Abortus

Ljubo mislim da me nisi shvatio na pravi nachin. Nikakvu jednakost polova ja nisam spominjala. Poenta je u tome da sam konkretno ja nadprosechno nepoverljiva prema mushkarcima shto se tiche takvih stvari.
Shto se tiche tvoje izjave da su mushkarci osemenjivachi, moj post upravo govori suprotno od toga. Prochitaj ga malo bolje. Ja zelim pored sebe osobu koja je u stanju da se brine za dete isto koliko i ja jednog dana. Zelim osobu koja je odgovorna, i koja shvata koju ozbiljnost i odgovornost koju vuche odluka da ima dete. Takvih nema puno.
Da bi znala da li je taj chovek spreman i da zaista stoji postupcima iza svojih zelja, potrebno mi je da zivim sa njim neko vreme. Dok do toga ne dodje, na pamet mi ne pada da se upushtam u takve stvari...
Naravno da sam na neki nachin ogradila sebe u svojoj vezi ovom rechenicom, jer je shvatio da nikako ne bi trebalo da pushta svoje emocije i zelje, tek tako , kako mu dune, nego da za sve postoji momenat kad su okolnosti barem minimalno zadovoljene da bi se razmishljalo o detetu. Samim tim sam se ogradila od mogucnosti da mi napravi dete (jer zna shta bih uradila), tako da mu po tom pitanju verujem. Znachi sve u svemu , necu se dovesti u situaciju da abortiram....

Na ostatak tvog posta nema svrhe da odgovaram jer se uopshte nisam nashla ni u jednom njegovom delu...

...ма скапирао сам те одлично...само ми је катастрофална равнодушност према свему томе генерално...
...аха...немамо још факс...фљус...
...идемо даље.

abortus je sopstvena sebicnost..
vec sam pisala o ovoj temi...ne postoji dovoljno reci da iskaze moje gadjenje prema tome..svi su pametni kad treba j.bati a kad treba da se snose posledice e onda...
slazem se sa ludim piletom donekle..ali cak i za klinke, toliko se prica i o kontracepciji i o svemu a mi i dalje ko da zivimo u 16 veku, na nekom brdu...znaci cak i kad niste na vreme niste koristili kontracepciju postoji i pilula za jutro posle..pa koliko covek treba da bude glup da mu je lakse da ubije bespomocan zivot

Od A do Z se slazem sa ovim!

...ма скапирао сам те одлично...само ми је катастрофална равнодушност према свему томе генерално...
...аха...немамо још факс...фљус...
...идемо даље.

Ljubo daleko od toga da je u pitanju ravnodushnost, upravo je suprotno. To shto ja nemam fax, bi mozda i moglo da se nadomesti situacijom da ipak imamo neki start od koga bi krenuli, a poshto ceo start ja obezbedjujem, ne pada mi na pamet da se uvaljujem u takvu situaciju. I pravo da ti kazem, pun mi je q tih laskavih pricha o deci, izjavama ljubavi i zeljama i nadanjima, koje nemaju veze sa postupcima. Prichash jedno, radish drugo. Nisam ni ja kreten Ljubo, znam dobro da procenim u kakvoj sam situaciji.
Uostalom otishli smo predaleko u ovoj prichi.
Sushtina priche jeste da ljudi mogu da planiraju dete kad im se neke stvari poklope, kada nisu u toj mogucnosti sasvim sam za abortus. Eto...

...не нападам ја никога...само примећујем колико су људи постали себични...

O boze Ljubo, o kakvoj sebichnosti prichash? Ne zelim da stvorim novi zivot zato shto trenutno nemam uslove da to dete usrecim? Gde je tu sebichnost?
Sebichno bi bilo da ispunjavam sopstvenu prazninu u zivotu po svaku cenu radjanjem deteta bez obzira da li postoje realni uslovi da ono bude srecno.

Poslednja izmena:
Шта је себично? Себично је што се ради о животу о коме ти одлучујеш. Не кажем да треба да се понашамо као Шиптари...да штанцујемо...али ти у ствари тражиш стандард...за себе и за то дете...тражиш време за себе и своје жеље...па ако га нема...фљус...
Колико год да ситуација није добра...много је боља него кад су твоја и моја бака рађале...
...и пази моје мишљење се генерално не разликује од твог...само сам негде дубоко свестан колико је то погрешно...и погађа ме то.
Јбг...људима је лакше да заварају себе, кажу...ма ок је то...сви то раде...

Pa iz tog razloga pazim, da ne bi doshlo do toga...
A shto se tiche moje bake i mame, bolja su vremena bila tada....jer su tada ipak mushkarci osecali barem malo vishe odgovornosti za takve stvari nego sada. Generalno, chini mi se da su se ljudi medjusobno mnogo vishe poshtovali, i da su mnogo vishe brinuli o tudjim emocijama nego sada.Tad se znalo shta je chast, moral, odgovornost...sada kao da je u modu ushlo da su upravo te vrednosti potpuno zapostavljene i ne cene se.

@B&H

Ja se slazem da jednostavno ne treba dovesti sebe u situaciju da je trudnoca nezeljena...

Ali,opet mislim,da ako bi se kojim slucajem desilo,opet ne treba uzimati to kao opciju...

Meni se isto neplanirano desilo da ostanem trudna,sa 20 godina,nezavrsenim faxom,itd...i odluchila sam da rodim....bilo je teshko na pochetku,mozda ne sve savrsheno(kao shto ti mislish da treba da bude).....ali,pri kraju sam fakulteta,imam predivnu cerkicu koja ima 4 godine i sve je nekako doshlo na svoje mesto...

Mislim da sebi nikada ne bih oprostila da sam drugachiju odluku donela...

Pa iz tog razloga pazim, da ne bi doshlo do toga...
A shto se tiche moje bake i mame, bolja su vremena bila tada....jer su tada ipak mushkarci osecali barem malo vishe odgovornosti za takve stvari nego sada. Generalno, chini mi se da su se ljudi medjusobno mnogo vishe poshtovali, i da su mnogo vishe brinuli o tudjim emocijama nego sada.Tad se znalo shta je chast, moral, odgovornost...sada kao da je u modu ushlo da su upravo te vrednosti potpuno zapostavljene i ne cene se.

...па ок је што пазиш...али то сад није тема. Питање је шта ако се већ деси?
...некако ми се чини да људи олако доносе ту одлуку...
...и пази...није боље било...бар у финансијском смислу. Мислим то дете неће умрети од глади, неће бити угрожено мањкавостима у здравству, хигијени итд...
Наравно, то значи да ћеш морати да се одрекнеш многих ствари, највероватније да живиш са родитељима итд...
...на жалост је тако...али огромна одговорност је на вашим леђима, самим тим што је одлука само ваша...и ту одговорност не умањује чињеница да ли је тип у томе или не.

@B&H

Ja se slazem da jednostavno ne treba dovesti sebe u situaciju da je trudnoca nezeljena...

Ali,opet mislim,da ako bi se kojim slucajem desilo,opet ne treba uzimati to kao opciju...

Meni se isto neplanirano desilo da ostanem trudna,sa 20 godina,nezavrsenim faxom,itd...i odluchila sam da rodim....bilo je teshko na pochetku,mozda ne sve savrsheno(kao shto ti mislish da treba da bude).....ali,pri kraju sam fakulteta,imam predivnu cerkicu koja ima 4 godine i sve je nekako doshlo na svoje mesto...

Svaka cast. A koji fax zavrsavas?

@B&H

:worth:

:ok:

@B&H

Svaka cest...:bye::super:

Back