Ajd kao i ja da se uključim, blejao po temi pa mi je bilo nešto interesantno da se nadovežem. Ovo za časnu i i disciplinovanu vojsku mi bilo zanimljivo. Inače postoji slučaj kad se moja baba i njen rodjeni brat kao klinci igrali školice blizu železničke stanice i ostavili kaput koji su nosili na smenu jer su imali samo jedan, na stranu. Kad su pogledali nije ga bilo i oni briznu u plač , jer im je to jedini a i bliži se zima, sve hladnije i dobiće batine što ga zagubili itd ...
U blizini se zadesi nemačka patrola od tri vojnika odnosno oficir i dva vojnika koji pridju i pitaju šta je bilo, jedan je govorio Srpski. Oni brzo objasne šta je bilo , da su pre malo okačili kaput tu da se igraju ali da ga nije bilo kad su se okrenuli i objasne kakav je i kako izgleda. Ovi brzo otrče negde a jedan ih odvede u neku menzu da sačekaju i daju im da jedu svašta kako mi pričali. Pošto njima bilo frka da ih ne otruju ovi to primetili i kao uzeli oni da probaju da vide da nije otrovno ili šta god i ljubazni su bili jako.
Ubrzo potom kaže dolazi neka patrola i vode nekog Italijana koji je ukrao to da napravi neku postavu za čizme i našli ga kako taman počeo da ga seče nekih par stotina metara odatle. Postave ga uz zid u toj velikoj menzi, sazovu vojsku i pročitaju neki proglas. Svako je trebao da pridje da ga pljune u facu i da produži niz traku da uzme obrok i tako ceo garnizon.
Njima sašiju kaput opet i urade im i postavu i odvezu ih kući. Ćale kad ih video da ih vode Nemci pomislio da nešto uradili al ovi ih uveli , dali im i neke čokolade i objasnilli šta bilo. Kažu da je taj glavni bio major po činu i da je imao ono ss na kragni odnosno bio ss-ovac.
MIslim eto uz svu tu poremećenu atmosferu kako obično opisuju to vreme dešavalo se i ovo