Ok je praviti novce sa nekretninama, kad imaš novce da ih kupiš. A šta kad nemaš novce i moraš da uzmeš kredit? Mislila sam na takvu kupovinu... Kupovina stana da bi u njemu stanovao, ne da bi ga iznajmljivao i pravio novce

Šta biva ako npr. "pozajmimo" novac od banke ili neke druge finansijske organizacije i uredno plaćamo mesečne rate, sve dok npr. dobijemo otkaz, poništi nam firma vize, moramo da napustimo UAE ili se već koznašta nepredviđeno dogodi...?
Naslušali smo se svakakvih priča - da je čovek uzeo kredit, kupio stan, posle par godina firma je pukla, poništena mu je viza, krenuo kući, na aerodromu ga zaustavili zbog tog dugovanja i završio je u zatvoru sve dok se stan nije prodao i dok se kredit nije isplatio do kraja i sl. U tom slučaju mi se ne uzima nikakav kredit, a posebno ne neki na beskonačno dugih 20-ak godina...
Meni te priče uopšte "ne piju vodu". Što bi me neko ganjao dokle god ja na vreme isplaćujem rate, zar ne...? Zar moram da živim u UAE da bih redovno plaćala kredit? A i ta kupljena nekretnina je pod hipotekom, zar ne...? Svakako banka je sigurno zaštićena, ali opet...
U ovoj zemlji ništa nije nemoguće i sve je moguće