Abu Dhabi... Dubai

Ajmo devojke jedan iskren i brz odgovor.
Kako bi prolašla profi kozmetičarka za nokte (nadogradnja) sa ''napucanom'' opremom i materijalima.Koliko se prate trendovi i kakav je kvalitet ondašnjih kozmetičkih salona sa ovim zanatom? Koja je cena ,uopšte, jedne nadogradnje noktiju.

Nisam nikad nadogradjivala nokte ovde, ali vidim da zene to rade kao i svuda. Inace postoji specijalizovani saloni samo za nokte, a neki od njih su bas "napucani". Posao pedikira i manikira uglavnom rade Filipinke. Svaka vrsta Ladies salona ovde je dobar biznis, ali svi su oni na istu foru manje vise, jer ovde zene, bilo Arapkinje ili Azijatkinje rade specificne tretmane koje mi recimo ne radimo tipa crtanje kane po rukama ili threding tj. uklanjanje dlaka sa lica uz pomoć konca. Takodje i ispravljanje kovrdzave kose ili izbeljivanje lica. A nokti su uvek u trendu, to svakako. Jedini je problem sto one koje rade po frizerskim salonima nisu dobro placene i jako ih lose tretiraju. Drugo je kada si vlasnik salona...nadam se da sam pomogla tataris....

znaci ti mislis to ce ovde da bude isto kao kod nas pre? tata salje sina u vojsku i kolje bika da proslavi? :D ja bas i ne verujem. mislim uopste mi je cudno da oni sada ovo uvode u 2014. godini. mada s obzirom da drzava postoji tek 40-ak godina mozda i nije cudno. trebalo im je neko vreme da naprave plan :)

znaci ti mislis to ce ovde da bude isto kao kod nas pre? tata salje sina u vojsku i kolje bika da proslavi? :D

Mislio sam pre na nešto ovako...

5-vendi.jpg

Pozdrav svima! Nov sam na forumu i zamolio bih za pomoc. Listao sam forum ali mi trebaju sveže informacije.Interesuje me bruto zarada konobara u Emiratima?Preko koje agencije je siguran odlazak,ili link sigurnog poslodavca iz Emirata ili inostranstva?Uslovi za rad i sam boravak?U principu svi osnovni detalji vezano za odlazak,rad i boravak?Koji grad bi mi preporučili kaonajboljiza zaradu iživot uopšte?Porodičan sam čovek i nije mi do avanture vec da prehranim porodicu. Da navedem da sam profesionalni konobar,odlično govorim engleski.Dali neko sa iskustvommože da me informiše šta i gde?Svuda se pominje bakšiš.Koliki on možebitimesečno? Unaprd hvalasvima!

Pozdrav svima! Nov sam na forumu i zamolio bih za pomoc. Listao sam forum ali mi trebaju sveže informacije.Interesuje me bruto zarada konobara u Emiratima?Preko koje agencije je siguran odlazak,ili link sigurnog poslodavca iz Emirata ili inostranstva?Uslovi za rad i sam boravak?U principu svi osnovni detalji vezano za odlazak,rad i boravak?Koji grad bi mi preporučili kaonajboljiza zaradu iživot uopšte?Porodičan sam čovek i nije mi do avanture vec da prehranim porodicu. Da navedem da sam profesionalni konobar,odlično govorim engleski.Dali neko sa iskustvommože da me informiše šta i gde?Svuda se pominje bakšiš.Koliki on možebitimesečno? Unaprd hvalasvima!

Cao palmice,evo slucaj kod mene,konobari su od 1000-1500 dirhama novak pa do 2500 hiljada iskusni,a mogu da naguraju do 2500 dirhama napojnice mesecno,to je sluucaj kod mene u restoranu.Dakle grubo oko 200-250 eura plus taj tip koji navuku ako uspeju 450 eura,sa tim da stanuju u accomodation-u i imaju prvoz firminim busom.
Rade Filipinci i Egipcani. :(

Mizerija. Ova drzava razmislja totalno drugacije od Australije i Kanade na primer. Totalno su slabo zainteresovani za porodice i porodicne ljude. Ovo je sve kao neki grad u oblaku, u balonu od sapunice. Sve je vestacko i vrlo nestabilno. Imam osecaj kao da balon svaki cas moze da pukne i cao djaci :)

Pa gledaju iskljucivo svoj interes, a kome se ne svidja ne mora da dolazi ili moze da ode...njima je u interesu da se pare ne iznose napolje, zato su rente visoke, kao i edukacija. Mi dodjemo ovde da radimo i kao daju nam x puta vecu platu nego sto imamo u nasim zemljama, daju nam poslove gde imas placeno zdravstveno, odmor od mesec dana, kartu kuci, nema poreza, ali zato renta x puta skuplja nego kod kuce, skole x puta skuplje, sve je shopping, stalno ti nesto treba i tako, ko uspe da ustedi super, ali tesko da moze. Sav novac opet ostaje njima. A drzavljanstvo NIKAD..A kvalitet bilo cega - NIKAKAV...Lepo su to oni zamislili, ali takav je zivot generalno, uzmi ili ostavi.... da sad odes u Kanadu ili US, kakve bi poslove radio kao neko ko je tek dosao bez obzira sto imas fakultetsku diplomu? Ili Australija, gde ne priznaju nista od nasih diploma, pa haj Jovo nanovo! Nigde vise nije lako, ko je bio pametan pa otisao tamo (ili cak i ovde) pre 20+ godina, taj se lepo snasao. E moj jozefk, vreme nikako ne radi za nas, ovaj svet je odavno grozno mesto, a postaje jos groznije....

Ali

Treba se truditi da se od prilozenog stanja napravi najbolje sto moze i da se uziva u sitnicima, ne moze nikako drugacije.

Poslednja izmena:
@palmica.dr

Tesko za nekog ko je porodican covek da radi u toj struci, isuvise mala plata. A mislim da nije moguce ni da dovedes ovde porodicu sa tim zanimanjem, plata ti nije dovoljna da ih sponzorises i brines o njima, tako da bi morao da im saljes i ne bi bili s tobom, a i tebi bi jedva bilo dovoljno. Odmor mesec dana jednom godisnje. Pa ti vidi da li ti se isplati....Kao sto smo jednom vec spomenuli ranije, ovo je dobar posao za mlade, single osobe koji ne zure sa zenidbom/udadbom i imaju viziju kako da napreduju kad pohvataju konce ovde i pocnu da rade neki bolji posao posle nekog vremena...

Mizerija. Ova drzava razmislja totalno drugacije od Australije i Kanade na primer. Totalno su slabo zainteresovani za porodice i porodicne ljude. Ovo je sve kao neki grad u oblaku, u balonu od sapunice. Sve je vestacko i vrlo nestabilno. Imam osecaj kao da balon svaki cas moze da pukne i cao djaci :)

Haha ladno si uporedio emirate sa aus i can.
Ja veceras letim za madjarsku i ima da provedem dvije nedelje u budimpesti, pragu i berlinu. Nemate pojma koliko se radujem sto cu makar malo da se maknem od azijatskih faca, filipinaca i indijaca.

Kad se vratim pocinjem da stedim za neki traineeship u usa i kanadu, pa za pola godine da se otisnem tamo, vise su mi emirati preko glave. Tj, ne emirati kao drzava neko vecina naroda koja sacinjava populaciju ove drzave.

Pa gledaju iskljucivo svoj interes, a kome se ne svidja ne mora da dolazi ili moze da ode...njima je u interesu da se pare ne iznose napolje, zato su rente visoke, kao i edukacija. Mi dodjemo ovde da radimo i kao daju nam x puta vecu platu nego sto imamo u nasim zemljama, daju nam poslove gde imas placeno zdravstveno, odmor od mesec dana, kartu kuci, nema poreza, ali zato renta x puta skuplja nego kod kuce, skole x puta skuplje, sve je shopping, stalno ti nesto treba i tako, ko uspe da ustedi super, ali tesko da moze. Sav novac opet ostaje njima. A drzavljanstvo NIKAD..A kvalitet bilo cega - NIKAKAV...Lepo su to oni zamislili, ali takav je zivot generalno, uzmi ili ostavi.... da sad odes u Kanadu ili US, kakve bi poslove radio kao neko ko je tek dosao bez obzira sto imas fakultetsku diplomu? Ili Australija, gde ne priznaju nista od nasih diploma, pa haj Jovo nanovo! Nigde vise nije lako, ko je bio pametan pa otisao tamo (ili cak i ovde) pre 20+ godina, taj se lepo snasao. E moj jozefk, vreme nikako ne radi za nas, ovaj svet je odavno grozno mesto, a postaje jos groznije....

Ali

Treba se truditi da se od prilozenog stanja napravi najbolje sto moze i da se uziva u sitnicima, ne moze nikako drugacije.

Jednom recju, nema ljubavi. Ili je ima sve manje. Sve je novac i ledena srca ljudi pored kojih mozes da crknes ko stoka, nikoga ne intersuje nista. Surova borba za opstanak i spustanje sve vise na nivo zivotinja. Tako bar meni to sve izgleda.

Hvala na odgovoru! Ne mogu da kazem da me je obradovao.A sada novo pitanje.Da li neko sa foruma ima iskustva sa Beogradskim ili Novosadskim agencijama.Ili.mozda imate neku informaciju o njihovom radu.Jos nesto, da.li posao u buticima donosi vise para I sta je najbolje placeno a da nisu fakulgetski ooslovi? Jos jednom hvala na pomoci!

Moderno robovlasnicko drustvo. Komunisti su krali ko ljudi :) A danas se krade na moderan nacin. Napredujemo. Civilizacija je doprla i do Bliskog Istoka :)

Ova slika sa majmunima i sa covekom na kraju, meni se cini da ide u obrnutom smeru :D

Hvala na odgovoru! Ne mogu da kazem da me je obradovao.A sada novo pitanje.Da li neko sa foruma ima iskustva sa Beogradskim ili Novosadskim agencijama.Ili.mozda imate neku informaciju o njihovom radu.Jos nesto, da.li posao u buticima donosi vise para I sta je najbolje placeno a da nisu fakulgetski ooslovi? Jos jednom hvala na pomoci!

Zena od jednog mog radnika je upravo potpisala kao prodavac u Ikei za 7000 dhm,a butici su oko 13ooo u breniranim tipa Dior,Lui Viton i te marke,a primer u "Paris Galerie" to je kao neki butik svakavih kozmetickih kuca oko 5-6000 dhm.

Jednom recju, nema ljubavi. Ili je ima sve manje. Sve je novac i ledena srca ljudi pored kojih mozes da crknes ko stoka, nikoga ne intersuje nista. Surova borba za opstanak i spustanje sve vise na nivo zivotinja. Tako bar meni to sve izgleda.
jozefk, potpisujem, ali ipak je tako svuda, ne samo ovde. S obzirom da smo ti i ja dugo ovde, zaboravili smo zasto smo otisli iz nase zemlje, a bice da je zbog iste stavri...zato, negujmo ljubav u nama samima i za nasu porodicu i neke prijatelje koji su vredni toga, pa makar ne bili ovde....Zivot su male stvari, sitnice...nista drugo.....

Ne verujem da je iko otišao iz svoje zemlje iz prevelike ljubavi prema inostranstvu, već ga je neka muka naterala na to. Ja sam bez obzira na sve nepopravljivi optimista i verujem u neko bolje sutra, ako ne za mene ono bar za moju decu. Zbog njih smo ovde, ne zbog nas samih. Da je samo do nas, snašli bi se mi valjda nekako i u Srbiji. Ali sa troje dece, fakultetskim diplomama, bez posla i suprug i ja u Srbiji - neka hvala! Ovako nadamo se da ćemo ovde bar za njih nešto steći i postići. Preživeli smo i gore...
I da, slažem se, potrebno nam je svima mnogo ljubavi i da nastavimo da se radujemo svakom novom danu...

Ovako.. Ja planiram da upišem arapski na Filološkom u Beogradu ove godine, engleski znam odlično, konverzaciju i sve to, zatim znam i francuski, a ako upišem arapski, planiram da mi drugi jezik bude turski, tako da arapski u kombinaciji sa turskim ima mnogo više perspektiva, nadam se. E sad, mene zanima da li mogu da nađem posao negde u UAE (Dubai/Abu Dhabi po mogućstvu) i koji? Da li mogu da radim kao prevodilac, tipa da prevodim na engleski ili tako nešto? :)

Znam da je rano, ali zanima me :)

Da li mogu da radim kao prevodilac, tipa da prevodim na engleski ili tako nešto? :)

Znam da je rano, ali zanima me :)

Pa dobro je što si pitala rano, jer ti se odgovor neće dopasti.

Arapa u Dubaiju ima oko 25-30% uvrh glave. Pola su lokalci, pola su Arapi iz drugih zemalja. Tako da se ovde najviše govori ... engleski. Zatim hindu, urdu, pa tek onda arapski, pa tagalog, itd...
Primera radi, moj drugar, koji je ovde skoro 10 godina, a koji je učio arapski kaže da ga je dobrim delom već zaboravio, jer nema priliku da govori.
Što se posla kao prevodioc tiče, teško da bi tu mogla nešto da uradiš jer ima dosta njih kojima je arapski maternji, ili pa skoro maternji, a engleski naravno svi znaju manje-više. Turski-arapski bi bila dobra kombinacija, jer Turci su baš prisutni u arapskim zemljama (na mediteranu), ali ne i ovde u zalivu. Plus, uvek ima neko kome je barem jedan od ta dva jezika maternji.
Ono što hoću da kažem da bi ti znanje arapskog predstavljao plus, ali svakako ne bi bio presudan faktor da nađeš posao.

da li postoji neka banka koja funkcionise u emiratima i u srbiji takodje? tako da recimo ako se racun otvori u emiratima i covek ode u srbiju na salter te iste banke, digne pare sa racuna?

Ne. Možda Čačanska banka, ako je ovi kupe. :)
Šalu na stranu, nema. Ali šta ti je problem da prebaciš pare sa tvog računa na devizni račun u Srbiji? U tom smeru provizija je baš mala, moja banka meni uzme možda 10 AED po transakciji, ako se dobro sećam. Obrnuto, provizija je bezobrazno velika.
Treba oko jedan - dva radna dana da pare "legnu".

Back