Abortus: ZA ili PROTIV ?

Cecaa:
PROTIV! Osim ako je zivot zene u pitanju ili plod bioloski nije u redu.
I ako je zena silovana pa ostala u drugom stanju ... tada opravdavam sve ostalo ne !
pa pogledajte dokle smo dosli sa tim abortusima pa dece nigde nema nestajemo odumiremo ... a i kad posle neka oce da zatrudni pola i nemoze jel ih je kiretirao neki mesar ili mesarka pa od materice nije ostalo nista .... a to je cesta prica ...
ja da imam puno para platio bi svakoj devojci koja hoce da abortira da to ne ucini nego da rodi dete i da ga meni da , a ja bi napravio dom za nezbrinutu decu i bio bi im i majka i otac .... svi imaju pravo na zivot !

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2006&mm=03&dd=01&nav_id=190119&nav_category=12

JEDAN POROĐAJ NA NAJMANJE TRI ABORTUSA :shock: :? :-o
Poslednje procene govore da u Srbiji na jedan porođaj dolazi između tri i pet abortusa.

To je bio jedan od razloga za pokretanje velike akcija osnivanja savetovališta za mlade o reproduktivnom zdravlju i planiranju porodice. Ta savetovališta osnivaju se pri domovima zdravlja u Srbiji, a u njima rade ginekolozi, pedijatri i psiholozi, koji srednjoškolcima daju informacije i savete o trudnoći, zaraznim bolestima koje se prenose seksualnim kontaktom, kontraceptivnim sredstvima i svemu što ima veze sa seksualnošću.

Ginekolog Predrag Ilić, koji od početka radi na tom projektu, kaže da se posebna pažnja u savetodavnom radu poklanja sprečavanju neželjenih trudnoća, kojih je najviše upravo među tinejdžerima. "Alarmantno je to što na svaku ženu koja se porodi dođe tri do pet nasilnih prekida trudnoće, to jest namernih pobačaja, što je prilično alarmantno. Tu smo vodeći u svetu, a što je još gore, to su nezvanične informacije. Pitanje je koliki bi bili zvanični podaci jer se veliki broj prekida trudnoće odvija u privatnim ordinacijama, gde se ne vodi nikakva statistika, pa možemo samo da pretpostavimo koja je to brojka“, kaže on.

Ilić kaže da skoro polovinu namernih pobačaja čine oni kod tinejdžerki i upozorava da to kasnije može da izazove i sterilitet kod žena. "Svaki peti bračni par u našoj zemlji leči se od steriliteta, što je takođe alarmantan podatak. Mislim da bi sve to moglo da bude sprečeno agresivnom kampanjom koja bi mogla traje nekoliko godina i koja bi pomogla", kaže on.

Savetovališta za mlade o reproduktivnom zdravlju za sada postoje u 40 domova zdravlja u Srbiji, a Ilić kaže da se radi na tome da novim zakonom o zdravstvenoj zaštiti postojanje tih savetovališta bude obavezno u celoj zemlji.

Captain Jack Sparrow:
pa pogledajte dokle smo dosli sa tim abortusima pa dece nigde nema nestajemo odumiremo ... a i kad posle neka oce da zatrudni pola i nemoze jel ih je kiretirao neki mesar ili mesarka pa od materice nije ostalo nista .... a to je cesta prica ...
Baš da ih ne bi kiretirali mesar ili mesarka već stručni ljudi ne treba zabraniti abortus. Neće se rađati više dece ako se zabrani. Samo će se povećati nemogućnost devojaka da ubuduće zatrudne. Naši ljudi ne žele da se razmnožavaju.
Captain Jack Sparrow:
ja da imam puno para platio bi svakoj devojci koja hoce da abortira da to ne ucini nego da rodi dete i da ga meni da , a ja bi napravio dom za nezbrinutu decu i bio bi im i majka i otac .... svi imaju pravo na zivot !
Za svaku pohvalu, ali to je ipak nešto što država uz pomoć imućnijih sugrađana treba da uradi. Plus treba olakšati usvajanja. Budući biološki roditelji se ne podvrgavaju nikakvim ispitivanjima i papirologijama. Treba i kod njih ustanoviti ko je podoban da bude roditelj.

Captain Jack Sparrow:
I ako je zena silovana pa ostala u drugom stanju ... tada opravdavam sve ostalo ne !

U potpunosti se slazem sa vama(Cecom,Jack-om)...i bravo za JACK-a,
eh,da je vise takvih ljudi....

Cayca:
Baš da ih ne bi kiretirali mesar ili mesarka već stručni ljudi ne treba zabraniti abortus. Neće se rađati više dece ako se zabrani. Samo će se povećati nemogućnost devojaka da ubuduće zatrudne. Naši ljudi ne žele da se razmnožavaju.

Za svaku pohvalu, ali to je ipak nešto što država uz pomoć imućnijih sugrađana treba da uradi. Plus treba olakšati usvajanja. Budući biološki roditelji se ne podvrgavaju nikakvim ispitivanjima i papirologijama. Treba i kod njih ustanoviti ko je podoban da bude roditelj.

Pa vidis problem je u tome sto ja znam dvoje ljudi koji su na pocetku braka odlucili da su jos mladi i da mozda nebi trebalo da imaju decu za neko vreme i sta ona je otisla pod noz , i to kod priznatog strucnjaka, i eto sada vise ne moze da ima dece zato sto je taj priznati strucnjak ojadio za ceo zivot , pa su na kraju posle 10 godina dosli na red da usvoje dete i izmaltretirali su ih ko da su trazili da otvore nuklearku a ne da usvoje dete ...
O tome ja govorim ! O nasim strucnjacima koji nisu strucnjaci nego mesari najgore vrste !

Nedaj boze da pocnu da podvrgavaju testovima ljude ko je podoban za roditelja ! pa gde je tu moje pravo da imam dete ... to bi bilo najgore skrnavljenje ljudskih prava ! ! !
E sada drugo je pitanje da li dozvoliti narkomanima prostitutkama ili umno poremecenim ljudima da imaju decu
pod umno poremecenima mislim na seksualno devijantne i slicno , ali za tako nesto se mora imati dokaz ! ja ne zivim sa svojim detetom , ali kad bi pokusali da uzmu moga sina od moje bivse zene i da ga stave u dom ja bi ga prvi odande uzeo i vratio ga njoj ili odveo svojoj kuci zavisno od dogovora ! one fore dete ima pravo da ga mi zastitimo protivno njegovoj volji sto se radi na zapadu , e to kod mene ne prolazi ! dakle prvo dokazi , a ako dokazes onda nema zbora akcija momentalna !
Evo jos jednog primera ... covek se razveo od zene za koju je dokazano da je luda tj ajde nije sposobna da vaspitava dete sve instance su potvrdile ... spor se vodio 6 godina skoro 7 i na kraju je zena sudija iz okruznog suda vratila postupak na ponovno sudjenje ... e to je ta vasa zenska solidarnost koja stupa na scenu kad treba zjbt muskarca ... a u stvari zjbn je dete .... devojcica koja je zakljucavana po ceo dan u sobu kao mala kao dete od 5-6 godina bez vode hrane ..... jbm ti zivot ! takav !
otiso sam daleko od teme izvinjavam se

Mislim da ovaj sluchaj nema veze sa zhenskom solidarnoshcu, nego sa chistom gluposhcu i zhalosnim stanjem u celoj zemlji.
Postoji razlika izmedju struchnjaka i izvikanog struchnjaka (opet, u svim zanimanjima, strukama, naukama, disciplinama...).

a sto bi ih uopste drzala u zivotu?... te sa psihickim problemima....jesi cula za spartu

chovek se ne razlikuje od zivotinje.....samo ima jedan dodatak koji drzi spolja

uzas plasim se da ne abortiram ali ako se desi ja sumnjma da bi iko od vas ovde uzeo moju decu. dzaba vi serete. to jer svi verujemo da nema sanse da zatrudnim zbog seksa, pa se to obicno desi kad se najmanje neko nada.....izvinite

a da cujem, vi ste imali idealne tretmane u vashim kucama a?
ko zna cega ste se tu nakupili a mozda i niste svesni sto je josh gore
i prema deci ste idealni?
aj mislim da je to neizbezhno.....neka trauma iz detinjstva
mislim da je to i dobro.....mora nekad da boli :I ko da ce zivot da te mazi
jedino isus nije imao traume

Zg2004:
ja sam mislio kad se radi o obostranom prihvacanju da je jednostavno...a ako ase ne mogu dogovorit smatram da majka ipak treba imat veca prava...

u pravu si, ipak je u pitanju zdravlje te ''majke'', pa ako se već reši za abortus neka sama snosi posledice.
pa čak i ako on ne želi dete, a ona da - a neće da ga rodi i podiže sama ili ne sme zbog roditelja, sredine, novca, ili ko zna već čega, pa molim lepo zašto o tome nije mislila kad je trebalo zašto postoji kontracepcija.
ja sam za abortus, pa ko vili nek izvoli

maja79]ni ja nisam za!ali da li je normalno da poremecene osobe radjaju decu?pa onda maltretiraju svoju decu i
naprave od njih iste sebi.ja bih takvim osobama sa psihickim problemima zabranila da radjaju decu.

Verovatno mislis oduzela bi im starateljstvo nad decom. Ne mora da znaci da ce svaka osoba sa psihickim problemom da zlostavlja svoje dete! Osim toga nisu sve psihicke bolesti neizlecive. Ako im zabranis radjanje, a psihicki bolesnik ne ispostuje zabranu sta da radis: vodis je na prinudni abortus ili na prinudnu sterilizaciju? Zar to nije krsenje osnovnih ljudskih prava?

Sto se abortusa tice, mislim da se kod nas praktikuje kao metod kontracepcije, i da vecina zena ni ne razmislja o tome da to uopste nije bezopasna intervencija, i da bi mogle posle toga da ostanu sterilne. Ne opravdavam abortus, ali ga ne bih ni zabranila. Prvo - i da je zabranjen, zene bi nasle nacina da izvrse abortus, u nehigijenskim uslovima i od strane nestrucnih ljudi - sto bi za posledicu imalo vise slucajeva steriliteta, pa i vece stope smrtnosti zena. Drugo - ma koliko meni abortus bio nemoralan i neprihvatljiv cin - niko ne moze zeni oduzeti pravo da upravlja svojim telom tih 9 meseci. Ne mozemo zeni da oduzmemo pravo da odlucuje o svom telu, da je tretiramo kao neuracunljivu osobu zato sto je trudna. Isto kao sto trudnici ne mozemo zakonski zabraniti da pusi ili pije, iako to steti plodu.

Ja sam i za i protiv,da objasnim:
ZA: Ako devojka veoma mlada,nema uslove za gajenje deteta,niciju podrsku onda je za nju bolje da abortira nego da unisti i sebi i detetu zivot.
Ako je trudnoca ugrozava zvot osobe koja nosi dete npr(ima leukeniju i sl.)
Ako je trudnica narkoman,jer niti je ona sposobna da odgaja to dete em bi bila velika verovatnoca da ce dete imati velike komplikacije.

PROTIV:Ako zena ima sve uslove za gajenje deteta,pa sta ako je otac deteta ne podrzava, u tom slucaju sam veoma protiv abortusa.
Ako zena vec ima decu i ne zeli jos jedno
Ako je muz nagovara na abortus i sl.

Back