Abu Dhabi... Dubai

Nemoj evre, radi sve u dolarima. Mnogo manje se izgubi u konverziji ako se radi u dolarima.
Naravno, u Srbiji podići sa računa u banci dolare, pa onda promeniti u dinare u nekoj menjačnici. Kursne liste po bankama su zaista lopovske.

Nemoj evre, radi sve u dolarima. Mnogo manje se izgubi u konverziji ako se radi u dolarima.
Naravno, u Srbiji podići sa računa u banci dolare, pa onda promeniti u dinare u nekoj menjačnici. Kursne liste po bankama su zaista lopovske.

A sta mislis o varijanti da se otvori racun u dolarima u Emiratima i onda se salju sa njega dolari na devizni racun u Srbiji koji bi takodje bio u dolarima? Tu bi se gubilo samo za kupovinu dolara u emiratima + TT fee, za koji ti kazes da je 10-ak dirhama po transakciji.

Ne treba ti račun sa dolarima u Emiratima. A devizni račun u Srbiji je devizni račun, koje god da su valute u pitanju (dolari, evri). Opet, nemoj me držati za reč, ali čini mi se da je tako, barem u mojoj kombinaciji banaka (Standard Chartered ovde, Banka Inteza tamo).
Kada hoću da prebacim pare sa računa ovde tamo, samo napravim bank transfer na sajtu, izaberem dolare kao valutu i kažem da mi se provizija uzme isključivo sa računa pošaljioca (tj UAE banke).

da. jasno. ali ti banka naplati za menjanje dirhama u dolare. mislim to je ista stvar s obzirom da u slucaju da je racun u emiratima u dolarima, svejedno ne primamo platu u dolarima nego u dirhamima tako da platio ovde ili tamo isto dodje. u pravu si.

Ako ne nadjes u AD-ju mozes kupiti u Dubai pa ti posalju kurirom. Slanje je prilicno jeftino. 30-40 dhs. Samo kontaktiras prodavnice u Computer street ili Al Ain Plaza i poslace ti trenutnu listu sa cenama. Ja mislim da imam listu od pre neki dan, ako hoces mogu ti je proslediti email-om. Ali tu su navedeni samo desktopovi i laptopovi. Bez komponenanta.

Eh da se napokon i ja javim :)
Napokon nakon tri mucna mjeseca dogovora, poziva i emailova sve je zavrseno. Letim sa suprugom 09.02 u Dubai i tu ce me docekati hotelski vozac koji me vozi u Fujairah. A ljudi moji dragi nisam znao da su ovako teski i neprofesionalni to je uzas.
Htio bih da se zahvalim svima na pomoci i informacijama potrebnim, aribi i ostali :) HVALA jos jednom ;)
Vidimo se raja abd :D

Znaci i tamo je pasos bitan. Koji je onako najzvucniji? Kako gledaju na evropske?

Zavisi za koga radiš. Ako su lokalci, uglavnom se poređa po pasošima. Ako su strane firme, onda se često opet poređaju po pasošima, ali iz drugih razloga, npr. englezi su bolje plaćeni ne zato što su englezi, nego zato što su došli na inicijativu kompanije, a ne na svoju. Azijati u stranim firmama su manje plaćeni jer sami traže manje para, pošto su dresirani tako da se ponašaju, znajući da je takvo "pravilo" ovde. Sami sebi obore cenu.

Imam kolege sa francuskim, nemačkim, južnoafričkim, španskim i engleskim pasošem koji su plaćeni manje od mene. Takođe, imam kolege sa indijskim, sa pakistanskim, sa jordanskim pasošem koji su plaćeni bolje od mene.

Nikad mi nije padalo na pamet da tražim manje zato što imam srpski pasoš. Ne treba razmišljati na takav način.

Tesko je nekome ko prvi put dodje ovde i trazi posao, da realno sagleda kolika mu je cena. Pa ograniceno vreme, pa na kraju daj sta das. Ako imas sigurno tlo pod nogama, vise godina iskustva u UAE i samopouzdanje i znanje kako stvari ovde stoje, onda trazis onoliko koliko vredis i kraj, ne prihvatas nista ispod. Ali uvek je lakse onima sa jacim pasošima, US, Kanada, EU, South Africa....

Eh da se napokon i ja javim :)
Napokon nakon tri mucna mjeseca dogovora, poziva i emailova sve je zavrseno. Letim sa suprugom 09.02 u Dubai i tu ce me docekati hotelski vozac koji me vozi u Fujairah. A ljudi moji dragi nisam znao da su ovako teski i neprofesionalni to je uzas.
Htio bih da se zahvalim svima na pomoci i informacijama potrebnim, aribi i ostali :) HVALA jos jednom ;)
Vidimo se raja abd :D

Sve najbolje!!!! I javi se sa utiscima! Pozzzz

Pozdrav i izvinjavam se ako je ovo pitanje bilo hiljadu puta.
Dobila sam ponudu za rad u jednoj trgovini mode za 6000 Dh u Dubai, bez housinga i ostaloga. Sama sam i da li ću moći da preživim, skromna sam i nemam neke zahteve.

Evo i ja da javim da je moja porodica krenula put UAE.Ćerka je otišla tamo(AD) 16.januara.Danas kreće prvi radni dan.Dobila je posao zamenika menadžera u jednom salonu lepote koji ima veoma exluzivnu lokaciju i u sklopu je prestižnog hotela na samoj obali(cornich).Mislim da nije neka plata(oko 7000AED+5% mesečne zrade koja se deli zaposlenima???) ali menadžersko mesto joj omogućava porodičnu vizu.Prilično je udaljena od hotela (50km) pa će morati neki tutuu da kupi.Ali je zato stanarina jeftina(sredila kuma:p)
Sad treba dočekati papire koje mora da sredi za supruga i sina.Kada to uradi, eto i mene zajedno sa njima tamo.Ja idem na turist vizu pa šta mi bog da.:hvala:

Evo i ja da javim da je moja porodica krenula put UAE.Ćerka je otišla tamo(AD) 16.januara.Danas kreće prvi radni dan.Dobila je posao zamenika menadžera u jednom salonu lepote koji ima veoma exluzivnu lokaciju i u sklopu je prestižnog hotela na samoj obali(cornich).Mislim da nije neka plata(oko 7000AED+5% mesečne zrade koja se deli zaposlenima???) ali menadžersko mesto joj omogućava porodičnu vizu.Prilično je udaljena od hotela (50km) pa će morati neki tutuu da kupi.Ali je zato stanarina jeftina(sredila kuma:p)
Sad treba dočekati papire koje mora da sredi za supruga i sina.Kada to uradi, eto i mene zajedno sa njima tamo.Ja idem na turist vizu pa šta mi bog da.:hvala:

Bravo, ko ceka doceka! I eto vidis, to uopste nije lose ispalo za tvoju ceru :))) A secas se kad si pravio planove, sta, kako, pa na kraju eto nje, a eto i vas uskoro! A sto se tice njene plate, bice bolje vremenom.

Eh evo mene :) napokon :D jutros dosao, docek sam imao samo takav. Od vozaca na aerodromu koji nas je docekao to hotelske sobe u kojoj su mi pozeljeli dobro doslicu :) Grad sam malo obisao i svidja mi se jako, nekako je spontan hotel je super (Al diar siji hotel) klub u kojem radim nije losh simpatican je :) Hrana je super bas po mom ukusu i supruginom eto to je to za danas, to be continued....

Eh evo mene :) napokon :D jutros dosao, docek sam imao samo takav. Od vozaca na aerodromu koji nas je docekao to hotelske sobe u kojoj su mi pozeljeli dobro doslicu :) Grad sam malo obisao i svidja mi se jako, nekako je spontan hotel je super (Al diar siji hotel) klub u kojem radim nije losh simpatican je :) Hrana je super bas po mom ukusu i supruginom eto to je to za danas, to be continued....
I mene će valjda tako, obečao poslodavac:)

Back