Abu Dhabi... Dubai

Thank you aribi :) drago mi je sto jako puno raje sa balkana ima u emiratima :) i sto se ljudi barem ovako pomazu :)
@camus fino prijatelju :) ovi moji su bili od rijeci, nadam se da ce i tvoji :) btw ako iko ima da je u Fujairah nek se javi ja radim u Al Diar Siji Hotel :)

Ja ču stvarno da poludim pa ako netko može da mi da savet:) Ovako kao što sam napisala, prekjučer sam faxirala job offer letter dučanu A, nakon toga sam poslala mejl da šta sledeće treba da uradim od papira i nema još odogovora, a u offer letter piše "Your employment will be deemed effective from 23.02.14 for an open period contract. ", šta znači da ima manje od 2 sedmice, to je nemoguće sa obzirom da nisam poslala ni kopiju pasoša. Šta ima da znači "open period contract"?

E sada, dučan B kojem sam slala CV u isto vreme, traži da pošaljem još jednom CV, ja sam rekla da samveč potpisala dučanu A i da neču da sedim na dve stolice. Oni odgovore da kojem sam to dučanu potpisla itd.

I sada dobijem poziv na skype intervju od dučana C:(, ja ču da poludim jer se dučan A ne javlja. Svaćam da imaju posla i da možda store manager ima HR koji su spori, ali šta da radim?

Hvala!:(

Cao svim,jos jednom.Opet novo pitanje,nova dilema.Posto sam po struci profesionalni konobar,20 god.iskustva,3 god.na kruzeru gde i kome se obratiti za dobro placen posao.Takodje posto sam svastar pa tako isto dobro radim i moleraj i gips (imaosam i privatnu firmu neko vreme),da li je tobolja solucija.A opet zbog iskustva rada sa ljudima,poznavanja engleskog mozda i neki mol,butik...Sta je najisplatljivije.Da li imate neko uputstvo,link,sajt gde bi se posaomogao dobiti relativno brzo? Hvala jos jednom za ranije odgovore.

Ja ču stvarno da poludim pa ako netko može da mi da savet:) Ovako kao što sam napisala, prekjučer sam faxirala job offer letter dučanu A, nakon toga sam poslala mejl da šta sledeće treba da uradim od papira i nema još odogovora, a u offer letter piše "Your employment will be deemed effective from 23.02.14 for an open period contract. ", šta znači da ima manje od 2 sedmice, to je nemoguće sa obzirom da nisam poslala ni kopiju pasoša. Šta ima da znači "open period contract"?

E sada, dučan B kojem sam slala CV u isto vreme, traži da pošaljem još jednom CV, ja sam rekla da samveč potpisala dučanu A i da neču da sedim na dve stolice. Oni odgovore da kojem sam to dučanu potpisla itd.

I sada dobijem poziv na skype intervju od dučana C:(, ja ču da poludim jer se dučan A ne javlja. Svaćam da imaju posla i da možda store manager ima HR koji su spori, ali šta da radim?

Hvala!:(

A zasto da ne sedis na dve pa i tri (poslovne) stolice? Gledas svoj interes prvenstveno, pa ko da vise, bolje, brze...Da li ti zaista mislis da oni ne bi sedeli na dve, tri stolice, pa cak iako tebi kazu da hoce tebe, a u stvari cekaju na nekog drugog ko se femka? Veruj mi, nagledala sam se takvih slucajeva iz prve ruke, konkretno sto se tice zaposljavanja i u mojoj firmi. Imas srece da te kontaktiraju tri poslodavca, pokazi interesovanje svima, pa ces vec videti kako se stvari odvijaju. Desava se ovde da je spor HR, u vecini slucajeva neprofesionalan, da odustanu od tebe, a ne jave ti, da lazu i mazu, ima toga koliko volis, jel zamisli koje je interesovanje ovde za bilo koju poziciju, iznutra i spolja! Videh skoro za jednu poziciju koja je mene interesovala, 1500 prijava samo putem linkedina! A gde su ostali nacini apliciranja?
Tako da, stalozeno i mirno, zovi oni prvu firmu telefonom, sedi im na kicmu, budi dosadna, na kraju ces ili dobiti konacan odgovor ili ce prestati da ti se javljaju na pozive, i nista mejl, TELEFON! Znam da je skupo, ali nesto mora i da se ulozi da bi se doslo do necega drugog...posalji onoj drugoj firmi opet CV, posalji trecoj firmi sta ti traze, nemoj zatvarti vrata sebi, surov je svet, a konkurencija je velika. I nisu svi dosledni, a po najmanje profesionalni. I strpljenje....
Open period contract je suprotno od fixed period contract. Znaci neodredjeno vreme, nije godinu, dve, vec bez vremenske odrednice, sto je super :) Kad se zaposlis i prodjes probni, znaci radis i nema sta da brines. Ako te otpuste zbog necega u medjuvremenu, to je druga stvar.
Nadam se da sam ti pomogla. POz

Da li neko zna kolike su sanse za zaposlenje u Emiratima. U pitanju je posao nastavnika engleskog jezika? Hvala unapred! :)

Imas sanse, iako manje u odnosu na native english speakers, ali moze, jer imas diplomu nastavnika. Nadam se da imas i iskustvo. Izguglaj listu svih skola u UAE, pa zapucaj da saljes CV sa propratnim pismom, onda guglaj teaching jobs u UAE pa apliciraj. Nakon svake aplikacije pozovi skolu / agenciju da proveris koji je status tvoje aplikacije. Ako je skola dobra, nude dobre uslove svojim zaposlenima, onda preferiraju nativce. Ali nista nije pravilo, sve je individualno. U manjim skolama, manje benefita, ali sve u svemu, lepo radno vreme i puuuno praznika i raspusta. Pokusaj da apliciras u internacionalnim skolama vise nego British, America, Canadian itd, tamo gde su nastavnici Arapi i ostali, velika je verovatnoca da im treba neki European da im osvezi staff, a da nije bas toliko skup...:bye:

Camus, ja sam isto tako radio neko vreme u pocetku kad sam dosao ovde. Verovao sam ljudima na rec. Ali se posle ispostavilo da je ovde, na zalost, sasvim normalno da ti kazu "zvacemo te" i da to u prevodu znaci "nisi prosao". Glupo ali je tako. Videces i sama. Tako da, kao sto Aribi kaze, ako te zove druga i treca firma, grabi koju prvu uhvatis, ako ti uslovi odgovaraju.

Hvala na odgovorima svima. Jučer sam zvala managera od dučana gde ču da radim (dučan A) i tako dogovorili da uđem na vizit vizu koja onda ide na residence, razlog je da ne plačaju 5-6000dh odma za residence pa ja odem nakon 2 dana. Poslala pasoš kopiju i sad čekam pismo i upute, kartu i tako to. Jedino ne znam gde da vadim vizit vizu, turist mogu ali vizit koja se da u residence neznam gde. Čekam mejl njihov.
A imam i intervju skype sa dučanom C, dučan B navaljuje da kažem za koga sam potpisala, neverovatno. Da neču da zatvorim vrata.

Hvala opet svima. Pitat ču još sigurno nešto.

Još uvek mi ne objavljuje postove automatski pa ne znam da li je moj prethodni odogovor prošao ili nije, pa ču da nadopunim prethodni post. Meni je problem što sam več potpisala i faksirala job offer letter pa da ako uzmem drugi posao da mi dučan A ne stvara kaos, ako me razumete. Manager je Englez i čini mi se razuman, ali kao što Aribi kaže HR je valjda spor. I sad ta vizit viza još, ne mogu ništa da radim po tom pitanju dok ne dobijem pismo i detalje od njih. Ma....Ko zna gde da ju vadim?
Videču danas kako če da prođe skype intervju sa dučanom C. A dučan B me pita za koga sam to potpisala, neverovatno.

Drugari molim vas za pomoć. Devojka je na pragu dobijanja posla u Etihadu. Po mom saznanju pocetna plata za cabin crew je oko 2000 evra. Jel moguce iznajmljivati stan i normalno ziveti za tu platu ili je neophodna jos jedna, i u kom delu grada su smesteni zaposleni iz etihada? hvala drustvo unapred :)

@Jozefk pitanje za tebe...devojka je prosla konkurs za etihad...ja ove godine zavrsavam fakultet za turizam i hotelijerstvo. Ima li posla i koliko bih para trebao iz srbije da ponesem za neki skromni smestaj, i koliko bi mi po tvom misljenju trebalo da se zaposlim?

Au,ala ste se ulenjiliiiii.Nema nikog danima.Radite li,sve teče ok,niko nema muka?
Imam ja:( Ali je priča toliko bizarna da me mrzi da vam detalje prenosim,ali uglavnom ćera dobi otkaz na ''poslu snova'',ekspresno.Želim da ukažem na njen propust koji je napravila kao neko ko je prvi put u UAE,bez iskustva,oduševljena poslom,ponudom...Propust je što na njihovu ponudu nije sačekala da se to sve sprovede u UGOVOR i to overeni! Potpisala je kao predugovor da pokrije vreme dok se ne napravi i overi pravi ugovor jer joj je isticala viza.Naravno tim ugovorom bi joj bilo predviđeno i radna viza o trošku firme.
Deset dana je radila i ''ušla'' u posao bez napora.I onda otkaz...sa obrazloženjem da nema kvalitetnu komunikaciju sa zaposlenima i sa head offic-om?Pri tom priča engleski skoro kao native english.:eek:
Trebalo joj je 24h da nađe drugi posao u istoj branši(menadžer u spa centru) ali u Dubai-u.Manja plata ali i stan u centru blizu posla.Sad je tamo da ga pogleda i potpisuje ugovor.
Iako je imala kumu pored sebe koja joj je savetovala da sačeka ugovor. Želela je da izađe u susret vlasnici koja je bila oduševljena intervjuom sa njom i jer je evropljanka.
Naravoučenije: poslušajte iskusnije i ne brzeljajte kod ugovora.
Eto meni jeda...Moram pod hitno tamo!

Back