P
pinki
Gost
da li su uopste postojali ADAM i EVA?
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Valjda,ko zna?pinki:da li su uopste postojali ADAM i EVA?
Da, postojali su prvi ljudi, Adam i Evapinki:da li su uopste postojali ADAM i EVA?
..Jesi li siguran? :wink:fred:Da, postojali su prvi ljudi, Adam i Evapinki:da li su uopste postojali ADAM i EVA?
AHA!Kastor:..Jesi li siguran? :wink:fred:Da, postojali su prvi ljudi, Adam i Evapinki:da li su uopste postojali ADAM i EVA?
FRED:AHA!Kastor:..Jesi li siguran? :wink:fred:Da, postojali su prvi ljudi, Adam i Evapinki:da li su uopste postojali ADAM i EVA?
Christadelphian:Sizife
posto si ti ovako naučno potkovan da li si čuo kako genetičari sve više trvrde da smo postali od jedne osobe???
Koji genertičari to tvrde i u kom kontekstu? Jako me interesuje celo to istraživanje, ako imaš neki izvor ili link odakle si čuo ti pošalji pa da razmotrimo.Christadelphian:Sizife posto si ti ovako naučno potkovan da li si čuo kako genetičari sve više trvrde da smo postali od jedne osobe???
...Jesi li mozda upoznat sa poslednjim(pre desetak dana)otkricem naucnika a to je da ljudi i pacovi imaju 99% iste gene???Christadelphian:Sizife
posto si ti ovako naučno potkovan da li si čuo kako genetičari sve više trvrde da smo postali od jedne osobe???
Upoznat sam, naravno, i to nije novo otkriće već je staro par godina. Jedine dve "životinje" koje imaju u potpunosti sekvenciran iliti dekodiran genom su ljudi i miševi. I jedan i drugi imaju oko 30 hiljada gena, s tim da su 40% materijala u potpunosti isti (preslikavanje 1-1) dok je onaj ostatak do 99% funkcionalno isti (životne funkcije) ali se ne preslikava 1-1. Onih 1% potpuno različitih gena nama daje naš ljudski izgled. Takođe, mišji genom je oko 14% manji od čovekovog. Između ostalog, to je i razlog zašto se ljudski lekovi ispituju na miševima i zašto ljudi i miševi oboljevaju od 90% istih bolesti. Recimo gen koji izaziva povećanu verovatnoću srčanog napada je u potpunosti isti kod miševa i ljudi.Kastor:Jesi li mozda upoznat sa poslednjim(pre desetak dana)otkricem naucnika a to je da ljudi i pacovi imaju 99% iste gene???
evil-Jesus:Ma daj,sve je to ogroman *.Cuj postojali Adam i Eva,ko jos veruje u te bajke.Ja znam ko su moji roditelji.
Sizif:Upoznat sam, naravno, i to nije novo otkriće već je staro par godina. Jedine dve "životinje" koje imaju u potpunosti sekvenciran iliti dekodiran genom su ljudi i miševi. I jedan i drugi imaju oko 30 hiljada gena, s tim da su 40% materijala u potpunosti isti (preslikavanje 1-1) dok je onaj ostatak do 99% funkcionalno isti (životne funkcije) ali se ne preslikava 1-1. Onih 1% potpuno različitih gena nama daje naš ljudski izgled. Takođe, mišji genom je oko 14% manji od čovekovog. Između ostalog, to je i razlog zašto se ljudski lekovi ispituju na miševima i zašto ljudi i miševi oboljevaju od 90% istih bolesti. Recimo gen koji izaziva povećanu verovatnoću srčanog napada je u potpunosti isti kod miševa i ljudi.Kastor:Jesi li mozda upoznat sa poslednjim(pre desetak dana)otkricem naucnika a to je da ljudi i pacovi imaju 99% iste gene???
Imaj u vidu da je za stvaranje ove male promene koja čini nas i miševe različitim trebalo 75-125 miliona godina.