Adaptacija stana od poda do plafona

Sutra !
Sad me nešto mrzi da slikam , jedva sam dockala da sednem .
Ceo dan sam bila sa vodoinstalaterom.
Namestao mi je novu tus kabinu, to je trajalo jedno 4 sata .
Onda je popravljao tudje geske , menjao ventile , creva, sifone:roll: i na kraju umalo poplavu nismo napravili zahvaljujuci stolarima koji se hronicno prave pametni.

Covek je dosao u 10 otisao u 17 h ja sam bila ko izduvan balon i kao na iglama.
Toliko mi je dosadilo da primam i ispracam majstore da vam ne mogu opisati.
Ovaj danas je fin covek al ja ne mogu ni sa kim da sastavim 7 sati a kamoli ne sa majstorom.

2isdzm1.jpg

ala si nemestila krevete, hotelski:manikir::manikir::manikir:

Ovo je bio ormar iz pedesetih godina koji smo mi na poslu koristili za hemikalije. Imao je providno staklo i u vreme mog studiranja bio je zelen, a posle toga je prošao i kroz veselu žuto-crvenu fazu, a onda se smirio u nekoj kaki nijansi. I to je izbačeno iz laboratorija, pošto standardi zahtevaju specijalne metalne ormanre. Ja se javim da uzmem taj otpisani ornar sa namerom da ga stavim u garažu za Alfin alat ili u podrum za tegle. E kad je Alfa video šlogirao jer je ormar bio drven (ja mislila da je nešto bezveze) i onda dani rada u garaži - najpre tz skidač bije -hemijsko čudo koje se premaže preko boje i onda se boja naduje (podlapuri) i špaklom se skida. Ali ----
Ne skidaju se svi slojevi boje odjednom, već za svako sloj jovo nanovo.
E tako smo videli da je za tih pedesetak i više godina ormar farban desetak puta.
onda šmirglanje do besvesti i farbanje.

A sad malo ja
Htela sam peskarano staklo a to može da se postigne na dva načina, ali da ne gušim tehnologijom, bitno da nađem radnju gde su mogli da mi urade staklo kako sam htela. Znači dala sam im mustru kako hoću da izgleda (Mada imaju i ogroman katalog sa najraznoraznijim motivima) pripremljenu u korelu i onda oni na ploteru odštampaju motiv na samolepljivom papiru prilepe na staklo i onda ide peskarenje. Ti delovi stakla zaštićeni folijom se ne ispeskare i tako nastane mustra.
onda se napuni knjigama.
pa se onda domognemo još jedne i to veće i isto tako sredi.

Mana je samo što kad treba da se briše prašina....

I pitanje za vas ...koje boje prekrivac kupiti u sobi koja ima kombinaciju bukva ljubicasto ????
Ja bih neki dezenirani..ima predivnih u Cika Ljubinoj ulici u jednoj radnji koja prodaje stolnjake, peskire i posteljinu...ima modernih i romanticnih..ja sam pre za ove druge mada ne vidim kakve su ti lampe a za namestaj je ocigledno da je simple..
Ili ne odustaj od nekog ljubicastog pa sa roze i zelenim jastucima..npr.
U Coincasi sam kupila za devojcicu savrsen cvecasti...
Izbegla bih na tvom mestu indian shopove i slicne varijante jer deluju jeftino i studentski:roll:

Nase veliko kupatilo je opet u haosu jer je juce stavljena nova tuš kabina ( izbor mog muza , meni se bas nesto i ne svidja al posle one zezancije nisam mnogo ni razmišljala samo da stoji kako treba ) a ni stolari nisu još završili ormarice koji nose lavaboe :roll: tako da sad izgleda ovako :

ne mogu da verujem da si to dopustila.. daklem, stvarno su te slomili

Valjda ce da uspe ovo postavljanje slika........... znaci sada "pre" a nadam se uskoro i "posle" :lol:

Prilozi

• buduca spavaca (trenutno kuhinja i devojacka soba).jpg
    buduca spavaca (trenutno kuhinja i devojacka soba).jpg
    21,8 KB · Pregleda: 92
  • danasnje probno rusenje plafona tj karat tavana.jpg
    danasnje probno rusenje plafona tj karat tavana.jpg
    12,3 KB · Pregleda: 81
  • deo dnevne sobe.jpg
    deo dnevne sobe.jpg
    17,4 KB · Pregleda: 83
  • kupatilo koje ce postati kuhinja.jpg
    kupatilo koje ce postati kuhinja.jpg
    16,1 KB · Pregleda: 93
Ostavljamo samo unutrasnju stolariju koju sredjujemo.
Neko je napomenuo da bi mogla da se ofarba u tamnu boju drveta, ali mi smo ipak mislili da ide u belo.
Majstora za sredjivanje te stolarije jos uvek nemam pa ako neko ima majstora.......nek preporuci!!!

Znaci sutra rusimo nekoliko zidova i skidamo kompletan plafon (karat tavan) pun trske!
Alu stolariju smo vec ugovorili i trenutno se radi. Proz. otvori na sobama su stvarno veliki 2x2m!

Mirka, kuhinja i kupatilo su ti super.
Moja kuhinja ce na zalost biti dosta manja!

Bems, tvoja kuhinja me podseca na ono sto ja planiram.

Ako ste zadovoljne majstorima za kuhinju, saljite mi njihove brojeve na pp.... Ja cu je uraditi do plafona (3 m) ali taj gornji deo iz dva dela da mi ne budu previse teska vrata od elemenata pa da se ne odvale.

Poslednja izmena:
Zaboravila sam da postavim deciju sobu!!! (sobe su oko 20-22 m2)

Супер је што имате велике прозоре.:ok:
Колико видим и паркет вам је добар, хобловање и лакирање и Бог да те види.
Ако се ипак одлучите за мењање паркета никако немојте узимати букву, она кад тад проради, то нам је рекла жена која се бави ентеријером а и моја свеки има букву, скроз се раздвојила. Такође, рекли су нам да је рибља кост најбоља, тј. паркет је тада под притиском са свих страна. Мени је лично бродски под јако леп, али отом потом, још имамо времена до паркета.

Back