Abortus - ubistvo sa predumisljajem

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
I nauka i religija se slazu u jednom: covekov zivot POCINJE OD ZACECA, A NE OD RODJENJA!"

Znaci, ubiti dete od 2-3 meseca ili od 10 meseci je POTPUNO ISTA STVAR.

U Srbiji bi trebalo doneti zakon o NAJTROZIJEM KAZNJAVANJU ABORTUSA - kako NESAVESNE MAJKE, tako i NESAVESNOG LEKARA!

Oboma po 10 godina strogog zatvora za tezak oblik ubistva deteta sa predumisljajem.

Ovo bi bilo i moralno, i verski i drustveno sasvim opravdano i korisno.

sa ovim boldovanim se slažem donekle... ubiti fetus i bebu od 2 m. nije baš skroz isto, ali je slično, jer fetus ima potencijal života i nema mogućnosti samostalno da živi (van materice)
samo gde je tu odgovornost oca, koji se neretko ladno izvuče iz cele priče, i mnogo devojaka abortira jer njihov dečko ne priznaje dete, čak im daje novac za isti....

Šta nauka i religija misle....puca mi donja kopča na brusu...posebno za religiju...
Moje telo je moje vlasništvo.
Hoću slobodu da sa njim radim ono što želim. Da ga prodam, založem, iskasapim, poboljšam ili unakazim. I šta se koga tiče.
Materinstvo je takođe stvar izbora. Fetus je deo MOG tela. I prema tome on je MOJ. Ja ću da procenim šta ću sa njim. I ja ću da živim sa tom odlukom. Ko je merodavan da takvu odluku donosi umesto mene?
A kad si već tako dubokomoralan kaži mi da li je abortus pogrešan i kad žena zatrudni nakon silovanja, kada se recimo u petom mesecu utvrdi da će beba biti rođena sa ozbiljnim oštećenjima...hoće li tada Religija ili Država da preuzme na sebe brigu o mom bolesnom detetu? Neće! To ću morati ja. Zato ja jedina i mogu da odlučim da li će ono da živi ili ne.

ne slažem se tobom
ja fetus ne doživljavam kao deo mog tela, već kao samostalnu jedinku koje raste u mojoj utrobi

moj stav?
nisam isključivo protiv abortusa, to treba da bude stvar izbora i oca i majke, ali smatram da ne treba da bude jedini vid kontracepcije i planiranja porodice, dakle glupo mi je da se ide na abortus po 5, 10 i više puta, to je neodgovorno i od strane oca i od strane majke
desi se jednom, dva puta da žena mora na abortus, ali:think:

Nagledala sam se propagandnog materijala na 47 prethodnih tema, stvarno ne mogu da prolazim kroz tu agoniju opet :kafa:

Da me ne shvatiš pogrešno, ne zato što me dirka za nežnu dušicu nego zato što me tako očigledno zloupotrebljavanje i "misinterpretejšn" (pazi, ne postoji adekvatan izraz na srpskom) uglavnom nervirucka, a sad mi je mnogo vruće :rumenko:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back