Abu Dhabi... Dubai

Slazem se sa Vujom, kao prvo, zaboravi posao u bolnici bez HAAD sertifikata, a individulano snosenje troskova vize je ilegalno. Zasto bi neko platio medicinsku sestru toliko, a pritom nema sertifikat koji je uslov za taj posao od strane Ministrastva zdravlja? Hm....a offshore racun??? sto znaci da ces ti da dobijas 4500 na uae racun, a ostalo na offshore? mislim, prvi put cujem za tako nesto iskreno....

Zasto ne pozoves osobu sa kojom komuniciras telefonom i pitas za detalje sto ti Vuja rekao? Evo ja pokusavam da otvorim njihov sajt bezuspesno. Cudno mi je da kad ukucas u google alkhadra hospital abu dhabi dobijes jedan entry alkhadrahospital.com koji je oficijalni websajt, a pritom ne radi i ne postoji nijedan drugi entry, pa cak ni yellow pages!!!??? Ima Al Khadra hopsital u Libiji ali u Abu Dhabiju sudeci po googlu - nema.

Ma ovo je prevara 1000 posto.:rtfm:

HVALA na informacijama.
Bili smo sinoc na sajtu i otvarao je sajt normalno , medjutim jutros nece da udje na sajt, sve je bas sumljivo, uradicemo kako ste rekli, pa ćemo videti.

Bicete svi obavesteni sta se desava i sta se desilo sa ovim.

Drago nam je sto smo nasli ovakav forum koji ce nam mnogo pomoci , a nadamo se da cemo se i upoznati u UAE ako ne sa ovom ponudom onda nekom narednom .

МариДеки, превара. Само их олади што пре. У државној болници мед сестре немају више од 15000 плату. У приватним око 8000 а много чешће и много мање од 8. 5-6 углавном.

Sajt je naprasno proradio a cak su mi i odgovorilli na moje pitanje "sta dalje" (pitala sam bolnicu). Opet su me usmerili na svog agenta za sve dalje informacije.
Zaista, majstorski osmisljeno.
Samo da napomenem, da je u pitanju bio oglas na sajtu za zaposljavanje nakon cega sam dobila njhov formular za intervju , a sve je "finalizirano" ponudom za posao koja je toliko dobra da ne znam ko se ne bi polakomio na nju.
Sve u svemu, kao sto rekoh, izvestavacu vas o daljem toku :)

Nadam se da ne gusim temu, samo zelim da podelim sto vise informacija kako bi se i ostali zastitili od prevare. Proverila sam domene websatova bolnice i ponudjenog "travel agenta" ko bi mi "sredio" vizu i work permit - bolnica je iz AUS, a tzv.agent iz USA.

Drago mi je da ima mnogo naših ljudi koji lepo žive u Emiratima.

Imam pitanje za vas koji ste tamo, kada prvi put dolazimo da radimo posle koliko vremena možemo da se vratimo u Srbiju (na par dana) i da li je to uopšte moguće?
Zavisi od shefa. Moze da te pusti kad hoce. Ako nece onda moras prvo raditi godinu dana i onda uzmes godisnji odmor mesec dana i ides gde hoces.

Pozdrav ljudi!

Ima li neko informacije u vezi posla fitnes instruktora u dubaiju. Ja sam konkurisao pre neki dan preko jedne agencije iz novog sada, fiksna plata je od 2800-3250 + 40%od individualnih treninga. Od agencije sam saznao da su im jako potrebni fitnes instruktori.
Kakve su sanse da napredujete i da vam plata bude veca?

Bez brige i ja sam polu udata i nisam toliki fuš da se muvam preko neta :D

Pitah samo da li je dovoljno 3000e za dvoje mesečno ako se ima stan :) Nije problem i ovde da pišem al glupo mi je da zamaram ljude :D

Kako prolaze tamo etf-ovci, ima li za njih posla :)

Bez brige i ja sam polu udata i nisam toliki fuš da se muvam preko neta :D
Pitah samo da li je dovoljno 3000e za dvoje mesečno ako se ima stan :) Nije problem i ovde da pišem al glupo mi je da zamaram ljude :D
Kako prolaze tamo etf-ovci, ima li za njih posla :)

Znaš kako se kaže, za budale uvek ima posla. Posebno za one koji su bili toliko glupi da upišu ETF, i još gluplji da ga završe. Kao ja npr. Šalu na stranu, dobar deo ljudi koje znam tamo su ETFovci, i svi uglavnom imaju lepe plate (neki manje neki više). Koja struka konkretno? Energetika, telekomunikacije, nešto treće?

3000e jeste dovoljno. Ali ja bih pre brinuo o tome kakav je to smeštaj obezbeđen i na koji način? Što se vize tiče, to je već pomenuto, tamo ne postoji kategorija poluudatih. Ali postoji i još jedan problem a to je vezano za stan koji obezbeđuje kompanija. Naime za sponzorisanje supružnika (barem u Dubaiju) neophodno je priložiti i potvrdu o registraciji ugovora za stan. Ako je stan u vlasništvu firme, ili rentan na ime firme, onda može malo da se zakomplikuje.

Nego ko je tu dobio posao prvi? Bata ili seka? Sponzorisanje žene od strane muškaraca je ok, ali obrnuto zna malo da bude komplikovanije.

Jozefk to znam :) mislila sam konkretno dali je netko dizao od vas kredit?
kolika je bila kamata,koje su banke naj bolje ili nema veze?
koliko dugo cekas da odobre,uglavnom da cujem iskustva?
mi smo uzeli kreditnu karticu sa limitom 37.000dirhama I vazili kes provizija je uzas,dok za kupovinu u ducanu nema provizije..
Pisem ovo sve jer muz mi ima placu 3500dolara sad ce biti 1g kako je tu,ja sam malo manje..
upravo je potpisao dogovor na 3g sad bi htjeli dici neki gotovinski kredit odprilike 100.000dirhama dali je to izvedivo na ovu placu i koliko bi nam se isplatilo..
ako neko zna molim vas pisite htjela bi se dobro informirat prije nego odemo u banku i zatrazimo kredit :)

Jozefk to znam :) mislila sam konkretno dali je netko dizao od vas kredit?
kolika je bila kamata,koje su banke naj bolje ili nema veze?
koliko dugo cekas da odobre,uglavnom da cujem iskustva?
mi smo uzeli kreditnu karticu sa limitom 37.000dirhama I vazili kes provizija je uzas,dok za kupovinu u ducanu nema provizije..
Pisem ovo sve jer muz mi ima placu 3500dolara sad ce biti 1g kako je tu,ja sam malo manje..
upravo je potpisao dogovor na 3g sad bi htjeli dici neki gotovinski kredit odprilike 100.000dirhama dali je to izvedivo na ovu placu i koliko bi nam se isplatilo..
ako neko zna molim vas pisite htjela bi se dobro informirat prije nego odemo u banku i zatrazimo kredit :)
Da kreditna kartica je dranje. Kredit mozes dobiti od banke gde ti stize plata. Tj. njemu. Meni licno se svidja Emirates NBD banka. Mozes dobiti 96 ili 98 hiljada dirhama najmanje. Kamata je oko 7% godisnje. Nije strasno? A ovako, ja bih ti savetovao sledece: odes u banku i sednes i pricas sa njima i pitas ih ovo: da li taj njihov bank loan funkcionise tako sto je interest u pocetku veci a principal manji? I da li mozes da odes u banku i platis principal za nekoliko narednih meseci i tako skines interest automatski za te mesece. Na taj nacin bi ustedela gomilu love! Ako tako funkcionise super. Ako ne onda mi je zao :) Moraces da platis interest koliko god da je za tu sumu sto pozajmis. Ako ti sve ovo nije jasno javi pa cu da nacrtam :D

Back