zelim vam svima srecnu Novu Godinu i dovidjenca do...uskoro! 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
dobbs, evo i par mojih reci, nadam se da ces izvuci nesto korisno iz svega:
1.) Slazem se sa R.Ziskar da je cena malo jaca. Medjutim garantujem ti da ce te, po zavrsetku radova, planirana adaptacija kostati minimum 20% vise nego sto si planirao. Vise cak i od navedenih cifara koje si napisao. Voleo bih da me posle adaptacije demantujes, ali na moju ili nasu zalost, ovo sto je Drizzt napisao je neminovnost, u ovom ili onom obliku, pogotovo kada nemas iskustva sa onim u sta se upustas. Ne mora sve zavrsiti na sudu, ali po pravilu uvek mora nesto da uspori i poskupi, a takve situacije na zalost ne biraju vreme.
2.) Ako nisi vest ili strucan, preporucio bih ti da definitivno angazujes nekoga ko jeste. Kada sam adaptirao stan angazovah tzv "strucni nadzor", odnosno arhitektu koji mi je radio i statiku a koji je sticajem okolnosti autor objekta u kojem je potkrovlje koje sam adaptirao, te mi je pored njegove strucnosti znacila i cinjenica da on ipak najbolje poznaje zgradu koju je projektovao. Veruj mi da je vredelo svakog eura ponaosob. Za rekonstrukciju krova i adaptaciju stana od 140 kvm platio sam ga 300 eura, plus nekih 200 koliko je kostala razrada detalja u osnovi i presecima radnog projekta, uglavnom oko konstrukcije, statike itd. Po meni to nije skupo i moze ti u mnogome ustedeti kilometre zivaca, ako nista drugo.
3.) Ne bih da te plasim, samo pokusavam da pomognem da razumes da bez ozbiljne dijagnoze, tj. predmera i predracuna, ne treba da planiras ozbiljno renoviranje. Drugim recima, ako budes knapirao planirani budzet imaces neprijatnosti koje mozes izbeci samo na jedan nacin, tako sto ces krajnju cifru za sve sto planiras da uradis, ali zaista sve, povecati za minimum 20% (moj savet ti je 30%) i time se, ako nista drugo, pripremiti za eventualna iznenadjenja, prekide radova, promene planova u toku izvodjenja i ostale glavobolje. U svakom slucaju neces imati dodatni kosmar ako, recimo, pozajmljujes novac za adaptaciju.
4.) Takodje je tacno da ako ti obecaju da ce biti gotovo za 2,5 meseca da ce trajati 4, 100%. Meni su obecali 3 a trajalo je 5+
Htedoh reci oprez,
i pamet u glavu![]()
hehe i bolje da ne znašZa to trajanje radova, znam da to može itekako da se otegne. Samo mi nije jasno nekad - u slučaju da nema nekih radova koji zahtevaju dugo sušenje itd., ne znam zašto jedna dobro uigrana ekipa ne bi mogla sve da završi za 2-3 nedelje, ali OK, to je realnost...
zelim vam svima srecnu Novu Godinu i dovidjenca do...uskoro!![]()
Pozdrav ljudi... Imam par pitanjca
Imam stan od 47m2, treba dici parket i, kako da kazem, izliti beton, tako nekako, ejr ispod je zemlja i ne znam sta jos(stara zgrada), a laminat bi sami stavili posle, uradila bih stolariju, spustila plafone(posto je visoka gradnja), stavila jedan pregradan zid, srusila pec, izvadila ugradni ormar i taj deo izmalterisala, renovirala celo kupatilo, sprovela cevi kroz jedan zid, zbog premestanja kuhinje, i tu stavila plocice na zid i pod, izidala sank...
Jel zna neko odprilike koliko bi to kostalo
Da znam da li da se selimo, ili vredi to srediti... Posto je centar, pa mi se ne ide odavde![]()
Zavisi, ja kada sam radio dolazili su mi sa ponudama rušenja pazi ovo: raspon cena od 300 do 600 evra sa odnošenjem.
Za malterisanje su mi bili najači, raspon cena je bio od 250 - 1000 evra samo za ruke!![]()
Vodoinstalater je dzabaka, izmeštanje 2 vertikale i sprovođenje nove kanalizacije i vode na drugu stranu kuhinje - 120 evra a inače kaže čovek da za obijanje celog kupatila, nove cevi da smontira i posle dodje da montira sanitarije - 250 evra.
Kuhinja je u principu najskuplja u renoviranju koliko sam ja primetio.
Ugradni plakar nemoj da vadiš nego baci vrata, sredi unutra izlakiraj i neka ti stolar napravi klizna vrata.
Moj drugar je izlivao tu ploču, to je jedan dan posla otprilike, stavi se najlon, baci armatura i izlije ploča... Nije mnogo skupo
Sve u svemu, ako sami tražite majstore, morate i da ih nadgledate šta rade![]()
Preduzimač će vam uzeti trostruko više love.