Adekvatna knjiga

Andi014

Primećen član
Poruka
764
Treba mi pomoc. :D
Hteo bi da poklonim knjigu jednoj zeni koja mi mnogo znaci i mnogo joj dugujem za sve sto je ucinila za mene. Zeleo bi da to bude knjiga koja ce da posalje 'jasnu' poruku o tome koliko mi znaci.

Pa ako nekom nesto pada na pamet ,dajte neke predloge.

Darel - Aleksandriski kvartet
Bulgakov - M & M (Veliki kancelar , prosireno izdanje )
Fokner - Avesalome , Avesalome..( Avesalome sine moj ).....Buka i Bes...
Eko - Fukovo klatno
Zoze Saramago -Slepilo
Haruki Marakami - Norveska suma
Margaret Jursner - Hadrijanovi memoari
Borhes - Alef....( pripovetke )
Moravija - Dosada , Rimske price , Automat i naravno Rimljanka
Tacno da je veliki izbor...ali sigurno neces pogresiti:ok:

Tarinja je napravila lep izbor.Samo sto su neke knjige sa spiska mnogo skupe.
Tarinja imas dobru sliku.

Mislim da je glupo nekome preko knjige saopstavati osecanja.Knjigu mislim da nekome treba kupiti da je taj cita.Nikako ne kupovati ono sto se tebi dopada jer njen ukus ne mora biti kao tvoj.A to vecina ljudi cini.
Ipak je najbolje da se ipak informises sta voli,da li bi je neka knjiga obradovala.Ima osoba koje citaju knjige a nemaju novca da kupe neku omiljenu jer skupa.E pa ti odresi kesu i kupi joj.
Eto recimo kad bi ona pozelela Aleksandrijski kvartet ili Fukoovo klatno,morao bi da das 2000 din za jedan od ta dva naslova.

Tarinja je napravila lep izbor.Samo sto su neke knjige sa spiska mnogo skupe.
Tarinja imas dobru sliku.

Mislim da je glupo nekome preko knjige saopstavati osecanja.Knjigu mislim da nekome treba kupiti da je taj cita.Nikako ne kupovati ono sto se tebi dopada jer njen ukus ne mora biti kao tvoj.A to vecina ljudi cini.
Ipak je najbolje da se ipak informises sta voli,da li bi je neka knjiga obradovala.Ima osoba koje citaju knjige a nemaju novca da kupe neku omiljenu jer skupa.E pa ti odresi kesu i kupi joj.
Eto recimo kad bi ona pozelela Aleksandrijski kvartet ili Fukoovo klatno,morao bi da das 2000 din za jedan od ta dva naslova.

o.k ...zezanje ! Ovo bih JA nekada volela da mi je neki baja kupio, odmah bi se udala smatrjuci ga covekom od ukusa.
Normalno je to sto si napisao i cinjenicno ( necu vise biti sarkasticna...obecavam ):cool:

Poslednja izmena:
Dobro,i od dobrih postoji bolje.Na ovom tvom spisku ne znam sta trazi Moravija,Murakami i Bulgakov.Pa ni Jursenar nije taj kalibar da moze uz Saramaga,Foknera i Darela.
No ukusi su cudo.
Samo izbaciti pomenute i umesto njih dodati nesto od Kafke,Dostojevskog,Sofokla i Bajrona.I jos puno toga.

Ovih dana sam prodao jednoj zeni jednu knjigu od Perl Bak.I tako ta zena poce meni pricati nesto o Parl Bak.Ali svo vreme koristi za nju muski rod ON.
Ipak bez vredjanja sam gospodji morao saopstiti da Perl Bak nije On vec Ona:)

Ima i zescih dozivljaja.Moj jedan kolega je imao u prodaji Kockara od Dostojevskog.I jednom stao jedan Ciga i bulji u tu knjigu.I onda rece Ciga
"De reci mi jel ima u njoj sta o preferansu?"
Ovaj prodavac se prvo shokirao,mislio da ga Ciganin zayebava.

Ima i zescih dozivljaja.Moj jedan kolega je imao u prodaji Kockara od Dostojevskog.I jednom stao jedan Ciga i bulji u tu knjigu.I onda rece Ciga
"De reci mi jel ima u njoj sta o preferansu?"
Ovaj prodavac se prvo shokirao,mislio da ga Ciganin zayebava.

To mi je jedna od najglupljih knjiga, koje sam procitala u zivotu i neveorvatno precenjena. Cigan je hteo da izvadi stvar.
Inace, mozes li malo detaljnije da opises odnos sa tom zenom, jer bih po tom uvodu rekla da bi bilo dobro da joj kupis "Kama Sutru", posto mi moze pasti na pamet da ste svasta radili. Dakle, kako mozemo nesto da ti preporucimo, kada ne znamo razlog i ne poznajemo ni tebe ni tu zenu?

... Neki izgleda misle da je "Idiot" priručnik :P... Nego, ako imaš petlju, nadji nešto od Anais Nin (mislim da je "Laguna" izdala nešto skoro, a "Dnevnike" su izdali kroati, ali davno). Žena je pisala bez pardona i nije bila user ko one što su je kopirale. Iskreno, živo & do srži žensko pisanije. I što je najvažnije, dobro pisanije...

Ovih dana sam prodao jednoj zeni jednu knjigu od Perl Bak.I tako ta zena poce meni pricati nesto o Parl Bak.Ali svo vreme koristi za nju muski rod ON.
Ipak bez vredjanja sam gospodji morao saopstiti da Perl Bak nije On vec Ona:)

Isti slucaj sa Sidney Sheldon....misle da je zena !:roll:

Pisala sam već na nekoj temi: gledala sam neke knjige u knjižari kad čuh kako klinka pita prodavačicu je l' imaju nešto od Milice Jakovljević Zagorke.:zcepanje:

... Neki izgleda misle da je "Idiot" priručnik :P... Nego, ako imaš petlju, nadji nešto od Anais Nin (mislim da je "Laguna" izdala nešto skoro, a "Dnevnike" su izdali kroati, ali davno). Žena je pisala bez pardona i nije bila user ko one što su je kopirale. Iskreno, živo & do srži žensko pisanije. I što je najvažnije, dobro pisanije...

Nikako da mi vrati neko od familije Venerinu deltu. Kažu ovi što su je čitali, toliko je seksualna, da joj se izgubio trag. :(

Back