Draga Aribi, hvala na podršci, ipak mislim da nije mnogo do mene. Supervizorka nije za opciju da se pridružim njihovom timu, navodi milion razloga, da bi mi jutros poslala mail u kojem tvrdi da sumnja da mi taj posao pasuje, ma sama glupost. Malo mi je sve to neozbiljno, navodno se procesuira viza, ne zna kada će biti gotova, vlasnica navodno nije u toku, ali zna da je došlo do nekog nesporazuma koji će ona pokušati da otkloni u što kraćem roku, sve mi to deluje prilično neozbiljno i neprofesionalno. Ne želim da ih kontaktiram i požurujem proces, jer ne želim da neko od njih pomisli da sam očajna. Ali činjenica da sam potpisala ponudu a nakon toga da osoba za koju mi je rečeno da treba da mi pomogne da se pripremim za rad po njihovom programu, komentariše moje metode i ideje, kojim je budi rečeno oduševljena, proverava moje veštine , i ipak nije to to. Sve je to neko ludili, i žešće od ovog u Srbiji. Čini mi se da neće ići glatko, kao da imam znak da treba to da prepustim nekom drugom. Sa druge strane, ja ipak mislim da ako nešto mnogo želiš to se na kraju i ostvari, tako da sam rešila da pratim konkurse i apliciram, mada ovaj put apliciram i za mesto supervizora, jer imam sopstvenu školu jezika u okviru koje posluje i školica za male, tako da se mnogo dobro razumem u taj deo, a takođe sam rukovodioc veća za strane jezike u osnovnoj školi već 5 godina uzastopno. Mislim da treba da verujemo više u sebe i tražimo nešto u skaldu sa našim znanjem i iskustvom. Pa ne moramo mi iz Srbije biti zadnja rupa na svirali, smatram da mnogo više vredimo, i da u skladu sa tim i tražimo uslove.
Ja se rasplinula, udavih vas sve. Mada moram da priznam da sam oduševljena vašom nesebečnom pažnjom i željom da pomognete drugima. Ako budete u toku sa nekim otvorenim mestima za ESL position, javite da virnemo i konkurišemo.
Javiću i ja vama moja iskustva sa ove dve žene