A za večeru ne znam šta ću

Ona Marge

Veoma poznat
VIP
Poruka
11.278
Odlucim da smrsam, da lepo i konstantno vezbam i da stvarno promenim nacin ishrane i to ne od ponedeljka, nego odmah. I tako krenu problemi o kojima sam pisala vec u temi ' vezbam i cudim se'.
Sada pokusavam da napravim temu koja ce pomoci prvenstveno meni , a nadam se i ostalima sa slicnim problemom.
Dakle, pisite recepte za neku veceru bez ugljenih hidrata ili sa malom kolicinom pomenutih, pa da se gostimo ?!
Za pocetak krenucu ja :
- jedna zelena salata , dve rotkvice, jedan mladi crni luk, malo limunovog soka i maslinovog hladno cedjenog ulja. Iseckati i izmesati. Moze se dodati i kasikica nemasnog sira ( zovu ga jos i Švapski, ella...)

Reći ću ti samo svoje iskustvo... nemam nikakvu "učenu" potvrdu o tome.
Obično doručkujem voće jer mi to najviše prija.
Za večeru sam probala sa jabukom, pomorandžom, ali mi nešto... nije to - to.
Sendviče retko jedem, mesne prerađevine još ređe, i stalno mi je problem ta večera.
Od svega isprobanog, najviše mi prija kompot (sveže skuvan, npr. od jabuka) ili neka fina, lagana povrtna čorbica, eventualno rižoto (ako te ne mrzi da praviš).
Ako ti smetaju kalorije, umesto npr. pavleke, za čorbu upotrebi jogurt, nemoj da pržiš luk, već ubaci jedan da se kuva... upotrebi začine (u zavisnosti od povrća i ukusa).
Idem odmah da mlatnem jedan tanjir (bila u gužvi pa nisam stigla ranije ;) )

Dear Margy, ako spremas sebi vecere onako kako pristizu ovde recepti za istu, sve mi se cini ne da bi smrsala nego bi svisnula od gladi...
Dakle, vecerica:

1 osoba = 1filet ribe, 250 gr spanaca, glavicica crnog luka, cencic belog, persunov list, majcina dusica, list(ic) lovora, maslinovo ulje, so, biber.
Spanac ocistis, skuvas, iscedis, iseckas (a smrznut to sve vec preziveo, da se ne mucis).
Luk beli i crni iseckas, proprzis na maslinovom ulju, dodas persun, dusicu, izmrvljen lovor, so, biber, promesas i sipas u spanac. Namazes vatrostalnu posudu sa malo putera (minimalna majusna minorna kolicina!), sipas spanac, urolas filet od sireg ka uzem delu, stavis na spanas, a na vrh fileta - opet malo spanaca, kao dekoracija. Malcice poprskas uljem. Peces pola sata na 160 stepeni. Jede se vruce, s limunom...Ukupno ima 340 kalorija.

Da li bi se gnjavila za 1 filet? Ukljucivala rernu? Ako uzmes 1,5 kg spanaca, vecu glavicu luka i vise (6, 8, 10...) fileta, moze da vecera cela familija. Njima obari krompir....

Vecerati ne bi trebalo nakon 20:00h, a ovo Zorab sto ti napisah mislim da ja malkice obimniji obrok da bi se mogao nazvati vecerom. Kolicina hrane koja se spremi za veceru, zavisi od vremena kad kreces na pocinak. Ako lezes izmedju 22:00 i 23:00 onda ne bi trebala posle 22:00 nishta da jesh. A ako posle ponoci odlazis da snivas, onda bi trebala vecerati najkasnije do 21:00. A za sadrzaj vecere bi preporucio: jednu bananu jednu jabuku i takodje jednu slatku pomorandzu.

Back