po nekom kriterijumu, jer inace ne bi mogli u ISP da obecavaju one ekstra brze pakete sa malim obimom downloada....(ili tu idu na muljanje, na belu laz)....
Sa druge strane SBB daje iste pakete, ali ako ima svoje linkove, onda moze da odvoji deo protoka za takvu ponudu....da im veci prioritet i ne razmislja....

Cim je koncentracija protoka , bitno je sa kim ste u komsiluku...

Poslednja izmena:
Eh, dobila sam ADSL. Ali, kao tipicni pretstavnik onih koji racunar koriste samo kako bi proveravali i slali postu i posecivali neke forume slicnim ovom, ja ne znam mnogo o podesavanju.
Problem je taj sto posedujem jos dve adrese na drugim serverima od kojih onu na ptt mogu da proverim preko web mail-a , a onu na panline nikako. Da li postoji mogucnost da to (proveru poste) uradim jednim potezom za sva tri providera. I ako neki moze da mi pomogne, molim vas, korak po korak, bas onako kako bi to opisali totalnoj neznalici. Hvala

imam kutji 2xisdn sa adsl-om na svakom ... dva razlichita isp .. + sbb ... sve najachi paketi ..
i fore radi odem na telekom-om sajt i zatrazim adsl na obichnoj pstn liniji .. 6 dana kasnije .. MOZE... i to 16mbps/768 .. reko nema shanse... odem .. uzmem .. prikljuchim .. zweke 16mbps :)
ajde probamo :) .. pokrenem 60 torrenta kod mene i 30 kod burazera .. :) znachi zilion konekcija :)
zakuco na 16mbps :0 ... probali i download http ftp itd :)
ovo radi :)))
naravno onaj njihov modem sam brzo spakovao u kutiju i uzeo thompson .. i to samo je samo protochni bojler do rb333 pod mikrotikom..

Eh, dobila sam ADSL. Ali, kao tipicni pretstavnik onih koji racunar koriste samo kako bi proveravali i slali postu i posecivali neke forume slicnim ovom, ja ne znam mnogo o podesavanju.
Problem je taj sto posedujem jos dve adrese na drugim serverima od kojih onu na ptt mogu da proverim preko web mail-a , a onu na panline nikako. Da li postoji mogucnost da to (proveru poste) uradim jednim potezom za sva tri providera. I ako neki moze da mi pomogne, molim vas, korak po korak, bas onako kako bi to opisali totalnoj neznalici. Hvala

Uzmem neki e.mail manager, ili nešto slično tome ( uz windows ti dolazi OUTLOOK expres )

E sad, kako koji da podesiš ti ne mogu pomoći, ali na sajtu svakog od ta 3 tvoja provajdera imaš detaljno objašnjenje šta kako kad gde i zašto ;)

imam kutji 2xisdn sa adsl-om na svakom ... dva razlichita isp .. + sbb ... sve najachi paketi ..
i fore radi odem na telekom-om sajt i zatrazim adsl na obichnoj pstn liniji .. 6 dana kasnije .. MOZE... i to 16mbps/768 .. reko nema shanse... odem .. uzmem .. prikljuchim .. zweke 16mbps :)
ajde probamo :) .. pokrenem 60 torrenta kod mene i 30 kod burazera .. :) znachi zilion konekcija :)
zakuco na 16mbps :0 ... probali i download http ftp itd :)
ovo radi :)))
naravno onaj njihov modem sam brzo spakovao u kutiju i uzeo thompson .. i to samo je samo protochni bojler do rb333 pod mikrotikom..

Yebo mater kriva :per:

Nije loša stvar tih 16. Meni je ok i mojih 8 :P

A prekjuče sam bio da uzmem još jedan adsl, da stavim modem kod moje kuće jer mi se često dešava da me zeza mreža sa radnjom, pa da imam... i odem ja tamo, izaberem onaj paket od 3 mb/s, sve ok, potpišem zahtev i čekam lado do uveče. Prođe jedan dan, niko ne zove, drugi dan, niko ne zove, danas meni dosadi i odem do njih, kao nemaju više portova za taj deo grada :lol::lol::lol:

Back