Adaptacija stana od poda do plafona

A pa ja ne radim nista na 12 volti, kod mene je sve preko 220 volti zbog dimovanja :)
U stvari, izbegavam 10 trafoa na sve strane i jos sto mi je dnevna soba prolazna pa ce se paliti preko pobudnog releja :) a preko tog pobudnog releja ce se povezati i dimer sa daljinskom komandom :)
preko drugog pobudnog releja ide difuzno svetlo koje je skriveno iza gipsarije :)

Sad to sve deluje komplikovano ali za to je zaduzen drugar inzenjer :P

Pobudni relej je kod nas 30-35 eura tj neka sklepotina nasih stručnjaka male privrede.Ja sam narucio iz konradovog kataloga preko neke firme i stiglo mi za nedelju dana - koštali su 11 eura po komadu

Poslednja izmena:
New Life .... ja znam "nekog" ko zna vlasnika Chiga :) pa ako se dogodi da ih nema mozemo da izboksujemo nabavku :)
Nisam do njih stigla , nisam imala zivaca posle silnih jurnjava za stolicama al ono sto sam videla , procitala govori mi da su sasvim ok.

Ma ici cu ja vec sledece nedelje za Novi Sad jer pretpostavljam da je tamo veci izbor.
Moracu da uskladim i sto onda isto tamo zajedno sa stolicama a te su im slicice male na sajtu pa se dobro ne vide.

Hvala ti puno, ako ne padnu na "sarm" ....juricemo vlasnika! :lol:

Tema je jako dobra i pratim je posto i mene ceka borba s majstorima :)
Da li mi neko moze reci nesto o pouzdanosti ovih ugradnih vodokotlica, tj. sta raditi ako se nesto pokvari, procuri...?

Што се мене тиче, ја га никад не бих уградила.
Јер кад тад може да нешто пукне и да морам да лупам плочице, па ако немам резервних, да мењам плочице у целом купатилу, ма нема шансе...:thumbdown:

А то око тих поправки, што кажу мајстори:"Не брините, само се скине овај део где се пушта вода..." у то не верујем и кад сам једног продавца упитала да ми најискреније каже шта ћу ја да радим ако нешто пукне унутра, што се не може кроз тај отвор поправити, он је рекао:"Па онда се морају лупати плочице."

Искрено, мени су и лепши моноблокови.
:bye:

Jel Marijo jel ima kod tebe nesto a da je mladje od 30 godina i loseg kvaliteta ???'

Pa nema, sve je staro i proverenog kvaliteta :P
I nikada ne bih stavio bilo kakav vodokotlić ;)
Čuj geberit dobra marka :mrgreen:

Nego sam u merkuru slusao najnoviji model bosch masine za sudove kako radi (imaju exponat)... mnoogo je tiha, da ne kazem nečujna. Moja preporuka ;)

Ovaj ugradni vodokotlić me podsetio na prodavca kineskih motora pre neki dan... Kaze ako zarđa onaj hrom na motoru - mogu uvek ceo motor da rasklopim i opet hromiram ili sta već :hahaha:

Kod mene nikad dosadno.
Majstori su opet naselili moj stan ....
I od ponedeljka su mi opet tu :evil:
Razlog ...nejasno curenje od nas komšiji dole.
Curenje minimalno u vidu fleka al postoji.:dash:
A ispod zive dva histericna skota zbog kojih cu bombu da bacim u ovaj stan . :evil:

U ponedeljak krece akcija rusenja njihovog plafona za prilaz nekim cevima .:roll:
Iako oni instistiraju da se lomi moje kupatilo da bi se to obavilo. :evil:
Nikako ne kapiaju da su cevi kod njih na plafonu a ne u mom podu.

Doveli su i svog majstora al ne vredi ne veruju.
Ko da im je bas zapelo da ja polupam sve plocice da bi se videlo stanje na terenu.

Ljudi su cudni majke mi .

Стварно свака част! Ми реновирамо тек три недеље, па сам на измаку снага. Сви мајстори који су до сада били, нешто су покварили. Па су дошли да поправљају, па су покварили нешто друго. Е сад ћу сама да поправљам, ако треба, само да их не гледам више.

Razlog ...nejasno curenje od nas komšiji dole.
Curenje minimalno u vidu fleka al postoji.:dash:
A ispod zive dva histericna skota zbog kojih cu bombu da bacim u ovaj stan . :evil:
.

Ja sam mislila da se samo meni ovo desilo: provalili ljudi da sam stavljala nove plocice u kupatilu pa krenuli da kukaju da im krecim - rekose zidovi im popucali od mog lupanja :evil:

A to sto nista pipnuli u kuci nisu 70 godina i sto su im zidovi popucali mnogo ranije - nikom nista.

Ja sam mislila da se samo meni ovo desilo: provalili ljudi da sam stavljala nove plocice u kupatilu pa krenuli da kukaju da im krecim - rekose zidovi im popucali od mog lupanja :evil:
A to sto nista pipnuli u kuci nisu 70 godina i sto su im zidovi popucali mnogo ranije - nikom nista.

A pa moj prvi susret sa komsijama ....bas tako je prošao. :evil:
Došla histerična 50-togodisnjakinja da mi kaze da su joj od hiltija popucale plocice, a to što se u pukotinama plocica vec i crno nahvatalo to kao nikom ništa.:evil:
Sreca te je bio tu moj izvodjac radova koji zna nesto o tome pa ih odhebao inace bi ja nasela na pricu pa adaptirala i njihovo kupatilo celo.

Onda smo ih "poplavili" prvi x ....za to smo im duzni krecenje.
Jeste curelo i jeste nakasilo zidove i niko rec nije rekao sve smo prihvatili bez reci, nasa je greska.

Zove me u ponedeljak pred uskrs kaze jel mozete sutra da dovedete molera ja bi da udjem u Uskrs čistih prozora. :confused:

:dontunderstand: kazem ja , kakve veze imaju sad prozori sa krecenjem hodnika i kupatila , kaze ona :" pa neee vi meni morate i kuhinju i trpezariju" :eek: . Reko da neces svih 110 m2 da ti picnem mamicu ti. :evil:

Uglavnom pitam je ja kako misli da joj ja u ponedeljak nadjem majstora za utorak da bi bilo gotovo u cetvrtak ...kaze ona "pa sta znam taj sto je vama kreci nek dodje, ja moram da perem prozore" .:eek: :evil: :dash:

Reko perite posle uskrsa nema krecenja pre. Htela sam da kazem i jednu ruznu rec al sam se suzdrzala. :mrgreen:

I preksinoc zvoni telefon u 22.30.
Ja skocim ko oparena videvši njeno ime , reko jb.t opet neko sr.anje.
Bez dobro vece il zdravo viče glas histerične zene meni u slušalicu : " Mirjanaaaaaa, opet nas plavite ! "
:eek:
Kad se nisam srušila. :dash:
Razmišljam sad sam se tusirala , tih 50 l vode je mozda sad kod nje u kupatilu, kad je tako histerična , strčim u spavaćici , kad na plafonu vlazna fleka 10x10 cm iz koje cak ni kap vode ne curi. :evil: :evil: :evil:

Pitam jel na ovo mislite , kaze da i poče da viče ....ispade da sam ja neozbiljna da imam fuš majstore, da sam bezobrazna i bahata da je ona mene trpela 4 meseca i da joj je muka od mene. :roll:

Kazem ...ok.
Jel smo nekad lupali od 2-5 - kaze niste
jesmo lupali posle 5 - kaze niste
jesmo lupali nedeljom - niste
Praznikom - pa niste.

E pa komšinice molim lepo , da sve to jesmo trajalo bi samo dva meseca ovako smo poštovali vas red i eto to je dovelo do 4 meseca. :evil:

A za ovu "poplavu" :evil: doci ce majstoru sutra u 09 h ujutru.
Kaze nece mog majstora dovesce svog. :dash:
Dovedi hebote samo mi se skini.

E sad znate celu pricu ....i danasnji konzilijum je kao sto vec znate vecao i doneo odluku da se od ponedeljka to resava.

A ja cu da zovem Lazu da rezervisem jedan krevet u slučju da dodje do lupanja mog novog i lepog kupatila. :evil:

Ma jok, kakav Laza, negde da gledas u vodu i zeleno....i da nema komsija.

Moji su zvali naposletku komunalnu inspekciju - kazu moj sut blokira prolaz sa sprata. Na koji oni ne zalaze, jer su matori i idu liftom. I imam pravo da ga drzim uredno upakovanog 24h. I bio je poredjan tik uza zid, mogao je i slon da prodje :evil:

E sad, kad ste bezobrazni, nema nista od mene. Ocistite svoju kucu sami. Mamicu vam.

Мени данас дошла два мајстора да пречисте климу.:lol:
Крене један да прска неким спрејом и каже мени:"Отворите прозор."
Ја му кажем:"Овај у дневној се не може отворити због завесе(незгодно је постављена завеса тако да се мора прво цела завеса скинути да би се отворио), али отворен је у кухињи и спаваћој, направићу промају па ће извући."
Настави он да чисти и каже:"Можеш ми дати гаранцију да нешто упишем."
Ја се окренем само на секунд да извадим гаранцију из фиоке, окрећем се према њему да му дам гаранцију а он мртав ладан на силу склонио завесу у страну и отворио прозор!!!
Била сам шокирана...:eek::eek::eek:
Иначе, ту завесу сам у крв платила. Зато ме је и изнервирао.
Кажем му:"Чекај само да наместим завесу."
На то ће он:"Не мораш, ево ја ћу." и опет почне да је вуче на силу!!!:eek:

Кад га данас нисам убила нећу никад.

Back