jozefk
Aktivan član
- Poruka
- 1.493
Bosko, ona je iz Hrvatske 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Bosko, ona je iz Hrvatske![]()
Predpostavljam da je procedura ista jer je regulisana medjunarodnim sporazumima. Najbolje da ide na sajt Hrvatskog Ministarstva spoljnih poslova, tamo ima verovatno sve, {bar na Srpskom ima} cela procedura, a neka zove egipatsku ambasadu u Hrvatskoj da pita, u Beogradu su izuzetno ljubazni.
Ambasada Egipta u Beogradu obavlja te poslove za UAE, isto kao i nasa u Kairu za dokumenta odavde,
Neka proveri ima sve na Internetu. Zao mi je nisam obratio paznju odakle je.
Evo male pomoci
LEGALIZACIJA/NADOVJERA JAVNIH ISPRAVA IZDANIH U HRVATSKOJ RADI KORIŠTENJA U INOZEMSTVU
Javne isprave izdane u Hrvatskoj, koje stranka namjerava koristiti u drugoj državi potrebno je legalizirati ako je prema propisima te države to potrebno, te ako u odnosima između Hrvatske i druge države ne postoji posebni dvostrani ili mnogostrani ugovor koji ukida ili olakšava legalizaciju.
{spisak drzava potpisnica sporazuma imas na njihovom sajtu, odeljak konzularni poslovi ,legalizacija dokumenata }
Potpis i pečat tijela ili ustanove koja je izdala ispravu potrebno je nadovjeriti sljedećim redoslijedom:
1.u općinskom sudu, prema mjestu sjedišta ovjerovitelja isprave (matičnog ureda, javnog bilježnika, sudskog tumača, sveučilišta i sl. jer kod istog suda potpisnici isprave trebaju prethodno deponirati potpis i otisak pečata),
2.u Ministarstvu pravosuđa Republike Hrvatske, Ulica grada Vukovara 49, 10000 Zagreb;
3.u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske, Uprava za europsko pravo, međunarodno pravo i konzularne poslove, Sektor konzularnih poslova, Služba za međunarodnu pravnu pomoć, Petretićev trg 2, 10000 Zagreb
Ovi zadnji ce ti reci koja je ambasada nadlezna.Mozda ces morati u BEC
.{postu ti ne savetujem, osim dhl i slicno, i ambasada obicno trazi da ti platis troskove slanja nazad}
U beogradu je Britanska to radila, vise ne.Sto se prevoda tice navodi u gornjim porukama su tacni.
Znaci procedura je ista kao i u Srbiji![]()
Bosko, ona je iz Hrvatske![]()
Pa dobro, ako lete preko Beograda (prošli put avion za Dubai bio pun ljudi iz Hrvatske), onda može da udari i koji ovdašnji pečat na papir. Čisto da upotpuni kolekciju...Bosko, ona je iz Hrvatske![]()
Pa dobro, ako lete preko Beograda (prošli put avion za Dubai bio pun ljudi iz Hrvatske), onda može da udari i koji ovdašnji pečat na papir. Čisto da upotpuni kolekciju...![]()
jel treba vama viza za Srbiju?![]()
tranzitna mozdama salim se. cus. kome jos treba viza za srbiju. ionako svi beze odatle. osim kineza valjda.
prilicno jeftinije. jer ovde nema poreza. a mozes i da se cenjkas. bas sam kupio novi netbook danas. cena uvek zavisi i od konfiguracije.
imam liste sa cenama iz nekoliko prodavnica u Computer Street u Dubaiju ali te cene su vise nego sto ce ti stvarno dati kad se izjasnis koji laptop bi zelela da kupis.
mobiteli, za to je alshop.com dobar.
a laptop sve odradis preko interneta. ja u stvari tako radim. trazim trenutno vazeci cenovnik, posalju mi, uporedim, proanaliziram, pogledam, vidim na internetu sta drugi ljudi kazu o tom modelu laptopa, i onda pitam za cenu sa popustom i tako. na kraju kazem salji i oni ti posalju za 30-40 dhs.
free delivery in uae
Pogledajte prilog 296489
jel treba vama viza za Srbiju?![]()
...ništa puno bolje ni ovdje
nego da pitam kad si već tu, kako se kreću cijene tehnike u odnosu na Europu ili Srbiju?
Konkretno recimo laptopa i mobitela...