Adaptacija stana od poda do plafona

Opet se tješim pošto je podno grijanje u pitanji da će biti ok.:bye:

Nista se ne sekiraj Daysy , moja prijateljica ima kucu sa podnim grejanjem i u donjem nivou je ama bas sve otvoreno i jos su 2 zida skoro cela u staklu , donje povrsine oko 120 kvadrata
Galerija natkriljuje oko 1/3 , naravno , otvorena i ona , i jedina vrata se nalaze na spavacima sobama i kupatilima gore , koje su iznad garaznog i radeceg bloka
Tu su namerno stavili radijatore , iz razloga da bi mogli da smanjuju temperaturu jer je toliko TOPLO da hodaju cele zime u majicicama .

Poslednja izmena:
Nista se ne sekiraj Daysy , moja prijateljica ima kucu sa podnim grejanjem i u donjem nivou je ama bas sve otvoreno i jos su 2 zida skoro cela u staklu , donje povrsine oko 120 kvadrata
Galerija natkriljuje oko 1/3 , naravno , otvorena i ona , i jedina vrata se nalaze na spavacima sobama i kupatilima gore , koje su iznad garaznog i radeceg bloka
Tu su namerno stavili radijatore , iz razloga da bi mogli da smanjuju temperaturu jer je toliko TOPLO da hodaju cele zime u majicicama .

Da znaš da si me utješila, i kod nas je sličan raspored, na donjem spratu je skoro sve otvoreno i povezano, velika galerija iznad dnevne, i gore veliki hodnik, vrata samo na sobama i kupatilima.
Mi nigdje nemamo radijator ali imamo na oba sprata po jedan ormarić gdje se nalaze ventili za svaku prostoriju na kojima možemo da regulišemo grijanje.

A nadam se i useljenju do iduće zime pa da napokon testiramo to grijanje :roll:

:bye:

Poslednja izmena:
Jes' vala, danas ulazi moja mama u kuću, nosi onaj štepani prekrivač, marka Svilanit... ja :eek: reko:''Koliko si to platila, 10 000?!'', kaže mama:''Jok, 2000 na sniženju!'' :lol: Elem, nisam to htela da kažem, nego da sam ja kupila mnogo lep beli bade mantil do kolena u jednom prodavničici ....teks, ne znam koji tačno teks, za 1800 dinara...

...e, taj će biti taman za mužića!:lol:

a sto nam ne rece u kojoje radnji to snizenje

"svilanit" imas u merkatorima, rodicima, u piramidi i uscu ;)

Svilanit u Megi Rodićevog u NS, je mnogo jeftiniji od Ušća...:D

Sniženje ovog Svilanit ćebenceta? To je Svilanit u Sarajevskoj.[/QUOTE]

sutra u 10 sastanak ispred radnje u sarajevskoj :zcepanje:

Ja mislila u sarajevu, majke mi...:zcepanje:

mozemo i tamo, nije problem :zcepanje:

jao, ja isto sve vreme mislim u sarajevu:zcepanje:
a sarajevska mi ispred nosa, idem odmah danas na pauzi da proverim:D

sad sam tek u zbunu. milice, objasni nam lepo gde i kupila peskire, u sarajevu ili u saarajevskoj i gde u sarajevskoj ima merkator:think:

O covece ovde se igra gluvih telefona :lol:

Aj da probam ja ....sta sam shvatila ...
Pajz vamo ...
Milica je svoje svilanit peskire kupila u Sarajevu .
Pussika je svoj bade mantill kupila u Sarajevskoj.
Ja sam moje dobila u miraz.

Ono kao zaključivanje ti slabo ide.... :lol: Pusiket je svoj bade mantil kupila u nekoj ...teks prodavnici, na Vidikovcu, a mama od Pusiket je u Sarajevskoj u Svilanitu kupila štepani pokrivaš za 2000 dinara.

A znala sam da ima neka fora :lol:
Dobro al bar sam shvatila relaciju Sarajevo - Sarajevska - Svilanit ...
Pohvalite me malo !

znaci bas se lepo mi ovde razumemo :zcepanje: :klap:

ostala sam vam duzna nekoliko fotki:D

veliko kupatilo u kome nedostaje jos jedna "sitnica" kao sto je kada, ali radimo i na tome:D

znaci na mestu korpe ce ici ugaona kada za jedno mesec dana. mislim, moram malo nesto i za sebe da kupim, kad god imam neke pare ja preracunavam u namestaj, sanitarije, serpe i lonce:zcepanje:

malo kupatilo

i spavaca soba

Poslednja izmena:
G-đo Kvinsi,
...imamo iste korpe za veš! :D Ja još imam i ormarić i korpu za sitnice odozgore...
...problem "tuš kabine na pola prozora" u dečjem kupatilu izbegli stavljanjem kade a onda stavili pregradu od aluminijuma i stakla ( da ne bi prilikom kupanja/tuširanja moje ćerke voda prodrla u hodnik! :lol:)
...panel radijator nam je takođe isti, samo što su meni "sakrili" one cevke u zid...
...malo kupatilo ti u sličnim beš-prljavo belo-ustajala čokolada tonovima kao i naše(moga muža i moje, u spavaćoj sobi) te ti toplo preporučujem Svilanitove bade mantile u istoj boji koji su trenutno na sniženju! :mrgreen: Informaciju gde se isti mogu kupiti vidi iz predhodnih postova! Shvatićeš odma' iz prve! :lol:

mi smo to kupatilo sami izmislili, odnosno smanjili kuhinju i spavacu sobu da bismo dobili 2 kupatila. prozor moze lepo na kiper da se otvori, tako da nije problem sa parom i kondenzacijom kad se ja tusiram.
a onu fotku sa kotlom sam skinula jer nisam mogla da je otvorim, ne znam kako je mirka mogla da vidi:confused:

@mirka sizika (a i ostali koji imaju iskustva u vezi sa postom)

probao sam da pretrazim temu ali malo bezuspesno pa da te pitam:
kakav si ti ugovor napravila sa tvojim izvidjacem radova?
da li na unapred ugovoren posao ili ste racunicu sveli na kraju, kada je posao bio zavrsen?
i iskustva po tom pitanu me zanimaju.

moja situacija:
radovi je trebalo da traju 2 meseca - produzili su se na 6-7. sav ugovoreni kes im je uplacen tokom drugog meseca.

gajba je gotova, prosao tehnicki prijem i sutra idem da podignem upotrebnu dozvolu.
problem koji imam je da izvodjac pokusava da mi naplati dodatni kes (srecom istrosen je sav kes koji im je dat tako da oni meni ne duguju nista osim par sitnih radova spolja).
ugovor koji smo potpipsali je na GOTOV posao. oni su u predmeru radova stavili odredjene kolicine materijala itd (meni te mere ne znace nista, to je njihov posao da izmere koliko cega im treba uz dozvoljenu toleranciju od 2-5% po stavci).
taj naknadni kes pokusavaju da obrazloze vecom kolicinom utrosenog materijala/rada, nekim naknadnim radovima koji nisu bili u predmeru radova a koji su tek tako iskrsli - tipa malterisanje i popunjavanje rupa kojim prolaze kablovi, zatim silikonisanje terase i popunjavanje rupa izmedju terase i zida nastale nedovoljno preciznim postavljanjem terase (ja sam platio gotovu terasu i ne moram da znam sta sve tu treba da se uradi - svi ti radovi je trebalo da udju u cenu realizacije terase a ne da kasnije dodatno naplacuju stavke i time dodatno muzu kes). naknadno su menjali jedinicne cene rada i materijala i kolicine bez da me prethodno upozore itd...
zakonski ne mogu da mi traze tako nesto jer je ugovor potpisan na odredjen iznos koji im je i isplacen.

iznos koji naknadno traze je skoro 20% od prvobitno ugovorene i ugovorom potpisane cifre.
za radove koje smo im naknadno trazili a koji nisu bili u ugovoru ce biti isplaceni.
iako sam ih upozoravao da me obaveste o predvidjanjima pre svakog sledeceg posla (u smislu eventualnih izmena itd..) - to nisu radili vec me obavestavaju kada je sve gotovo pa APP (ako prodje prodje jel?).
da su mi u startu dali ovoliku cifru ja ih ne bih ni angazovao.

ostavljena je bila mogucnost nepredvidjenih radova (onih koji nisu mogli da u startu predvide dok se ne krene sa radom - npr. trula greda koja se nalazila ispod suta itd.. ) a takvih radova je bilo u smislu otpusavanja kanalizacine cevi na koju smo se nadovezali(a nisu u startu proverili da li je cev 'prohodna').

ne volim da ikom ista dugujem ali ovo mi deluje kao naknadni pokusaj 'muženja'...

jedan primer: u startu je bila data jedna cena pripreme gradilista i ciscenje suta. na jednom sastanku (kada je sav sut vec odnet) su rekli da je bilo 3X vise dzakova od predvidjenog i da su povecali iznos za 10000din zbog toga. SADA pokusavaju JOS 15000 (pored onih vec dodatih 10000) da naplate. koja je tu logika ako su u trenutku kada su trazili jos 10000 vec odneli sav sut - kakvih naknadnih 15000??? ovakvih primera je pun njihov novi finalni racun.

ponavljam...mrzim da drugima nesto dugujem ali ovo mi bas bas mutno izgleda...

Poslednja izmena:
Preduzimač sa kojim sam radila mi je jednom prilikom objasnio kako stvari u gradjevini stoje.
A stoje bas tako kako si opisao.
Das ponudu koja je u startu nerealna a onda na naknadne radove i nepredvidjene radove uzmes lovu.

Meni se to u sustini nije desilo zbog cinjenice da sam pred svaki trosak bila konsultovana.
Dobila sam predracun sa stavkama, koliko sta kosta ....
To je bilo negde oko 8600 evra.
Tu svasta nije uslo , al da ne detaljisem sad.
Konacni racun mi je oko 10500 evra.
U tu razliku usla je galanterija za struju-oko 600 evra
Lajsne za parket -oko 500 evra
I jos po nesto sto smo mi dodali vremenom.
Znaci za svaku stavku sam dobila objasnjenje.

Ali zato sam ja POGINULA u stanu i pored preduzimaca.
Svaka , ali svaka odluka je bila moja,
Nista nije radjeno bez da ja dozvolim, nista nisu radili bez da me pitaju obaveste , sugerisu ....znaci u sustini sama sam sebi bila preduzimac.

Da bi sve to izbegla trebalo je da platim oko 25 000 evra za isti posao , sto naravno nisam zelela.

Za ustedu od 15 000 provela sam 4 meseca u rudniku sa majstorima.

Moj savet u vezi preduzimaca....
Plati samo ono sto si zahtevao licno , a sto ne stoji u ugovoru.
Za ostalo reci da nisi obavesten i da neces da finansiras nesto za sta ne znas da se izvodilo u stanu kao i da si najnormalnije trazio ugovor bas zato da ne bi bilo iznenadjenja nakraju radova.

Pa nek te tuze.
Kako ce da dokazu da su ulozili vise cementa, lepka , suta ???
Nikako.
Osim toga zasticen si ugovorom u kome sve stoji.
Izricito si trazio da te obaveste o svemu unapred, oni to nisu ispostovali te za tebe naknadni radovi i nepredvidjeni troskovi ne znace nista.

Eto....

Poslednja izmena:
HVALA na odgovoru.

ja nisam mogao da sve vreme budem prisutan zbog posla ali sam vrlo cesto pre posla i nakon posla (i za svaki vikend) odlazio na gradiliste da vidim sta je radjeno i sta se planira za sledeci dan.

i ovako sam MNOGO vise vremena proveo tamo od arhitekte, predstavnika firme izvodjaca (koji je bio nadlezan za organizaciju i sinhronizaciju radnika i cesto sma ja morao da ih sinhronizujem da se ne bi odugovlacilo).

cak nisam hteo ni da potezem stavku ugovora koja se tice kasnjenja i probijanja deadline-a - 2 promila od ugovorenog iznosa po danu kasnjenja (kad se izracuna dobio bi se dobar lcd 42" full HD televizor).

jos jednom hvala za detaljni odgovor.:bye:

Back