Mirka Šizika
Elita
- Poruka
- 20.421
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Aha ....pregorela sam , pre neki dan sam shvatila da me boli uvo i sto cigle padaju ljudima po glavama i sto imam dve tone srce na terasi i sto muz nije tu kad treba tj kad je organozovao celu zajebanciju - ja sedim mirno na trosedu pijem kafu i kuliram.
Znas ono samo vi pucajte ja i dalje drzim cas.
E pa kad je tako - ajmo jovo nanovo.
Ide mi na k ova kocka ima da je nema.
bezi od...trendova, brzo dosade). Ima uzrecica malo je vise i uvek je...pravilna. Ja sam uvek fasciniran slikama koje se postavljaju na Krsti, dnevne sobe u stilu...Bistra
Znas sta me muci kod ove kocke :
Prvo svetlo je upereno na dole iako rozetna ima mogucnost okretanja u stranu![]()
Drugo potpuno je osvetljen samo centralni deo dnevne sobe a ako li odes 1 m od kocke u mraku si
trece na moja dvakilovata trebalo bi da sijam najmanje ko diskoteka
I cetrvto kocka je prilicno spustena pa sad imam utisak da me pritiska po glavi
E da ima i peto ... ne svidja mi se to svetlo koje daje po plafonu odvratno je i priguseno a ja sam (naravno) htela da bije ko ludo .
I sve to sam do sad i nekako trpela al sad mi se vise ne trpi.

Ok.Drugari moji mali ( to iz one pesme o <zirafi )
Da se razumemo ....treba mi predlog svetala znaci praksa ne teorija.
U teoriji sve ja to fino znam jer sam iz dosadasnjeg iskustva shvatila sta valja a sta ne valja.
ono sto ne znam je kako stvoriti to sto hocu bez da opet pogresim.
osim toga jos nisam srela majstora koji ima volje da misli.
Izvinte ako sam nekim uvredila al ....ovi koje ja poynajem samo rade sta im se kaze.
Nece da sugerisu ič da je to sto radis mozda promasaj veka.
Osim toga kad sam trazila kocku moja ideja nije bila da imam 2 Kw u sobi iako to vas beskrajno zabavlja.( sto moram priznati pocinje i da mi smeta jer se ne secam da sam trazila misljenje o tome ikada ) Trazila sam puno svetla jer je soba sama po sebi siva i tamna.
Ni jedan majstor i podvlacim ni jedan a proslo ih je kroz moju kucu kao sto i sami znate bataljon, nije se setio da mi sugerise ili da kaze da time sto zelim necu dobiti efekat koji zelim.
No dobro .....kako se na greskama uci , evo ja to uzimam za svoju gresku i sad pre nego sto cu srusiti ovo sto imam trazim savet o tome kako da dobijem puno lepog - toplog svetla a da je pozicionirano centralno obzirom da na tri strane sobe postoji redno svetlo ....
Sad cu da slikam pa da stavim i onda vas molim da date kreativne , prakticne i korisne savete kako da resim ovo, ili da predlozite nekog ko ima pojma o tome .
Ne gori pod nogama, ne planiram to sutra da radim zato mislite o tome.

Nikako, imam ih ja u salonu, daju previše hladno svetlo i počinje glava da boli vremenom ....

Ok.
Izvini ako te je nešto uvredilo ili smorilo u mom postu (deo o vataži), nisam imala nikakvu zlu nameru, niti se ja nešto na tu temu zabavljam. Prosto, znam šta se sa tom snagom može uraditi sa nekim drugim izvorima i više mi je, šta znam, šteta kad efekat ispadne slab, a sa tom brojkom.
Drugo, ako te je uvredila ili smorila moja teorija...ebg, ja na prostiji način nisam umela da objasnim svoj odgovor na tvoje pitanje. Ne znam šta znaš i šta si sama shvatila, pa sam bila malo opširnija u objašnjenju.
Uglavnom, neće mi više pasti na pamet takva nepodopština
Što se majstora tiče, neki bi verovatno znali kakav će da bude krajnji efekat, tj. znali bi da ti kažu šta ćeš dobiti, ali to ima više veze sa iskustvom nego sa nekim specijalnim poznavanjem stvari. Postoje ljudi koji se bave projektovanjem unutrašnjeg osvetljenja, a na majstorima je postavljanje, povezivanje i ostalo....elektrika, a ne fotometrija. Ne znam koliko treba na njih da budeš kivna.
A za konkretan predlog rešenja....reci da li ti uopšte igra varijanta lustera koji sam opisala, da znam da li da slikam.

Paziš na temperaturu boje, uzmeš nižu, pa će biti ok.

Do večeri ćeš videti ovo moje, ja mislim da bi se nešto tog tipa uklopilo, ako ništa, daće ti makar neku ideju.I tako....razmisljam o lusteru ali me malo smara sto nemam zamisao tog koji bi se sad lako uklopio u nas ambijent a i muz oce difuzno svetlo ebalo ga difuzno svetlo pa onda mora da postoji neka opcija dja da svetli tamo dja da svetli amo.
Ovo se i ja često pitam i pošto nemam adekvatan odgovor, smucam se i daljeJel to znak da je vreme da prekinem da forumasim ???

Pajz vamo medvede
pre nego odes u zimski san na ovoj temi da se razumemo nije mene nista u tvom postu ni smorilo ni uvredilo, nego ti i ja pricamo istu stvar sa dva razlicita kraja. Slazemo se da je sa 8x50w soba trebalo da sija ( toliko ima u kocki ) cela a ne da ja na metar od nje corim.
Sto se ovog drugog tice ja te ic ne razumem o kakvim nepodopstinama pricas al racunam da smo se i tu negde mimoisle u razumevanju i ne bi sad na to da se vracam jer podpada pod ovo prvo pa racunam da nema svrhe da ponavljamo isto.
Sustina vam je jasna.
Ocu da mi soba ima svetla.
Znaci lomimo kocku menjamo plan.
Nemam volje da sad zovem tog sto proektuje a nemam ni para ( prijateljski su mi trazili hiljadu za dnevnu ) tako da mi kao potencijalni pomagaci ostajete vi i casopisi za uredjenje enterijera.
Kako se casopisi nisu pokazali kao adekvatni pomocnici ...ostajete samo vi i vase iskustvo sa terena.
Sto se tice moje ljutnje na majstore , ni to nije istina jer kazem i u prvom postu da gresku za rasvetu pripisujem sebi jer se nisam adekvatno pripremila za cinjenicu da ce oni da rade samo ono sto im se kaze i nece da misle. Sad znam zato se i pripremam kao da cu u rat.
I tako....razmisljam o lusteru ali me malo smara sto nemam zamisao tog koji bi se sad lako uklopio u nas ambijent a i muz oce difuzno svetlo ebalo ga difuzno svetlo pa onda mora da postoji neka opcija dja da svetli tamo dja da svetli amo.
Neko rece lampe ...bice i to al poludim sto nisam na vreme o njima mislila kako sad kablove da sakrijem
Eto....sad sam nadam se bila jasna i precizna ...niko ne misli da me uvredio i nadam se nikog nisam uvredila, bas postaje dosadno ovo frumasenje kad ne umem da napisem post a da posle ne moram da napisem jos jedan u kome se objasnjavam sta sam htela da kazem ..
Jel to znak da je vreme da prekinem da forumasim ???

A prekidač za istu je neki koji se zove "testni" jer je prešao mali milion kuca zgrada stanova i ostalog sto smo pravili, i svugde se skidao i stavljao .............. ovom dugom pricom hocu reci, samo polako i smireno .... nigde ne gori 
to je znak da si nezadovoljna rasvetom a toliko si vremena i truda ulozila, muz te kulira, možda si i dobila i od sve te nervoze nemas tacnu predstavu sta ces.
![]()
i ti si nezadovoljan , muz te kulira i dobio si ???

Evo ovo je najbolje sto sam uspela u ovom trenutku da slikam, dakle svetlo ide u cirilicno g plus kocka i jedan red svetala paralelno sa kojim bi se moglo reci da rasveta ide u cirilicno p.
i sad kad se popali to g ili p sve je ok al centralni deo sobe je u mraku, ako se pak upali ikocka onda ne moze dugo da se sedi pod njom jer je ko u solarijumu a opet je deo sobe u mraku.
Pokusavam taj problem da resim...da ima puuuuuuuno svetla , da bude dobro iskorisceno, da ima opcija paljenja na razne nacine i da je lepo rasporedjeno po celoj dnevnoj sobi.

Od gipsa naravno![]()

Ili ako ti se baš sviđaju halogene, uzmi manju jačinu, recimo od 20W ( mislim da sam negde pročitao da imaš 50W )