ADHD ili hiperaktivnost kod dece

A ha! Boja je divna, poput one gore,samo manje drečava.Hvala ti na trudu,odluka je pala i ostaje mi samo da još ugušim u sebi veliku ljubav prema drečavim bojama. Znaš kako volim...(Btw. maločas zapazih da si se učlanila na moj rođendan).
... al će čika moler da zuri u komp, ko hipnotisan!:D

Желим да кажем да сам имала прилику и част да ми је Небојша Јовановић држао семинар о АДХД синдрому и да сам одушевљена њиме!
Искрено, то су најбоље утрошене паре за семинар, од свих семинара до сад!
Не бих могла рећи да сам стручна за ту област, ви маме које се сусрећете са тим проблемом код своје деце знате сигурно много више од мене, али...хоћу да кажем да нећете погрешити ако послушате Н. Јовановића. :)

Zdravo svima. Svaki put se nanovo odusevim ovim forumom i naravno clanovima. Hvala vam sto postojite. Svakako cu zakazati pregled kod Nebojse Jovanovica, ali cu sacekati jos malo. Imam pitanje za sve cija su deca skolarci. Da li ste od uciteljice u svesci za komunikaciju dobijali dnevo dobijali izvestaje ako je dete nesto tog dana "uradilo" ili su vas obavestavale o detetovom ponasanju samo kad odete u skolu? Saljem vam fotografiju sobe za koju su se moja deca odlucila, ali sam i dalje u dilemi koje boje da sparim. Ana hvala ti na ovim starim-novim citatima. I mi cemo sigurno probati sa homeopatijom. Juce sam na netu pronasla Izvode iz knjiga kako se ponasati sa ADD/ADHD detetom i svidjaju mi se, jedino me zbunjuje, jer ne znam ko je autor, ali su clanci predivni. U osnovi su ljubav i strpljenje.

http://www.ideaunica.8m.com/cgi-bin/i/images/dsc_8874_resize.jpg

Kod kuce smo opet razgovarali sa detetom o svemu onome o cemu smo pricali sa uciteljicom. Danas sam ga ispratila u skolu, dosli smo do dezurnih ucenika , poljubila sam ga i rekla mu da bude dobar, kako smo se i dogovorili, on eje rekao da hoce odmakao se od mene i naravno potrcao ka ucionici... Sta mislite, da li je dobro ako uciteljica sama primeti da on ima odredjenje probleme i konsultuje se sa psihologom ili....

Ako vam je za utehu budite strpljivi i sa puno ljubavi preko noci ce mnoge stvari nestati.Dok je bio kod uciteljice svaki dan sam odlazila u skolu AAAAAAAAAAAA ludilo.Kad je krenuo u peti razred razredna na roditeljskom pohvali i izdvoji samo moje dete to su bile ovacije svih roditelja...Od djavola do andjela mali je korak.osnovnu je zavrsio sa5.0 sadaje zavrsava gimnaziju sa vrlodobrim lencov.Ono po cemu se razlikuje od svojih vrsnjaka a to je nezrelost,a to je tek mali deo svih onih problema koje smo imali.Budite strpljivi i nedozvolite da se poigrava sa vama takva deca traze isplanirano vreme. da svaki trenutak znaju sta treba da rade.Budit samo strpljivi postace oni dobri ljudi .:super::super::super::super:

Detaljno sam procitala sve sta ste pisali, pa da vam se predstavimo
Drago mi je, ja sam mama hiperaktivnog prvaka :)
Imamo sve iste probleme sa kojima smo se nekako nosili u vrticu, ali najveci problemi su nastali polaskom u skolu. Evo vec druga nedelja i samo mene svaki dan ucitelji zovu na razgovor. Od setanja, trcanja po ucionici, do hiljadu i jednog odlaska u wc
Imamo zakazan prvi pregled u Palmoticevoj te se nadamo najboljem :)

Pozdrav za sve male aktivne drugare :)

Желим да кажем да сам имала прилику и част да ми је Небојша Јовановић држао семинар о АДХД синдрому и да сам одушевљена њиме!
Искрено, то су најбоље утрошене паре за семинар, од свих семинара до сад!
Не бих могла рећи да сам стручна за ту област, ви маме које се сусрећете са тим проблемом код своје деце знате сигурно много више од мене, али...хоћу да кажем да нећете погрешити ако послушате Н. Јовановића. :)

Baš ste zlatni.Navratite češće.:)

Zvončice,mene zbunjuje izgled ovog (kakogodsezove:)) od 200 eur.Kako je meni objašnjeno, uređaj koji je predviđen kao kućna varijanta treninga dece sa AD(H)D-om, ima kacigu sa elektrodama iznutra, something što očitava igricu i povezuje se za komp. Upravo tako izgleda taj Play Attention, sa američkog sajta. Raspolažem kao što vidite poluproverenim poluinformacijama,a ...Pa,nadam se da ste i vi zainteresovane,i da ćete ga pitati,i preneti i nama.Ha?;)

А сад мало као учитељица, нећете ми замерити, надам се.

До пре неку годину, нико није спомињао АДХД. (Тако нисам знала да сам и ја делимично АДД, и моји синови...:sad2:)
Али сам као учитељ гледала да сарађујем са родитељима немирне деце, да проналазимо начине како ће та деца најбоље функционисати... И имала успеха, ако су родитељи били вољни за сарадњу.
Но, нисам хтела да се хвалим, хтедох рећи следеће:

Учитељица би требало да је обучена да распозна АДХД синдром.
Но, иако зна, не може званично да ,,делује'' никако, уколико не постоји дијагноза неке ,,више инстанце''. Многим учитељима то је покриће, кажу да немају доказ да је неко дете АДД.
Исто тако, школа се ,,вади'' на то да дете нема папир о синдрому, тако да никако не омогућава учитељу да са таквом децом ради онако како би требало.

Најчешће се још увек за ту децу каже да су ,,безобразни, немогући..''

И савет мамама:
Доставите учитељици званичну документацију о својој деци, покушајте да сарађујете што боље и што више.
Уколико видите да вам је дете несрећно и да нема никакво разумевање од стране учитељице, нешто мењајте.

А код куће знате, смањите им количину ствари које им одвлаче пажњу, усмеравајте их благо, нађите им занимацију, не реците им :,,Немој ТО'', него :,,Хајде боље ово..'' (ради, дирај, гледај...)

А сад мало као учитељица, нећете ми замерити, надам се.

До пре неку годину, нико није спомињао АДХД. (Тако нисам знала да сам и ја делимично АДД, и моји синови...:sad2:)
Али сам као учитељ гледала да сарађујем са родитељима немирне деце, да проналазимо начине како ће та деца најбоље функционисати... И имала успеха, ако су родитељи били вољни за сарадњу.
Но, нисам хтела да се хвалим, хтедох рећи следеће:

Учитељица би требало да је обучена да распозна АДХД синдром.
Но, иако зна, не може званично да ,,делује'' никако, уколико не постоји дијагноза неке ,,више инстанце''. Многим учитељима то је покриће, кажу да немају доказ да је неко дете АДД.
Исто тако, школа се ,,вади'' на то да дете нема папир о синдрому, тако да никако не омогућава учитељу да са таквом децом ради онако како би требало.

Најчешће се још увек за ту децу каже да су ,,безобразни, немогући..''

Ovo poslednje, ziva istina. Mene je uciteljica bukvalno izmarsirala iz ucionice uz komentar kako je "on nemoguc i nista ne slusa", prebacila ga je u najudaljeniju klupu do vrata jer jednostavno nece da se zamara sa njim :(

Zvončice,mene zbunjuje izgled ovog (kakogodsezove:)) od 200 eur.Kako je meni objašnjeno, uređaj koji je predviđen kao kućna varijanta treninga dece sa AD(H)D-om, ima kacigu sa elektrodama iznutra, something što očitava igricu i povezuje se za komp. Upravo tako izgleda taj Play Attention, sa američkog sajta. Raspolažem kao što vidite poluproverenim poluinformacijama,a ...Pa,nadam se da ste i vi zainteresovane,i da ćete ga pitati,i preneti i nama.Ha?;)[/QUOTE]

Pa ja sam tako skapirala da ide preko računara.Popričaću o tome sa njim u četvrtak kada odemo na pregled pa ću vas obavestiti.Veruj mi i ja sam nestrpljiva.Komp nemamo kući jer svi troje volimo igrice tako da bi verovatno bila svakodnevna bitka za mesto,pa stalno odlažemo kupovinu istog,ali ako feedback igrice mogu da funkcionišu kao što piše ne gine nam kupovina kompa.;)

Back