Jedna stvar mi nije jasna
Zasto vi vazda pominjete to da je hitler bio desetAr u vojsci,a da je neretko kritikovao generale
Logicki,kriticari toga jesu u pravu,ALI
Imati zavrsenu vojnu skolu i akademiju,ne povlaci automatski i znati to sto si ucio,a unapredjenja idu prosto,na svakih par godina automatski
U mnogim svetskim ratovima pobedu su donosili upravo neskolovani likovi...recimo,primer je partizanska borba u Jugi,gde su Titovi partizani dobro manevrisali na Neretvi i Sutjesci,bez da su imali i jednog skolovanog oficira na celu neke jedinice...necu reci vrhovnog staba

Rat u Jugi,ovaj najnoviji,doneo je pak sliku,jasnu,o vrednosti oficira JNA u vreme rata u Hrvatskoj,gde pojma nisu imali da pokazu,a glavninu tereta su izneli komandanti tipa Arkan ili Mauzer sa nase strane ili Blago Zadro...stolar,sa Hrvatske,koji je razbucao napad JNA na Vukovar,i ukopao vojsku mesecima
Hitler...neskolovani oficir,ali je umeo da proceni situaciju i imao je herca da reaguje,da nekazem nesto drugo
Bio je u pravu nebrojeno puta....za razliku od njegovih oficira,koji su se plasili borbe,i neretko radili za Engleske i Americke tajne sluzbe
Umeo je da na "bombu" sa mnogo brojcano slabijom vojskom,krene u napad,i razbuca neprijatelja.
Cak i u Zitadeli,1943 je bio u pravu,jer je posle Staljingrada samo napad mogao da pomogne,nikako defanziva,jer je vreme bilo na strani saveznika....no...ta je operacija bila suplja ko sir...probusili su je spijuni u Nemackim redovima,vrhovne komande,te su Rusi imali kompletan plan napada pre nego je napad i poceo,te su ih napali sat vremena pre
Ardeni...odlicna akcija....i dan danas se proucava kako je maltene 1945 na kraju rata naterao Amere u bezaniju

nije bila poenta u promeni toka rata...vec pokazati svetu ko su i sta su Ameri.....e sad,ako se uspe,uspe se.....ali su zavrsili slavno...nisu se povlacili,vec su se tukli do zadnjega dana
Tako da,te price o "skolovanim" oficvirima ostavite za nekog drugog,ja sam se i u Hrvatskoj i u Bosni nagledao tih skolovanih,koji pojma sa pojmom nisu imali......a lokalni seoski komandanti su znali kako da stabilizuju front,krenu u napad i zadrze osvojeno