Abu Dhabi... Dubai

Dakle Neso, iz NS-a ( pretpostavljam ):), odlicno ti je pitanje !
I sam vidis kako su oni zaista napredna zemlja kada lekare gnjave ili iskljucivo zene ili iskljucivo muskarci... :-D Ovde ti u ordinaciju nagrne od babe ,dede, trudnice, prve komsinice, njene sestre iz Australije koja bas nema knjizicu ali njoj samo "nesto malo" treba doktorka.... I tako blize i tako dalje :)
Elem, ja sam lekar, zenskog pola i to lekar opste prakse pa mi je svejedno da li bih lecila zene ili muskarce...
Oni zaista i traze general practitioners( opstu praksu) za rad na privatnim klinikama, ali je zaista dobro imati neki kontakt tamo, zato sto su informacije uvek proverene i sigurno tacnije...
Unapred hvala svima koji napisu nesto korisno, i jos jednom moram da pohvalim ljude ovde na forumu, bas su fini i vrlo iscrpni u odgovorima svima nama radoznalima...Thanks

summerday:
Pozdrav svima !
Zanima me kakva je potraznja u Dubaiju i Abu Dhabi-ju ( :) ) za medicinskim osobljem? Naravno ako znate nesto o tome, ili ako poznajete ljude koji su slicnog zanimanja... Ja sam lekar i zanima da li je moguce doci tamo sa nasom diplomom...I naravno, da li vredi( prihod-rashod=bolje da ne krecem na put :))

Raspitacu se detaljnije. Zena mi je medicinska sestra :) Pa cu se javiti. Mislim to u vezi diplome. A sto se potraznje tice, mislim da nije neki problem naci posao. A sad jedino plata. Za lekare opste prakse mislim da i nije nesto prterano velika. Raspitacu se i u vezi toga pa cu se javiti mozda jos sutra.
U medjuvremenu svi uvek mogu proveriti trenutne oglase ovde:
http://www.khaleejtimes.com/ClassnewL.asp
i ovde:
http://www.gulfnews.com/classifieds/

Dva najbolja sajta za oglase u UAE. Azuriraju se dnevno. Mozda sam ih vec i postavljao ovde ranije...

summerday:
Dakle Neso, iz NS-a ( pretpostavljam ):), odlicno ti je pitanje !
I sam vidis kako su oni zaista napredna zemlja kada lekare gnjave ili iskljucivo zene ili iskljucivo muskarci... :-D Ovde ti u ordinaciju nagrne od babe ,dede, trudnice, prve komsinice, njene sestre iz Australije koja bas nema knjizicu ali njoj samo "nesto malo" treba doktorka.... I tako blize i tako dalje :)
Elem, ja sam lekar, zenskog pola i to lekar opste prakse pa mi je svejedno da li bih lecila zene ili muskarce...
Oni zaista i traze general practitioners( opstu praksu) za rad na privatnim klinikama, ali je zaista dobro imati neki kontakt tamo, zato sto su informacije uvek proverene i sigurno tacnije...
Unapred hvala svima koji napisu nesto korisno, i jos jednom moram da pohvalim ljude ovde na forumu, bas su fini i vrlo iscrpni u odgovorima svima nama radoznalima...Thanks

Hej, pa i nije bas tako. Ja ne znam u drzavnim bolnicama ali u privatnim svi idu i kod jednih i kod drugih lekara. Mislim i muskih i zenskih. Tako je bar u Dubaiju. Za ostale gradove znam da su stroziji kriterijumi ali ne znam za ove stvari...

I u pravu si da je lakse naci posao kao lekar opste prakse nego specijalista. :)

Moja zena radi u Belhoul European Hospital i tu ima doktora odakle god hoces. Sa raznih strana i drzava. A nema ni jedan lokalni arapin. Sto je zanimljivo. Znam da ima neka doktorka iz Bugarske na primer...

Javicu se uskoro opet, sa novim informacijama :)

Pozdrav!

Hvala puno Jozefk !
Gledala sam oglase na http://www.gulfnews.com/classifieds/ i javila sam se na par( one koji su imali mail adresu). Dosta njih ostavlja fax ili tel. kao kontakt.
Ja bih zaista vrlo rado radila tu, prevashodno zato sto u nasoj zemlji perspektive za lekare uopste nema....Zaista je uzasno, a ja kao mlad lekar o specijalizaciji mogu da mastam samo...Nas veseli ministar ima plan!?! Plan glasi : zasto ja iz NS-a ne bih npr. isla da radim u Gadzin Han( niko i ne zna gde je to) pa cemo posle videti ...
Ako mi vec prete da ne mogu u sopstvenoj profesiji da se usavrsavam, i da specijaliziram ako ja hocu, onda barem daj da radim na mestu gde sunce sija 365 dana i gde ce za to i pristojno jos da me plate :)
Stvarno hvala unapred za svaku korisnu informaciju...
Mozda sam na kofer od Dubaija...:)

Evo ovako stoje stvari.
Prvo u vezi diplome. Nema nikakvih problema. Samo treba da se legalizuje ovde. To je znaci legalan prevod i mozda neke overe ili tako nesto i to je to.
A sto se tice plata i tu je stvar bolja nego sto sam mislio i ocekivao. Lekari opste prakse u privatnim bolnicama imaju od 8000-10000 AED (1 evro = 5 AED). Sto je vise nego sto sam ja mislio. A u drzavnim pretpostavljam da je plata veca zato sto znam da jeste veca za medicinske sestre.
Specijalisti imaju 50% od zarade. Tako da znaci ako imas puno pacijenata imas puno para :-D hehe. U ovoj privatnoj bolnici gde mi zena radi specijalisti u proseku imaju oko 50000 AED. A ona doktorka iz Bugarske je u stvari ginekolog i ima 86000 AED ne racunajuci porodjaje.

Ja stvano ne znam u vezi plata doktora u Srbiji ali ne verujem da su nesto posebno dobre jer znam da u Srbiji, vise-manje, nista nije posebno dobro. Tako da mi se cini, da sam na vasem mestu, pakovao bih taj kofer brze-bolje :-D

Ovde ne samo da sunce sija nego i przi :) Ali zato je uvek tu i ladovina. hehe. A osim toga, ovde nema prostorije bez klima uredjaja...

Pozdrav svima!

PS: Ako u oglasima ne ostave email adresu mozda mozete staviti CV na internet pa ih kontaktirati SMS porukama sa linkom odakle mogu da skinu CV ili da ga vide online. To vazi u slucaju ako ostave mobilni telefon.

Hvala puno...
Stvarno se nisam nadala ovako detaljnom odgovoru :)
Zakljucak je da stojim zaista cvrsto u uverenju da bih u Dubai dosla cim mi se ukaze neka konkretna prilika...Istrazivala sam i sve u vezi uslova legalizacije diplome u njihovom ministarstvu zdravlja i to je sve peace of cake...Polaze se jedan ispit, znaje potrebno treba da bude bazicno i naravno, engleski treba da bude perfektan...
Ostaje da je i dalje tragam, ili da se neko javi, ja sam poslala CV na nekoliko mesta...
U slucaju da mozda tvoja supruga cuje nesto za neka slobodna mesta, ti odmah dojavi :)
Veliki pozdrav svima...
I vidite kako ima finih i konstruktivnih ljudi svuda u svetu!

Hvala jos jednom i cao svima!

Cao Jozefk!
Mene su kontaktirali sa tog sajta, ali tek posto sam podnela CV i rezime i odgovorila na oglas koji je bio kod njih postavljen. Prvo pismo je bilo da me proveravaju i uporedjuju kvalifikacije za poslodavca, a drugo obavestenje da im odgovaram...Da su zapoceli placement proces i da to traje 1-4 meseca, da ce me oni kontaktirati i ugovoriti tel. intervju... I da je taj fee fully refundable jer se oni osiguraju da ces biti ozbiljan i nastaviti sa procesom, a oni ce i dalje prosledjivati CV ostalim poslodavcima...
Zvuci ubedljivo? Stvarno nije problem u 70 $ ali sam se pitala da li je neko prosao kroz isti proces...
Cao! :?:

Veliki pozdrav veselim forumasima!
Ne znam da li je moje odsustvo primeceno;) ali je ono prouzrokovano intenzivnim naporima da vam se tu pridruzim :lol:
I trazih, i trazih i trazih posao...ali, ...:?:
Stigla mi je jedna ponuda iz Sharjah-a, ali sam negde procitala da su oni mnogo konzervativni, a ja sam mnogo plava :)
Sve u svemu, jos trazim, ali nas lekare, bre niko ne ferma...
Pozdrav svima!

Ej, jel zna neko nesto o ovome!?

Prilozi

• image002.jpg
    image002.jpg
    78,5 KB · Pregleda: 70
MOH je licenca za rad pri ministarstvu zdravlja za cele Emirate ( Ministry of health). Potrebna je za rad u svim emiratima osim Dubai-a. Za njih vazi DOH. U sustini to je donekle licencura koja obuhvarta intervju sa nekim od nadleznih( provere znanje engl. jezika), onda test medicinskog znanja ( multiple choice questions) i verovatno neke case studies, ili X-ray snimke ili EKG tumacenja...
Postoji web strana njihovog ministarstva gde je to donekle objasnjeno, pa mozes da proveris.
http://www.dohms.gov.ae/
A u praksi, licenca ti je obavezna za rad u drzavnim bolnicama, u privatnim negde da, negde ne. Mada ako se vec odlucis da ides, mislim da nije problem da se to i polozi.
Eto, ja toliko znam o temi, nadam se da sam ti malo pomogla.
Pozdrav

Back