Abu Dhabi... Dubai

Molim sve vas koji živite u Abu Dabiju, Dubaiju i okolini, da mi odgovorite kako je najlakše autobusom otići iz Abu Dabija do Raz Al Khajmah-a, i obrnuto? Tražila sam malo po internetu ali čini se da nema direktne veze. Imate li drugačije informacije? Ili možda da postavim pitanje negde drugde? Baš mi je važno. Hvala!

Ja sad zivim blizu RAK (Al Jazeera Al Hamra). Ako nema direktno onda imas autobus on Abu Dhabija do Dubaija (Bur Dubai main buss station) i odatle imas do RAK.

Note: nisam video da je Aribi vec odgovorila :D

Poslednja izmena:
Draga Aribi, hvala na podršci, ipak mislim da nije mnogo do mene. Supervizorka nije za opciju da se pridružim njihovom timu, navodi milion razloga, da bi mi jutros poslala mail u kojem tvrdi da sumnja da mi taj posao pasuje, ma sama glupost. Malo mi je sve to neozbiljno, navodno se procesuira viza, ne zna kada će biti gotova, vlasnica navodno nije u toku, ali zna da je došlo do nekog nesporazuma koji će ona pokušati da otkloni u što kraćem roku, sve mi to deluje prilično neozbiljno i neprofesionalno. Ne želim da ih kontaktiram i požurujem proces, jer ne želim da neko od njih pomisli da sam očajna. Ali činjenica da sam potpisala ponudu a nakon toga da osoba za koju mi je rečeno da treba da mi pomogne da se pripremim za rad po njihovom programu, komentariše moje metode i ideje, kojim je budi rečeno oduševljena, proverava moje veštine , i ipak nije to to. Sve je to neko ludili, i žešće od ovog u Srbiji. Čini mi se da neće ići glatko, kao da imam znak da treba to da prepustim nekom drugom. Sa druge strane, ja ipak mislim da ako nešto mnogo želiš to se na kraju i ostvari, tako da sam rešila da pratim konkurse i apliciram, mada ovaj put apliciram i za mesto supervizora, jer imam sopstvenu školu jezika u okviru koje posluje i školica za male, tako da se mnogo dobro razumem u taj deo, a takođe sam rukovodioc veća za strane jezike u osnovnoj školi već 5 godina uzastopno. Mislim da treba da verujemo više u sebe i tražimo nešto u skaldu sa našim znanjem i iskustvom. Pa ne moramo mi iz Srbije biti zadnja rupa na svirali, smatram da mnogo više vredimo, i da u skladu sa tim i tražimo uslove.

Ja se rasplinula, udavih vas sve. Mada moram da priznam da sam oduševljena vašom nesebečnom pažnjom i željom da pomognete drugima. Ako budete u toku sa nekim otvorenim mestima za ESL position, javite da virnemo i konkurišemo.
Javiću i ja vama moja iskustva sa ove dve žene :evil:
To. Serbia is number 1 :super:

Raha Beach ti je najblize Khalifa citiju, ali mislim da plaza postoji samo u okviru hotela Raha Beach Hotel, sto znaci da moras da platis day use minimum 150 AED. Saadiyat beach ti je blizu, sto rece blue flower, da se skoro otvorila, ulaz 25 AED, ali da stignes do tamo iz Khalife samo taksijem. Ostale plaze su ti Cornish and Bateen.

Ovo ce i meni koristiti :) Kupa li se iko na ovim plazama, posto na slikama nema nikad preko 5 ljudi na plazama :)

Mnogo hvala za odgovore o plažama, no, koliko radim i kako je mesto zabačeno, neću nikad stići do njih. Samo što se okrenem, već je mrak. Nego, imam problema sa školskim menadžmentom. Agent i ja se nismo dobro razumeli. Ja sam mislila da potpisujem ugovor samo na nekoliko meseci, ali se ispostavilo (tek kad sam došla u AD) da nije tako. Očekuju da ostanem godinu dana (iako u ugovoru ne piše tako, odnosno nema tačnog datuma završetka, piše Academy year 2012-2013, a i usmeno mi je rečeno da je do kraja ove školske godine. Agent sada to poriče. Iz škole kažu da mi, u slučaju da ne ostanem godinu dana, neće platiti avio kartu za nazad. Takodje, da za rezident vizu moram da potpišem ugovor sa vladom (državom) na 2 godine, pa ću ako napustim radno mesto biti banovana 6 meseci iz države. Postoji mogućnost i da mi ne plate poslednji mesec, pa će ispasti da me je ovo više koštalo nego što sam zaradila. Moj paoš je trenutno kod njih. Takodje, ne mogu da promenim kompaniju koja mi je sponzor. To mi sve nije rečeno kad sam potpisivala ugovor. Ima li načina da se ovo prevaziđe?

Draga Mina, nadam se da ćeš prevazići te teške situacije. I ja sam odavde shavtila da se ne možeš mnogo osloniti na ono što potpišeš iz Srbije. Javljaj nam i dalje, uzgred ja sam na stand by sa ovima iz Abu Dhabia, sad sam se bacila na apliciranja za supervisor and head of primary positions, jer ipak mislim da moje iskustvo vredi više od western pasoša i da će to neko možda shvatiti :zper:

Mnogo hvala za odgovore o plažama, no, koliko radim i kako je mesto zabačeno, neću nikad stići do njih. Samo što se okrenem, već je mrak. Nego, imam problema sa školskim menadžmentom. Agent i ja se nismo dobro razumeli. Ja sam mislila da potpisujem ugovor samo na nekoliko meseci, ali se ispostavilo (tek kad sam došla u AD) da nije tako. Očekuju da ostanem godinu dana (iako u ugovoru ne piše tako, odnosno nema tačnog datuma završetka, piše Academy year 2012-2013, a i usmeno mi je rečeno da je do kraja ove školske godine. Agent sada to poriče. Iz škole kažu da mi, u slučaju da ne ostanem godinu dana, neće platiti avio kartu za nazad. Takodje, da za rezident vizu moram da potpišem ugovor sa vladom (državom) na 2 godine, pa ću ako napustim radno mesto biti banovana 6 meseci iz države. Postoji mogućnost i da mi ne plate poslednji mesec, pa će ispasti da me je ovo više koštalo nego što sam zaradila. Moj paoš je trenutno kod njih. Takodje, ne mogu da promenim kompaniju koja mi je sponzor. To mi sve nije rečeno kad sam potpisivala ugovor. Ima li načina da se ovo prevaziđe?

Ne banuju te 6 meseci iz zemlje, nego imas ban da radis 6 meseci, jer kad dobijes labour card iz Ministry of Labour, znaci da ti oni automatski lupe zabranu da radis ako nisi radila u firmi 2 godine. Ali.....ako je drugi poslodavac zainteresovan za tebe, on ce vrlo lako da lift the ban, tako sto ce platiti par hiljada vise i to je to. U najgorem slucaju mozes da pristanes da ti odbiju od prvih par plata to sto su platili za ban lift (mislim da to kosta oko 5000 AED), a ako je firma (skola) jaka, nece ti traziti tako nesto uopste. Pasos zadrzavaju nazalost, mislim da smo pricali o tome pre, iako je protiv zakona, na taj nacin stite sebe, jer za svaku osobu koju zaposle placaju mnogo, tako da im nije u interesu da im ta osoba odleprsa. Nisam cula da se ugovori potpisuju na par meseci, ugovor moze biti limited ili unlimited i naravno one 2 godine je minimum sto moras da ostanes, pre je bilo godinu dana. Postoji nesto sto se zove NOC (No Objection Letter) sto ti je potrebno da ti poslodavac od koga odlazis da kada prelazis na novi posao, ali nisam sigurna da je to vise aktuelno, moj muz je skoro menjao posao, a u firmi je radio manje od 2 godine i prelazak u novu firmu je prosao glat, bez ikakvih banova i NOC-a. Da, ako das otkaz, pored toga sto ti nece platiti kartu za nazad, moze da se desi i da ti traze da snosis troskove vize....
E sad, nisam bas sigurna da isto vazi za skole, mozda je Ministry of Education ima druga pravila...

Poslednja izmena:
Ja mislim da je jedan od razloga sto su poceli sa izdavanjem Emirates ID je i taj da bi nekako malo olaksali to protivzakonito uzimanje pasosa.
A u slucaju otakaza pravila nisu svugde ista. Dao sam otkaz samo jednom do sada ali to je bila firma u Free Zone i nisam ni trazio da mi plate za kartu. Bio sam nov i bez iskustva ovde i dao sam otkaz da bi presao u firmu koja mi je nudila bolju platu. Posle vise nisam nikad davao otkaz ali sam dobio par puta :D Da, mnoge stvari su verovatno drugacije. Uglavnom Iranci ce pokusati da ti plate NISTA bez obzira da li daju ili primaju otkaz. U toj firmi u Free Zone, Sergej, sef, rus, je pominjao kada sam potpisivao ugovor da ako budem nekad odlazio platicu razliku za vizu, nije nikad rekao cenu cele vize koju je on platio. Samo razliku. Ali kad sam odlazio nije me nista pitao da platim, iako sam bio spreman na to tada.

Pozdrav forumasima! :worth:

Imam vizu preko muza i ponudu za 9000dhm na poziciji restoran menadzera.Ne znam da li da prihvatam cifru ili da dizem :o
Iskustva u tom poslu imam oko14 godina,ali ne u ovom delu sveta.

Sta kazete vi "starosedeoci" na ovu ponudu?
:zper:
uf, generalno menadzerska pozicija bi trebalo da bude bolja ponuda, preko 10, ali s obzirom da nemaš UAE iskustva.... muzevljeva viza ti je super za pocetak dok ne naidjes na neku dobru firmu, tako da.... 9000 nije lose, sve zavisi od tebe i kako ti stoje stvari, ako ti je hica da počneš da radis, samo napred, sto pre počneš sa UAE iskustvom, bolje za tebe, moje misljenje. Srećno!

uf, generalno menadzerska pozicija bi trebalo da bude bolja ponuda, preko 10, ali s obzirom da nemaš UAE iskustva.... muzevljeva viza ti je super za pocetak dok ne naidjes na neku dobru firmu, tako da.... 9000 nije lose, sve zavisi od tebe i kako ti stoje stvari, ako ti je hica da počneš da radis, samo napred, sto pre počneš sa UAE iskustvom, bolje za tebe, moje misljenje. Srećno!

Hvala Aribi,dragocene savete i misljenja delis,pokusacu da podignem za par hiljada.:cmok:

@ mina: avio kartu ti moraju po zakonu platiti. kao i vizu. to sto naplacuju, vizu li dio je nelegalno . kad se kanceluje viza, znaci kad odlazis iz firme, ti potpisujes papir da su sve prema tebi izmirili. znaci i karte, i godisnji i zadnju platu i sta vec ti sljeduje. ako to ne potpises oni ne mogu da ti poniste vizu. ako napustis zemlju a viza ti nije ponistena, oni imaju problem. tako da nije ni njima u interesu to. takodje, ako nisu nesto korektni, mozes da se zalis u ministarstvu rada, koje prilicno to fer odradjuje koliko sam ja cula.
tek sam sad vijdela tvoj mail. javljam ti se, i javi se sto pre, idemo nas dvije uskoro na plazu :) i onda cu te uputit u sve detalje.

Pozdrav forumasima! :worth:

Imam vizu preko muza i ponudu za 9000dhm na poziciji restoran menadzera.Ne znam da li da prihvatam cifru ili da dizem :o
Iskustva u tom poslu imam oko14 godina,ali ne u ovom delu sveta.

Sta kazete vi "starosedeoci" na ovu ponudu?
:zper:

u super si poziciji jer si na muzevljevoj vizi. mozes da se cjenkas, ako ti se ne zuri, a i ako pristanes, mozes da ih napustis dok trepnes. ostani i dalje na njegovoj vizi dok god nisi sigurna u svoju firmu. da, trazi im vise ako ti nije frka.

da li ima neko ko bi mogao da fakultativno daje casove srpskog jezika nasoj djeci. u dubaiju postoji dubai skolica, koja evo godinu dana uspjesno radi. subotom imaju casove za nasu djecu raznih uzrasta. uce nas jezik, pismo, obicaje. ja zelim tako nesto da uskoro pokrenem ovdje.

Ovo ce i meni koristiti :) Kupa li se iko na ovim plazama, posto na slikama nema nikad preko 5 ljudi na plazama :)

i na yas-u se otvorila plaza, koja je za goste hotela na yas-u. to pelet vec zna vjerovatno. al moze da da se udje , placa se ulaz, nesto je bilo prvo povoljno, pa su digli cjenu, neznam tacno, al mogu saznat ako zanima nekog

- - - - - - - - - -

pelet,
dobro dosao! kakvi su prvi utisci?

Back