Adaptacija stana od poda do plafona

Nasa spavaca soba , nikad necu upseti da je slikam celu jer ne mogu da zahvatim :)

2hex7on.jpg

331ge29.jpg

Poslednja izmena:
Nadjoh sad jednu jedinu fotografiju stana iz oktobra meseca , dok su se stari vlasnici jos iseljavali ...
Ovo je slikano u ogledalu u dnevnoj sobi ...

2earl2p.jpg

Sad mi je još zalije sto nisam slikala taj mrtvacki ambijent....Jesam li vam rekla nekad da je stan bio sav u ogledalima i braon lamperiji i da je na sred dnevne sobe postojao bakarni kamin ??? Kakav je to kič bio ....Moj muz je umro od srece sto imamo kamin al to je bilo prvo sto sam izabcila iz stana kad sam usla :lol:

Nije isti ugao al odprilike to je taj deo sad

x429vr.jpg

Poslednja izmena:
@Mirka

Ogroman posal si napravila, svaka ti čast. Baš je lipo ispa stan. Prostran i prozračan. Meni je jako bitno da stan ima puno svitla, sunca. Jedino mi se boje zidova ne dopadaju, ali to je manje bitno :) .

Još namještaj, pa ćeš uživati punim plućima u svom kutku :) ...

Koliko je dugo adaptacija trajala?

Istina je da sam od novembra do danas jako sazrela.
Koliko je ovaj stan doneo nevolja toliko je dobra ucinio za mene.
Postala sam dovoljno jaka da iznesem i najgore , dovoljno smela da naglas kazem da nesto ne valja i da odlucno stojim iza toga, i sto je najvaznije naucila da sam dok ja placam ja i u pravu.

Sve ovo primenljivo je i na druge svere zivota ne samo na stan i majstore.
Zato sam ponosna na sebe sto sam ovo ipak isterala sama do kraja i sto sam koliko toliko još normalna. A stvarno je puno pehova bilo i ko zna sta me tek ceka al jedno je bitno ....znam ko je za sta odgovran i koga cu zasta da gonim ako nesto ne valja.

Danas smo skinuli zastitne folije i konacno posle bez malo 120 dana stajala sam u stanu i shvatila da je to - to. Zao mi je sto nisam slikala stan kad sam prvi put u njega usla da vidite kakvu sam promenu napravila al verovacete mi na rec jel da kad kazem da i od babe moze devojka biti. Samo treba znati kako

Ujutru dakle dolazi parketar da finišira parket i posle toga je sve na meni.
Stolari i ja ulazimo uporedo , oni da dovrse kuhinju a ja da unesem stvari.
Bice to za 5 dana.

Fali nam puno namestaja , nista kupili nismo, fali nam puno pratece opreme , ormani neki, tepisi, zavese....al sve cemo to polako i natenane kad se konacno uselimo.

Evo danasnjih slika ....nekako oprostajnih , mislim da vise nece biti vecih promena.
Ostaje da slikam kuhinju i kupatila kad se popune

KAd se budemo usleli slikacu i sa stvarima cisto da se pohvalim kako mi je lepo, al sto se mene tice to je to. Adaptacija skoro pa gotova , finansijer skoro pa umro

Taote, hvala na podrsci ....mislila sam na tebe danas dok sam slikala garderober

Evo ga

Mirka bravo
da si sazrela jesi, i ovaj post je dikaz toga (daleko da su raniji bili nepismeni ili nezreli, nego eto ovaj je baš onako...

lepo je sve i nadam se da ćeš postaviti i slike sa nameštajem pa da i u tome uživamo.
SVAKA ČAST

Nemoj da mi diraš Mirku!:evil: Ona je moj idol!:rtfm: Da samo vidiš uvodne postove, pa uporediš sa ovim svežijim...ona je napredovala taman toliko da može svima da nam daje savete.:super: A mogla bi i da bude preduzimač - 100% zna više od njih o organizaciji posla.:klap:

Za sve ovo vreme, nakupila se iskustva, kao za pet godina!:lol:

Mirka :heart: :bye: (ne bi ni meni smetalo da je u mojoj zgradi, ako je "uhvati"...:mrgreen: )

Ma sta je napredovala......zakera tamo majstorima....verovatno su jadni popizdeli od nje...:D:D

Hatrija :)
Jel da da je lepa ?

Mali lavabo kupljen u prodavnici sanitarija na Crvenom krstu skoro pa preko puta Beogradskog Dramskog.pozorišta.

Ime prodavnice dobijes kad se odmoril od obilazenja salona namestaja, odpale mi noge .

Kvinsi bila sam danas u Inteliosu , ono sto se meni dopada , ona ugaona garnitura na spratu ,u kozi košta 476 658 din. Plus fotelja od 127.943 din .

Na tu cenu ima popust za keš 10 % aliiiiiii....ja nemam tolike pare .
Mislim da je to stvarnoooooo preskupoooooooo.

Kupila sam danas u Atlasu ovu ugaonu garnituru.

http://www.atlasuzice.com/leon.html

Identicna je kao na slici .
Uz to fotelju i kozni sto , sve zajedno za 210 000 din sto je daleko blize mojim materijalnim mogucnostima.

Inace koga zanima do aprila u Atlasu je popust od 30 % zbog sajma namestaja u NS.
Garnitura koju sam kupila tj ta kombinacija regularno kosta 300 000.
Velika usteda a mislim da realno i vredi samo 210 000.

Ja sam birala skuplju i jacu kozu zbog psa i kozu koja ne sija previse .
Smeje mi se muz , kaze sve si birala visok sjaj od parketa preko kuhinje do keramike odkud garnitura da ti bude mat ? :lol:

I da .......odem u Jasen malopre da kupim stolice , svidele mi se.
Tamo me saceka toliko mrzovoljna i neljubazna prodavacica da to boli.
Izaberem ja nekako stof koji mi treba, krenem da platim i vidim ima mogucnost da se plati na rate bez kamate .
To radim stalno u niz drugih radnji nikad nisam imala problema aliiiii .
Danas mi kazu da ako hocu tako da platim stolica kosta 14 % skuplje !!!!! :roll: :evil:
Jer....."oni me kreditiraju , a njima se ne isplati to ".
Dzabe sam ja objasnjavala devojci da ja to radim uvek i da mi nikad niko nije zaracunao ni 1 % vise i da je to samo stvar njihovog bezobrazluka jer me ne kreditiraju oni nego moja banka koja mi i daje tu mogucnosti i da ce oni od banke dobiti pare odmah , ona je tvrdila da nisam u pravu.

E onda meni pukne film, okrenem banku iz radnje i objasnim o cemu se radi i naravno devojka iz banke mi potvrdi da to nema veze sa zivotom i da me ne kreditira radnja nego banka i da je to ustupak koji daje banka svojim klijentima a da je Jasen bezbrazan i posavetuje me da ne pristajem na to.

Spustim lepo slusalicu , pitam nadrkanu prodavacicu hoce sama da prizna da je glupa il ja da joj kazem i izadjem.

U slucaju da vam se to desi ne nasedajte i ne pristajte na povecanje cena .

Nije mi jasno u vreme kad se svi bore za posao i trziste popustima Jasen zaracunava dodatni procenat prilikom kupovine. Oni kao da nisu culi za krizu :roll:

Poslednja izmena:
Izaberem ja nekako stof koji mi treba, krenem da platim i vidim ima mogucnost da se plati na rate bez kamate .
Danas mi kazu da ako hocu tako da platim stolica kosta 14 % skuplje !!!!! :roll: :evil:
Dzabe sam ja objasnjavala devojci da ja to radim uvek i da mi nikad niko nije zaracunao ni 1 % vise i da je to samo stvar njihovog bezobrazluka jer me ne kreditiraju oni nego moja banka koja mi i daje tu mogucnosti i da ce oni od banke dobiti pare odmah , ona je tvrdila da nisam u pravu.

E onda meni pukne film, okrenem banku iz radnje i objasnim o cemu se radi i naravno devojka iz banke mi potvrdi da to nema veze sa zivotom i da me ne kreditira radnja nego banka i da je to ustupak koji daje banka svojim klijentima a da je Jasen bezbrazan i posavetuje me da ne pristajem na to.

Spustim lepo slusalicu , pitam nadrkanu prodavacicu hoce sama da prizna da je glupa il ja da joj kazem i izadjem.

Nije mi jasno u vreme kad se svi bore za posao i trziste popustima Jasen zaracunava dodatni procenat prilikom kupovine. Oni kao da nisu culi za krizu :roll:

E za ovu rečenicu, sa onim boldovanim, zaslužila si bar 10 pojenčića! :klap:

Hatrija :)
Jel da da je lepa ?

Mali lavabo kupljen u prodavnici sanitarija na Crvenom krstu skoro pa preko puta Beogradskog Dramskog.pozorišta.

Ime prodavnice dobijes kad se odmoril od obilazenja salona namestaja, odpale mi noge .

Kvinsi bila sam danas u Inteliosu , ono sto se meni dopada , ona ugaona garnitura na spratu ,u kozi košta 476 658 din. Plus fotelja od 127.943 din .

Na tu cenu ima popust za keš 10 % aliiiiiii....ja nemam tolike pare .
Mislim da je to stvarnoooooo preskupoooooooo.

Kupila sam danas u Atlasu ovu ugaonu garnituru.

http://www.atlasuzice.com/leon.html

Identicna je kao na slici .
Uz to fotelju i kozni sto , sve zajedno za 210 000 din sto je daleko blize mojim materijalnim mogucnostima.

Inace koga zanima do aprila u Atlasu je popust od 30 % zbog sajma namestaja u NS.
Garnitura koju sam kupila tj ta kombinacija regularno kosta 300 000.
Velika usteda a mislim da realno i vredi samo 210 000.

Ja sam birala skuplju i jacu kozu zbog psa i kozu koja ne sija previse .
Smeje mi se muz , kaze sve si birala visok sjaj od parketa preko kuhinje do keramike odkud garnitura da ti bude mat ? :lol:

Da predpostavimo da si joj ti rekla!!??:roll:
Toj prodavačici je naređeno da ti tako proda i ona je samo radila svoj posao... ne razumem ljude koji vređaju pa se još time hvale...:roll: a i one koji na to tapšu...:roll:

Nisi mogla da izađeš bez tog komentara?

Ne moraš odgovarati na post jer već znam šta ćeš napisati.

Mirka,super ti je stan:klap:
Al' ces da uzivas kad se napokon uselis...
Planiram u skorije vreme neka manja renoviranja u kuci,pa sam citala temu ispocetka i imam dva pitanja-1.sta je to komarnik(nikad cula)?
2.jel'se secas mozda koliko su te ispala ona dzinovska staklena vrata u dnevnoj?Ja bi tako nesto stavila kod mene,ali kad sam pricala sa nekim majstorom rekao mi je da nisu stabilna zbog velike povrsine pod staklom i da je bolje trokrilna:lol:

mogu li ja..mogu li ja..:per::)))
komarnici su zatitne mreze protiv komaraca i ostalih insekata
montiraju se na vrata i prozore..
sto se tice velicine staklom prekrivenih povrsina
mislim da je kod nas pogresno vladaju misljenja poput tih koje si ti dobila..
moj tata je prvi kada sam predlozila velike prozore rekao
to ne valja..
ljudi se drze nekih predrasuda i starog nacina rada..
moji prozori su ko izlozi..i kompletno su u komadu
(ne smem da razmisljam koliko bi me kostalo da ga razbijem :rumenko:)
i nis' im\mi ne fali :)
p.s. mirka..slobodno se hvali..imas s cim
i ja cu cim kupim stan, da otvorim temu o njemu :lol:
sala, sala

Poslednja izmena:
Gorenje Side by Side :)

O da. Odlican je. :super:
Vec smo ga stavili u funkciju. Nisam mnogo pisala, ali moja je prica skoro ista kao tvoja, slicni problemi, cimanja sa majstorima, rasprave, bilo je i izbacivanja majstora u sred posla itd. Renoviranje je trajalo isto oko 4 meseca i na kraju smo usli prosle nedelje pa zavrsavamo stvari, kako ti kazes iznutra. :)
Nismo menjali ulazna vrata i prozore jer ih je prethodni vlasnik skoro zamenio i stavio sve aluminijumske i parket je star oko 2 godine pa smo ga zadrzali, samo sredili i u dve sobe smo stavili novi jer smo ih napravili od 3 sobe, porusili sve zidove sem noseceg, prosirivali kupatila i dodali garderober itd, mislim da sam ovo vec pisala. Sve u svemu slican obim radova, s tim sto je rusenje zidova i stavljanje novih prica za sebe. Dobro je da si barem to izbegla. Stolara smo zamolili da nam donese barem dvoja vrata, za jedno kupatilo i jednu sobu i sad cekamo ostala... Ma od sredjivanja stana, mogu memoari da se napisu. :)

Back