Abu Dhabi... Dubai

pa aj sad kazi da nismo opisali zivot u UAE od A do Sh :)
Al ima toga jos, ček kad budemo imali vremena, danas je petak, odmaramo i spremamo se da izadjemo napolje, tacnije u Mol, a gde bi drugo po ovoj vrućini, za plažu smo zakasnili, treba ici u 7, a ko ce da ustaje vikendom u 7.... pozzzz

Preko interneta sam doznao da zendiba sa drzavljankom Emirata moze uvjetovati sticanju drzavljanstva. Kad steknem na sonovu toga drzavljanstvo da li moj brat i njegova familija na osnovu mojeg drzavljanstva mogu i oni lako stjeci UAE drzavljanstvo? Naime, mi smo nerazdvojni ja i moj brat a ja nisam ozenjen tako da bih volio da se ozenim u Emiratima ali bih volio povuci i mog brata sa familjom. Pa kako to ide i da li je mogucno da svi dobijemo UAE drzavljanstvo.
Posto sam musliman znam da bih na osnovu toga lako dobio drzavljanstvo jer postoje testovi znanja iz Islama i Arapskog jezika tako da i to moze utjecati na dobijanje drzavljanstva.

1. Ne možeš oženiti Emiraćanku.
2. Čak i da uspeš u onome pod 1, pre ćeš dobiti metak/nož nego državljanstvo.
3. Ako si prošao 1 i 2 i ostao živ, Emiraćanka najverovatnije gubi državljanstvo UAE, a ti moraš da joj obezbediš svoje državljanstvo.

To što si musliman ti ama baš ništa ne znači. Ovde ima onih koji su i muslimani i Arapi, pa opet ne mogu da dobiju državljanstvo UAE. Sirijci, Iračani, Libanci, Saudijci, Jordanci, Palestinci, Jemenci, Egipćani, Oma... Oma... Omanji? Državljanstvo dobije jedan u 10.000 od ovih, i to pre na osnovu neke državne službe (policija) nego brakom. Štaviše, nekim Arapima je teže da dobiju i najobičniju turističku vizu za UAE od nas iz Srbije recimo.
Da ne govorimo o preostalim muslimanima koji su tu generacijama, poput Pakistanaca, Iranaca i slično, koji takođe nemaju državljanstvo.

Kakve su mogucnosti funkcioniranja u UAE sa Resident Permits. Da li se mogu otvarati bankovni racuni, ulaziti u krediti, kupovati nekretnina itd. Na koliko ogdina se obnavlja Resident Permits? Moze li se na osnovu posjedovanja Resident Permitsa raditi u UAE drzavnim sluzbama?

Ijaoooo mislim da sam se jako za....bala,upravo sam tako prisla mojim Filipincima :o pevala im filipinsku nursery pesmicu(ovde je tradicija da se peva kada si novi u firmi tj.pkada se predstavljas.Pricam sa njima tagalog(krenula sam da ga ucim intenzivno 2 meseca pre no sto sam krenula da radim jer sam znala da cu raditi sa njima).Slusam ih kada god imaju da mi se pozale ma sve sto si napisala,onako kako su nas mama i tata naucili.Za sada su jos ok prema meni,mada ima malih smicalica ali od nizih menadzera a ne od sljakera-a kontala sam ih do sada kao nesporazume ili zaboravnost,sada kad sam promislila to bas i nije bilo to. o..
juuuu sta sada da radim?!!
:eek: :dash:

Malo o rasizmu, posto je Pelet lepo objasnio sta mu smeta i sve sto je naveo svima nama nazalost smeta ....

Tesko da je bilo ko iz nasih krajeva bas toliki rasista, mi sa sobom uglavnom donosimo toleranciju, postovanje, intersovanje za druge...problem je kad dodjes ovde i kad shvatis da prema nekima moras da se ponasas kao rasista, jer se to od tebe ocekuje, jer su tako navikli, a ako to ne ucinis, ti isti ce te pregaziti....isti princip ponasanja vazi prema Indusima, Pakistancima, Filipincima pa i Arapima (ali sa njima je citav model ponasanja jos kompleksniji). Cak iako imas najbolju nameru prema njima, oni ce kad tad to zloupotrebiti protiv tebe. Iskusila na svojoj kozi mnogo puta, iz cistog neznanja i naivnosti. Oni jednostavno imaju zent od bele koze i to im je najveci kompleks. Kompleks koji ih baca na kolena u poziciju sluge i to im je ucrtano u genima. Ako ne uzdignes sebe na kontu bele koze iznad njih, oni ce te zgaziti, ali bukvalno. Ne pricam o radnicima na gradilistu, sa njima u svakom slucaju retko kad dolazimo u kontakt, pa cak iako radimo na gradilistima, radimo kao njihovi nadredjeni, ne rame uz rame sa njima. Pricam o Indusima (ili ostalima) iz kancelarija, o Indusima menadzerima, o onima koji su na malo visem nivou od radnika, ili iz malo vise kaste. Problem je u tome da, sta biva kada se nadjes na istoj poziciji sa njima, a nosis vaspitanje iz Srbije. Tvoje vaspitanje te uci da su svi ljudi na svetu isti i tako prema njima postupas. Ali ubrzo uvidis da nisu svi ljudi isti, da su itekako podeljeni po nivoima, ne nosimo svi istu svest o svetu. Nama (iz nasih krajeva) je tesko da prihvatimo da budemo necije sluge, a oni imaju taj kod u svom mentalnom sklopu. Pritom imaju i mehanizam da i oni, cim im se ukaze prilika, postanu neciji gospodari, da imaju svoje sluge. Belog coveka se plase. A kad se beli covek spusti na njihov nivo, a oni to zakljucuju na osnovu toga sto beli covek zeli da poprica sa njima iskreno, pokaze interesovanje prema njima, znaci, ponese se krajnje ljudski, njima to nije jasno i smatraju da taj beli covek ne postuje sebe dovoljno, cim je dozvolio sebi da se spusti na njihov nivo. E tu nastaje problem za belog coveka koji na neki nacin postaje predmet podsmeha za njih i prestaju da ga postuju. On vise za njih nije beo. Oni ga se vise ne plase. I uradice sve da ga slome, jer je pokazao da je slab. Iskoristice svaki trenutak da ga ogovaraju iza ledja, zajedno sa drugima podsmevaju, da mu otmu poslove, kontakte, da budu brutalni, surovi, niski. Oni imaju svoju mafiju svuda, jer su povezani, za razliku od nas koji se ne drzimo dovoljno cvrsto negde u tudjini. Oni su jaki u grupi, a ne individulano. U grupi laju kao besni psi, a kad su sami, kriju se po rupama kao misevi. Ovaj scenario se u pocetku desava svima nama koji ovde dodjemo na neke entry pozicije tipa hoteli, administrativni asistenti, customer service, sales itd mada verujem da se desava i na nivou onih koji su inzenjeri, rukovodioci, jer Indusa (Filipinaca, Pakistanca) ima na svim novoima. Vremenom slika postaje bistrija i pri recimo promeni posla uspevamo da stvari drugacije postavimo i izdignemo sebe iz cele te papazjanije. Naravno, zapadnjaci nikada nemaju ovaj problem, jer nisu ziveli u komunizmu, oni sami imaju svest da su bolji i napredniji od drugih, a i ova zemlja ih ljubi u g.z.e na svakom koraku, pa ni ne stignu da imaju ovakva zapazanja.
Naravno, uvek postoje izuzeci, svi mi poznajemo po neki od tih izuzetaka i nikada ne treba generalisati, ali treba biti OPREZAN, jer svet nikada nije onakav kakav na prvi pogled izgleda...
Nadam se da sam uspela da objasnim makar malo rasizam u UAE. Zivot u UAE je mnoooogo kompleksan i sve ovo je veeeelika zivotna skola koja te moze osposobiti da zivis bilo gde na ovom svetu, sto na kraju krajeva, uopste i nije lose, ma kako se isprva losim cinilo....

Dobro... za vas Srbe mozda vazi to pravilo da budete na distanci sa Arapima i Indijcima ali mi Bosnjaci muslimani imamo bratski pristup prema svim muslimanima i na kraju krajeva ne postoji formula kako se treba ponasati nego jedina stvar je ponasati se prirodno i iskreno. Kad nekoga volis voli ga a ako ti ne uzvraca ljubav naravno ni ti mu se nemoj uturati. Inace, ta vrsta glume rasne dominacije i nadmetanja je meni smijesna i glupa tako da sam od tih kompleksa oslobodjen.

Meni je pojam plemenite krvi i rase smijesan. Krv kao krv zakolji kokos iz nje ce izbijati krv isto kao i tvoja. Inace rasno nadmetanje je meni jos smijesnije i izgleda mi kao prepirka oko boje sportskih dresova. A dres kao dres je od istog materijala.

Poslednja izmena:
1. Ne možeš oženiti Emiraćanku.
2. Čak i da uspeš u onome pod 1, pre ćeš dobiti metak/nož nego državljanstvo.
3. Ako si prošao 1 i 2 i ostao živ, Emiraćanka najverovatnije gubi državljanstvo UAE, a ti moraš da joj obezbediš svoje državljanstvo.

To što si musliman ti ama baš ništa ne znači. Ovde ima onih koji su i muslimani i Arapi, pa opet ne mogu da dobiju državljanstvo UAE. Sirijci, Iračani, Libanci, Saudijci, Jordanci, Palestinci, Jemenci, Egipćani, Oma... Oma... Omanji? Državljanstvo dobije jedan u 10.000 od ovih, i to pre na osnovu neke državne službe (policija) nego brakom. Štaviše, nekim Arapima je teže da dobiju i najobičniju turističku vizu za UAE od nas iz Srbije recimo.
Da ne govorimo o preostalim muslimanima koji su tu generacijama, poput Pakistanaca, Iranaca i slično, koji takođe nemaju državljanstvo.

More Emirati women marrying foreigners

Apr 10, 2011
Save this article

ABU DHABI // The number of Emirati women marrying foreigners is on the rise as more women pursue careers that mean greater exposure to foreigners, and many leave their wedding vows until they are older, experts say.

According to the National Bureau of Statistics, 737 Emirati women married foreigners in 2010, compared with 643 in 2009 – an increase of almost 15 per cent.

Experts attributed the trend to factors including changing lifestyles and pressure for women to marry as they get older. Wedad Lootah, an Emirati marriage counsellor with the family guidance section at the Dubai courts, said that progressing lifestyles for women had changed what they looked for in a marriage

Read more:

Emirati woman marry indian man

Poslednja izmena:
Kakve su mogucnosti funkcioniranja u UAE sa Resident Permits. Da li se mogu otvarati bankovni racuni, ulaziti u krediti, kupovati nekretnina itd. Na koliko ogdina se obnavlja Resident Permits? Moze li se na osnovu posjedovanja Resident Permitsa raditi u UAE drzavnim sluzbama?

Drzavljanstvo zaboravi. Da se ozenis emiracankom treba da imas vise love od sheikha :D I onda ne bi dobio drzavljanstvo.
Residence traje 2 godine i onda se obnavlja. Mozes da imas i racun i kredit i kreditnu karticu. U drzavnim institucijama mozes da se zaposlis. Nije bas lako ali je moguce. Zavisi sta je u pitanju. Uglavnom trebas znati arapski osim ako si med. sestra pa radis u bolnici, mada i tu imas prednost ako znas arapski.

Dobro... za vas Srbe mozda vazi to pravilo da budete na distanci sa Arapima i Indijcima ali mi Bosnjaci muslimani imamo bratski pristup prema svim muslimanima i na kraju krajeva ne postoji formula kako se treba ponasati nego jedina stvar je ponasati se prirodno i iskreno. Kad nekoga volis voli ga a ako ti ne uzvraca ljubav naravno ni ti mu se nemoj uturati. Inace, ta vrsta glume rasne dominacije i nadmetanja je meni smijesna i glupa tako da sam od tih kompleksa oslobodjen.

Meni je pojam plemenite krvi i rase smijesan. Krv kao krv zakolji kokos iz nje ce izbijati krv isto kao i tvoja. Inace rasno nadmetanje je meni jos smijesnije i izgleda mi kao prepirka oko boje sportskih dresova. A dres kao dres je od istog materijala.

Onda bi klali svinje i davali transfuziju krvi ljudima ali to ne ide haha
Bosnjaci su dobri ljudi! Arapi nisu Bosnjaci :)

Koliko se krecu prosjecene plate i da li je skupa hrana? Naime, ja zelim preko neke firme otici da radim kao magacioner tako da me interesira da li je skup zivot i da li su plate dobre.
Malo je teže reći šta je prosečna plata. Jedan te isti posao u istoj firmi će različite nacionalnosti da rade za različite plate, a razlika ide čak i do dva-tri puta.
Ne računaj na posao magacionera ovde. Takvi poslovi su rezervisani za najniže na lestvici, a verovao ili ne, ima niže čak i od nas Balkanaca. Ako želiš da radiš kao magacioner, bolje gledaj zapadnu evropu (namerno malim).

Možeš skoro sve. Ali je sve na klimavim nogama ako si stranac. Rezident viza ti je vezana za posao, i čim izgubiš posao imaš mesec dana da nađeš drugi ili da odeš, ma šta pisalo na vizi. I može da se radi i u državnim službama.

Dobro... za vas Srbe mozda vazi to pravilo da budete na distanci sa Arapima i Indijcima ali mi Bosnjaci muslimani imamo bratski pristup prema svim muslimanima i na kraju krajeva ne postoji formula kako se treba ponasati nego jedina stvar je ponasati se prirodno i iskreno.
Pre svega, Indusi nisu muslimani. Ima ih budista, hinduista, hrišćana - katolika. Ako je Indus musliman, onda je ili Bangladežanin ili Pakistanac. :) A sa druge strane, ima dosta Arapa hrišćana, štaviše, pravoslavaca.
A što se onoga prvog tiče, totalno pogrešan stav. Ja lično, barem, o Arapima imam jako dobro mišljenje, a i moji roditelji su sa njima imali kontakata još iz doba SFRJ, i niko nije imao nekih loših reči o njima. Imam ovde dosta kolega Arapa sa kojima se super slažem, čak i par drugara, nevezano za posao. Čak su mi bliži od Evropljana, što je i razlog zašto sam ovde, a ne u Evropi.
Još uvek se sećam kako sam tamo 2001. na "Tito-Naser" prošao besplatno po Gizi čak i one piramide koje su bile zatvorene za turiste. Ah, ti zajedljivi pogledi Engleza koji su plaćali ulaz, pa im je opet bilo off-limit ponegde (mada su ionako njihovi preci tu popljačkali šta su mogli). Ali zato ja nikad neću čak ni iritantnog Saudijca, ni siromašnog Egipćanina nazvati "desert monkey" ili "sand nigger".
A Indusi mrze i jedni druge, tako da ih verovatno ne pogađa preterano što ni ja nemam neko posebno dobro mišljenje o njima.
Što se vas Bošnjaka tiče, pre ili kasnije ćemo opet ratovati, tako da ne vidim neke posebne vajde od širenja famoznog bratstva & jedinstva. Što ne znači da ja sad mrzim Bošnjake, naprotiv, ali je razdor između "vas" i "nas" (namerno pod navodnicima) svakim danom sve veći i veći.

More Emirati women marrying foreigners
Veruj mi, ti "foreigners" su u 99.99% slučaja Saudijci, Kuvajćani, eventualno Oman ili Katar.

Van posla jos ne progovorih sa djevojkom koja je odavde. Totalno su nedostupne, kao da nema interakcije ''normalnog'' naroda s njima. Tako da ozenit jednu od njih je jednostavno nemoguce, osim ako si Bil Gejts ili slicno.

Nego, polako dolazi vrijeme da se planira odmor :) Dje poc na neki backpacking 7-10 dana za nekih 3000 AED? Sri Lanka, Jordan, Oman, Turska... Sri Lanka ili Jordan su mi prvi pikovi za sad. Mada i Etiopija i Kenija su mi interesantne. Gledam drzave dje avio karta ne prelazi 1000aed. Jos neki predlog?

- - - - - - - - - -

Koliko prosjecno dirhema mjesecno moze otici za hranu? Da li je hrana skupa?

Hrana nije skupa. Hrana i kozmetika i postalo pokucstvo su jeftiniji nego kod nas u SiCG, makar 20-30%, a neke stvari i do 50%.

Dobro... nego reci mi da li to znaci da se moze proci mjesec dana sa platom od 200 eura racunajuci da osoba ima svoj stan i da ne mora placati kiriju.? To znaci da 200 eura moze izdvojiti samo na hranu, kozmetiku, jeftinu odjecu i komunalije. Da li je mogucno sve to proci za 200 eura mjesecno?

Naime, naveo sam primjer platu od 200 eura kao najnizu platu i moje pitanje moze li se samac skrpiti sa 200 eura.

Poslednja izmena:
Kako vidjeh u jedan podatak komunalije kostaju 103 eura ukljucujuci smece, vodu, struju i grijanje. 57 eura kosta internet pretplata. Znaci za hranu ti ostane 40 eura, mada kako sam vidio hrana ako je sam spremas mozes vrlo jeftino proci. Mada i restorani su jeftini ali kad se sam sprema hrana onda je vrlo lakse. Pirinac kosta 1 euro kilogram i tamo skoro sva jela prave od pirinca. Sa sakom pirinca mozes proci mjesec.

Poslednja izmena:
Evo sad nadjoh za stambene kredite i oni daju kredite u periodu od 5 do 25 godina.Samo sto pored svega ispadne dosta skupo. Ispod 400 000 eura ne mozes naci stan u Dubaiju. u Abu Dhabiju su povoljniji uvjeti i moze se naci stan od 180 000 eura sto je dosta povoljno za uzimanje stana na kredit. To se vec moze isplacivati.

Poslednja izmena:
Da... inace u Dubaiju se moze naci stan koji se moze isplacivati na kredit samo ako je prosjecna plata 3000 eura. Sa 3000 eura plate se moze isplatiti dobar stan u Dubaiju. na primjer preko interenta sam nasiao na jedan dobar stan u Dubaiju i on kosta 365756 eura. kad se to podijeli na 25 godina dolazi da svaki mjesec moras placati po 1219 eura sto je to pogodno za platu od najmanje 3000 eura.

Nego, polako dolazi vrijeme da se planira odmor Dje poc na neki backpacking 7-10 dana za nekih 3000 AED? Sri Lanka, Jordan, Oman, Turska... Sri Lanka ili Jordan su mi prvi pikovi za sad. Mada i Etiopija i Kenija su mi interesantne. Gledam drzave dje avio karta ne prelazi 1000aed. Jos neki predlog?

Pelet, moram je tebe da upoznam sa kauc surferima u UAE, s njima mozes na back pack gde ti se cefne za male pare. Evo ovako, ako imas facebook, nadji njihovu grupu (moj muz je svojevremeno kreirao ovu grupu), mislim da je Abu Dhabi couch surfers i onda ces da vidis kad postuju evente, Npr. weekly couch surfing meetings, mislim da se jos uvek odrzavaju u Le Royal Meridienu svake srede uvece, u pub-u PJs, dodjes tamo i upoznas gomilu ljudi iz celog sveta sa kojima mozes i da putujes. Ili weekly CS ethnic dinner, gde se svake nedelje jede u nekom od budget restorana raznih kuhinja. Ima i globalna web stranica gde mozes da kreiras profil. Ma mislim super, muz i ja smo jedno vreme bili redovni, sada ponekad, postali smo roditelji, pa je malo teze uklopiti se.Inace smo se tako i upoznali :) heheh. To je lep nacin da upoznas mnogo ljudi, sa njima ides na razne dogadjaje u UAE< od kampovanja u pustinji, preko druzenja na kornisu, plaze, zurke itd. a ima i onih koji stalno putuju, poenta je da ako ti hostujes nekog ko dolazi u UAE u posetu, znaci, ustupis mu krevet (ako imas viska), on moze tebe isto tako hostovati u svojoj zemlji (for free). Ako nemas uslove za hostovanje ( da das nekome kauch za noc, dve) i dalje mozes da putujes kod onih koji to rade bez ikakvih obaveza. Na kraju krajeva, cak iako odsednes u hotelu ili hostelu, uvek mozes da proveris lokalnu CS zajednicu zemlje u koju putujes i oni ce ti ovek drage volje pokazati sve i svasta bez ikakve nadoknade. Dovoljno je da postujes poruku na web sajtu da stizes i vec ce ti se neko javiti. Nisam nikada tako putovala, ali ima ljudi koji tako obidjose ceo svet. Ja CS koristim za loklano druzenje.

Poslednja izmena:
Da... inace u Dubaiju se moze naci stan koji se moze isplacivati na kredit samo ako je prosjecna plata 3000 eura. Sa 3000 eura plate se moze isplatiti dobar stan u Dubaiju. na primjer preko interenta sam nasiao na jedan dobar stan u Dubaiju i on kosta 365756 eura. kad se to podijeli na 25 godina dolazi da svaki mjesec moras placati po 1219 eura sto je to pogodno za platu od najmanje 3000 eura.

Cak iako kupis stan u UAE, nece ti na osnovu nekretnine izdati dozivotnu residence vizu, a i ne mozes biti ni dozivotni vlasnik, vec samo na 99 godina. Nisam bas 100 posto sigurna za ovo i da li vazi u svim delovima UAE, ali definitivno postoji pravilo. Mislim da se rezidens izdaje na samo 6 meseci, tako da posle isteka moras napolje, pa ponovo unutra, ako nemas posao i nemas sponzora.
Emiracanke se udaju za strance, ovo nije favorizovane od vlade u UAE, ali desava se. U tom slucaju, supruznik nikada ne dobije UAE drzavljanstvo, a do skoro i njihova deca nisu mogla da imaju UAE drzavljanstvano, sve do prosle godine kada je za Nacionalni dan Emirata (2. decembra) odobreno da deca iz ovakvih brakova mogu imati UAE drzavljanstvo. Isto vazi i za strankinje koje se udaju za loklace, one nikada ne dobiju UAE pasos, ali njihova deca da. Ne znam da li se nesto u medjuvremenu promenilo, da jeste, postojale bi do sada gomile Ruskinja sa UAE pasosima.
Moje i jozefk - ova deca su se rodila ovde, ali nemaju pravo na drzavljanstvo, mada ako hoce da apliciraju za skolovanje u US-u ili Kanadi, te zemlje ce ih tretirati kao da imaju UAE pasos, zbog mesta rodjenja.
Trenutno vazi i pravilo zabrane izdavanja fresh residence visas za skoro sve arapske nacionalnosti, osim Jordanaca i Marokanaca, zbog trenutno losih politickih situacija, znaci, ko je ovde i ima residence vizu, ok, a ko izgubi posao ide OUT! jer ne moze da dobije novu rezidens vizu. Zato ima puno onih koji su zaglavljeni i ne smeju da pomisle na promenu posla zbog ovog razloga. Vlada UAE ne zeli da u svoju zemlju dovodi politicke probleme Egipta, Tunisa, Sirije, Iraka tako sto ce dopustiti njenim gradjanima da ovde masovno dolaze. Ne dozvoljavaju ni izradu rezidens viza roditeljima (svim nacijama), jer ne zele da iko dovodi svoje stare roditelje ( a pogotovo ne iz arapskog sveta, iz Sirije npr), a bila je primecena i zloupotreba zdravstvenog osiguranja, islo se toliko daleko da su ovde uzmani lekovi na recepte i shipovani u druge arapske zemlje gde su se preprodavali. Toliko o arapskom i islamskom bratstvu brace Arapa iz zalivskih zemalja! A zapadnjacima i dalje ljube d.p.t.a. i za njih sve moze.

Poslednja izmena:
Ijaoooo mislim da sam se jako za....bala,upravo sam tako prisla mojim Filipincima :o pevala im filipinsku nursery pesmicu(ovde je tradicija da se peva kada si novi u firmi tj.pkada se predstavljas.Pricam sa njima tagalog(krenula sam da ga ucim intenzivno 2 meseca pre no sto sam krenula da radim jer sam znala da cu raditi sa njima).Slusam ih kada god imaju da mi se pozale ma sve sto si napisala,onako kako su nas mama i tata naucili.Za sada su jos ok prema meni,mada ima malih smicalica ali od nizih menadzera a ne od sljakera-a kontala sam ih do sada kao nesporazume ili zaboravnost,sada kad sam promislila to bas i nije bilo to. o..
juuuu sta sada da radim?!!
:eek: :dash:

eto vidis!
tesko da mozes promeniti stvari, osim ako kojim slucajem napredujes u firmi pa te pozicija postavi iznad njih, ali ako ti je Filipinka menadzer, crno ti se pise. Oni nikada, NIKADA nece stati nekome od nas u odbranu, pomoci mu, vec ce samo gledati nacin kako da ti podmetnu nogu. Zato je moja sestra pobegla sa aerodroma. Znaci, kad promenis firmu, pamet u glavu i nikada ih vise nemoj posmatratiti kao ljudska bica jednaka tebi, vec samo i iskljucivo preko ramena i sa dignutim nosom, jer tako mora! A ako ikako mozes, gledaj da se zaposlis u firmi gde je evropski menadzment ili americki (od ova dva slucaja biram prvi, jer i tu postaji velika razlika), a do tada, stichi iskustvo zlata vredno, sve se gleda, sve je vazno, sto vise iskustva i znaces sta treba da radis i kako da se postavljas ubuduce. Pozzz

Van posla jos ne progovorih sa djevojkom koja je odavde. Totalno su nedostupne, kao da nema interakcije ''normalnog'' naroda s njima. Tako da ozenit jednu od njih je jednostavno nemoguce, osim ako si Bil Gejts ili slicno.

Na kontu ovoga, a to nas Mingo vrlo dobro zna, kada se devojke udaju po sherijatskim pravilima, postoji tzv. Mahr koji mora da se plati zeni pri sklapanju bracnog ugovora u sudu, pa tako u vencanici pise cifra koju je mlada dobila od mladozenje sada, a koju ce dobiti kasnije (as soon as possible) ako joj nije sve odmah isplaceno. To je licno njen novac koji niko nema pravo da joj uzme i u slucaju razvoda ona taj novac ne treba da vrati mladozenji. Pa zamislite onda koje su cifre u pitanju kad se udaje emiracanska mlada :zper: To je biznis brale, daleko je to od ljubavi i iskrenosti i prirodnosti o cemu Mingo nesto prica gore negde. Pa eto onda Pelet zasto nece s tobom (ili s bilo kim od nas) da pricaju, kad nas smatraju nizom rasom, jer oni rase gledaju iskljucivo preko para i ona ima jednu sansu da se u zivotu bogato uda, dok je jos mlada i nevina. Moze i posle razvoda da se ponovo uda, to nije zabranjeno u islamu, ali onda je ipak najobicnija polovnjaca, uvek ima mladih i lepih i nevinih, puna lepeza izbora mladim emiracanima ili bilo kojim drugim bogatasima....ehhhh, kad bi zivot bio kao sto Mingo misli.....:bye:

Ja kad bi rijesio da zivinm u UAE za stalno i da kupim stan ja bih kupio u greadu Ajman a ne u Dubaiju. Dubai je najekslukzivnije mjesto i to je mjesto za bogatase. Ajman je jedno mjesto u kome se moze zivjeti i koje nije toliko prenapunjeno. Stan na kriju se moze naci cak i za 450 eura mjesecno. Na primjer stan u Ajmanu se moze naci i za 135 000 eura. Jos kad to uzme na krediti mogucno je jedna porodice srednjeg sloja da isplacuje taj novac. Ne moram se guzvati u Dubaiju i Abu Dhabiju. To su mjesta za seike i za svjetske multimilionere.
Plus za vjernika muslimana je bolji neki omanji grad gdje ce sse moci mirno zivjeti i klanjati u Dzamiju.

Poslednja izmena:

Back