Adolescencija i seksualna orijentacije

Jasna

Legenda
Moderator
Poruka
71.936
Pa ne, samo ne bih se hvalila nekakvom vojnom skolom kao primerom dobrog i zdravog odgoja jer to prosto nije
Nije to vojna škola. To bi bili roditelji koji bi uvek pravu stvar rekli ili
uradili.

Kada posmatram druge, vidim i ja tugu, probleme i nekako bih da
doprinesem da se to reši, da im se pomogne. Kada posmatram sebe,
vidim da svaki izazov ima svrhu i smisao. Odakle ta konfuzija? Od
ega. Od mog nedopuštanja drugima da budu dovoljno veliki da svoje
izazove prevaziđu.

Jasna

Legenda
Moderator
Poruka
71.936
Ok, onda si ti to predstavila tako - zabranjivali ti izlaske posle 10, nisu ti dozvoljavali da imas decka, a ti svasta nesto radila (sta si htela) njima iza ledja.

To me podseca na caletove price o internatu vojne skole i bezanja iz istog u grad.
Nisam te razumela. Izvini. Mislila sam da androide koji podižu decu
vidiš kao vojnu školu.

Poruka
7.102
Пустите децу да се туку, вређају, вешају, скачу с 10. спрата или моста, шта сте навалили с тим западњачким сиколозима и сикијатрима! Они да су ваљали, излечили би себе прво! Доле саветовалишта, нећемо да нам говоре како да се носимо с проблемима, оћемо да нас пусте да будемо поремећене личности и поносно се тиме размећемо!

Jasna

Legenda
Moderator
Poruka
71.936
Пустите децу да се туку, вређају, вешају, скачу с 10. спрата или моста, шта сте навалили с тим западњачким сиколозима и сикијатрима! Они да су ваљали, излечили би себе прво! Доле саветовалишта, нећемо да нам говоре како да се носимо с проблемима, оћемо да нас пусте да будемо поремећене личности и поносно се тиме размећемо!
Iz krajnosti u krajnost, bez razmišljanja.

Poruka
6.549
Ako ti nameću da si bolesna osoba i da trebaš da se lecis

Mislim da to nije zgodno

Možda su izloženi mobingu
А ако ти намећу да је све у реду и да треба да си поносан/поносна на свој поремећај?
Мислим да ни ти није згодно.
Можда је и то прикривени, подли мобинг, а?

Poruka
24.995
U stvari ti i nemas nikakav problem.
Jednostavno lazes i svi problemi su reseni.
Odes lepo u neku vecu sredinu, otpocnes novi zivot, probas to sto te muci, vidis da li ti to stvarno volis i zelis i ako ti se svidi, zivis dalje. Roditeljima ne moras nista da kazes, a ne moras ni drugima da to nabijas na nos. Zivis svoj zivot kao i svi ostali i to je to. Kad se zaposlis i osamostalis i vidis da li je to lgbt za tebe sa sigurnoscu onda mozes da kazes i radis sta god hoces. Koga briga sta ti radis, tvoj zivot, tvoja stvar.
A inace, ako si vec rekla to svojima, onda si napravila glupost. Msm sta si ocekivala, da te podrze u tome? :lol: Odes na tribine zvezde da im objasnis kako je kul sto navijas za partizan fazon.

Poruka
7.102
Да преведем онда са српског.

Дете се у школи потуче једном, двапут, десет пута - то је нормално.
Једанаести пут обогаљи неко друго дете - проблем.
Сад неко каже да је и првих десет пута било итекако проблем и да треба радити на решавању пре него што до озбиљних последица дође - негативне реакције, пустите децу да живе.

Јасније ли је мало?

Jasna

Legenda
Moderator
Poruka
71.936
Да преведем онда са српског.

Дете се у школи потуче једном, двапут, десет пута - то је нормално.
Једанаести пут обогаљи неко друго дете - проблем.
Сад неко каже да је и првих десет пута било итекако проблем и да треба радити на решавању пре него што до озбиљних последица дође - негативне реакције, пустите децу да живе.

Јасније ли је мало?
Šta mene briga šta će neko da kaže. Ne, prvih nekoliko puta nije bio problem.
Problem je u nečem drugom. Inače bi svi koji su se potukli jednom, nastavili
da se tuku dok nekoga ne obogalje.

Poruka
7.102
Šta mene briga šta će neko da kaže.
Па, толико те није брига да си на теми на којој је неко затражио савет дошла да критикујеш и пишеш шта ће вам савети?

Ne, prvih nekoliko puta nije bio problem.
Ти би дакле своје насилно дете пустила да туче другу децу све док неко од њих озбиљно не унесрећи и тек тад би регистровала у глави проблем и реаговала, па би било тражење и пребацивање кривице са себе на школу, државу, телевизију, шта год.
Би ли исто поступила и да твоје дете неко злоставља?

Problem je u nečem drugom.
У чему сам ја рекао да је проблем па ти мислиш да није то?

Jasna

Legenda
Moderator
Poruka
71.936
Па, толико те није брига да си на теми на којој је неко затражио савет дошла да критикујеш и пишеш шта ће вам савети?

Ти би дакле своје насилно дете пустила да туче другу децу све док неко од њих озбиљно не унесрећи и тек тад би регистровала у глави проблем и реаговала, па би било тражење и пребацивање кривице са себе на школу, државу, телевизију, шта год.
Би ли исто поступила и да твоје дете неко злоставља?

У чему сам ја рекао да је проблем па ти мислиш да није то?
Ko s tobom može ozbiljno da razgovara, svaka mu čast. :lol: