Pozdrav svima,
davno me nije bilo. Vidim da kod vas sve funkcioniše.
Ne bih da skrećem sa teme Abu Dhabi, Dubai, ali posle neuspelih pregovora za Abu Dhabi, i kako je neko na ovom forumu rekao " od nas najbolji, od Amerikanaca najgori" ja se ponela svojim znanjem i aplicirala na mestu University lecturer i volaa, stigla radna viza, za Oman, plata 3200 dolara, smeštaj i zdravstveno plaćeno, kao i avio karte za muža i do troje dece mlađe od 18 godina.
@ Mingo, mnogo opterećuješ ljude bez veze, to koliko je ko Musliman ima ko da sudi, ja sam Bošnjakinja, muslimanka, i verujem pažljivija u svom ponašanju od Arapa, ali opet kažem, ima ko da sudi o svemu tome.
Arapske zemlje su zakonom zaštićene od imigranata. Njihovi zakoni ne dozvoljavaju dodeljivanje državljansta strancima, bez obzira na to da li su muslimani ili ne, jer cilj im je da očuvaju svoju kluturu i tradiciju.Da li bi više voleli da zaposle muslimana ili ne muslimana, o tome možemo samo pričamo u prazno. A druga stvar, ako ti Allah dž.š. otvori nafaku, tu ćeš bit, te ne možeš kriviti ni muslimane, ni ne-muslimane.
@ Aribi, nadam se da si bila isprovocirana Mingovim komentarima, pa si onako pisala o arapskom jeziku i muslimanima i da iskreno ne mislis tako. Arapski nije lako naučiti, dove za namaze znamo, kao i njihov prevod. Verovatno znaš i činjenicu da je arapski semitski jezik, te ima Low and High level. U Kur'anu je High level, a u svakodnevnom govoru se uglavnom koristi Low level, Arapi razumeju i jedan i drugi nivo, a ostali mogu prepoznavati samo jedan od ta dva. Možda i grešim. Davno sam završila fakultet, a to smo obrađivali na predmetu prevođenje.
Smanjite malo tenzije, svi smo mi zaglavili u ovoj bivšoj Jugi bez naše volje,mnoge su se stvari odigrale bez naše volje, ali život ide dalje, nova iskušenja i nove pobede su pred nama.
Javljam se inshallah iz Omana uskoro, naravno, neću puno dosađivati jer je tema ipak
Abu Dhabi-Dubai