Aribi
Aktivan član
- Poruka
- 1.033
Srecna Nova godina jozefk!

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ciao Bibi80.Da, mogla bi da pocnes kao CAD operater ako si vesta u tome ili asistent inzenjera, ali.....ovde ima puuuunoooo onih koji su zavrsili faks kao i ti i koji su na nekom pocetnom nivou sto se tice struke, ali za razliku od tebe, oni su vec ovde, a pogotovo ih ima iz arapskih zemalja. Ne bih da te obesharbrim, ali to je cinjenica i realnost. A i CAD operateri nisu dobro placeni, 4k,5k,6k, bez smestaja, bez icega i te poslove dosta rade Indusi i Pakistanci i Filipinci......Da imas lepo iskustvo masinskog ili industrijskog iznenjera, to bi bila druga prica, onda bi mogla da apliciras i iz Srbije na lepe pozicije, jer se to uvek trazi.
Druga varijanta je da pokusas da lovis firme ovde i da im posaljes svoj CV i priupitas za mogucnost da im budes trainee. E sad, kako to ide u praksi, pa uglavnom shefovi namestaju decu svojih klijenata da budu na treningu u firmi, daju im platu, smestaj, prevoz, ukljuce ih u neki projekat itd. Tante za mante sto bi se reklo. Mi smo tako imali bar 5 Nemaca u ovih 5 godina koliko radim, a sada trenutno imamo dvoje tek diplomiranih inzenjera, jedan je Marokanac, a druga Pakistanka, ali oboje su zavrsili faks ovde i zive ovde sa porodicom. Bas sam juce pitala ovu moju iz HR-a preko koga su dosli, kaze ona da su ih izabrali tek tako na osnovu CV-ja, trebaju im mladi inzenjeri da ih treniraju i zaposle posle treninga. Koja sreca! Ali ja i dalje ne verujem da nisu nicija veza.....
A zasto ne probas Nemacku? Tamo kukaju kako im fale inzenjeri, ma skoro da i ne pitaju koje si nacionalnosti, ne znam, tako mi rekao moj shef Nemac. A isto tako mi je rekao da u Nemackoj, ako trazis posao, najbolje je da posaljes kovertu sa CV-jem i propratnim pismom direktno osobi koja bi te zaposlila i nakon nekog vremena da pozoves istu osobu i pitas za feedback u vezi tvog CV-ja. To izgleda pali kod njih mnogo bolje nego e-mail. Neretko se desava da mladi tako dobiju posao, trening ili sta god. A ja verujem da ako bi tako nesto uradila i ovde, npr. da posaljes DHL (ili obicnom postom posto je kod nas DHL skup) CV nekim osobama u evropskim firmima ( a to izguglas, nazive firmi pa onda u linkedinu trazis odredjenu osobu koja radi u toj firmi, ali pazi da su evropljani i ne moraju da budu HR, nego project manager, project management head, engineering head) i vidis sta ce da se desi. Napises jedno lepo pismo i obajsnis im da bi zelela da dodjes na trening, koje bi oni benefite imali od toga ako tebe izaberu, bla, bla, bla...i cekas da vidis sta ce da se desi....nije lako ali, ako ne pokusas nikad neces zanti...
Danas su ljudi mnogo fleksibilni u trazenju posla i razvijaju citave strategije i taktike i - uspevaju! Hvala internetu! Moramo biti informisani uvek kako bismo se izborili za svoje mesto u ovom okrutnom svetu. Svet nema granica, granice su samo u nasim glavama! Nadam se da sam ti bar malo pomogla....
Pozdrav i srecno!
Da li se može živeti u Abu Dabiju sa platom od 950 dolara uz plaćen smeštaj, molio bih odgovor
Eto, zato tražim posao u Dubaiju,
Rizik stvara kapital. I ako ne nadjes posao za mesec dana, ja bi ti preporucio da produzis vizu i trazis i dalje. I tako sve dok ne opcnes da radis. Verovatno ces da puknes gomilu novaca ali kad pocnes da radis pare ce se vracati polako ali sigurno. Moje licno misljenje.
Ajmo devojke jedan iskren i brz odgovor.
Kako bi prolašla profi kozmetičarka za nokte (nadogradnja) sa ''napucanom'' opremom i materijalima.Koliko se prate trendovi i kakav je kvalitet ondašnjih kozmetičkih salona sa ovim zanatom? Koja je cena ,uopšte, jedne nadogradnje noktiju.
Ljudi dolaze ovde ne pitaj kako, razne taktike, pozajmljen novac, krediti i nadju posao i ostanu... i nije to nista ludost, vec fleksibilnost. Ne znam sta da ti kazem, ali najbitnija je determinacija-ako si odlucan da zelis da dodjes ovde 100%, onda ces to i uraditi. Srecno i pozdrav!
Zavisi gde bi ziveo. To je najskuplje. Na drugom mestu je viza i menjanje vize. Ostalo nije strasno