Adaptacija stana od poda do plafona

Moja mico, da sam znala koliko ću sebi živaca pokidati gradnjom kuće, ne bi je ni gradila... majke mi...:neutral:
Stalno neke zajebancije oko majstora, već mi je pun k... od zahteva, pitanja, donesi ovo, donesi ono...
A sa momkom sam stalno u svađi, opet zbog kuće...:(
Ma da poludiš...

Svi su bre isti...
Jao kako mi sve ovo zvuci poznato ali mi smo to bas razvukliiiiiiiiiii i eto vec pune 3 godine ko o cemu ja o kuci.
Dogovor je bio prvo kuca pa vjencanje ali kako su nam majistori vrijedni ima da ostanem neudata i da zivim sa mackama u nekoj garsonjeri :sad2:

nismo svi isti :D ja se prema mojim radnicima ophodim kao prema robovima, samo mi bic fali :hahaha::hahaha::hahaha:
salu na stranu, ima nas raznih, ali takvi koji polovicno rade grese, jer je u tom poslu preporuka najjaca reklama ;)

domestos? astonish?
ps sta znaci piturivali? sorry ;)

Ajme, oprostite :) ... Evo Bems je odgovorio/la , u ovom slučaju se radi konkretno o bojanju zidova .

mozes ih ocistiti bilo kojim sredstvom kojim se ciste i sjajne plocice
fleke od bilo koje farbe mozes ocistiti razredjivacem, plocicama nece nista biti

piturati = farbati, bojiti (neko je pitao) ;)

Bojala sam se stavit na njih tako neko agresivno sredstvo.

Hvala ljudi :) ...

hvala daisy... sutra stize garnitura konacno, kad sve uklopim, postavicu slicice (naucicu da smanjujem :dash::dash::dash:) ovako mogu samo da skinem sa sajtova gde sam sta kupovala, pa da stavim...a te zavese su mi bas legle na srce, mada nisu nista specijalno. i jesu boje jorgovana i danima zamisljam kako ulazim u dnevnu bojim se da to ne bi bilo to. mislim da ce jako bosti oci. a iskreno, nisam pri parama, pa da sad kupim i njih sve te detalje,pa i neku rezervnu varijantu...

U svakom slucaju ta boje je meni jako lijepa, mada ne moras da pretjerujes sa detaljima mozes samo da stavis neki suvi aranzman na stocic, mozda nesto od onih mirisljavih svuvih listica u nekoj plitkoj ciniji i da stavis neku sliku na zid. Bas kada sam bila u Delta sitiju vidjela sam interesantnu sliku neke lale su bile u pitanju ali bas na ljubicasto a ram je bas moderan, mislim da je u pitanju stampa na platnu. Cijene se ne sjecam ali mislim da je bila malo skuplja. Isto tako dobar fazon koji sam vidjela u nekoj emisiji o uredjenju enterijera, kupis tapetu u boji i dezenu koji ti se svidja, zalijepis je na neku plocu u dimenzijama koje ti odgovaraju i okacis na zid kao sliku, extra je kao detalj za razbijanje monotonije a ne ostecuje zidove prilikom skidanja. Nekako ne mogu da zamislim ljubicaste jastucice na bez garnituri ili u cijelom tom tvom stilu. Opet ukusi su razliciti ali mislim da ti je zavjesa, slika i cvjetni aranzman sasvim dovoljno a i ne bacaju se pare bespotrebno na nesto sto samo poslije skuplja prasinu :D

E ti ces nauciti da smanjujes a ja ne znam ni da postavim (mada samo jednom sam pokusala) :dash::dash::dash:

...samo da podelim doživljeno(najpre ovo) :eek: a zatim još jednom ovo :eek: kad mi je lupila cenu za Gorenje kuhinju...Cena je 608.804 dinara.U to je uračunato: drvenarija, uvoz i carina(??!), montaža i dve godine garancije.I rok isporuke 90 dana...
Mi izračunali da nam treba još pola za aparate...:dash:

DakleM, Slovenci, mog 'leba se nećete najesti!!!!

...samo da podelim doživljeno(najpre ovo) :eek: a zatim još jednom ovo :eek: kad mi je lupila cenu za Gorenje kuhinju...Cena je 608.804 dinara.U to je uračunato: drvenarija, uvoz i carina(??!), montaža i dve godine garancije.I rok isporuke 90 dana...
Mi izračunali da nam treba još pola za aparate...:dash:

DakleM, Slovenci, mog 'leba se nećete najesti!!!!

A kol'ka ti kujna, jedno 16m? :eek: Stvarno nisu normalni! :rtfm:

Kamo lepe sreće da mi je kuća tolika!!! Ne, ovo je kuhinja na L,dimenzije 3,20mx2,20m...I još nas ubeđuje da ako damo gotovinu, dobijamo popust od 25% pa ćemo onda da platimo samo 456.603 dinara...
I mi sad imamo dilemu: šta nam se više isplati!!! (šalim se, naravno)

marinac, probaj Konturu, sigurna sam da ce ti se svidjati;)
prave lepo, moderno i kvalitetno i po meri (za razliku od gorenja koji imaju fabricki izradjene elemente i tipove kuhinja, pa ako se ne uklopis, stavljaju maske gde su praznine), ja sam prezadovoljna

marinac, probaj Konturu, sigurna sam da ce ti se svidjati;)
prave lepo, moderno i kvalitetno i po meri (za razliku od gorenja koji imaju fabricki izradjene elemente i tipove kuhinja, pa ako se ne uklopis, stavljaju maske gde su praznine), ja sam prezadovoljna

Hoću, hvala ti! Da ne mogu da kombinujem kako ja hoću (već kako model kuhinje zahteva), ja shvatila tek na licu mesta..a što mi je "popunjavala" rupe manjih elementima- da ne pričam...Ovaj moj samo prigunđavao 8ja se trudila da ostanem do kraja "kao zaineresovana") a kad smo izašli odatle(posle 3 sata)- otičli na piće da se malo saberemo...:confused:

...još samo ovo da vam se izjadam:
...kaže ona: uz tu kuhinju ( a mi izabrali neku Delta zebrano) ide "Pina Farina"...i Pina Farina , i Pina Farina...Ona i moj muž se vidim kao razumeju , ja ko ovčica...I nikako da ugrabim momenat da muža očima pitam: Ko je taj??!
Sve se mislim : Imam li ja neke cipele od tog Pine??!:confused:
Nemam. Zato i ne znam.Znači - ništa mi ne znači ....

U jednom trenutku moj mužić odvali: Pa, dobro Pina, al ova moja neće da vozi formulu...
I ja se setih gde sam čula za dotičnog...:strika:

...još samo ovo da vam se izjadam:
...kaže ona: uz tu kuhinju ( a mi izabrali neku Delta zebrano) ide "Pina Farina"...i Pina Farina , i Pina Farina...Ona i moj muž se vidim kao razumeju , ja ko ovčica...I nikako da ugrabim momenat da muža očima pitam: Ko je taj??!
Sve se mislim : Imam li ja neke cipele od tog Pine??!:confused:
Nemam. Zato i ne znam.Znači - ništa mi ne znači ....

U jednom trenutku moj mužić odvali: Pa, dobro Pina, al ova moja neće da vozi formulu...
I ja se setih gde sam čula za dotičnog...:strika:

Meni su kuhinju radili momci iz firme Dipo iz Bgd.Sa njihovim materijalom u L ukupna duzina 7m kostala je 160000(ili ti 2000 eur).Pri tom sam fantazirala sa aluminijumskim okovima i onim bezobrazno skupim mehanizmima za fioke,i sa peskiranim staklom na dva mesta!!!
Mogu oni iz Gorenja da se slikaju!!!:mrgreen:

Не могу да верујем да ни после 4 месеца агонија са намештајем није завршена.:sad2:

Ту негде већ пред крај опремања купили смо клуб сто у Леснини. Наглашавам да је на продају био и експонат у радњи, по нижој цени, пошто је био оштећен. Ми смо наручили онај по редовној цени, дакле исправан, наводно.

Кад су нам га испоручили, имао је гомилу ситних оштећена, типа зарезе у ногама дубине пар милиметара, белих флекица, огреботина,... Буквално нас је и њихов човек који је то монтирао наговарао да рекламирамо сто, што смо и урадили. Највише из принципа - нисмо га узели по нижој цени за шкарт, него по пуној, па смо с правом очекивали исправан комад намештаја!

Рекламацију су прихватили и рекли су нам да добављач има рок од највише 45 дана да изврши рекламацију, а у међувремену можемо да користимо овај сто који је већ био код нас. Бар то!

Елем, пре неке две недеље истекло је и пуних 45 дана од рекламације. Добили смо позив из салона да би се оправдали зашто до замене још није дошло. Наводно није до њих, него до добављача, који је спремио замену, али му се тренутно НЕ ИСПЛАТИ да је испоручи, јер није напунио камион.:eek::roll: Углавном, рекли су нам да ће до замене доћи најкасније до данас, али наравно, ни до данас нас нико није контактирао у вези са тим. Дакле прошло је већ пуна два месеца од испоруке фаличног стола!

Да ствар буде гора, крећемо на одмор и сад се питам шта могу да урадим по том питању.:confused: :think:

Ево да напишем како се ово завршило. Ја од тога више немам ништа, пошто сам дигла руке, али можда неком буде од користи.

Дакле, пре летовања сам само назвала Леснину да их питам за здравље и обавестила их кад очекујем да ситуација буде решена. И стварно, по нашем повратку они су се јавили и обавестили ме да је рекламација стигла од добављача. Позвали су нас да пред нама отпакују тај нови сто, за сваки случај, да видимо да ли је он у реду, па ако јесте, да га испоруче. Тако је и било и, као што смо сви и претпостављали, тај нови сто, који је дошао као рекламација, био је у још горем стању него онај што је чекао замену код нас.

Понудили су нам три могућности: да нам врате паре и крај приче, да поново чекамо рекламацију (још 3 месеца!?) или да нам дају неки попуст и да покушамо да од оног нашег и овог што је стигао накнадно направимо најбољу могућу комбинацију. Прихватили смо ову прву опцију, с тим што смо преговарањем извукли исти попуст који је у старту био понуђен за сто који је продаван као оштећени експонат, неких 20 посто мање.

Наравно, када су нам донели нови сто на адресу, да пробамо да направимо исправну комбинацију, неким чудом одједном су СВИ делови били оштећени, дакле нису нам донели оно што смо као ишли да погледамо у салон. Наша претпоставка је да су они већ у свом салону правили комбинације са оним столовима које су већ били у радњи. Пошто смо били сведоци да је пакет отваран, није било начина да утврдимо да му је садржај накнадно мењан, јер паковање свакако више није било оригинално.

Ми смо одлучили да престанемо да терамо даље, после 8 недеља мрцварења. Већ смо били спремни да ће се тако нешто и десити. Очекивали смо да ти нови делови, макар и исправни, можда неће моћи да се монтирају на наш сто, тако да нисмо били превише изненађени расплетом.:neutral:

Напомињем још једном да су они нама у сваком тренутку нудили опцију да нам врате све паре, али ми једноставно више нисмо имали снаге да лутамо по салонима и тражимо намештај даље и хтели смо баш овакав сто. Бар смо попуст извукли, ако је то нека сатисфакција.

Знам да сте ми препоручили да зовем инспекцију и била сам спремна на то, али сам схватила да нам не би пуно помогли. Могли би да издејствују да нам врате паре или да погурају нову рекламацију, али питање је да ли је добављач уопште имао и један једини потпуно исправан сто.:sad2:

После свега не могу да кажем да је Леснина била некоректна према нама, осим овог са заменом делова, што је само наша сумња, па нећу да грешим душу. У сваком случају, они су само дистрибутери, па изгледа треба пазити ко је добављач, тј. произвођач. Ако уопште још неко овде и прави намештај, а не увози из Кине.:roll:

Ne mao puta sam rekla Srbija me ubija i sad kad citam ovo još jednom osecam to.
Tuzno jekako covek za svoj novac ne moze da dobije bar minimum pošovanja i korektnog poslovanja .

Storm ...razumem sto si odustala.
Mene ceka nesto slicno sa firmom koja je radila nasu pvc stolariju s tim da cu ja ako to bude ponudjena opcija uzeti pare i zauvek zaboraviti na njih.

Нема баш везе са адаптацијом, али, реко, да питам овде, можда неко зна ;):
- избацила сам велики тепих из предсобља и купила мали, овални... Е, сад - тепих је мали и лако клизи на паркету....бојим се да неко не тресне....
Знам да постоје неке траке, лепљиве са обе стране, које служе да се тепих причврсти, али не знам како се то зове нити у којим трговинама да тражим....:confused:

Зна ли неко нешто о томе?

- избацила сам велики тепих из предсобља и купила мали, овални... Е, сад - тепих је мали и лако клизи на паркету....бојим се да неко не тресне....
Знам да постоје неке траке, лепљиве са обе стране, које служе да се тепих причврсти, али не знам како се то зове нити у којим трговинама да тражим....:confused:

Pitaj u radnjama u kojima drže tepihe...:mrgreen::lol: ozbiljno...
Ne znam šta je to ali verujem da ovi u Sintelonu ili tako nekoj prodavnici znaju... nazovi, objasni im šta tražiš, oni će ti sve reći...
:bye:

To se zove dvostruko - lepljiva traka i ima je u svakoj farbari. Mi smo time pričvrstili ogromni tepih, stvarno je jaka...

Back