Abu Dhabi... Dubai

Hehe... vidim da se zahuktava posao i ambasadorka Aribi radi punom parom... :) ... pa moramo da se uozbiljimo, tako da:

Poštovana ambasadorko Aribi,

Molim Vas da nam izađete u susret u smislu davanja informacija o načinu rada ambasade kada budete u mogućnosti.

Prvenstveno Vas molim da imate razumevanja i za radne ljude koji rade od jutra do sutra, a vezano za skraćenje procedura i smanjenja neophodne dokumentacije na minimum.

Nadam se da će i lokacija i radno vreme ambasade biti ubrzo objavljeni sa Vaše strane, ali ne bi da Vas zamaram pa bi se za te informacije možda mogli obratiti konzulu JK tj. drugu Joci.

Uspešan, dug i srećan rad Vam želim.

Unapred zahvalan na brzom odgovoru,

Srdačan pozdrav,

M&M

Serbian Krstarica Embassy good morning! :telefon:

Aj'te gospodine M&M lepo vi mene kontaktirajte baada bukra inshallah, kad se zavrsi Bajram, znate sta, ja zaista ne mogu da postignem sve, da trcim od sprata do sprata ove nase velelepne vile u stiklama dok JK cinculira slike za vize, ma mnoooogo sam zauzeta, imam jos 4 iftara da posetim kako bih ojacala srpsko - arapske odnose.

Aj zdravo! :zkez:

PS. Eto vec sam se iskvarila :zplez:

Dakle ovaj M@M udavi vise sa svojim polupismenim opservacijama na razne teme, saljivim tekstovima u pokusaju i besmislenim komentarima ciju svrhu samo on vidi. Covece ako imas konkretnu temu, komentar, zapazanje, licni utisak {kao sto to radi Aribi} ili bilo sta sto moze da pomogne nekom ko je ovde a ne zna nesto sto drugi znaju, ili planira da dodje napisi, otvori temu, nemoj smarati ljude koji dolaze na forum iz cisto prakticnih i bitnih razloga, i kad krenu da citaju odustanu, umesto da ovo bude mesto gde ljudi dobijaju informacije iz prve ruke i da se forum malo pojaca novim clanovima
Na Krstarici imas jos foruma gde mozes da postavljas svoje intelektualne opservacije, a ako ti je do nekoga ovde specijalno stalo idi na p.p: dontunderstand:

Serbian Krstarica Embassy good morning! :telefon:

Aj'te gospodine M&M lepo vi mene kontaktirajte baada bukra inshallah, kad se zavrsi Bajram, znate sta, ja zaista ne mogu da postignem sve, da trcim od sprata do sprata ove nase velelepne vile u stiklama dok JK cinculira slike za vize, ma mnoooogo sam zauzeta, imam jos 4 iftara da posetim kako bih ojacala srpsko - arapske odnose.

Aj zdravo! :zkez:

PS. Eto vec sam se iskvarila :zplez:

Zar i ti sine brute da nas tako škartiraš, e baš si kvarna Aribi, a zemljaci smo... :)

Da ti kažem da je, kao i ti :) , i ovaj naš kontakt arapin iz Dubaija, kao i potencijalni budući poslodavac, pomerio neke poslove i dogovore za mesec avgust tj. posle Bajrama... kažu kako se sada tamo između sebe obilaze i druže, i kako sam razumeo što bi mi rekli - pustili brigu na veselje... to nismo znali ni pretpostavaljali ni planirali pre par meseci da će biti jul stand by varijanta, ali sada nam je i to poznato, jasno i razumljivo... ovde ne forumu je sve to već objašnjeno potanko... i tako, čovek se uči dok je živ...

Evo sad ce kraj, za vikend Bajram i zavrsava se, vracamo se u normalu, osim sto nece biti jos 100 % normala, jer je sezona odmora, dosta ljudi je van zemlje, sto posebno utice na proces regrutacije. Sacekaj 1. septembar and we are back on the track!

Dakle ovaj M@M udavi vise sa svojim polupismenim opservacijama na razne teme, saljivim tekstovima u pokusaju i besmislenim komentarima ciju svrhu samo on vidi. Covece ako imas konkretnu temu, komentar, zapazanje, licni utisak {kao sto to radi Aribi} ili bilo sta sto moze da pomogne nekom ko je ovde a ne zna nesto sto drugi znaju, ili planira da dodje napisi, otvori temu, nemoj smarati ljude koji dolaze na forum iz cisto prakticnih i bitnih razloga, i kad krenu da citaju odustanu, umesto da ovo bude mesto gde ljudi dobijaju informacije iz prve ruke i da se forum malo pojaca novim clanovima
Na Krstarici imas jos foruma gde mozes da postavljas svoje intelektualne opservacije, a ako ti je do nekoga ovde specijalno stalo idi na p.p: dontunderstand:

Druže Mrki ima nas raznih sve zajedno sa mnom. Hvala ti na sugestiji i mogu da te razumem... možda nisi trenutno dobre volje, ali nadam se da se i ti ponekad raduješ i smeješ nečemu što ne mora po difoltu biti smešno i zabavno baš za svakoga i baš u tom trenutku i to su trenutci života i ukusi o kojima ne vredi raspravljati, bar ja to tako gledam, tako da samo zavrtiš skrolić i preskočiš sve što ti smeta da te ne bi iritiralo ( tako rešavam većinu stvari koje mi nisu interesantne ili ih ne razumem ili mi nisu smešne i smislene - no coment )... mislim da nije dobro proizvoditi negativnu energiju bez većeg razloga... mada kao određeni izduvni ventil često dobro dođe ovakvo tvoje zapažanje, a ovde konkretno, u perpektivi, najviše fizički stradaju tastatura i miš ali i pozitivne emocije ljudi i dobra energija... kako kažu lako je nešto srušiti ali teško sagraditi...

Vređati, psovati, pretiti, razočarati, širiti negativnu energiju, srušiti, vikati, pljuvati, pisati ružne reči i misli, zavaditi itd, je mnogo mnogo lakše, jednostavnije i za neke ljude privlačnije nego bar pokušati raditi sve suprotno od toga.

Nadam se da, kako kažeš, niko zbog mojih par rečenica neće odustati od čitanja foruma nego samo skrolić-točkić, pa preskači... u pitanju je vežba strpljenja i koncentracije... svako od nas bi trebao razdvojiti bitno i zanimljivo od njemu nebitnog i nezanimljivog... takav je internet u globalu gde smo zatrpani informacijama sa svih strana i selekcija je veoma bitna... pa je tako i na forumima.

Ja sam jedan od novijih članova na ovoj temi, kao i ti, pa smo eto zajedno neka vrsta pojačanja, svako na svoj način... i nadam se da te samo smaram i da te ničim ne vređam... to je najbenigniji mogući nazovi problemčić lako rešiv.

Kada budeš imao vremena molim te odgovori mi bar na neku od mojih konkretnih nedoumica i pitanja za koja nam možeš pomoći ili ti se bar čini da možeš pomoći, piši - reci, a vezana su za život u UAE i Dubai, i bio bih ti zahvalan, a radi se o mojoj poruci 1186 i naročito o mojoj poruci 1200 ( da ne ponavljam ovde cele poruke ), kao i kasnija konkretna pitanja.

Eto, mogu i opet i još jednom da te zamolim, kao što sam to već uradio u mojoj poruci 1641, da mi daš konkretan kontakt mail na koji si pisao u MSP Srbije i dobio odgovor, kako si rekao, najkasnije u roku od dva dana... ili mi bar otkri da li je taj mail uopšte jedan od onih pet sa sajta MSP Srbije, jer smo mi na te pisali, ili je u pitanju neki drugi mail ili nešto drugo ili neko drugi... ? ... ili se možda nismo razumeli.

Dragi M@M nisam ni najmanje nervozan nego prosto mislim da treba da se bavimo konkretnim stvarima, a ne pukim razglabanjem ispraznim pricama. Pogledao sam poruke posebno 1200 i ako si hteo da skrenes paznju na obrazovanje, mogu da ti kazem svaka cast. Mislim da to ovde na forumu nije bitno, .
Sto se pitanja koje si postavljao u tim porukama tice cestitke aribi,jozeffui ostalima koji su ti dali veoma iscrpne i detaljne informacije o svemu sto te zanima, a bilo je tu brate svega, dobar deo savetodavaca vise nije na forumu :sad2: E sad evo sta mi nije jasno, ti uopste nisi u UAE ? ILI jesi.Odakle ti uopste ideja da razmisljas o kupovini stana ovde.To je bas ambiciozno da ne kazem pretenciozno.Meni je ta ideja glupa, bez uvrede.
Sto se mejl adrese tice ja dobijam odgovore svaki put, mogu i da okacim nesto ako nadjem u mejlovima posto cistim nepotrebnu postu.
Ako si u Srbiji zovi telefonom, a mozda si ih smorio sa pitanjima, zavisi i sta ih pitas neke stvari se saznaju i na drugim mestima.
Necu vise da ulazim u raspravku i nadgornjavanje sa tobom, budi mi pozdravljen:D
P.S koliko god ti neko prenosio svoja iskustva, a tebi su ih bas preneli, tvoj dozivljaj cele stvari ce ti biti najbitniji, i sigurno ces naleteti na stvari koje ce te iznenaditi ma koliko mislio da si pripremljen.
Ipak je ovo feudalnorasisticko i skoro pa robovlasnicko drustvo.
Na tebi je kad dodjes da nadjes svoje mesto u njemu ako mozes, a mnogi ne mogu.Ja uglavnom ignorisem stvari, jer ako ih primecujem onda se i nerviram.
Pozdrav jos jednom. MRKA PRVI

Aribi
ja sam novi clan citam tvoje odgovore vidim da naj tocnije kazes..
ja sam hrvatica sa boravkom u makedoniji,muz mi je makedonac,dobio je posao u dubaiu kao fizioterapeut.
sad se i ja spremam da idem traze od mene da se javim u hr.ambasadu u skopju za rezidens vizu..
molim te ako mozes malo vise da mi kazes koja je procedura..hvala

Nije lepo da se kvari koncept ovog foruma, najefektivnije je za ljude koji zele da dodju u UAE da bez smetnji mogu da procitaju zlata vredne komentare, preporuke, misljenja i iskustva svih nas. A kao sto se da primetiti, forum se cita i sire od Srbije. Ponekad je sala dobro dosla, ali bi bilo lepo da je i to u skladu sa temom. A na kraju krajeva, mi sto pisemo ovde trenutno, jos uvek imamo dobre volje i zato smo ovde, oni koji vise ne dolaze, sami su tako odlucili, tako da ne razumem, zasto zal za njima? :sad2:Pritom je bilo kakav sukob izmedju nas savetodavaca stvarno nepotreban, svako gleda iz svog ugla, svako ima svoje licno iskustvo, a onaj ko zeli da ljudima objasni zasto ne treba doci u UAE, nek onda otvori drugi temu, ovde ipak vlada pozitiva i neutralnost, nikako negativa. Sa trolovima se lako borimo, IGNORE i kraj. I moja preporuka, pre nego sto neko nekog ipak zeli da oplete zbog ovog ili onog, neka pazljivo procita sve do sada napisane postove, pa onda nek komentarise. Pozzz

Vrućina hoće da udari u glavu - sunčanica, imao sam prilike da to iskusim kao mali - strašno, pa imam osećaj i po prethopdnim porukama sa foruma da se vrlo lako strada na suncu u Dubaiju ako neko pomisli da može da izdrži i da mu neće biti ništa... sada je i u Beogradu situacija - samo vataj hladovinu, zaštita, rashlađivanje i klima ko ima :) itd.
Pratili smo temperature poslednjih desetak dana i poredili i ispade da je nekih dana bila viša temperatura u Beogradu nego u Dubaiju... baš se kuvamo ovih dana sa rashlađivanjem uz pomoć malog ventilatorića :(.

Od posla, papira i dogovora vezano za UAE očigledno sada nema ništa i tako do septembra... ali zato ipak ima prikupljanja informacija i promišljanja vrućim glavama :).

Tako u razgovoru, van ovog foruma, dođoh i do nekih tumačenja vezano za možda na prvi pogled nebitnu ali ipak opšte važnu temu kanalizacije i već pominjanih septičkih jama kao i upečatljivog filmića iz Dubaija - The Poop Snake ( doduše snimljenog pre 4 godine... ):

Dakle, imao sam čvrst stav i ubeđenje da su septičke jame simbol prošlosti i zaostalosti pa nikako da ih povežem sa jednim od najmodernijih gradova na svetu ( prva asocijacija su nerazvijena sela po Srbiji... )... i evo dođoh do drugačijeg tumačenja a to je da su u UAE tj. u Dubaiju razvili najmoderniji sistem rešavanja takvog komunalnog otpada i da je puno bolje takav otpad skladištiti u posebnim Septic Tanks - ovima i posle cisternama odvoziti na za to prikladno mesto u pustinju daleko od grada i skladištiti i prečišćavati... itd... nego da se kao kod nas u Beogradu, i šire, kanalizacija izliva direktno cevima u prirodne vode ( Dunav, Savu... Jadransko more... ) i zagađivati prirodu i ne misliti na budućnost.

Kažu kako je ovaj njihov sistem u Dubaiju sofisticiraniji i puno skuplji ali zato i ekološki podobniji i humaniji... kažu kako oni tamo znaju da cene čistu vodu i prirodne resurse uopšte, a najviše pijaću čistu vodu koje imaju tako malo ili je nemaju, pa nesmeju sebi dozvoliti izlivanje kanalizacije u more ili malobrojne slatke vode ili u zemlju na proizvoljnoj lokacijii bez ozbiljne tehnologije i nadzora i kontrole i u krajnjem plana za budućnost i buduću održivost...

Hmmm... možda ima tu nešto... živi bili pa videli.

Naravno, kako kaže stara iskustvena poslovica - ne verujem sebi a drugima još manje :), tako da ja sumnjam u sve, i svemu treba proveriti verodostojnost... pa se tako treba uveriti i u recimo jedan detaljčić a to je da li su ovo na snimku uopšte kamioni sa kakom, ili su možda cisterne sa uljem ili naftom...

:think:

Vrućina hoće da udari u glavu - sunčanica, imao sam prilike da to iskusim kao mali - strašno, pa imam osećaj i po prethopdnim porukama sa foruma da se vrlo lako strada na suncu u Dubaiju ako neko pomisli da može da izdrži i da mu neće biti ništa... sada je i u Beogradu situacija - samo vataj hladovinu, zaštita, rashlađivanje i klima ko ima :) itd.
Pratili smo temperature poslednjih desetak dana i poredili i ispade da je nekih dana bila viša temperatura u Beogradu nego u Dubaiju... baš se kuvamo ovih dana sa rashlađivanjem uz pomoć malog ventilatorića :(.

Od posla, papira i dogovora vezano za UAE očigledno sada nema ništa i tako do septembra... ali zato ipak ima prikupljanja informacija i promišljanja vrućim glavama :).

Tako u razgovoru, van ovog foruma, dođoh i do nekih tumačenja vezano za možda na prvi pogled nebitnu ali ipak opšte važnu temu kanalizacije i već pominjanih septičkih jama kao i upečatljivog filmića iz Dubaija - The Poop Snake ( doduše snimljenog pre 4 godine... ):

Dakle, imao sam čvrst stav i ubeđenje da su septičke jame simbol prošlosti i zaostalosti pa nikako da ih povežem sa jednim od najmodernijih gradova na svetu ( prva asocijacija su nerazvijena sela po Srbiji... )... i evo dođoh do drugačijeg tumačenja a to je da su u UAE tj. u Dubaiju razvili najmoderniji sistem rešavanja takvog komunalnog otpada i da je puno bolje takav otpad skladištiti u posebnim Septic Tanks - ovima i posle cisternama odvoziti na za to prikladno mesto u pustinju daleko od grada i skladištiti i prečišćavati... itd... nego da se kao kod nas u Beogradu, i šire, kanalizacija izliva direktno cevima u prirodne vode ( Dunav, Savu... Jadransko more... ) i zagađivati prirodu i ne misliti na budućnost.

Kažu kako je ovaj njihov sistem u Dubaiju sofisticiraniji i puno skuplji ali zato i ekološki podobniji i humaniji... kažu kako oni tamo znaju da cene čistu vodu i prirodne resurse uopšte, a najviše pijaću čistu vodu koje imaju tako malo ili je nemaju, pa nesmeju sebi dozvoliti izlivanje kanalizacije u more ili malobrojne slatke vode ili u zemlju na proizvoljnoj lokacijii bez ozbiljne tehnologije i nadzora i kontrole i u krajnjem plana za budućnost i buduću održivost...

Hmmm... možda ima tu nešto... živi bili pa videli.

Naravno, kako kaže stara iskustvena poslovica - ne verujem sebi a drugima još manje :), tako da ja sumnjam u sve, i svemu treba proveriti verodostojnost... pa se tako treba uveriti i u recimo jedan detaljčić a to je da li su ovo na snimku uopšte kamioni sa kakom, ili su možda cisterne sa uljem ili naftom...

:think:

Sad si me stvarno prosvetlio i olaksao mi muke, jer nocima ne spavam od brige za ovdasnje ekoloske probleme, koje su uzgred sami izazvali.Ajd' brate oladi malo, tvoji motivi pisanja su nerazumljivi posto to sigurno nije dolazak, a i ako dodjes sa takvim pristupom stvarima brzo ces biti najuren, ko ce to da trpi.

Uzgred Kit ajkule u Zalivu dobijaju u u zadnje vreme jos po jedno peraje. Imas li neku ideju oko toga kako da im pomognemo.
, ako nemas raspitaj se posto si sampion u postavljanju idiotskih pitanja.

Izvinjavam se posetiocima foruma zbog tona kojim razgovaram, ali u mojoj firmi iz HR mi prosledjuju mejlove aplikanata iz Srbje, da ne verujete cega tu ima, gomila pacijenata,pitanja, potpitanja,po 20 mejlova od iste osobe, cak i kada nekog intervjuisu Skajpom i prime ga, stigne jos gomila pitanja posle toga. Krenuo sam da bacam u korpu, gotovo sve, zadnji primer ne mogu da uspostave kontakt sa devojkom koju su primili i onda u pet sati ujutro mejl, izvinite ja bila na bazenu pa izasla u grad.Ma pali bre treba da mi ovde porastu rogovi od tebe, i slicnih. Ne znaju sta hoce uopste, nego daj da pisem.
Izvinjenje jos jednom i odsad pisem samo ako ako vidim da ima smisla.

Izvinjavam se posetiocima foruma zbog tona kojim razgovaram, ali u mojoj firmi iz HR mi prosledjuju mejlove aplikanata iz Srbje, da ne verujete cega tu ima, gomila pacijenata,pitanja, potpitanja,po 20 mejlova od iste osobe...
Pa dobro, i ja kad sam dolazio ovamo imao sam milion pitanja za firmu koja me je angažovala, jer su mi mnoge stvari bile nepoznate (pre svega sve vezano oko npr. zdravstvenog osiguranja i papirologije za familiju). Za housing advance sam dva puta pitao bez obzira na odgovor, pa je opet bilo povuci-potegni kad su trebali da daju pare.
S obzirom da mi to iskustvo više ničemu ne služi, onda makar treba pomoći onima koji dolaze ovamo, ipak je dolazak prilično stresan. Naravno, treba pomoći onima koji zaista dolaze ovamo, a ne onima koji maštaju o papirima preko braka ili optimalnom kanalizacionom sistemu. :)

Nego, što ne otvoriš novu temu sa biserima naših kandidata, malo se svi nasmejemo, pa se i ti opustiš? :)

Moje pitanje je DA LI MOŽDA ZNATE kakva je trenutno situacija u Libiji vezano za lekare. Postoji neki konkurs koji traje do 21.8.2013 pa bih želeo da se što bolje informišem vezano za bezbednost i uslove rada u toj zemlji.
Ja ću možda uskoro da idem tamo na par dana, ne mogu da kažem da sam baš oduševljen time. Odluka je na kraju na firmi, pošto je strana, a njihova ministarstva inostranih poslova su već izdala saopštenja da ne preporučuju odlazak tamo, a neke će čak i privremeno da zatvore ambasade. Zvao sam i naše tamo, generalno, nema toliko sukoba (ima, ali ne u preteranoj meri), ali je problem što je tamo anarhija. Po istoku zemlje (Bengazi) se kolju sa islamistima, bilo je par napada i u Tripoliju na strane ambasade, prošle nedelje je deaktiviran automobil-bomba ispred Radisson hotela u Tripoliju (gde se skupljaju stranci - zapadnjaci).
Ondašnja vlast je izuzetno raspoložena da privuče kvalifikovanu radnu snagu, ali problem je što njihov autoritet doseže do ulaznih vrata zgrade u kojoj se nalaze, a nekad ni toliko. Nije problem samo ni u ličnoj bezbednosti, ne znam ko može sada da ti garantuje da će plata redovno da legne. Npr. sad je u toku štrajk radnika na naftnim terminalima u lukama, tako da su im prihodi od nafte drastično opali.
Moj savet - zaobići u ovom trenutku.

Izvinjavam se posetiocima foruma zbog tona kojim razgovaram, ali u mojoj firmi iz HR mi prosledjuju mejlove aplikanata iz Srbje, da ne verujete cega tu ima, gomila pacijenata,pitanja, potpitanja,po 20 mejlova od iste osobe, cak i kada nekog intervjuisu Skajpom i prime ga, stigne jos gomila pitanja posle toga. Krenuo sam da bacam u korpu, gotovo sve, zadnji primer ne mogu da uspostave kontakt sa devojkom koju su primili i onda u pet sati ujutro mejl, izvinite ja bila na bazenu pa izasla u grad.Ma pali bre treba da mi ovde porastu rogovi od tebe, i slicnih. Ne znaju sta hoce uopste, nego daj da pisem.
Izvinjenje jos jednom i odsad pisem samo ako ako vidim da ima smisla.

Prvi Mrka druže Mrki - štrumpfe Mrgude :) molim te opusti se i ne vređaj, jer prvenstveno sebi i najbližim ljudima oko sebe činiš najveće zlo...

J...š i kanalizaciju i Dubai i UAE i Srbiju i pare i posao i mail-ove i sve drugo ako se nerviraš, napadaš ljude, negativno i nekontrolisano reaguješ... ali razumem te donekle kada si rekao šta radiš i zašto tako reaguješ...
I mene ni za Dubai i za kanalizaciju i za celi UAE nije bilo puno briga do pre par meseci, pa su i meni bili smor ljudi koji su pričali o bilo kojim pitanjima i temama o kojima se priča ovde na forumu, a sada ja pitam te stvari. Naravno da na takve stvari koje ja pominjem najčešće ne možemo da utičemo pa su nekome te teme i nebitne i smešne u nekom trenutku, ali veruj neko se i time bavi u Dubaiju i neko od naših ljudi ide baš da radi u njihovom vodovodu i kanalizaciji i baš možda neko radi tamo te stvari sa foruma ili zna nešto pa može da pomogne informacijama, kao npr. moj kum koji isto hoće da ode tamo... ali molim te u svakom slučaju batali nervozu i vređanja i negativnu energiju... eto vidim da verovatno ovde na forumu trenutno nema takvih koji imaju neke informacije na ovu temu a hoće da se jave i neću zbog toga da se nerviram... ja pitam i razmišljam, pa ako ima informacija ima, ako nema nema, pa možda i moje zapažanje nekom pomognem ko se i nejavlja na forumu nego samo čita...
U krajnjem slažem se i da bude ovo moje zapažanje o kanalizaciji i septičkim jamama na tvojoj novoj temi bisera i smeha potencijalnih kandidata kako predlaže Vuja, pa ako nisam dobio odgovor bar neko da se poraduje i nasmeje :) ... eto i ja mučim muku što trenutno ne mogu brže da se bavim pravim konkretnijim stvarima vezanim za moj odlazak u Dubai, pa imam vremena da se raspitujem i razmišljam čak i o kanalizaciji u Dubaiju a vezano za posao mog prijatelja...

Tvoje izvinjenje, kajanje i iskupljenje kao i izvinjenje one nemarne devojke koja je otišla na bazen koju si pominjao i koja te je iznervirala, su dobri i imaju smisla i normalna su pojava u životu jer svako greši ( ljudi smo... ), ali to ima smisla samo u slučaju ako su iskreni i ako se ne ponavljaju pre često. Nadam se da je kod tebe ovaj slučaj u pitanju.
Ja sam za to, ako ikako postoji mogućnost, da se promisli na vreme i da iskren i dobronameran čovek ne dovede sebe u situaciju da učini nešto loše i u afektu, pa da posle mora da se izvinjava.

Žao mi je što si nezadovoljan poslom koji obavljaš tj. koji ti prosleđuju, ali tu ti trenutno verovatno ne mogu puno pomoći osim savetom i razumevanjem.

I ja evo već pet godina radim u Beogradu za jednu stranu kompaniju i između ostalog sam na poslovima rešavanja reklamacija svih vrsta i sorti - usmeno oči u oči, pismeno, mail-om, preko posrednika itd... i stvarno je to vrlo zahtevan posao i niko ne voli to da radi, jer kako kažeš ima svakakvih ljudi sa raznim zahtevima i traže i pitaju sve i svašta, i da ti kažem da je ovde gde ja radim situacija takva da moram na svaku reklamaciju pa i mail da odgovorim i svaku reklamaciju na neki način moram pozitivno da rešim i dam sve zahtevane informacije i izađem u susret na obostrano zadovoljstvo... tako da uživaj dok imaš mogućnost da bacaš mail-ove i ostalo u korpu ako ti se ne sviđa, jer bi ja ovde odavno dobio otkaz ( usput da kažem da je CC: obavezan, jer kontrola je nad glavom ... )

Hoću da kažem da probaš da se smiriš i radiš posao najbolje što znaš i možeš ako tim poslom hraniš sebe i porodicu i ako nemaš drugog izbora... a ako imaš izbora a nemaš kapaciteta za takve obaveze i zadatke i teško podnosiš takve obaveze odma menjaj posao ili u krajnjem menjaj firmu tj. begaj dalje jer ode ti zdravlje a posle se teško čovek vraća u normalu... ne brini lako će već oni naći zamenu tj. da neko drugi obavlja taj stresan posao umesto tebe...

:ok:

Nego recite vi meni, jel vama dosadno u UAE? Sta mislite o kvalitetu zivota ovde, onaj mali deo koji je van posla?Ne računam posao, to je ionako ludnica. Da li zivite u onih par sati nakon posla? Kada odete na kafu negde, da li uživate? Ja sam jako uživala u ispijanju kafa po kafićima kod kuce, ovde nekako ne...nesto mi fali... Meni je danas tacno 5 godina otkako sam dosla i dosadno mi je....videla sam sve po nekoliko puta i nista me vise ne inspiriše osim putovanja van UAE sto trenutno nisam u mogucnosti da radim...

Poslednja izmena:
Nego recite vi meni, jel vama dosadno u UAE? Sta mislite o kvalitetu zivota ovde, onaj mali deo koji je van posla?Ne računam posao, to je ionako ludnica. Da li zivite u onih par sati nakon posla? Kada odete na kafu negde, da li uživate? Ja sam jako uživala u ispijanju kafa po kafićima kod kuce, ovde nekako ne...nesto mi fali... Meni je danas tacno 5 godina otkako sam dosla i dosadno mi je....videla sam sve po nekoliko puta i nista me vise ne inspiriše osim putovanja van UAE sto trenutno nisam u mogucnosti da radim...

Evo ja sam ovdje tek skoro 4 mjeseca i mislim da cu odradit ovaj ugovor dvije godine, a mozda strknem negdje drugo vec nakon godinu i po. Ne vidim sebe ovdje duze od toga. Previse mi je strana kultura, i uticaj religije, za mene koji sam ateista, je preveliki. Pogotovo islam, koji je od hriscanstva ''ostrasceniji'' 100 puta. Ovdje imam odlicnu priliku da se profesionalno usavrsim tokom narednog perioda, pa posle ko zna.

Sto se tice radnih dana, ne izlazim nigdje, rijetko kad, nema se previse vremena. A za slobodne dane uvijek imam nesto isplanirano pa mi nije dosadno. Jos uvijek sam fresak ovdje pa mi ne fali aktivnosti i novih stvari da istrazujem po abu dabiju, dubaiju i ostatku uae.

A ti si 5 godina ovdje... ja to ne mogu da zamislim. Previse azijata, islama i nedostatak milih mi bijelih ljudi i lijepih zapadnjackih djevojaka :)

Back