Aribi
Aktivan član
- Poruka
- 1.033
M&M, ti si bas resio da nam napravis zazubice, a znas da toga nema ovde!
Joj testa s makom i strudle i sve ostalo, uf, uf 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Evo malo reklame Beograda iz Gulfnews-a
http://gulfnews.com/life-style/travel/destinations/get-a-taste-of-belgrade-s-history-1.1216008
Serbian Krstarica Embassy good morning!
Aj'te gospodine M&M lepo vi mene kontaktirajte baada bukra inshallah, kad se zavrsi Bajram, znate sta, ja zaista ne mogu da postignem sve, da trcim od sprata do sprata ove nase velelepne vile u stiklama dok JK cinculira slike za vize, ma mnoooogo sam zauzeta, imam jos 4 iftara da posetim kako bih ojacala srpsko - arapske odnose.
Aj zdravo!
PS. Eto vec sam se iskvarila![]()
Dakle ovaj M@M udavi vise sa svojim polupismenim opservacijama na razne teme, saljivim tekstovima u pokusaju i besmislenim komentarima ciju svrhu samo on vidi. Covece ako imas konkretnu temu, komentar, zapazanje, licni utisak {kao sto to radi Aribi} ili bilo sta sto moze da pomogne nekom ko je ovde a ne zna nesto sto drugi znaju, ili planira da dodje napisi, otvori temu, nemoj smarati ljude koji dolaze na forum iz cisto prakticnih i bitnih razloga, i kad krenu da citaju odustanu, umesto da ovo bude mesto gde ljudi dobijaju informacije iz prve ruke i da se forum malo pojaca novim clanovima
Na Krstarici imas jos foruma gde mozes da postavljas svoje intelektualne opservacije, a ako ti je do nekoga ovde specijalno stalo idi na p.p: dontunderstand:
Vrućina hoće da udari u glavu - sunčanica, imao sam prilike da to iskusim kao mali - strašno, pa imam osećaj i po prethopdnim porukama sa foruma da se vrlo lako strada na suncu u Dubaiju ako neko pomisli da može da izdrži i da mu neće biti ništa... sada je i u Beogradu situacija - samo vataj hladovinu, zaštita, rashlađivanje i klima ko imaitd.
Pratili smo temperature poslednjih desetak dana i poredili i ispade da je nekih dana bila viša temperatura u Beogradu nego u Dubaiju... baš se kuvamo ovih dana sa rashlađivanjem uz pomoć malog ventilatorića.
Od posla, papira i dogovora vezano za UAE očigledno sada nema ništa i tako do septembra... ali zato ipak ima prikupljanja informacija i promišljanja vrućim glavama.
Tako u razgovoru, van ovog foruma, dođoh i do nekih tumačenja vezano za možda na prvi pogled nebitnu ali ipak opšte važnu temu kanalizacije i već pominjanih septičkih jama kao i upečatljivog filmića iz Dubaija - The Poop Snake ( doduše snimljenog pre 4 godine... ):
Dakle, imao sam čvrst stav i ubeđenje da su septičke jame simbol prošlosti i zaostalosti pa nikako da ih povežem sa jednim od najmodernijih gradova na svetu ( prva asocijacija su nerazvijena sela po Srbiji... )... i evo dođoh do drugačijeg tumačenja a to je da su u UAE tj. u Dubaiju razvili najmoderniji sistem rešavanja takvog komunalnog otpada i da je puno bolje takav otpad skladištiti u posebnim Septic Tanks - ovima i posle cisternama odvoziti na za to prikladno mesto u pustinju daleko od grada i skladištiti i prečišćavati... itd... nego da se kao kod nas u Beogradu, i šire, kanalizacija izliva direktno cevima u prirodne vode ( Dunav, Savu... Jadransko more... ) i zagađivati prirodu i ne misliti na budućnost.
Kažu kako je ovaj njihov sistem u Dubaiju sofisticiraniji i puno skuplji ali zato i ekološki podobniji i humaniji... kažu kako oni tamo znaju da cene čistu vodu i prirodne resurse uopšte, a najviše pijaću čistu vodu koje imaju tako malo ili je nemaju, pa nesmeju sebi dozvoliti izlivanje kanalizacije u more ili malobrojne slatke vode ili u zemlju na proizvoljnoj lokacijii bez ozbiljne tehnologije i nadzora i kontrole i u krajnjem plana za budućnost i buduću održivost...
Hmmm... možda ima tu nešto... živi bili pa videli.
Naravno, kako kaže stara iskustvena poslovica - ne verujem sebi a drugima još manje, tako da ja sumnjam u sve, i svemu treba proveriti verodostojnost... pa se tako treba uveriti i u recimo jedan detaljčić a to je da li su ovo na snimku uopšte kamioni sa kakom, ili su možda cisterne sa uljem ili naftom...
![]()
Pa dobro, i ja kad sam dolazio ovamo imao sam milion pitanja za firmu koja me je angažovala, jer su mi mnoge stvari bile nepoznate (pre svega sve vezano oko npr. zdravstvenog osiguranja i papirologije za familiju). Za housing advance sam dva puta pitao bez obzira na odgovor, pa je opet bilo povuci-potegni kad su trebali da daju pare.Izvinjavam se posetiocima foruma zbog tona kojim razgovaram, ali u mojoj firmi iz HR mi prosledjuju mejlove aplikanata iz Srbje, da ne verujete cega tu ima, gomila pacijenata,pitanja, potpitanja,po 20 mejlova od iste osobe...
Ja ću možda uskoro da idem tamo na par dana, ne mogu da kažem da sam baš oduševljen time. Odluka je na kraju na firmi, pošto je strana, a njihova ministarstva inostranih poslova su već izdala saopštenja da ne preporučuju odlazak tamo, a neke će čak i privremeno da zatvore ambasade. Zvao sam i naše tamo, generalno, nema toliko sukoba (ima, ali ne u preteranoj meri), ali je problem što je tamo anarhija. Po istoku zemlje (Bengazi) se kolju sa islamistima, bilo je par napada i u Tripoliju na strane ambasade, prošle nedelje je deaktiviran automobil-bomba ispred Radisson hotela u Tripoliju (gde se skupljaju stranci - zapadnjaci).Moje pitanje je DA LI MOŽDA ZNATE kakva je trenutno situacija u Libiji vezano za lekare. Postoji neki konkurs koji traje do 21.8.2013 pa bih želeo da se što bolje informišem vezano za bezbednost i uslove rada u toj zemlji.
Izvinjavam se posetiocima foruma zbog tona kojim razgovaram, ali u mojoj firmi iz HR mi prosledjuju mejlove aplikanata iz Srbje, da ne verujete cega tu ima, gomila pacijenata,pitanja, potpitanja,po 20 mejlova od iste osobe, cak i kada nekog intervjuisu Skajpom i prime ga, stigne jos gomila pitanja posle toga. Krenuo sam da bacam u korpu, gotovo sve, zadnji primer ne mogu da uspostave kontakt sa devojkom koju su primili i onda u pet sati ujutro mejl, izvinite ja bila na bazenu pa izasla u grad.Ma pali bre treba da mi ovde porastu rogovi od tebe, i slicnih. Ne znaju sta hoce uopste, nego daj da pisem.
Izvinjenje jos jednom i odsad pisem samo ako ako vidim da ima smisla.
Nego recite vi meni, jel vama dosadno u UAE? Sta mislite o kvalitetu zivota ovde, onaj mali deo koji je van posla?Ne računam posao, to je ionako ludnica. Da li zivite u onih par sati nakon posla? Kada odete na kafu negde, da li uživate? Ja sam jako uživala u ispijanju kafa po kafićima kod kuce, ovde nekako ne...nesto mi fali... Meni je danas tacno 5 godina otkako sam dosla i dosadno mi je....videla sam sve po nekoliko puta i nista me vise ne inspiriše osim putovanja van UAE sto trenutno nisam u mogucnosti da radim...