vecavestica:
ali, ovde se ne radi samo o samom cinu abortusa, nego i o drzavi koja je duzna da obezbedi uslove za zivot...
da ovo sam napisala a i ti si lepo prokomentarisao na kraju.
Nexus ,ja sam majka i nikada se nisam zbog toga pokajala.žao mi je samo što sam rodila jedno a ne više dece ali to je druga priča.
da se vratimo na temu-
šta sa maloletnicama,neudatim,starijim....ženama koje su iz ko zna kojih razloga ostale u drugom stanju?ne možeš ih prisiliti da rode a po meni nije ni u redu.zar samo što je raširena bela kuga kod nas?
ne.ja sam protiv.
po meni samo udatim i zdravim ženama /i naravno onim koje mogu to finansijski da podnesu/ možeš tako nešto zabraniti .mada je i to znak pitanja.[/QUOTE]
izvini, ali ti si napisala jos nesto...ono sto me je i nateralo da malo burnije reagujem...ono boldovano...
smeta mi to insistiranje na zenama...zar bioloski ocevi nemaju nikakva prava?
zasto neko ne bi rodio dete, ako ostane u drugom stanju?
ja ne pricam o materinstvu, pricam o rodjenju...niko ne moze nekoga da prisili da bude majka, a nije majka automatski bioloska majka...
to dete moze da se da na usvajanje...ima dosta ljudi koji ne mogu da imaju decu...
to me podseca na scene iz americkih tinejdzerskih filmova, kada u skolskoj kafeteriji neko vikne: "FOOD-FIGHT!!!" i svi krenu da se gadjaju hranom, a deca u Africi umiru od gladi svake tri sekunde...
neko ce to dete primiti i voleti ga, ako ona nece...njeno je samo da ga rodi...da mu ne uskracuje pravo na zivot...